Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΜΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Οταν το σεξ είναι καυτό, τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Οταν, όμως, τα πράγματα στο κρεβάτι δεν πάνε όπως τα ήθελες, κάνε τη να λιώσει με το στόμα. Επίλεξε προσεκτικά τις λέξεις σου και σιγουρέψου ότι δεν θα μείνεις με το ηθικό πεσμένο.
Κάποιες φορές, η αγάπη μπορεί να είναι περίπλοκη, επηρεάζοντας και την ποιότητα του σεξ. Οσο κι αν δεν το παραδέχεσαι, συνήθως η λύση είναι μια δύσκολη συζήτηση με τη σύντροφό σου. Σε τέτοιες συζητήσεις πρέπει να είσαι προσεκτικός στον τρόπο που εκφράζεσαι. «Είναι σημαντικό να διαμορφώσεις το σωστό λεξιλόγιο, για να μπορείς να της μιλάς και για πιο ευαίσθητα θέματα» υποστηρίζει η Arlene Goldman, σεξοθεραπεύτρια. «Αυτό θα σε βοηθήσει να της προσφέρεις ευχαρίστηση». Πράγματι, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Couple & Relationship Therapy έδειξε ότι η καλή επικοινωνία του ζευγαριού είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την ευτυχία του (σημαντικότερος κι από το σεξ). Γι’ αυτόν το λόγο, καλό είναι να σκέφτεσαι τι θα πεις πριν ανοίξεις το στόμα σου, γιατί μπορεί να το μετανιώσεις. Το MH μίλησε με τους ειδικούς κι έμαθε πώς θα κάνεις τις συζητήσεις, που μέχρι τώρα απέφευγες, χωρίς να μείνεις γυμνός από επιχειρήματα. 
«Μου φάνηκε ότι προσποιήθηκες»
Μην την κατηγορείς, σου λέει η Eli Finkel, καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Northwestern. Πάρε τον απαραίτητο χρόνο, για να το συζητήσετε εκτός κρεβατοκάμαρας. Οταν το θέμα της συζήτησης προκύψει φυσικά, πες της κάτι, όπως: «Δεν υπάρχει λόγος να προσποιείσαι μαζί μου. Θέλω να έχουμε ειλικρινή σχέση». Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσεις τον αμοιβαίο σεβασμό σας, εντός κι εκτός γηπέδου.
«Οχι τώρα, μωρό μου. Είμαι κουρασμένος»
Δεν είπε κανείς ότι πρέπει να είσαι κάθε στιγμή της ημέρας ετοιμοπόλεμος, αλλά προσπάθησε να την κάνεις να δει πως η εξάντλησή σου προκαλεί έκπληξη και σε σένα. «Δεν το πιστεύω ότι το λέω αυτό, αλλά πραγματικά νιώθω πτώμα», προτείνει η Finkel. Στη συνέχεια, βεβαίωσέ την πως θα την αποζημιώσεις το πρωί και με το παραπάνω. «Το να την καθησυχάσεις είναι πολύ σημαντικό» τονίζει και η Goldman. 
«Ψήνεσαι να δοκιμάσουμε κάτι πραγματικά περίεργο;»
Συγχαρητήρια, μόλις την έκανες να φανταστεί τα χειρότερα. Μια πιο έξυπνη προσέγγιση είναι να τη ρωτήσεις, για παράδειγμα: «Πώς λες να είναι οι χειροπέδες στο κρεβάτι;». Ξεκινώντας μια χαλαρή συζήτηση, αντί να απαιτείς ένα ναι ή ένα όχι, της δίνεις το χρόνο που χρειάζεται για να το σκεφτεί καλύτερα. 
«Θα ήμουν πιο ήσυχος αν εξεταζόσουν για αφροδίσια»
Ξέρεις τι κατάλαβε από αυτό που είπες; «Φοβάμαι μήπως με κολλήσεις κάτι». Παραδέξου το: δεν είναι και η πιο διεγερτική ατάκα που μπορείς να της πεις. Οπότε παίξε το αλλιώς: πες της ότι σκέφτεσαι να εξεταστείς ο ίδιος για να είναι εκείνη ασφαλής κι έπειτα ρώτα την αν θα έκανε το ίδιο. «Αν αλλάξεις το ύφος της πρότασής σου, δεν θα νιώσει ότι την κατηγορείς για κάτι» λέει η Goldman. 
«Τώρα αυτό νομίζεις ότι μου αρέσει;»
Αν σου ξεφύγει κάτι τέτοιο, στην καλύτερη περίπτωση θα σε θεωρήσει αγενή. «Προτίμησε να της δείξεις ότι είσαι πρόθυμος να βελτιωθείς σεξουαλικά και ο ίδιος» λέει η Goldman. Για παράδειγμα, ρώτα την: «Τι σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο στο σεξ;». Ετσι θα μάθεις κάτι για εκείνη κι όταν έρθει η σειρά σου, θα σε ακούσει προσεκτικά. Και κάτι τελευταίο: όποτε θες να της πεις κάτι που μπορεί να τη δυσαρεστήσει, φρόντισε πριν και μετά να της πεις κάτι που θα της φτιάξει το κέφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory