Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Πόνοι στα οστά και καιρικές συνθήκες

Πόνοι στα οστά και καιρικές συνθήκες
Ορισμένοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν πότε θα βρέξει, επειδή –όπως λένε- το «νιώθουν στα κόκαλά τους». Ή επειδή αρχίζουν να πονάνε τα γόνατά τους ή η μέση τους.

Λένε ακόμη ότι οι «μαντικές» αυτές ικανότητές τους προκύπτουν επειδή είναι πιο δεκτικοί στις αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης και τις κλιματολογικές αλλαγές. 

Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα, δεν πρόκειται για τίποτε παραπάνω από μια… «μαγική σκέψη».

Ερευνητές από την Αυστραλία αποφάσισαν να μελετήσουν την άποψη που θέλει οι αλλαγές του καιρού να προκαλούν πόνο στη μέση.

«Στρατολόγησαν» 993 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν απευθυνθεί σε γιατρό για οσφυαλγία και συνταίριαξαν τις επισκέψεις τους με μετεωρολογικά δεδομένα όπως: θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, κατεύθυνση ανέμου και πιθανότητα βροχόπτωσης.

Ήλεγξαν ακόμη τις ίδιες κλιματολογικές παραμέτρους μία εβδομάδα και ένα μήνα πριν από την ημέρα που οι ασθενείς ανέφεραν ότι ένιωσαν πόνο στη μέση τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ των αλλαγών του καιρού και του πόνου στην πλάτη.

«Ήμασταν πολύ ανοιχτόμυαλοι. Ήμασταν ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα» δήλωσε ο Daniel Steffens από το ινστιτούτο George Institute for Global Health του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ στο Time.

«Είχαμε ακούσει πολλούς ασθενείς να αποδίδουν την επιδείνωση του πόνου τους στις καιρικές συνθήκες και γνωρίζαμε ότι οι έρευνες γύρω από το ζήτημα αυτό ήταν περιορισμένες. Μετά από πολύ αυστηρή μελέτη δε βρήκαμε καμία απόδειξη, που να υποστηρίζει την άποψη ότι οι καιρικές συνθήκες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πόνου στην πλάτη» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory