Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ


Για να κάνεις τις διακοπές σου καλύτερες, φτηνότερες και πιο χαλαρωτικές, πρέπει να ρίξεις και λίγους αριθμούς στην εξίσωση. 
6 Το ιδανικό μέγεθος της παρέας των διακοπών
Είτε μιλάμε για αντροπαρέα είτε για 3 φιλικά ζευγάρια που αποφασίζουν να περάσουν μαζί την άδειά τους, όταν ο αριθμός των ατόμων είναι μεγαλύτερος, αυξάνονται και οι πιθανότητες να γίνουν παρεξηγήσεις. Μην ξεχνάς ότι, όσο χαλαρό κι αν είναι το κλίμα, κάθε ημέρα σου απαιτεί λίγη οργάνωση. Οταν δυσκολεύεσαι να συνεννοηθείς ακόμα και για τα απαραίτητα (για παράδειγμα, πού θα πάτε να φάτε το μεσημέρι), είναι εύκολο να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα και να επιστρέψεις στο σπίτι σου πιο κουρασμένος απ’ όσο ήσουν.
15% Ποσοστό του  προϋπολογισμού που θα φύγει σε έκτακτα έξοδα
Ας πούμε ότι φέτος αποφάσισες να ξοδέψεις έως 500 ευρώ. Αφού πάρεις τα απαραίτητα, υπολογίσεις το κόστος της κάθε ημέρας και κλείσεις τα εισιτήρια και το δωμάτιο του ξενοδοχείου (ή το κάμπινγκ), καλό είναι να βάλεις στην άκρη άλλα 75 ευρώ. «Πάντα προκύπτουν έξοδα που δεν περιμένεις» λέει ο Matt Kepnes, συγγραφέας του βιβλίου How to Travel the World on $50 a Day. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να πάρεις ταξί ή να σου πουν πως υπάρχει κάποιο νησάκι, που αξίζει να επισκεφθείς έστω για μια μέρα. Επομένως, κάνε την πρόσθεση κι απόφυγε το άγχος και τον εκνευρισμό την κρίσιμη στιγμή.
8 μέρες Διάστημα μετά το οποίο ξεκουράζεσαι πραγματικά
Αυτός είναι ο χρόνος που θα χρειαστείς για να νιώσεις τη διαφορά στο μυαλό και το σώμα, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη το 2013. Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο κόσμος ένιωθε υγιής και περνούσε καλά όταν είχε περάσει η πρώτη εβδομάδα διακοπών, αφού τότε αρχίζεις να βγαίνεις από το ρυθμό του ωραρίου της δουλειάς. Επίσης, καλό είναι να μην ξεχνάς κι αυτό: όσο βρίσκεσαι στο νησί ή το βουνό είναι σημαντικό να καθαρίσεις το μυαλό σου διαθέτοντας λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, είτε ξεκινώντας ένα καινούργιο βιβλίο είτε ακούγοντας τη μουσική που σε ξεκουράζει.
5 mg Δόση μελατονίνης που θα σε προφυλάξει από το τζετ λαγκ
Αν φέτος έχεις κανονίσει μια απόδραση στο εξωτερικό, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να νικήσεις το τζετ λαγκ. Παίρνοντας ένα συμπλήρωμα μελατονίνης, μια ορμόνη με πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία σου, βοηθάς τον οργανισμό σου να συγχρονιστεί πιο εύκολα, σύμφωνα με ελληνική μελέτη. Αν διασχίσεις μέχρι 6 ζώνες, δοκίμασε να πάρεις 5 mg τη μια ημέρα, πριν ξεκινήσεις το ταξίδι. Αν διασχίσεις 7 ή παραπάνω ζώνες ώρας, πάρε μια δόση την ημέρα για τις 3 τελευταίες ημέρες πριν από το ταξίδι. 
2 Δραστηριότητες την ημέρα που είναι αρκετές
Κάποιος που προγραμματίζει και την τελευταία λεπτομέρεια των διακοπών του καταλήγει να μην απολαμβάνει το ταξίδι. «Οταν σχεδιάζεις κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας, στο τέλος αγχώνεσαι» λέει ο Kepnes. «Η έννοια της απόδρασης αφορά την εξερεύνηση του αγνώστου». Αυτό σημαίνει να κάνεις αυτό που βρίσκεις ενδιαφέρον - για παράδειγμα, να χαλαρώνεις όταν βρίσκεις μια καφετέρια στην άκρη ενός βράχου. Επομένως, μην προγραμματίζεις πράγματα που υπερβαίνουν τις μισές ώρες κάθε ημέρας - 2 δίωρες δραστηριότητες ή 1 τετράωρη εξόρμηση αρκούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory