Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γιόγκα για αρχάριους

Οι αυξημένοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οκαθιστιστικός τρόπος ζωής μας έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση πολλών ψυχοσωματικών προβλημάτωνόπως π.χ το άγχος και η κακή δίαθεση, οι πονοκέφαλοι, η αύξηση του σωματικού βάρους, οι πόνοι στη μέση και στον αυχένα και η κακή στάση σώματος. Η γιόγκα είναι μια εναλλακτική μορφή άσκησης, που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλειθετικά στην μείωση αυτών των προβλημάτων.
Η λέξη γιόγκα (Yoga) πρόερχεται από την λέξη «yoking» που σημαίνει σημαίνεισυνένωσησυνύπαρξη, του μυαλού και του σώματος μέσω συγκεκριμένων μεθόδων, κύρια του διαλογισμού. Η προέλευση της γιόγκα πιστεύεται ότι είναι από την Ινδικήπαραδοση. Οι πρώτες ενδείξεις από πρακτικές γιόγκα εντοπίζονται στο 400 π.Χ., ενώ στα τέλη του 19ου αιώνα έγινε δημοφιλής στον δυτικό κόσμο ως ένα είδος σωματικής καιπνευματικής άσκησης.
Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η γιόγκα:
 • Οδηγεί σε αρμονία και ισορροπία μεταξύ του σώματος, του νου και τουπνεύματος.
 • Αυξάνει δύναμηευλυγισίαεύροςκίνησης και ισορροπία.
 • Επιβραδύνει τον ρυθμό της καρδιάς.
 • Εξισορροπεί την πίεση του αίματος και βελτιώνει την κυκλοφορία.
 • Ρυθμίζει τις ορμόνες και τους βιολογικούςρυθμούς του σώματος.
 • Ενδυναμώνειτονώνει τους μυς, και χαρίζει ευλυγισία.
 • Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
 • Καταπολεμά την κατάθλιψη, το άγχος και την αϋπνία.
 • Βελτιώνει τη στάση του σώματος
 • Μειώνει το άσθμα
 • Συμβάλλει στη καταπολέμηση του καρκίνου
 • Μειώνει το σωματικόβάρος.
 Εφόσον λοιπόν θέλετε να ξεκινήσετε γιόγκα θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
1. Θα πρέπει να διαλέξετε το είδος της γιόγκας που σας αρέσει. Η Hatha γιόγκα ταιριάζει σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης ή ηλικίας. Θεωρείται ιδανική αν έχετε μειωμένη ευλυγισία, επειδή πρόκειται για ένα είδος γιόγκα που μπορείτε να εκτελέσετε τόσο με ήπιο ρυθμό, όσο και με πιο δυναμικό, αν το επιθυμείτε.
2. Επιλέξτε το κατάλληλο περιβάλλον και εξοπλισμό. Είναι πολύ σημαντικό να είστε σε ένα χώρο που σας χαλαρώνει. Φορέστε άνετα ρούχα και βγάλτε τα παπούτσια σας, έτσι ώστε να νιώθετε ανάλαφροι/ες. Προμηθευτείτε ένα λεπτό στρωματάκι και βάλτε χαλαρή μουσική (εάν είναι επιλογή σας).
3. Το γεύμα σας πριν την γιόγκα θα πρέπει να είναι ελαφρύ και θα πρέπει να πίνετε λίγονερό κατά τη διάρκεια της άσκησης.
4. Κλείνετε εντελώς τα κινητά σας. Είναι η στιγμή για να αποσυνδεθείτε και ναηρεμήσετε και εσείς και ο υπόλοιπος κόσμος στον χώρο.
5. Πριν το πρώτο σας μάθημα συστηθείτε στη δασκάλα ή τον δάσκαλό σας καιενημερώστε τους για οποιοδήποτε τραυματισμό ή θέμα υγείας.
6. Πάντα πρέπει να κάνετε προθέρμανση, ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία τουσώματος και η ενέργειά σας. Η προθέρμανση είναι απαραίτητη για την πρόληψη τωντραυματισμών.
7. Ασκηθείτε. Είναι καλό να ασκείστε 4-6 φορές την εβδομάδα ή τουλάχιστον 2-3 φορέςτην εβδομάδα για να δείτε και να νοιώσετε πραγματική διαφορά.
8. Μην σπρώχνετε τον εαυτό σας πέρα από τα όριά σας. Δεν υπάρχει λόγος γιαανταγωνισμό. Ξεκινήστε με εύκολες ασκήσεις. Το πιο σημαντικό σε αυτό το επίπεδο είναι να μάθετε να παίρνετε σωστά αναπνοές και να ηρεμείτε.
9. Θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτείτε ένα δάσκαλο γιόγκα προκειμένου νας σας δείξει την τεχνική των ασκήσεων και τη φιλοσοφία της γιόγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory