Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ


Aν βάλεις μπέικον, Τα πάντα γινονται πιο νόστιμα. Αλλά πώς εξασφαλίζεις το καλύτερο; «Οταν το αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος» λέει ο Nate Anda, σεφ και κρεοπώλης του Red Apron Butchery στην Ουάσιγκτον. «Ξεκίνα αγοράζοντας ένα καλό κομμάτι χοιρινό από το κρεοπωλείο, φτιάξε το μόνος σου και θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς την πολύπλευρη πλούσια γεύση του». 
Τι θα χρειαστείς
- Μεγάλο χαρτί ψησίματος
- 2 μεγάλες πλαστικές σακούλες ziploc
- Επίπεδη σχάρα ψησίματος
- Μαγειρικό θερμόμετρο
1. Καρύκευσε το Χοιρινό
Κόψε στη μέση ένα κομμάτι χοιρινής κοιλιάς (περίπου 2 κιλά) και βάλε τα δύο κομμάτια σε λαδόκολλα ή σε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτευσε τα παρακάτω μπαχαρικά και στη συνέχεια τρίψε με το μείγμα το χοιρινό. Βάλε κάθε κομμάτι σε μια πλαστική σακούλα, αφαίρεσε τον αέρα και κλείσε την.
Τα Σωστά Μπαχαρικά 
Από τεχνικής άποψης μπορείς να παστώσεις χοιρινό μόνο με αλάτι. Αν όμως προσθέσεις κι ένα μείγμα μπαχαρικών, θα εξασφαλίσεις πιο βαθιά γεύση. Να τι σου προτείνει ο Anda:
2½ φλ. χονδρό αλάτι
2½ φλ. καστανή ζάχαρη
3¾ κ.γ. πιπέρι καγέν 
3¾ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
2¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1¾ κ.γ. γλυκού τριμμένο πιπέρι
3¾ κ.γ. σπασμένο άρκευθο (κεδροκούκουτσο) 
2. Μαρίναρισε το Χοιρινό
Τοποθέτησε στο ψυγείο τις δύο σακούλες με το χοιρινό για 2 μέρες. Στη συνέχεια, πέταξε τα υγρά που έχουν μαζευτεί, αφαίρεσε πάλι τον αέρα και σφράγισέ τις ξανά. Βάλε τις ξανά στο ψυγείο (γύρνα τις, όμως, ανάποδα, ώστε η άλλη πλευρά του κρέατος να βρίσκεται τώρα στο κάτω μέρος) κι άσε τις 2 ακόμα μέρες. 
Καλύτερο μπέικον
Το πάστωμα θα βοηθήσει το κρέας να διατηρηθεί για καιρό, ενώ τα αρώματα των μπαχαρικών θα ποτίσουν το κρέας.
3. Ψήσε το Κρέας
Βγάλε το χοιρινό από τις σακούλες, ξέπλυνέ το από τα καρυκεύματα κι άσε το να στεγνώσει. Προθέρμανε το φούρνο στους 90° C, τοποθέτησε τα κομμάτια χοιρινού σε ένα χαρτί ψησίματος ή σε ένα ταψί και πάνω σε μια επίπεδη σχάρα για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο. 
Ψήσε το μέχρι να γίνει σκληρό στην υφή, περίπου 3 ώρες, και η εσωτερική του θερμοκρασία να φτάσει στους 62° C περίπου.
4. Ολοκλήρωσε τη Διαδικασία
Ασε το μπέικον να κάτσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Βγάλε την πέτσα από το κρέας και πέταξέ την. Τύλιξε το κάθε κομμάτι μπέικον σε διαφανή μεμβράνη και τοποθέτησέ το σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα. Βάλε το ένα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση (διατηρείται 3 μήνες) και το άλλο στη συντήρηση, όπου διατηρείται έως και 2 εβδομάδες.
Πώς να το χρησιμοποιήσεις
Εφόσον το μπέικον δεν είναι σε φέτες αλλά σε κομμάτι, μπορείς να το κόψεις σε κυβάκια, να το τηγανίσεις και να το προσθέσεις σε σαλάτα. Για γρήγορη μακαρονάδα, σόταρέ το με πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες μέχρι να γίνει τραγανό και στο τέλος ρίξε λίγο αρακά και κρέμα γάλακτος. Επίσης, κόψε το σε λεπτές φέτες, ψήσε το κι απόλαυσε το καλύτερο σάντουιτς με μπέικον, μαρούλι και ντομάτα που έχεις δοκιμάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory