Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Crazy High School Μπάσκετ Shot

Σφαιροβολία Πρόσωπα

Shot-Put-Πρόσωπα
Shot-Put-Πρόσωπα

Τατουάζ Ferrari F430

tetovirano Ferari-0001
tetovirano Ferari-0002

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Αίτια, Συμπτώματα Και Αντιμετώπιση

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι πάθηση που αφορά στην πλειοψηφία του πληθυσμού. Ο δυτικός τρόπος ζωής, και ιδιαίτερα η διατροφή, φαίνεται πως έχει άρρηκτη σχέση με την εμφάνισή της και με το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε χρόνια νόσο. Αναγνωρίστε τα αίτια, τα συμπτώματα και τις μεθόδους θεραπείας της ΓΑΠ.
  • Τι είναι η παλινδρόμηση
Ο γαστρεντερολόγος – ηπατολόγος κ. Γιώργος Οικονόμου αναφέρει πως πρόκειται για παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο. Η παλινδρόμηση είναι ένα φυσιολογικο φαινόμενο που συμβαίνει σε όλους. Ο σφιγκτήρας που χωρίζει τον οισοφάγο από το στομάχι χαλαρώνει μέσα στη μέρα, για να φύγει ο αέρας, και αυτό είναι μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται με φυσιολογική ροή. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση γίνεται νόσος όταν προκαλεί βλάβες, συμπτώματα, ενοχλήσεις και όταν συμβαίνει πολύ τακτικά (πάνω από το 3% του 24ώρου).
  • Σε ποιους εμφανίζεται
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι παγκόσμιο φαινόμενο και εμφανίζεται σε ποσοστό πάνω από 70% του πληθυσμού (σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και στην Ελλάδα). Εμφανίζεται καταρχάς σε μικρά παιδιά 1-2 ετών λόγω ανωριμότητας του πεπτικού συστήματος ή εξαιτίας αλλεργίας στο γάλα. Κατά δεύτερον, εμφανίζεται στους ενήλικες από 16 ετών και πάνω, ενώ δεν έχει να κάνει με εξειδικευμένες ηλικίες ή με το φύλο. Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει, βέβαια, πως είναι πιο συχνή στους άνδρες λόγω του τρόπου ζωής τους. Δηλαδή, από τη στιγμή που ένας άνδρας συνήθως καπνίζει περισσότερο, πίνει περισσότερο, καταναλώνει περισσότερο καφέ και έχει περισσότερα κιλά μπορεί να εμφανίσει πιο εύκολα γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
  • Αίτια εμφάνισης ΓΑΠ
Η εμφάνιση της ΓΑΠ μπορεί να οφείλεται σε ανατομικές διαταραχές όπως η διαφραγματοκήλη (μάθετε περισσότερα για την διαφραγματοκήλη εδώ), σε αυτοάνοσες παθήσεις, σε νευρολογικές παθήσεις, στην κατανάλωση φαρμάκων και -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- στον λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει πως όταν κάποιος πίνει, καπνίζει, έχει αυξημένο βάρος, καταναλώνει μεγάλα γεύματα, τρώει και στη συνέχεια ξαπλώνει, φορά στενά ρούχα, πίνει ανθρακούχα αναψυκτικά, καταναλώνει πολλές σφολιάτες, καφέ και γάλα… τότε είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει πως το άγχος δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την παλινδρόμηση.
  • Συμπτώματα της παλινδρόμησης
Το σύνηθες σύμπτωμα είναι το αίσθημα ξινίλας, πικρίλας ή καψίματος που έρχεται από το στομάχι στον οισοφάγο και η αίσθηση ότι γυρνάει υγρό από το στομάχι “προς τα πάνω”. Κάποια άλλα άτυπα συμπτώματα είναι ο πόνος στο στήθος και στο κάτω μέρος του στέρνου, το κάψιμο στο λαιμό και ο ξερόβηχας.
  • Πώς γίνεται η διάγνωση
Ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως όταν κάποιος εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα, καλό είναι να επισκεφθεί έναν παθολόγο. Στη συνέχεια, αν διαπιστωθεί παλινδρόμηση, εκείνος θα τον παραπέμψει σε γαστρεντερολόγο και αυτός αντίστοιχα θα αξιολογήσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Αφού πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εξετάσεις (π.χ. γαστροσκόπηση, μανομετρία, πεχαμετρία) και ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή και κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Μπορεί, ωστόσο, να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση.
  • Πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι πάθηση που αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να έχει μακροχρόνιες σοβαρές επιπτώσεις, όπως είναι οι πεπτικές στενώσεις και ο καρκίνος του οισοφάγου (γύρω στο 5% αυτών που πάσχουν από παλινδρόμηση εμφανίζουν σε μεγαλύτερη ηλικία καρκίνο του οισοφάγου, ενώ έχει βρεθεί ότι το 98% των περιπτώσεων καρκίνου του οισοφάγου προέρχονται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση).
Μια πρώτη αντιμετώπισή της είναι απλά η αλλαγή στον τρόπο ζωής. Ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι ένα ποσοστό των ασθενών παύει να έχει συμπτώματα απλά και μόνο αλλάζοντας τις διατροφικές του συνήθειες.
Εάν, όμως, το άτομο έχει διαφραγματοκήλη, τότε η χειρουργική οδός είναι αυτή που επιβάλλεται. Σε άλλες περιπτώσεις μια φαρμακευτική αγωγή (πιθανώς εφ’ όρον ζωής) δίνει λύση, καθώς ελέγχει τα οξέα που παράγονται από το στομάχι. Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής οφείλει να προσέχει τις διατροφικές του συνήθειες, να προτιμά τη μεσογειακή διατροφή, να κάνει μικρά γεύματα, να μην τρώει πριν ξαπλώσει, να αποφεύγει τα λιπαρά και το τσιγάρο, καθώς επίσης να καταναλώνει με μέτρο καφέ και αλκοόλ.
Πηγή: mama365.gr

Η αγάπη ζεσταίνει στ’ αλήθεια!

Η αγάπη ζεσταίνει στ’ αλήθεια!
Λέμε συχνά ότι όταν είμαστε ερωτευμένοι νιώθουμε μια ζεστασιά σε όλο μας το σώμα ή ότι όταν θυμώνουμε «ανάβει» το κεφάλι μας. Όπως αποδεικνύεται, αυτά δεν είναι απλά… λόγια. Ερευνητές από τη Φινλανδία έδειξαν για πρώτη φορά ότι τα συναισθήματα συνδέονται με μια σειρά από φυσιολογικές μεταβολές στο σώμα μας, οι οποίες μάλιστα είναι οι ίδιες σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τη φυλή ή τον πολιτισμό από τον οποίο προέρχονται.
Ευτυχία, έρωτας, θλίψη και θυμός
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academies of Sciences», παρουσιάζει τα ευρήματά της σχηματικά σε διαγράμματα. Σε αυτά θα διαπιστώσετε ότι η ευτυχία κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν μια ζεστασιά να απλώνεται σε όλο το σώμα τους, «από την κορυφή ως τα νύχια» όπως είθισται να λέμε. Μια ανάλογη ζεστασιά νιώθουν και οι ερωτευμένοι, μόνο που αυτή αφήνει ανεπηρέαστα τα πόδια, περίπου από τα γόνατα και κάτω – κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες ίσως εξηγεί γιατί λέμε ότι νιώθουμε να «τρέμουν τα γόνατά μας» στη θέα του αγαπημένου μας προσώπου.
Αντιθέτως όσοι βιώνουν μια ερωτική απογοήτευση – ή, όπως λέμε, έχει ραγίσει η καρδιά τους – νιώθουν πραγματικά έναν πόνο ή βάρος στον θώρακα. Γενικώς η θλίψη προκαλεί μια αίσθηση αδυναμίας στα άκρα και εντονότερης δραστηριότητας στην καρδιά (κατ’ επέκταση στον θώρακα), ενώ η κατάθλιψη κυριολεκτικά «παγώνει» το σώμα και «κόβει» χέρια και πόδια.
Συναισθήματα όπως ο θυμός και η οργή γίνονται κυρίως αισθητά στο επάνω μέρος του θώρακα – κάτι το οποίο ίσως σημαίνει ότι υποσυνείδητα ετοιμαζόμαστε για καυγά, όπως σημειώνουν οι συγγραφείς. Η αηδία από την πλευρά της «ερεθίζει» τον λαιμό και το πεπτικό μας σύστημα.
Ιδια σε όλους τους πολιτισμούς
Οι ερευνητές από διάφορα φινλανδικά πανεπιστήμια με επικεφαλής τους Λάουρι Νουμενμάα και Ενρίκο Γκλέρεαν έδειξαν σε 700 άνδρες και γυναίκες εθελοντές διαφόρων φυλών και πολιτισμών ταινίες ή τους διάβασαν ιστορίες οι οποίες είχαν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προκαλούν συγκεκριμένα συναισθήματα. Μετά το κάθε τεστ οι επιστήμονες έδιναν στους εθελοντές το περίγραμμα ενός ανθρώπινου σώματος και τους ζητούσαν να χρωματίσουν με διαφορετικά χρώματα τα σημεία στα οποία ένιωθαν περισσότερη ή λιγότερη δραστηριότητα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ίδιο συναίσθημα προκαλούσε την ίδια ακριβώς «σωματική ανταπόκριση» στους εξεταζόμενους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή και τον πολιτισμό από τον οποίο προέρχονταν. Αυτό, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, υποδηλώνει ότι φυσιολογικές διεργασίες οι οποίες προκαλούν σωματικά αισθήματα σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τα συναισθήματά μας. «Η αποκρυπτογράφηση των υποκειμενικών σωματικών αισθημάτων που συνδέονται με τα ανθρώπινα συναισθήματα μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα διαταραχές της διάθεσης όπως η κατάθλιψη και το άγχος» σημειώνουν.
Από την πλευρά του ωστόσο ο Πολ Ζακ, πρόεδρος του Κέντρου Νευροοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κλερμόντ στην Καλιφόρνια, σχολιάζοντας τα ευρήματα στον δικτυακό τόπο MedixalXpress επεσήμανε ότι η μελέτη δεν ρίχνει περισσότερο φως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα συναισθήματα, Κάτι τέτοιο, όπως τόνισε ο νευροεπιστήμονας, θα ήταν ίσως εφικτό με ταυτόχρονες μετρήσεις διαφόρων παραμέτρων δραστηριότητας στο σώμα, όπως ο ιδρώτας ή η θερμοκρασία.

Πλούτος - Επιτυχία - Αγάπη

Βγαίνοντας μια μέρα μια γυναίκα από το σπίτι της είδε τρεις παραμυθένιους γέροντες με μακριές λευκές γενειάδες, να στέκονται στον μπροστινό κήπο. Έψαξε στο νου της αλλά δεν τους αναγνώρισε.
Δεν μου φαίνεται να σας ξέρω, αλλά θα πρέπει να πεινάτε. Κοπιάστε να σας βάλω κάτι να φάτε, είπε η νοικοκυρά.
- Ο νοικοκύρης είναι μέσα; ρώτησαν εκείνοι…
- Οχι, λείπει, είπε η γυναίκα...
- Τότε δε μπορούμε να περάσουμε ακόμη, απάντησαν ξανά εκείνοι.
Οταν αργά το βράδυ γύρισε ο σύζυγός της, εκείνη του διηγήθηκε τι συνέβη.
- Πήγαινε πες τους ότι γύρισα και προσκάλεσε τους να περάσουν, της είπε ο άντρας της αφού την άκουσε κι εκείνη βγήκε και τους κάλεσε μέσα.
- Δεν μπαίνουμε ποτέ σ’ ένα σπίτι όλοι μαζί, είπαν οι γέροντες...
- Και γιατί; ρώτησε η γυναίκα...
Ο ένας απ’ αυτούς της εξήγησε:
- Το όνομα αυτού (κι έδειξε έναν από τους γέροντες), είναι Πλούτος. Το όνομα εκείνου (κι έδειξε τον άλλον) είναι Επιτυχία κι εγώ ονομάζομαι Αγάπη. Αν θέλετε τώρα πηγαίνετε μέσα και συνεννοηθείτε με το σύζυγό σας για το ποιόν από εμάς θέλετε να περάσει.
Η γυναίκα μπήκε σπίτι της κι ανάφερε στον άντρα της αυτά που της είπαν οι τρεις γέροντες. Εκείνος ενθουσιάστηκε.
- Υπέροχα! Το καλύτερο είναι να προσκαλέσουμε τον Πλούτο. Ας περάσει μέσα κι ας γεμίσει το σπίτι μας με πλούτη…
Η σύζυγος διαφώνησε.
- Αγάπη μου, γιατί να μην καλέσουμε την Επιτυχία;
Η κόρη τους άκουγε από την άλλη άκρη του σαλονιού και μπήκε στη μέση:
- Δεν θα ήταν καλύτερο να προσκαλέσουμε την Αγάπη; Έτσι το σπιτικό μας όλο θα γεμίσει με αγάπη...
- Έχεις δίκιο! Πήγαινε να καλέσεις να φιλοξενήσουμε την Αγάπη, είπε ο πατέρας.
Η νοικοκυρά βγήκε και ρώτησε τους τρεις γέροντες:
- Ποιος από σας είναι η Αγάπη; Παρακαλώ περάστε να σας περιποιηθούμε…
Αυτός που ονομαζόταν Αγάπη σηκώθηκε και προχώρησε προς το σπίτι, ενώ κι οι άλλοι δυο τον ακολούθησαν. Γεμάτη έκπληξη η γυναίκα ρώτησε τον Πλούτο και την Επιτυχία:
- Εγώ κάλεσα μόνο την Αγάπη, γιατί μπαίνετε όλοι σας μέσα;
Και οι τρεις γέροντες απάντησαν όλοι μαζί:
- Αν είχατε καλέσει τον Πλούτο ή την Επιτυχία, τότε οι άλλοι δύο θα μέναμε απέξω, αλλά εφ' όσον καλέσατε την Αγάπη, εκεί που αυτή πηγαίνει κι εμείς ακολουθούμε. Οπουδήποτε υπάρχει Αγάπη, εκεί υπάρχουν επίσης Πλούτος κι Επιτυχία..
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory