Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Igloo στην αυλη μου

Τα Κορίτσια Στο Παντελόνι Γιόγκα

yoga_pants_06
yoga_pants_06

Macro Φωτογραφίες

macro_photography
macro_photography

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Αίτια, Συμπτώματα Και Αντιμετώπιση

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι πάθηση που αφορά στην πλειοψηφία του πληθυσμού. Ο δυτικός τρόπος ζωής, και ιδιαίτερα η διατροφή, φαίνεται πως έχει άρρηκτη σχέση με την εμφάνισή της και με το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε χρόνια νόσο. Αναγνωρίστε τα αίτια, τα συμπτώματα και τις μεθόδους θεραπείας της ΓΑΠ.
 • Τι είναι η παλινδρόμηση
Ο γαστρεντερολόγος – ηπατολόγος κ. Γιώργος Οικονόμου αναφέρει πως πρόκειται για παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο. Η παλινδρόμηση είναι ένα φυσιολογικο φαινόμενο που συμβαίνει σε όλους. Ο σφιγκτήρας που χωρίζει τον οισοφάγο από το στομάχι χαλαρώνει μέσα στη μέρα, για να φύγει ο αέρας, και αυτό είναι μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται με φυσιολογική ροή. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση γίνεται νόσος όταν προκαλεί βλάβες, συμπτώματα, ενοχλήσεις και όταν συμβαίνει πολύ τακτικά (πάνω από το 3% του 24ώρου).
 • Σε ποιους εμφανίζεται
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι παγκόσμιο φαινόμενο και εμφανίζεται σε ποσοστό πάνω από 70% του πληθυσμού (σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και στην Ελλάδα). Εμφανίζεται καταρχάς σε μικρά παιδιά 1-2 ετών λόγω ανωριμότητας του πεπτικού συστήματος ή εξαιτίας αλλεργίας στο γάλα. Κατά δεύτερον, εμφανίζεται στους ενήλικες από 16 ετών και πάνω, ενώ δεν έχει να κάνει με εξειδικευμένες ηλικίες ή με το φύλο. Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει, βέβαια, πως είναι πιο συχνή στους άνδρες λόγω του τρόπου ζωής τους. Δηλαδή, από τη στιγμή που ένας άνδρας συνήθως καπνίζει περισσότερο, πίνει περισσότερο, καταναλώνει περισσότερο καφέ και έχει περισσότερα κιλά μπορεί να εμφανίσει πιο εύκολα γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
 • Αίτια εμφάνισης ΓΑΠ
Η εμφάνιση της ΓΑΠ μπορεί να οφείλεται σε ανατομικές διαταραχές όπως η διαφραγματοκήλη (μάθετε περισσότερα για την διαφραγματοκήλη εδώ), σε αυτοάνοσες παθήσεις, σε νευρολογικές παθήσεις, στην κατανάλωση φαρμάκων και -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- στον λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει πως όταν κάποιος πίνει, καπνίζει, έχει αυξημένο βάρος, καταναλώνει μεγάλα γεύματα, τρώει και στη συνέχεια ξαπλώνει, φορά στενά ρούχα, πίνει ανθρακούχα αναψυκτικά, καταναλώνει πολλές σφολιάτες, καφέ και γάλα… τότε είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει πως το άγχος δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την παλινδρόμηση.
 • Συμπτώματα της παλινδρόμησης
Το σύνηθες σύμπτωμα είναι το αίσθημα ξινίλας, πικρίλας ή καψίματος που έρχεται από το στομάχι στον οισοφάγο και η αίσθηση ότι γυρνάει υγρό από το στομάχι “προς τα πάνω”. Κάποια άλλα άτυπα συμπτώματα είναι ο πόνος στο στήθος και στο κάτω μέρος του στέρνου, το κάψιμο στο λαιμό και ο ξερόβηχας.
 • Πώς γίνεται η διάγνωση
Ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως όταν κάποιος εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα, καλό είναι να επισκεφθεί έναν παθολόγο. Στη συνέχεια, αν διαπιστωθεί παλινδρόμηση, εκείνος θα τον παραπέμψει σε γαστρεντερολόγο και αυτός αντίστοιχα θα αξιολογήσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Αφού πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εξετάσεις (π.χ. γαστροσκόπηση, μανομετρία, πεχαμετρία) και ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή και κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Μπορεί, ωστόσο, να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση.
 • Πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι πάθηση που αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να έχει μακροχρόνιες σοβαρές επιπτώσεις, όπως είναι οι πεπτικές στενώσεις και ο καρκίνος του οισοφάγου (γύρω στο 5% αυτών που πάσχουν από παλινδρόμηση εμφανίζουν σε μεγαλύτερη ηλικία καρκίνο του οισοφάγου, ενώ έχει βρεθεί ότι το 98% των περιπτώσεων καρκίνου του οισοφάγου προέρχονται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση).
Μια πρώτη αντιμετώπισή της είναι απλά η αλλαγή στον τρόπο ζωής. Ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι ένα ποσοστό των ασθενών παύει να έχει συμπτώματα απλά και μόνο αλλάζοντας τις διατροφικές του συνήθειες.
Εάν, όμως, το άτομο έχει διαφραγματοκήλη, τότε η χειρουργική οδός είναι αυτή που επιβάλλεται. Σε άλλες περιπτώσεις μια φαρμακευτική αγωγή (πιθανώς εφ’ όρον ζωής) δίνει λύση, καθώς ελέγχει τα οξέα που παράγονται από το στομάχι. Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής οφείλει να προσέχει τις διατροφικές του συνήθειες, να προτιμά τη μεσογειακή διατροφή, να κάνει μικρά γεύματα, να μην τρώει πριν ξαπλώσει, να αποφεύγει τα λιπαρά και το τσιγάρο, καθώς επίσης να καταναλώνει με μέτρο καφέ και αλκοόλ.
Πηγή: mama365.gr


Οι απίστευτες προβλέψεις του Isaac Asimov για το 2014 που έγιναν πριν από 50 χρόνια!

Ο Isaac Asimov, καθηγητής Βιοχημείας στο Boston University και ιδιαίτερα γνωστός για το συγγραφικό του έργο – συγκεκριμένα τα έργα επιστημονικής φαντασίας που συνέγραψε- οραματίστηκε τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα πριν από μισό αιώνα. Οι προβλέψεις του για το 2014 έχουν ως εξής:
 • Διάφορα gadgets θα διευκολύνουν τις δύσκολες δουλειές του ανθρώπου. Μονάδες μαγειρικής θα ετοιμάζουν φαγητό αυτόματα, θα ζεσταίνουν νερό και θα το μετατρέπουν σε καφέ, θα ψήνουν ψωμί, θα τηγανίζουν αυγά, θα ψήνουν μπέικον κ.ο.κ.
 • Οι τηλεπικοινωνίες θα περιλαμβάνουν τόσο ήχο όσο και εικόνα και θα μπορείς να βλέπεις και να ακούς τον συνομιλητή σου. Η οθόνη θα μπορεί να χρησιμοποιείται επίσης για την ανάγνωση εγγράφων και βιβλίων, την προβολή φωτογραφιών κ.α.
 • Ο άνθρωπος θα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη φύση προσπαθώντας να δημιουργήσει έναν κόσμο που να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Το 2014 όλοι οι τοίχοι και οι οροφές θα φωτίζουν και θα αλλάζουν χρώμα με το πάτημα ενός κουμπιού.
 • Τα ρομπότ δεν θα έχουν τελειοποιηθεί αλλά παρ’ όλα αυτά θα υπάρχουν.
 • Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές θα είναι ασύρματες και θα λειτουργούν με μπαταρίες μεγάλης διάρκειας.
 • Όσον αφορά στις συγκοινωνίες, έμφαση θα δίνεται στα μέσα που απαιτούν τη λιγότερη δυνατή επαφή με το έδαφος. Ακόμα και οι επίγειες συγκοινωνίες θα είναι μερικά μέτρα πάνω από το έδαφος.
 • Τα wall screens θα έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές οθόνες ενώ την εμφάνιση τους θα έχουν κάνει και οι 3D προβολές.
 • Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ανέρχεται στα 6.500.000.000 και ο πληθυσμός των ΗΠΑ στα 350.000.000.
 • Το ανθρώπινο είδος θα υποφέρει από βαρεμάρα, η οποία θα εντείνεται σε μεγάλο βαθμό χρόνο με το χρόνο. Το γεγονός αυτό θα έχει πολύ σοβαρές ψυχικές, συναισθηματικές και κοινωνιολογικές συνέπειες και η ψυχιατρική θα είναι μακράν η σημαντικότερη ειδικότητα της ιατρικής το 2014.
 • http://endiaferonta.com/?p=50594

Φράσεις που καταργούνται λόγω ανεργίας

Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε αύριο).
2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση “Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε, είπαμε).
3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις”.
4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).
7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος “εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.
8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά “Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;”.”
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory