Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Τοποθέτηση πράγματα σε άλλα πράγματα

Τοποθέτηση πράγματα σε άλλα πράγματα τέλεια
Τοποθέτηση πράγματα σε άλλα πράγματα τέλεια

Μερικοί άνθρωποι είναι πραγματικά ηλίθιοι

Μερικοί άνθρωποι είναι πραγματικά ηλίθιο
Μερικοί άνθρωποι είναι πραγματικά ηλίθιο

Μεγαλύτερο βινυλίου στον Κόσμο

Οι γυναίκες πιο συχνά «θύματα» της κατάθλιψης

Οι γυναίκες πιο συχνά «θύματα» της κατάθλιψης
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών που αναζητούν ιατρική φροντίδα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι γυναίκες. 

Σχεδόν 475.000 γυναίκες, όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία από το εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), παραπέμφθηκαν τον περασμένο χρόνο σε ειδικούς για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, ή θεραπείας. Ο αριθμός αυτός στους άντρες ανήλθε στις 274.000.

Τα νούμερα αυτά, που αποκαλύπτουν για πρώτη φορά τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που αναζητούν ή παραπέμπονται σε ειδικούς, έδειξαν ακόμη ότι η πλειοψηφία των γυναικών αυτών είναι κάτω των 50 ετών. 
Μάλιστα, πιο πιθανό είναι να αναζητήσουν βοήθεια οι 20άρες.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε ψυχικές ασθένειες, επειδή τείνουν να «μαζεύουν» τα συναισθήματά τους, χωρίς να τα εξωτερικεύουν, σε αντίθεση με τους άντρες οι οποίοι ξεσπούν κάθε φορά που νιώθουν θυμό.

Οι γυναίκες ασθενείς, ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό να παραδεχτούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα, γράφει η Sophie Borland στη Daily Mail.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η ετήσια έκθεση του NHS έδειξε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανίδων έπασχε από κατάθλιψη ή ήταν πολύ αγχωμένες.

Η αύξηση στα νούμερα αυτά ευθύνεται εν μέρει στις οικονομικές δυσκολίες, ωστόσο εκφράζονται ανησυχίες ότι οι ασθενείς αρχίζουν να εθίζονται όλο και περισσότερο στα φάρμακα, ενώ και οι γιατροί φαίνεται πως συνταγογραφούν με μεγαλύτερη ευκολία φαρμακευτικές ουσίες στους ασθενείς τους, προσθέτει το δημοσίευμα.
http://www.newsbeast.gr/

Τι είναι η ομίχλη και πως δημιουργείται;

Στην ουσία, η ομίχλη είναι ένα σύννεφο πολύ κοντά στο έδαφος! Δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα σύννεφα που βλέπουμε στον ουρανό, αλλά σε πολύ χαμηλό ύψος. 

Η ομίχλη αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια νερού τα οποία στην ουσία αιωρούνται στον αέρα, όπως και τα σύννεφα

Είναι μάλιστα τόσο μικροσκοπικά τα σωματίδια του νερού, που πνέουν σαν το φτερό στον άνεμο: δεν κάθονται στο έδαφος εξαιτίας των πολύ ανεπαίσθητων ρευμάτων αέρος (που πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτά από εμάς τους ανθρώπους) και αιωρούνται όλα μαζί προς διάφορες κατευθύνσεις. 

διαφορά ομίχλης σύννεφαΗ μόνη διαφορά μεταξύ ομίχλης και συννέφου, είναι απλά η υψομετρική διαφορά: όταν ένα σύννεφο βρίσκεται πολύ κοντά στο έδαφος, το ονομάζουμε ομίχλη, έτσι απλά! 

Επίσης, στα σύννεφα τα σωματίδια είναι πολλές φορές παγωμένα (λόγω μεγαλύτερου υψομέτρου), της ομίχλης συνήθως δεν είναι. 

Τώρα, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αυτών των σωματιδίων, έχουμε έλλειψη ορατότητας. Όταν βρισκόμαστε μέσα της έχουμε περιορισμένη ορατότητα και όταν την βλέπουμε από μακριά φαίνεται σαν ημιδιαφανές σύννεφο. Είναι κάτι ανάλογο με τον καπνό, με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε μικροσκοπικά σωματίδια νερού που αιωρούνται στον αέρα. 

πως δημιουργείται η ομίχληΣτις περισσότερες περιπτώσεις η ομίχλη δημιουργείται όταν σχετικά ζεστός αέρας περνάει από κρύο έδαφος, τότε το κρύο αυτό έδαφος ψύχει τον αέρα και ουσιαστικά "υγροποιείται" ο αέρας αυτός. Είναι αυτό που προαναφέραμε: δημιουργούνται αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια νερού που αιωρούνται. 

Ένα παράδειγμα από την καθημερινότητά μας:

όταν ανοίγουμε την κατάψυξη, βλέπουμε μετά από λίγο ένα πράγμα σαν "ατμό"-"καπνό". Αυτό λοιπόν ακριβώς συμβαίνει! Μπαίνει ζεστότερος αέρας από αυτόν που υπάρχει μέσα στην κατάψυξη, ακουμπάει στις παγωμένες επιφάνειές της και ουσιαστικά δημιουργείται ομίχλη!


Επίσης ένα ψιλόβροχο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ομίχλης, που πολλές φορές χωρίς το ψιλόβροχο αυτό, να μην μας προέκυπτε το φαινόμενο αυτό. 

Τέλος, ένα εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι η ομίχλη βοηθάει στο να λιώσει το χιόνι μιας και εξαιτίας του ήλιου τα μικροσκοπικά σωματίδια ζεσταίνονται γρήγορα και όταν έρχονται σε επαφή με το χιόνι, συμβάλλουν στο να λιώσει. 

Για να το πούμε απλά, είναι περίπου έτσι:

σαν να "ραντίζουμε" το χιόνι με "ζεστό" νερό!

Τι είναι οι αλκυονίδες μέρες

Οι αλκυονίδες μέρες είναι εκείνες οι μέρες του χειμώνα κατά τις οποίες επικρατεί καλός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, χωρίς σύννεφα και ανέμους και κάποιες φορές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι ημέρες αυτές κάνουν την εμφάνισή τους από 15 Δεκεμβρίου ως 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, και συχνότερα μεταξύ 16-31 Ιανουαρίου. Η ονομασία τους έχει αρχαιοελληνική προέλευση και αποδίδεται στον Αριστοτέλη. 

Το θαλάσσιο πουλί ΑλκυόνηΟι Αλκυονίδες πήραν το όνομά τους από το θαλάσσιο πτηνό Αλκυόνη ή καλύτερα από τον ομώνυμο αστέρα (Αλκυών των Πλειάδων) που φέρει το όνομα του πτηνού. Τις μέρες αυτές ο αστέρας Αλκυών μεσουρανεί τις απογευματινές ώρες πράγμα που σημαίνει ότι τις νύκτες του Ιανουαρίου βρίκεται στο ψηλότερο σημείο (ζενίθ) του ουράνιου θόλου. Αυτό το φυσικό φαινόμενο έδωσε την ονομασία Αλκυονίδες σε όλες τις συνεχόμενες ημέρες που ο αστέρας αυτός είναι ορατός στο ανώτερο σημείο του θόλου. 

Επιστημονική εξήγηση του φαινομένου των αλκυονίδων ημερώνΕξηγείται όμως επιστημονικά η έντονη καλοκαιρία που επικρατεί κατά τις αλκυονίδες ημέρες; Η απάντηση είναι ναι! Από μετεωρολογική άποψη τις μέρες αυτές του χειμώνα λόγω του γεωγραφικού πλάτους της Ελλάδας, παρατηρείται εξίσωση των πιέσεων η οποία έχει ως αποτέλεσμα αφενός να μην υπάρχουν άνεμοι, και αφετέρου να υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, ακόμη κι αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. 

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως κάθε χρόνο παρατηρούνται αλκυονίδες ημέρες. Υπήρξαν χρονιές που απουσίασαν εντελώς, όπως το 1947, ενώ ούτε οι ημερομηνίες ούτε η διάρκεια τους είναι σταθερές. Συνήθως καλύπτουν το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου. Ωστόσο πολλοί διευρύνουν το διάστημα εμφάνισης τους από τις 15 Δεκεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου. 

Ωστόσο ουκ ολίγοι είναι και οι μύθοι γύρω από το φαινόμενο των αλκυονίδων ημερών. Σύμφωνα με τον επικρατέστερο, η Αλκυόνη, κόρη του Αίολου, ήταν μία πανέμορφη γυναίκα η οποία ήταν παντρεμένη με τον Κήυκα. Μάλιστα ο γάμος τους ήταν τόσο τέλειος που οι δυο τους πίστεψαν ότι είναι ισάξιοι των Θεών. 

Τότε ο Δίας για να τιμωρήσει την αλαζονεία τους βύθισε το καράβι του Κύηκα και τον άφησε να πνιγεί. Η Αλκυόνη θρήνησε τόσο πολύ τον χαμό του συζύγου της που ο Δίας την λυπήθηκε και την μεταμόρφωσε σε ένα πανέμορφο πουλί, το οποίο ήταν όμως καταδικσμένο να γεννά τα αυγά του τον χειμώνα. Έτσι, τα αγριεμένα κύματα ορμούσαν στα βράχια και κατέστρεφαν τη φωλιά και τα αυγά της Αλκυόνης. 

Ο μύθος της Αλκυόνης
Τότε λοιπόν ο Δίας την λυπήθηκε για άλλη μια φορά και διέταξε να σταματούν οι άνεμοι και να λάμπει ο ήλιος για δεκαπέντε μέρες μέσα στην καρδιά του χειμώνα προκειμένου να μπορεί η Αλκυόνη να κλωσάει τα αυγά της. 

Μετεωρολογικό φαινόμενο ή προϊόν μυθολογίας, όπως και να έχει οι αλκυονίδες μέρες μας προσφέρουν μέχρι και δύο ολόκληρες εβδομάδες ηλιοφάνειας και καλοκαιρίας μέσα στον χειμώνα
http://coolweb.gr/alkionides-meres-ti-einai/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory