Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Κάνω Αυτό Που Θέλω

i_do_what_i_want-32
i_do_what_i_want-32

Ποιανού κόρη είναι αυτή ?

Koja e devojkava-0002

Τα παιδιά κάνουν αστεία και τρελά πράγματα.

smesni δεκα-0001
smesni δεκα-0002

5 καθημερινά λάθη με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας

Καθημερινά λάθη με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας
Όλοι τα κάνουμε, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε ότι μας κάνουν κακό…
Σας παρουσιάζουμε πέντε λάθη που, ίσως κάνετε σε καθημερινή βάση, με συνέπειες πολύ χειρότερες από αυτές που φαντάζεστε!
  • Κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο
Ίσως θεωρείτε ότι είναι ένας τρόπος προκειμένου να κερδίσετε λίγες παραπάνω παραγωγικές ώρες την ημέρα, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρόνια έλλειψη επαρκούς ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εμφράγματος, πίεσης και διαβήτη.
  • Βαριέστε το οδοντικό νήμα
Οι παθήσεις των ούλων αποτελούν την σημαντικότερη αιτία απώλειας των δοντιών στον κόσμο. Επίσης, τα βακτήρια του στόματος μπορούν να εισβάλλουν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας χρόνιες φλεγμονές που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, εγκεφαλικού ή ακόμη και πρόωρου τοκετού.
  • Δεν βγάζετε τους φακούς επαφής, ενώ είστε κρυωμένοι
Σύμφωνα με ειδικούς της σχολής οπτικομετρίας του Birmingham στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, όταν είμαστε άρρωστοι τα μάτια μας έχουν μειωμένη παραγωγή δακρύων, και αυτό μας καθιστά πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις των οφθαλμών.
  • Ακούτε δυνατά μουσική
Όταν ακούτε πολύ δυνατά μουσική, καλό θα είναι να κάνετε διαλλείματα για τουλάχιστον 60 λεπτά, ώστε να προστατεύσετε τα αυτιά σας.
  • Πέφτετε στο κρεβάτι μετά το φαγητό
Αφήνετε να περάσουν 2 με 3 ώρες από το γεύμα, πριν πάτε για ύπνο, καθώς εμποδίζετε να γίνει σωστά η διαδικασία της πέψης και μπορεί να αντιμετωπίσετε γαστρεντερολογικής φύσεως προβλήματα ή να κάνετε ανήσυχο ύπνο. Επίσης, αν υποφέρετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, καθώς τα γαστρικά οξέα ανεβαίνουν στο λάρυγγα και μπορεί να προκαλέσουν χημικό έγκαυμα στις χορδές σας.
Πηγή: onmed.gr

7 Αντιγηραντικές Υπερ-Τροφές Που Δεν Έχετε Ξαναδοκιμάσει!

Το γήρας είναι μία φυσική διαδικασία, στην οποία προσπαθούμε με κάθε τρόπο να παρέμβουμε. Κι αν ισχύει το ρητό «είμαστε ό,τι τρώμε» πρέπει να ισχύει και ότι η κακή διατροφή επιβαρύνει την υγεία, καθώς και την εμφάνιση. Φυσικά, δεν υπάρχουν τροφές που σβήνουν τις ρυτίδες και ανασηκώνουν τα ζυγωματικά, όμως η υγιεινή διατροφή εν γένει και ορισμένες «υπερ-τροφές» μπορούν να πολεμήσουν τις φλεγμονές, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν το κυκλοφορικό και να παρατείνουν τη μνήμη.
Ο διατροφολόγος Manuel Villacorta προτείνει επτά «υπερ-τροφές», πολλές εκ των οποίων μας είναι εντελώς άγνωστες, οι οποίες είναι πλούσιες σε αντι-οξειδωτικά, γεμάτες θρεπτικά συστατικά, θαυματουργές για το ανασοποιητικό σύστημα και που τελικά μπορούν να παίξουν αντιγηραντικό ρόλο. Δοκιμάστε τις και… δεν θα χάσετε!
  • Μάκα (φωτό πάνω)
Αντιγηραντικές υπερ-τροφές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! (1)
Η μάκα είναι ένα ποώδες φυτό, το οποίο φύεται σε μεγάλα υψόμετρα των Άνδεων στο Περού, και από αυτήν διατίθεται στο εμπόριο η ρίζα της, σε μορφή σκόνης. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι γνωστή για την ευεργετική της επίδραση στην αύξηση της ενέργειας, της αντοχής, της δύναμης και της σεξουαλικής διάθεσης, ενώ είναι πλούσια σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία (ειδικότερα ψευδάργρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο και σίδηρο). Επίσης, περιέχει πολλά ωφέλιμα λιπαρά οξέα, καθώς και πολυσακχαρίτες. Ιστορικές πηγές λένε ότι η τροφή αυτή προσφερόταν στους στρατιώτες των Ίνκας, πριν από μεγάλες μάχες, για να τονωθεί η ενέργειά τους.
Η σκόνη μάκας διαλύεται σε νερό, χυμούς ή ροφήματα.
Αναζητήστε την σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
  • Pichuberry
Αντιγηραντικές υπερ-τροφές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! (2)
Ο Villacorta ανακηρύσσει το pichuberry «υπερ-φρούτο του 2014». Η διατροφική του αξία θεωρείται σπουδαία, ενώ είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνη D που ¾ της κούπας από αυτό το φρούτο καλύπτει το 39% των ημερήσιων διατροφικών σας αναγκών. Ειδικά για τον χειμώνα, λοιπόν, που η ηλιοφάνεια (η βασικότερη πηγή βιταμίνης D) λιγοστεύει, το φρούτο αυτό είναι ό,τι χρειάζεστε. Επιπλέον, το pichuberry περιέχει σπάνιες φωτοχημικές ουσίες, οι οποίες έχουν φανεί από έρευνες να παρατείνουν την ανάπτυξη όγκων. Τέλος, είναι αντιφλεγμονώδες και πλούσιο σε βιταμίνες.
Το φρούτο αυτό δεν διατίθεται στην Ελλάδα, όμως μπορείτε να το παραγγείλετε συσκευασμένο online από εδώ, για να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκές συνταγές, όπως μαρμελάδες, σως για γλυκά ή κομπόστες.
  • Αμάρανθος
Αντιγηραντικές υπερ-τροφές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! (3)
Πρόκειται για έναν αντιοξειδωτικό και πλούσιο σε πρωτεΐνη σπόρο, ο οποίος μοιάζει πολύ με το κινόα. Αμερικανικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο αμάρανθος μειώνει την «κακή» χοληστερίνη, προστατεύοντας την καρδιά, ενώ βοηθά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος.
Ο καλύτερος τρόπος για να το απολαύσετε είναι να το ψήσετε σε ένα κατσαρολάκι –αυτό θα αρχίσει να «σκάει» και έτσι θα έχετε ετοιμάσει ένα εξαιρετικό δημητριακό, για να το συνδυάσετε με άλλους καρπούς και να το απολαύσετε με γάλα ή γιαούρτι, για πρωινό.
Θα βρείτε σπόρους αμάρανθου σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
  • Μούρα Camu camu
Αντιγηραντικές υπερ-τροφές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! (4)
Τα τροπικά μούρα Camu camu αποτελούν τη νούμερο 1 πηγή βιταμίνης C στον πλανήτη. Για την ακρίβεια, ένα μούρο Camu camu περιέχει 50 φορές τη βιταμίνη C που περιέχεται σε ένα πορτοκάλι. Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την προστασία που παρέχει στο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, πολεμά τις ρυτίδες και αποτρέπει το γλαύκωμα.
Στην Ελλάδα θα βρείτε τα μούρα Camu camu μόνο σε μορφή σκόνης, την οποία μπορείτε να αναμειγνύετε στον χυμό ή το γιαούρτι σας, για πολύ δυναμωτικά σνακ!
Θα βρείτε την σκόνη σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
  • Μωβ πατάτες (ή πατάτες Περού)
Αντιγηραντικές υπερ-τροφές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! (5)
Δεν είναι μόνο το έντονο μωβ χρώμα τους που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι το γεγονός ότι περιέχουν έως και δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά (συγκεκριμένα τις ανθοκυανίνες) από τις κανονικές πατάτες. Μάλιστα, έχουν το σπάνιο πλεονέκτημα να διατηρούν τις θρεπτικές ιδιότητές τους ακόμα και μετά το μαγείρεμα. Σύμφωνα με τον Villacorta το λαχανικό αυτό βοηθά στον έλεγχο του κυκλοφορικού και καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης.
Οι πατάτες αυτές μαγειρεύονται όπως όλες οι υπόλοιπες, ενώ χάρη στην αμυλώδη υφή τους (και τη γεύση τους που θυμίζει λίγο κάστανο) συνιστώνται για πουρέ.
Αναζητήστε τις σε λαϊκές ή μανάβικα με βιολογικά τρόφιμα.
  • Sacha inchi
Αντιγηραντικές υπερ-τροφές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! (6)
Κάποιοι αποκαλούν τους καρπούς Sacha inchi «φιστίκια των Ίνκας». Προέρχονται από δέντρα, τα οποία δίνουν καρπούς σε σχήμα αστεριού, πράσινους στην αρχή και καφετί στη συνέχεια, αφού κοπούν. Ο κάθε καρπός περιέχει 6 λοβούς, όπου περιέχονται οι σπόροι, οι οποίοι αφού αποξηρανθούν καταναλώνονται. Ωστόσο, πιο διαδεδομένο από τους σπόρους είναι το έλαιο Sacha inchi, το οποίο -όπως και οι καρποί- είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σε σαλάτες. Για την ακρίβεια, το Sacha inchi έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 από κάθε άλλη τροφή στον πλανήτη.
Θα βρείτε τόσο τους σπόρους Sacha inchi όσο και το λάδι του καρπού σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
  • Γλυκοπατάτες
Αντιγηραντικές υπερ-τροφές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! (7)
Το λαχανικό αυτό το γνωρίζετε και πιθανώς το έχετε ήδη εντάξει στο διατροφολόγιό σας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το πλούσιο πορτοκαλί χρώμα του προέρχεται από την υψηλή περιεκτικότητα του λαχανικού σε βήτα-καροτίνη, η οποία προφυλάσσει την υγεία των ματιών και προστατεύει από οξειδωτικές βλάβες. Συνδέεται, επίσης, με την αποτροπή διάφορων μορφών καρκίνου αλλά και καρδιοπαθειών, ενώ μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος στους άνδρες.
Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τις γλυκοπατάτες είναι στα μαγειρευτά φαγητά κατσαρόλας ή ψητές στον φούρνο.
Πηγή: mama365.gr


Γιατί μία ώρα έχει 60 λεπτά και μία ημέρα 24 ώρες

Ώρα
Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αρίθμησης στον κόσμο σήμερα είναι το δεκαδικό (με βάση το 10). Το σύστημα αυτό κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από το γεγονός ότι ήταν πιο εύκολο στους ανθρώπους να μετράνε μέχρι το δέκα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους.
Οι πρώτοι πολιτισμοί που «χώρισαν» την ημέρα σε μικρότερα κομμάτια, ωστόσο, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αριθμητικά συστήματα, είτε με βάση το 12 είτε με τη βάση το 60.
Χάρη σε αποδεικτικά στοιχεία που ανακάλυψαν οι επιστήμονες γνωρίζουμε σήμερα ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ηλιακά ρολόγια. Πολλοί ιστορικοί «πιστώσουν» στους Αιγύπτιους ότι ήταν ο πρώτος πολιτισμός που «χώρισε» την ημέρα σε μικρότερα μέρη.
Τα πρώτα ηλιακά ρολόγια ήταν απλοί πάσσαλοι που τοποθετούνταν στο έδαφος και υποδήλωναν την ώρα χάρη στο μήκος και την κατεύθυνση της σκιάς.
Μέχρι το 1500 π.Χ. οι Αιγύπτιοι είχαν αναπτύξει ένα ακόμη πιο εξελιγμένο ηλιακό ρολόι. Μια ράβδος σε σχήμα Τ τοποθετούνταν στο έδαφος και χάρη σε κάποιες ρυθμίσεις διαιρούσε το χρονικό διάστημα από την ανατολή έως τη δύση του Ηλίου σε 12 μέρη.
Αυτός ο διαχωρισμός αντικατόπτριζε τη χρήση του δωδεκαδικού αριθμητικού συστήματος από τους Αιγύπτιους –η σημασία του αριθμού 12 έγκειται στο γεγονός ότι ισοδυναμεί με τον αριθμό των σεληνιακών κύκλων μέσα σε ένα χρόνο ή με τον αριθμό των αρθρώσεων σε κάθε χέρι (τρεις σε κάθε ένα από τα τέσσερα δάχτυλα, χωρίς να υπολογίζεται ο αντίχειρας), καθιστώντας δυνατό το μέτρημα μέχρι το 12 με τον αντίχειρα.
Η επόμενη γενιά ηλιακών ρολογιών, γράφει ο Michael A. Lombardi από το Scientific American στο salon.com, αποτέλεσε πιθανότατα τον «πρόγονο» αυτού που αποκαλούμε σήμερα «ώρα».
Παρότι οι ώρες μέσα σε μια δεδομένη ημέρα ήταν περίπου ίσες, η χρονική διάρκειά τους μεταβαλλόταν κατά τη διάρκεια του έτους, με τις καλοκαιρινές ώρες να είναι πιο μεγάλες από τις χειμερινές.
Χωρίς την ύπαρξη τεχνητού φωτός οι άνθρωποι εκείνης της περιόδου θεωρούσαν το φως της ημέρας και εκείνο της νύχτας ως δύο «αντίπαλα στρατόπεδα», αντί για δύο τμήματα της ίδιας ημέρας.
Χωρίς τη βοήθεια των ηλιακών ακτινών, το να διαχωρίσουν τα «σκοτεινά διαλείμματα» από τη δύση του Ηλίου μέχρι την ανατολή ήταν αρκετά περίπλοκη υπόθεση, συγκριτικά με το «μοίρασμα» των περιόδων ηλιοφάνειας.
Την εποχή που πρωτοχρησιμοποιήθηκαν τα ηλιακά ρολόγια, ωστόσο, οι αιγύπτιοι αστρονόμοι παρατήρησαν επίσης πρώτοι ένα σύστημα 36 άστρων που χώριζαν τον κύκλο των ουρανών σε ίσα μέρη.
Η διάρκεια της νύχτας μπορούσε να προσδιοριστεί από την εμφάνιση 18 αστεριών από αυτά, τρία από τα οποία συνδέθηκαν με κάθε μία από τις δύο περιόδους λυκόφωτος, όταν ήταν δύσκολο να δουν τα υπόλοιπα αστέρια.
Η περίοδος του απόλυτου σκοταδιού σηματοδοτούνταν από τα υπόλοιπα 12 αστέρια, που και πάλι διαιρούσαν τη νύχτα σε 12 τμήματα (ακόμη μία αναφορά στο δωδεκαδικό σύστημα).
Κατά την περίοδο του Νέου Βασιλείου (1550 – 1070 π.Χ.) αυτό το σύστημα μέτρησης απλοποιήθηκε και εγκαθιδρύθηκε η χρήση ενός συστήματος 24 άστρων, 12 από τα οποία σηματοδοτούσαν τη διάρκεια της νύχτας.
Η κλεψύδρα, ή το ρολόι νερού χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να καταγράφουν το χρόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, και ήταν ίσως οι πιο ακριβείς μηχανισμοί μέτρησης του χρόνου στον αρχαίο κόσμο.
Το ρολόι –ένα τμήμα του οποίου βρέθηκε στο Ναό του Άμμωνα στο Karnak και χρονολογείται πίσω στο 1400 π.Χ.- ήταν ένα δοχείο με κεκλιμένες εσωτερικές επιφάνειες, που καθιστούσαν δυνατή τη μείωση της πίεσης του νερού, χαραγμένο με κλίμακες που διαιρούσαν τη νύχτα σε 12 μέρη κατά τη διάρκεια διαφόρων μηνών.
Όταν χωρίστηκε σε 12 μέρη τόσο η διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, προέκυψε η «ιδέα» της 24ωρης ημέρας. Βέβαια, η έννοια των ωρών σταθερής χρονικής διάρκειας, δεν προέκυψε μέχρι την ελληνιστική περίοδο, όταν οι έλληνες αστρονόμοι άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα τέτοιο σύστημα για τους θεωρητικούς υπολογισμούς τους.
Ο Ίππαρχος ο Ρόδιος (147 -127 π.Χ.) πρότεινε το διαχωρισμό της ημέρας σε 24 ισονύκτιες ώρες, με βάση τις 12 ώρες της ημέρας και τις 12 ώρες της νύχτας που παρατηρήθηκαν κατά τις ημέρες ισημερίας.
Ο λαός ωστόσο συνέχισε να χρησιμοποιεί εποχιακά διαφορετικές ώρες για πολλούς αιώνες, ενώ οι ώρες σταθερού μήκους άρχισαν να γίνονται συνήθεια μετά την εμφάνιση των μηχανικών ρολογιών στην Ευρώπη του 14ου αιώνα.
Ο Ίππαρχος και άλλοι έλληνες αστρονόμοι χρησιμοποίησαν αστρονομικές τεχνικές που είχαν προηγουμένως αναπτύξει οι Βαβυλώνιοι, στην περιοχή της Μεσοποταμίας.
Οι Βαβυλώνιοι έκαναν τους αστρονομικούς υπολογισμούς τους με βάση το 60, ένα σύστημα που «κληρονόμησαν» από τους Σουμέριους, οι οποίοι το είχαν αναπτύξει περίπου γύρω στο 2000 π.Χ.
Παρότι δεν είναι γνωστό γιατί επιλέχθηκε το 60, είναι ιδιαίτερα βολικό για την έκφραση κλασμάτων, καθώς ο αριθμός 60 είναι ο μικρότερος αριθμός διαιρετός από τους έξι πρώτους αριθμούς, όπως επίσης από το 10, το 12, το 15, το 20 και το 30.
Παρότι δε χρησιμοποιείται πια για γενικούς υπολογισμούς, το σύστημα με βάση το 60 χρησιμοποιείται ακόμη για τη μέτρηση γωνιών, γεωγραφικών συντεταγμένων και για τη μέτρηση του χρόνου.
Για την ακρίβεια, τόσο η κυκλική πρόσοψη των ρολογιών, όσο και η σφαίρα του πλανήτη οφείλουν τις διαιρέσεις τους σε ένα αριθμητικό σύστημα ηλικίας 4000 ετών από την εποχή των Βαβυλωνίων.
Ο έλληνας αστρονόμος Ερατοσθένης, ο οποίος έζησε περίπου στο 276 – 194 π.Χ., χρησιμοποίησε ένα αριθμητικό σύστημα με βάση το 60 για να χωρίσει έναν κύκλο σε 60 ίσα τμήματα, προκειμένου να διαμορφώσει ένα πρώιμο γεωγραφικό σύστημα γεωγραφικού πλάτους, με τις οριζόντιες γραμμές που «διέτρεχαν» γνωστά μέρη της Γης εκείνη την εποχή.
Έναν αιώνα μετά ο Ίππαρχος ομαλοποίησε τις γραμμές γεωγραφικού πλάτους, κάνοντάς τις παράλληλες και σύμφωνα με τη γεωμετρία της Γης. Επινόησε ακόμη ένα σύστημα γραμμών μήκους που περιλάμβανε 360 μοίρες και που «έτρεχαν» από το βόρειο στο νότιο πόλο.
Στην πραγματεία του («Αλμαγέστη» περίπου στο 150 μ.Χ.) ο Κλαύδιος Πτολεμαίος εξηγεί και προχωρά ακόμη παραπέρα το έργο του Ίππαρχου, υποδιαιρώντας κάθε μία από τις 360 μοίρες γεωγραφικού πλάτους και μήκους σε μικρότερα κομμάτια.
Κάθε μοίρα χωρίστηκε σε 60 τμήματα, κάθε ένα από τα οποία υποδιαιρέθηκε σε 60 ακόμη μικρότερα.
Η πρώτη κατηγορία, ή αλλιώς «πρώτο λεπτό» (partes minutae primae), έγινε γνωστή ως το «λεπτό». Η δεύτερη κατάτμηση, ή αλλιώς «δεύτερο λεπτό) (partes minutae secundae), έγινε γνωστή ως «δευτερόλεπτο».
Τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκαν για τη διάρκεια του χρόνου κατά τη διάρκειας της ημέρας παρά μόνο αρκετούς αιώνες μετά την Αλμαγέστη.
Τα ρολόγια της εποχής χώριζαν την ώρα σε μισά, σε τρίτα, τέταρτα, μερικές φορές μέχρι και σε 12 μέρη, αλλά ποτέ σε 60.
Η ώρα δεν είχε συνδεθεί με τη χρονική διάρκεια των 60 λεπτών.
Δεν ήταν πρακτικό για το γενικό πληθυσμό μέχρι την εμφάνιση των πρώτων μηχανικών ρολογιών, που εμφάνιζαν τα λεπτά, προς το τέλος του 16ου αιώνα.
Ακόμη και σήμερα, πολλά ρολόγια (τοίχου ή χειρός) δείχνουν μόνο τα λεπτά και όχι τα δευτερόλεπτα.
Χάρη στους αρχαίους πολιτισμούς που προσδιόρισαν και διατήρησαν τις υποδιαιρέσεις του χρόνου, οι σύγχρονες κοινωνίες αντιλαμβάνονται την ημέρα ως χρονικής διάρκειας 24 ωρών, ότι μια ώρα αποτελείται από 60 λεπτά και πως ένα λεπτό είναι ίσο με 60 δευτερόλεπτα.
Πηγή: Newsbeast.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory