Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Νεροτσουλήθρα για τολμηρούς

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΞΥΛΟ

Atlantic Road, Νορβηγία

Η Atlantic Road, Νορβηγία

Τι Μπορείτε Να Κάνετε Με Τη Μουστάρδα!

Τι μπορείτε να κάνετε με τη μουστάρδα!
Χρησιμοποιήστε μουστάρδα για να περάσει ο πονοκέφαλος , η βουλωμένη μύτη και άλλες κοινές ασθένειες.
  • Αποσυμπιέστε τη μύτη σας
Ένας στενός συγγενής του μπρόκολου και του λάχανου, η μουστάρδα, περιέχει μια ποικιλία χημικών ενώσεων με εντυπωσιακά διαπιστευτήρια επούλωσης. Ας ξεκινήσουμε με το ρόλο της μουστάρδας ως αποχρεμπτικό. Όταν η μύτη σας μπλοκαρισμένη και αναπνέετε με δυσκολία, μια κουταλιά μουστάρδας – σε ένα χοτ ντογκ, για παράδειγμα – σας δίνει μια βαριά δόση από myrosin και σινιγρίνη, χημικές ουσίες που κάνουν τις βλέννες υδαρής ώστε να της αποβάλλει ο πιο εύκολα το σώμα.
  • Διώξτε τους μύκητες από τα πόδια
Ένα κομμάτι σκόνη μουστάρδας σε ένα ποδόλουτρο, μπορεί να βοηθήσει στην εξολόθρευση των μυκήτων.
  • Χτυπήστε τον πόνο στην πλάτη
Οι βοτανολόγοι αποκαλούν τη μουστάρδα δερματοερεθιστική, πράγμα που σημαίνει ότι διεγείρει καταπραϋντική ζεστασιά όταν εφαρμόζεται στο δέρμα. Όπως και το πιπέρι καγιέν, φαίνεται ότι καταστρέφουν τα νευρικά κύτταρα της ουσίας Ρ, μια χημική ουσία που μεταδίδει σήματα πόνου από το πίσω μέρος του εγκεφάλου. Για να χρησιμοποιήσετε τη μουστάρδα για τον πόνο, μπορείτε να βουτήξετε ένα πανί σε ένα με ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας αφήστε για 5 λεπτά στο ζεστό νερό τη μουστάρδα και εφαρμόστε την κομπρέσα στο ευαίσθητο χώρο.
Πηγή: neadiatrofis.gr


Το μυαλό δουλεύει καλύτερα με τη δύναμη της αυθυποβολής

Το μυαλό δουλεύει καλύτερα με τη δύναμη της αυθυποβολήςΟ αρκετός και καλός ύπνος κάνει καλό στην υγεία και ειδικότερα στο μυαλό. Φαίνεται όμως πως, χάρη στη δύναμη της αυθυποβολής, αρκεί ένας άνθρωπος να νομίζει απλώς πως έχει κοιμηθεί καλά (εικονικός ύπνος), για να εμφανίσει επίσης βελτίωση στις νοητικές επιδόσεις του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Κολλεγίου του Κολοράντο, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Κρίστι Έρνταλ και την Κριστίνα Ντράγκανιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πειραματικής ψυχολογίας «Journal of Experimental Psychology», σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Independent και Telegraph πειραματίστηκαν με 164 εθελοντές, χωρισμένους σε δύο ομάδες, στους οποίους εξηγήθηκε εκ των προτέρων πόσο σημαντικός είναι ο βαθύς ύπνος με όνειρα (τύπου REM) για τη λειτουργία του νου την επόμενη μέρα.

Το τρικ των ερευνητών ήταν ότι παραπλάνησαν τη μία από τις δύο ομάδες, λέγοντας το επόμενο πρωί στα μέλη της (που είχαν κοιμηθεί στο επιστημονικό εργαστήριο) πως είχαν κοιμηθεί πολύ καλά, καθώς εμφάνισαν πολύ μεγαλύτερης διάρκειας ύπνο τύπου REM από ό,τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα. Η δεύτερη ομάδα παραπλανήθηκε σκοπίμως σε αντίθετη κατεύθυνση σχετικά με την ποιότητα του ύπνου της, καθώς στα μέλη της ειπώθηκε πως είχαν κοιμηθεί χειρότερα (λιγότερης διάρκειας ύπνος REM) από ό,τι είχε συμβεί πραγματικά.

Ακολούθησαν και στις δύο ομάδες νοητικά και γνωσιακά τεστ που έδειξαν πως ακόμα και ο εικονικός ύπνος (όπως τα πλασέμπο φάρμακα) επηρεάζει θετικά τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερες επιδόσεις, όταν ξυπνάνε. Έτσι, όσοι εθελοντές έμαθαν ότι (δήθεν) είχαν κοιμηθεί καλύτερα το προηγούμενο βράδυ, εμφάνισαν κατά μέσο όρο σημαντικά καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης, προσοχής κλπ, σε σχέση με όσους άκουσαν από τους ερευνητές πως είχαν κάνει χειρότερο ύπνο.

Όπως είπαν οι Αμερικανίδες ψυχολόγοι, «τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η νοοτροπία μπορεί να επηρεάσει τις νοητικές-γνωσιακές καταστάσεις τόσο σε θετική, όσο και σε αρνητική κατεύθυνση, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την υγεία και το μυαλό κάποιου».

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ένα παιδί

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ένα παιδί
Ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μπορούμε να διατηρούμε τον οργανισμό μας σωστά ενυδατωμένο.

Όταν πρόκειται όμως για τα παιδιά, τι ακριβώς σημαίνει «αρκετό νερό»;

Κατά τους πρώτους 6 μήνες ζωής του βρέφους όλες οι ανάγκες του σε υγρά καλύπτονται από την κατανάλωση γάλακτος (μητρικό ή σκόνη) και δεν υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση αυτού από άλλα ροφήματα όπως τσάι.

Οι ανάγκες τους τότε είναι κατά μέσω όρο 150ml/kg βάρος σώματος. Μετά την ηλικία των 6 μηνών όπου γίνεται και η εισαγωγή στερεών τότε μια ημερήσια κατανάλωση στα 120ml/kg βάρος σώματος είναι αρκετή. Η ποσότητα αυτή συμπληρώνεται από γάλα, νερό, μικρές ποσότητες φυσικού χυμού.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά 1200-1600ml/μέρα είναι μια σωστή κατανάλωση υγρών (γάλα και νερό κατά προτίμηση). Εδώ να αναφέρουμε ότι η ανεπαρκής κατανάλωση νερού είναι και μια από τις σημαντικότερες αιτίες δυσκοιλιότητας στα παιδιά.

Θυμηθείτε ότι αν το αφήσουμε να διψάσει έχει ήδη αφυδατωθεί. Οπότε καλό είναι να υπενθυμίζουμε στα παιδιά να πίνουν νερό μέσα στην ημέρα και πάντα να έχουν μαζί τους στο σχολείο και τις δραστηριότητες, ακόμα και στο διάβασμα!

Πηγή: neadiatrofis.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory