Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Χειρουργικά εργαλεία του 19ου αιώνα .

old_surgical_tools_01
old_surgical_tools_02

Μόνο στο Wal-Mart στην Κίνα

china_wall_mart_01
china_wall_mart_03

Αποφοίτηση στην Ρωσία .

what_russian_high_school_graduates_actually_look_like_640_02
what_russian_high_school_graduates_actually_look_like_640_03

Αυτά είναι τα 8 πιο βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι σας

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι τα πιο βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι σας είναι αυτά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του; Τι ύποπτο συμβαίνει με το τηλεκοντρόλ σας και γιατί πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα το βούρτσισμα των δοντιών σας; Τα μικρόβια τείνουν να δημιουργούν φωλιές σε σημεία υπεράνω πάσης υποψίας. Γι’ αυτό και… ξεμπροστιάζουμε τα πιο «ένοχα» αντικείμενα ενός νοικοκυριού, προτείνοντας λύσεις για να πολεμήσετε την βρομιά στη ρίζα της.
 • Το σφουγγάρι των πιάτων
Βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι (9)
Σύμφωνα με την Kelly Reynolds, περιβαλλοντική βιολόγο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το σφουγγάρι ή το πανί που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των πιάτων είναι σταθερά το πιο βρόμικο αντικείμενο στα περισσότερα σπίτια. Μάλιστα, μελετητές έχουν κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους, διαπιστώνοντας πως σε αρκετές περιπτώσεις τα σφουγγάρια επιστρέφουν θετικά αποτελέσματα στα τεστ για βακτήρια και μεταδιδόμενους ιούς.
Η λύση: Μετά από κάθε χρήση, ξεπλύνετε το σφουγγάρι με ζεστό νερό, στίψτε το και αφήστε το να στεγνώσει σε μια θήκη με τρύπες για στράγγισμα. Μπορείτε επίσης, στο τέλος της ημέρας και εφόσον έχει έρθει σε επαφή με ωμό κρέας, να το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό, πάντα όμως υγρό, για να μην πιάσει φωτιά. Κάθε δύο με τρεις εβδομάδες, φροντίστε να το αντικαθιστάτε.
 • Ο νεροχύτης
Βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι (8)
Η περιοχή του νεροχύτη της κουζίνας σας μπορεί να «φιλοξενήσει» ως και 500.000 βακτήρια, δηλαδή 10 φορές περισσότερα από το μέσο κάθισμα τουαλέτας, σημειώνει η ειδικός. Ωμό φαγητό, φλούδες φρούτων και υπολείμματα λαχανικών δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδανικό για παθογόνους μικροοργανισμούς.
Η λύση: Δύο φορές την εβδομάδα τακτικά, αλλά και εκτάκτως, κάθε φορά που ασχολείστε με ωμό φαγητό πάνω από τον νεροχύτη σας, βρέξτε τον και τρίψτε με ένα βουρτσάκι για να απομακρύνετε τα βακτήρια της επιφάνειας. Προσέξτε συγκεκριμένα την περιοχή γύρω από το σιφόνι. Κρατήστε καθαρό τον νεροχύτη, την βρύση και το βουρτσάκι, πλένοντάς τα με ένα διάλυμα από ¼ της κούπας λευκαντική χλωρίνη και ¼ νερό ή με αντιβακτηριδιακό σπρέι, το οποίο θα αφήσετε να δράσει επί δέκα λεπτά πριν ξεπλύνετε.
 • Η οδοντόβουρτσά σας
Βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι (7)
Είστε έτοιμοι να ακούσετε μια δυσάρεστη αλήθεια; Η οδοντόβουρτσά είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στα μικρόβια. Όχι μόνο επειδή σε αυτή εναποθέτετε τα μικρόβια του στόματός σας, αλλά και επειδή την αφήνετε στο δωμάτιο του σπιτιού με την περισσότερη υγρασία, εκεί όπου κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι, υπάρχει και νέα πιθανή διασπορά βακτηρίων στον χώρο.
Η λύση: Κρατήστε τις οδοντόβουρτσες μακριά από την λεκάνη της τουαλέτας, σε μέρος όπου μπορείτε να τις κρεμάτε για να στεγνώνουν καλά. Πρέπει επίσης, πριν τραβήξετε το καζανάκι, να κατεβάζετε το καπάκι της λεκάνης. Καθαρίστε τακτικά την θήκη και αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις μήνες αλλά και κάθε φορά που αρρωσταίνετε.
 • Τα τηλεκοντρόλ και χειριστήρια συσκευών
Βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι (6)
Τα χειριστήρια παντός τύπου μέσα στο σπίτι είναι «ένοχα» αφενός γιατί χρησιμοποιούνται από πολλά και διαφορετικά χέρια, αφετέρου επειδή σπάνια σκεφτόμαστε ότι χρειάζονται καθαρισμό. Το βασικότερο πρόβλημα είναι πως συνήθως μαζί με την τηλεόραση τσιμπολογάμε διάφορα σνακ και στην συνέχεια αγγίζουμε το τηλεκοντρόλ χωρίς να πολυσκεφτούμε, δημιουργώντας μια επιφάνεια-μαγνήτη για τα βακτήρια των ίδιων «ειδών» με αυτά των σφουγγαριών της κουζίνας.
Η λύση: Καθαρίστε τα τηλεκοντρόλ, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τη θήκη του κινητού ή του tablet και τα χειριστήρια των παιχνιδοκονσόλων σας με ένα αντιβακτηριδιακό πανάκι, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σε λειτουργία. Φροντίζετε να κρατάτε καθαρές και τις επιφάνειες αφής που χρησιμοποιείτε με ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να αποφεύγετε τις γρατσουνιές.
 • Το χαλί του καθιστικού
Βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι (5)
Ως και 200.000 βακτήρια μπορεί να συγκεντρώσει το χαλί του δωματίου όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα οι ένοικοι ενός σπιτιού, λέει η καθηγήτρια, κ. Reynolds, η οποία έχει απομονώσει μικροοργανισμούς όπως E.coli, Salmonella και σταφυλόκοκκους από διάφορα υφάσματα χαλιών και μοκέτας. Τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας, ψίχουλα και κομμάτια φαγητού, σκόνη και ακαθαρσίες από κατοικίδια είναι οι λόγοι που καθιστούν ένα χαλί… οικιακό κίνδυνο.
Η λύση: Βάζετε σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σε αρκετά υψηλή ισχύ ώστε να απορροφηθούν οι ακαθαρσίες καλά μέσα από το ύφασμα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε κάποιο από τα αποστειρωτικά προϊόντα για χαλιά που κυκλοφορούν στο εμπόριο – αφού δοκιμάσετε πρώτα αν επηρεάζεται το χρώμα ή η υφή. Για περισσότερη ασφάλεια, μία φορά τον χρόνο αναθέστε σε ένα καθαριστήριο να κάνει βαθύ καθαρισμό ατμού στα χαλιά σας για να απομακρυνθούν τα βακτήρια που έχουν γίνει… μόνιμοι κάτοικοι.
 • Οι πετσέτες του μπάνιου
Βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι (4)
Όταν οι πετσέτες παραμένουν υγρές για παραπάνω από είκοσι λεπτά, είναι σαν να προσκαλείτε σε αυτές βακτήρια και μούχλα. Μάλιστα, η χρήση εκ νέου μιας υγρής πετσέτας αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσετε αλλεργίες και δερματικές παθήσεις.
Η λύση: Μετά την χρήση τους, αφήστε τις πετσέτες σε μέρος που μπορούν να αεριστούν και να στεγνώσουν καλά. Μπορείτε επίσης, αν διαθέτετε στεγνωτήριο, να τις στεγνώνετε σε αυτό αφού πλυθεί όλη η οικογένεια – μετά από τρία ή τέσσερα τέτοια στεγνώματα, πλύνετε την πετσέτα κανονικά.
 • Η τσάντα σας
Βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι (3)
Δεκάδες χιλιάδες ως και εκατομμύρια είναι ο μέγιστος πληθυσμός των βακτηρίων που ενδέχεται να κατοικούν στον πάτο της τσάντας σας. Σκεφτείτε μόνο σε πόσες διαφορετικές και πόσο βρόμικες επιφάνειες την έχετε ακουμπήσει – από το πάτωμα ή τον δρόμο, μέχρι τα αποδυτήρια του γυμναστηρίου.
Η λύση: Μια φορά την εβδομάδα, βρείτε λίγο χρόνοα για να καθαρίσετε με ένα υγρό πανάκι και απολυμαντικό spray ασφαλές για το ύφασμα της τσάντας σας. Και όχι μόνο της δικής σας τσάντας χειρός, αλλά και της σχολικής τσάντας των παιδιών, του πορτοφολιού ή του αθλητικού σακιδίου που παίρνετε μαζί σας στο γυμναστήριο.
 • Το «κρεβατάκι» του κατοικιδίου σας
Βρόμικα αντικείμενα στο σπίτι (2)
Ο σκύλος σας βούτηξε στις λάσπες του πάρκου, έτρεξε σε χώματα στο άλσος και πέρασε από δεκάδες μέρη χωρίς να νοιάζεται για την υγιεινή τους, πριν καταλήξει στο στρωματάκι του ή στο χαλάκι όπου κοιμάται. Δεν είναι να απορεί κανείς, λοιπόν, που σε τέτοιες επιφάνειες έχουν βρεθεί εκατοντάδες μικρόβια αλλά και υπολείμματα… περιττωμάτων.
Η λύση: Πλύνετε το κάλυμμα του «κρεβατιού» κάθε εβδομάδα σε ζεστό νερό και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Εναλλακτικά, ψεκάστε με απολυμαντικό spray, ελέγχοντας πρώτα τις αντενδείξεις κάθε προϊόντος για την ασφάλεια του κατοικιδίου σας.
Πηγή: in2life.gr, από τον Γιώργο Κόκουβα


Οι top τροφές που μας χορταίνουν στο… λεπτό!

Διαφωνείτε ότι οι σκληρές δίαιτες που μας προκαλούν έντονα το αίσθημα της πείνας, είναι μακροπρόθεσμα καταδικασμένες να αποτύχουν, ακόμη και αν έχουμε ξεκινήσει με τις καλύτερες των προθέσεων;
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το μυστικό για μία επιτυχημένη απόπειρα απώλειας κιλών είναι ο κορεσμός. Ο συγκεκριμένος δείκτης καθορίζει την «ικανότητα» συγκεκριμένων τροφίμων να μας χορταίνουν. Έτσι, όσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο δείκτης, τόσο πιο κατάλληλη είναι μία τροφή για να την εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα!
Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί αναλυτικά πώς κατατάσσονται 38 διαφορετικά τρόφιμα ανά κατηγορία.
 • Προϊόντα Αρτοποιίας
- Κρουασάν 47
- Τούρτα 65
- Cookies 120
- Crackers 127
 • Σνακ
- Αράπικα φιστίκια 84
- Γιαούρτι 88
- Τσιπς 91
- Παγωτό 96
- Popcorn 154
 • Δημητριακά Πρωινού
- Μούσλι 100
- Δημητριακά ολικής άλεσης 151
- Κουάκερ / πλιγούρι βρώμης 209
- Λευκό ψωμί 100
 • Τρόφιμα
- Πατάτες τηγανητές 116
- Λευκά ζυμαρικά 119
- Καφέ ρύζι 132
- Λευκό ρύζι 138
- Ψωμί Ολικής 154
- Καστανά ζυμαρικά 188
- Πατάτες 323
 • Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες
- Φακή 133
- Τυρί 146
- Αυγά 150
- Φασόλια φούρνου 168
- Μοσχαρίσιο κρέας 176
- Ψάρια 225
- Φρούτα
- Μπανάνες 118
- Σταφύλια 162
- Μήλα 197
- Πορτοκάλια 202
Πηγή: onmed.gr

Πώς το τσάι ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες;

Κατά την τελευταία δεκαετία, το πράσινο τσάι έχει γίνει μια μοντέρνα επιλογή ροφήματος, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Ενώ πολλοί άνθρωποι πίνουν πράσινο τσάι για την απίστευτη ελαφριά του γεύση, άλλοι το πίνουν για να ωφελήσουν την υγεία τους. Το πράσινο τσάι αποτελεί μια μορφή ολιστικής ιατρικής στηνασιατική κουλτούρα, που ακολουθείται για πάνω από 4.000 χρόνια. Παραδοσιακά, πιστεύονταν ότι ελέγχει την αιμορραγία, βοηθά στην επούλωση των πληγών και την προώθηση της πέψης,καθώς και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και του σακχάρου του αίματος. Τώρα επίσης πιστεύεται, ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Το πράσινο τσάι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει βρεθεί ότι έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Μερικά από τα πιο μελετημένα συστατικά αυτού του τσαγιού είναι οι πολυφαινόλες, ουσίες φυτικής προέλευσης που αποτελούνται από περισσότερες από μία ομάδα φαινόλης. Πολυφαινόλες τυπικά βρίσκονται στο δέρμα, στους σπόρους και στους καρπούς των φυτών (σύμφωνα με την Natural Healthcare Canada) και παρέχουν το χρώμα και το άρωμα του φυτού. Το πράσινο τσάι περιέχει 30-40% πολυφαινόλες, ενώ το μαύρο τσάι περιέχει 3-10%. Στο πράσινο τσάι περιέχονται πολλοί διαφορετικοί τύποι πολυφαινολών, οι οποίες πιστεύεται ότι έχουν αντιοξειδωτικές, αντι-φλεγμονώδειςαντι-διαβητικές και αντι-καρκινικές ιδιότητες. Οι 4 πρωταρχικές πολυφαινόλες που συναντάμε στο πράσινο τσάι είναι οι: epigallocatechin-3-gallate (EGCG), epigallocatechin, epicatechin gallate και epicatechin.
Η epigallocatechin-3-gallate (EGCG), είναι ένα φλαβονοειδές το οποίο φαίνεται να ασκεί πολλά από τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτού του τσαγιού. Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecular Nutrition and Food Research, η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Yun Bai στο 3ο Στρατιωτικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Chongqing στην Κίνα, έδωσε σε ποντίκια την EGCG. Σκοπός της ομάδας ήταν να αξιολογηθεί η επίδραση της ουσίας αυτής στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου μέσα στον ιππόκαμπο, μια περιοχή η οποία είναι υπεύθυνη για τη μάθηση και τη δημιουργία αναμνήσεων.
Από την έρευνα βρέθηκε ότι η EGCG επηρεάζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη σημαντικών κυττάρων στον εγκέφαλο, μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις εγκεφαλικές λειτουργίεςκαι επίσης μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί στην πρόληψη και θεραπεία ποικίλωννευροεκφυλιστικών νόσων.
Πιο αναλυτικά, η ερευνητική ομάδα βρήκε ότι τα ποντίκια που ταΐζονταν με την χημική ένωση EGCG βελτίωσαν τις μαθησιακές τους ικανότητες και τη μνήμη τους. Η EGCG μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία επηρεάζοντας την παραγωγή των νευρικών κυττάρων, μια διαδικασία γνωστή και ως νευρογένεση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή Yun Bai, ο οποίος ανακάλυψε ότι τα αποτελέσματα που βρήκε είναι ίδια τόσο στα τεστ του εργαστηρίου όσο και στα ποντίκια. Οι ερευνητές διενεργήσαν δοκιμές σε δύο ομάδες ποντικών, σε μια που είχε δοθεί EGCG και σε μια ομάδα ελέγχου. Αρχικά τα ποντίκια εκπαιδεύτηκαν για τρεις ημέρες για να βρουν μια ορατή πλατφόρμα στο λαβύρινθό τους. Κατόπιν εκπαιδεύτηκαν για επτά ημέρες για να βρουν μια κρυμμένη πλατφόρμα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έλαβαν EGCG χρειάστηκαν λιγότερο χρόνο για να βρουν τη κρυμμένη πλατφόρμα και ότι συνολικά η EGCG ενίσχυσε τη μάθηση και τη μνήμη με τη βελτίωση της αναγνώρισης των αντικειμένων. Αποδεδείχθηκε ότι τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε η EGCG είχαν 41% περισσότερα νέα κύτταρα του εγκεφάλου εντός του ιππόκαμπου σε σύγκριση με τα ποντίκια ελέγχου που δεν έλαβαν EGCG. Τα ποντίκια που τρέφονταν με EGCG ήταν επίσης σε καλύτερη θέση να περιηγηθούν σε ένα λαβύρινθο σε σύγκριση με τα ποντίκια ελέγχου. Αυτό δείχνει ότι η EGCG βοηθάει στην καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών νόσων και απώλειας μνήμης.
Σε άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Ταϊβάν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η EGCG βοήθησε να μειωθεί η μονοαμινοξειδάση τύπου Β ή ΜΑΟ-Β, σε ορισμένους ιστούς του εγκεφάλου. Η ΜΑΟ-Β είναι υπεύθυνη για τη διάσπαση των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, όπως είναι η ντοπαμίνη, η νορεπινεφρίνη, ηεπινεφρίνη και η σεροτονίνη. Οι ΜΑΟ-αναστολείς, είναι φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας ποικιλίας διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, επειδή μπορούν να διατηρούν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών που κυκλοφορούν στον εγκέφαλο.
Σε μία ακόμη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Free Radical Biology and Medicine το Μάρτιο του 2010, οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Porto στην Πορτογαλία διαπίστωσαν ότι η μακροπρόθεσμη χρήση πράσινου τσαγιού προστάτευε τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια, που είναι σημαντικές κατασκευές των κυτταρικών μεμβρανών, από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Αυτή η προστασία βοήθησε να διατηρήσουν τη δομή του ιππόκαμπου και βελτίωσε τη μνήμη στα ποντίκια. Ο ιππόκαμπος είναι ένα πεδίο τουεγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη συγκίνηση και τη μνήμη, σύμφωνα με το Medicine Net και το τσάι μπορεί να προσφέρει προστασία σε αυτό το μέρος του εγκεφάλου.
Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης το αμινοξύ L-θεανίνη. Η L-Theanine είναι ένα αμινοξύ που φαίνεται ότι βοηθάει να μειωθεί το στρες, προάγει τη χαλάρωση και την ποιότητα του ύπνου.
Η L-Theanine φάνηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "Neuroscience" τον Ιούλιο του 2010 να βοηθά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του L-γλουταμινικού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα του εγκεφάλου ή νευροτοξικότητα. Η νευροτοξικότητα έχει συνδεθεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ερευνητές από το Hebei Normal University στην Κίνα πραγματοποίησαν μελέτη που δείχνει ότι η L-Theanine ήταν χρήσιμη στην καταστολή της επίδρασης του L-γλουταμινικού, υποστηρίζοντας την ιδέα ότι η L-Theanine μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της νόσου του Alzheimer. Επειδή αυτή η μελέτη δεν έγινε σε ανθρώπους, χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες πριν χρησιμοποιηθούν η L-Theanine ή το πράσινο τσάι για την υποστήριξη θεραπείας του Αλτσχάιμερ. Επίσης, η L-Theanine βρέθηκε στα φύλλα του τσαγιού σε χαμηλή συγκέντρωση (κάτω από 2%), που σημαίνει ότι αποτελεσματικά επίπεδα δόσης δεν μπορούν να καλυφθούν πίνοντας τσάι.
Παρατηρούμε ότι η πλειοψηφία των επιστημονικών ερευνών, τόσο αυτές που αναφέρθηκαν στο παρόν άρθρο, όσο και προγενέστερες αυτών, έχουν μελετήσει τοπράσινο τσάι και τα οφέλη του στις νοητικές λειτουργίες. Βέβαια, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι οι περισσότερες μελέτες πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια και δεν είναι σίγουρο αν τα ευρήματα αυτά ισχύουν και σε ανθρώπους. Πέραν όλων των εικασιών για την ευεργετική δράση του τσαγιού και τα πολυάριθμα οφέλη του στην υγεία μας, καλό είναι να τονίσουμε κλείνοντας, ότι σημασία έχει να ακολουθούμε γενικότερα έναν υγιεινό τρόπο ζωής, εντάσσοντας το τσάι σαν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
Το πράσινο τσάι μπορεί να καταναλωθεί από μπουκάλι σε πόσιμη μορφή (λαμβάνετε υπόψη σας όμως την προστιθέμενη ζάχαρη), συμπυκνωμένο και σε φακελάκια τσαγιού
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory