Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Χωρίς δίχτυ ασφαλείας

Παιδιά Και Ζώα

book_buddies
book_buddies

Η αγάπη είναι πραγματικά ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στη ζωή

ljubovta e Teska-0028
ljubovta e Teska-0019

Φράσεις… με νόημα

«Ξέρουμε τι είμαστε, αλλά δεν ξέρουμε τι θα μπορούσαμε να είμαστε.» Οφηλία στον Άμλετ
Ο Σαίξπηρ έγραψε την παραπάνω φράση. Τι θα μπορούσαμε να είμαστε; Γνωρίζουμε την σημερινή ταυτότητά μας, αλλά θα μπορούσαμε να γίνουμε όπως θα θέλαμε να είμαστε. Η άποψη ότι δεν υπάρχουν όρια για τις δυνατότητές μας είναι πράγματι θαυμάσια και θα μπορούσε να είναι οδηγός στην ζωή μας.
2. «Δεν απέτυχα. Έχω βρει 10.000 πράγματα που δεν λειτουργούν.» Thomas Edison 1847-1931
Η επιμονή, αντί για την απογοήτευση, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Θεωρώντας την αποτυχία σαν μία προσπάθεια που “δεν πέτυχε”, θα μας βοηθήσει να μην τα παρατήσουμε μέχρι να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
3. «Τα μεγάλα πνεύματα πάντα αντιμετωπίζουν βίαιες αντιδράσεις από υποδεέστερα μυαλά.» Άλμπερτ Αϊνστάιν, (1879-1955)
Η φράση του Αϊνστάιν μας θυμίζει να μένουμε σταθεροί στο όραμά μας, ακόμα και όταν συναντούμε αντίσταση και αντιδράσεις.
4. «Είμαστε έτσι φτιαγμένοι, ώστε να λαμβάνουμε έντονη απόλαυση από την αντίθεση, και πολύ μικρή απόλαυση από την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων.» Sigmund Freud (1856-1939)
Αυτή η πολύτιμη φράση από τον Φρόιντ αναφέρεται στην ανθρώπινη επιθυμία για καινοτομία. Σύμφωνα με τον Φρόιντ, η καθημερινότητα είναι βαρετή, η αλλαγή μας κρατά ζωντανούς.
5. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να πετύχω, αλλά είμαι υποχρεωμένος να ανταποκριθώ σε όσο φως έχω.» Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865)
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτοπραγμάτωσης του Μάσλοου, προσπαθούμε να επιτύχουμε το μέγιστο του εσωτερικού δυναμικού μας, για να αυξήσουμε τις πιθανότητες για επιτυχία. Το “φως που έχουμε” είναι η μοναδική ικανότητά μας να φτάνουμε στα όρια των δυνατοτήτων μας.
6. «Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους, αλλάζοντας τις απόψεις που έχουν διαμορφώσει στο μυαλό τους.» William James (1842-1910)
Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τον τρόπο που ερμηνεύουμε και αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα στη ζωή μας.
7. «Δεν είναι τίποτα από μόνο του καλό η κακό, αλλά η σκέψη μας το κάνει τέτοιο.» Σαίξπηρ (Άμλετ)
Αν αλλάξουμε τις σκέψεις μας σχετικά με μια πιθανώς επικίνδυνη ή κακή κατάσταση, μπορούμε να μειώσουμε το άγχος που νιώθουμε.
8. «Εκπαίδευση είναι ό,τι επιβιώνει όταν όλα όσα έχουμε μάθει έχουν ξεχαστεί.» B.F. Skinner (1904-1990)
Οι δάσκαλοι μπορούν να μας διδάξουν τις λεπτομέρειες οποιουδήποτε αντικειμένου, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μας εμπνεύσουν να ψάχνουμε διαρκώς την γνώση. Την αγάπη για τη μάθηση για χάρη της μάθησης.
9. «Η πολυμάθεια δεν διδάσκει φρόνηση.» Ηράκλειτος (544-483 B.C).
Πιθανώς να έχετε ακούσει για την θεωρία του Sternberg για την “πρακτική νοημοσύνη», ή για την «συναισθηματική νοημοσύνη» του Goleman ή για τις «πολλαπλές νοημοσύνες” του Gardner, οι οποίες συμμερίζονται την άποψη ότι δεν αρκεί το υψηλό IQ για να πετύχουμε στη ζωή. Έτσι και ο Ηράκλειτος είχε πει από τα αρχαία χρόνια ότι το να τα πηγαίνει κάποιος καλά στο σχολείο δεν αποτελεί το μοναδικό μέτρο της νοημοσύνης μας.
10. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί ως αδέλφια ή θα χαθούμε μαζί ως ανόητοι.» Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ (1929-1968)
Θα “χαθούμε μαζί σαν ηλίθιοι” αν δεν μπορέσουμε να αποφύγουμε την παγίδα της αυτοκαταστροφής που προκαλείται από τον διχασμό που δημιουργούμε με βάση χαρακτηριστικά όπως η φυλή, το φύλο, η θρησκεία, η ηλικία, κλπ.

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τις ….καθημερινές;

Πριν από αρκετό καιρό αναρωτηθήκαμε τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα σαββατοκύριακα. Τρεις μήνες μετά και ενώ έχουμε ακολουθήσει τα βήματά τους πιστά, η επιτυχία ακόμα να έρθει.
Έτσι, λοιπόν, η …έρευνα προσανατολίστηκε σε μία άλλη κατεύθυνση: Μήπως να ξεκινήσουμε από τις….καθημερινές; Μήπως αυτές οι συνήθειές τους είναι που κάνουν τη διαφορά;
1. Σχεδιάζουν. Ο επιτυχημένος άνθρωπος προγραμματίζει τους στόχους του, τα σχέδια και τις κινήσεις του. Έτσι δε βρίσκεται προ εκπλήξεων. Αλλά και να βρεθεί, είναι τόσο κατάλληλα προετοιμασμένος, που τις όποιες αναποδιές, πάλι με επιτυχία θα τις αντιμετωπίσει. Το κρυφό μήνυμα εδώ είναι ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πράττει ανάλογα.
2. Παραμένει πιστός στις αξίες του. Άρα ο επιτυχημένος είναι …ξεροκέφαλος με την καλή έννοια. Η επιμονή και η υπομονή είναι αρετές δυσεύρετες αλλά προφανώς είναι η
μυστική συνταγή της επιτυχίας, καθώς όπως φαίνεται οι επιτυχημένοι δεν αφήνουν τίποτα και κανέναν να παρέμβει στους στόχους τους.
3. Ξεπεραστούν τα εμπόδια. Και να θέλει κάποιος δηλαδή να παρέμβει και να τους «μπλοκάρει» αυτοί εκεί απτόητοι. Βράχοι. Γνωρίζουν ποιοι είναι, τι θέλουν και προφανώς πώς να το κατακτήσουν. Το εμπόδιο στη δική τους γλώσσα μεταφράζεται ως πρόκληση.
4. Δεσμεύονται στην τελειότητα. Προφανώς, οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα πει να έρχεσαι δεύτερος. Μόνη επιτυχία είναι η πρωτιά και έχουν βαλθεί να την κατακτήσουν με όποιο κόστος. Η ζωή τους είναι συνυφασμένη με μια άριστα προσεγμένη και συστηματική προσέγγιση για την επίτευξη των στόχων τους.
5. Συναναστρέφονται τους σωστούς ανθρώπους. Δηλαδή, τους ομοϊδεάτες τους. Με απλά λόγια, τους υπόλοιπους επιτυχημένους, με τους οποίους μοιράζονται την ίδια τακτική. Αυτό δηλαδή, που επέμεναν οι μητέρες μας να «μείνουμε μακριά από κακές παρέες», αυτοί το τήρησαν κατά γράμμα. Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι.
6. Διαχειρίζονται στον χρόνο τους. Ή καλύτερα ξέρουν πώς να διαχειρίζονται τον
χρόνο τους και να τον εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Ούτε λεπτό χαμένο. Μπορεί στους περισσότερους να φαντάζει αγχωτικό, αλλά αν σκεφτείτε ότι οι επιτυχημένοι είναι ειδήμονες του σχεδιασμού, τότε ο χρόνος είναι παιχνιδάκι στα χέρια τους.
7. Τέλος, οι επιτυχημένοι είναι άνθρωποι της πράξης. Είναι επιτυχημένοι γιατί ακριβώς ανέλαβαν δράση. Μπορεί στη θεωρία να είστε «κορυφή», αλλά σύμφωνα με τον οδηγό του επιτυχημένου, αν δεν κάνετε τη θεωρία, πράξη, επιτυχία μην περιμένετε να δείτε.
Το γνωστό «άδραξε τη μέρα» το τηρούν κατά γράμμα και έτσι έχουμε φτάσει εμείς τώρα να αναζητάμε τα μυστικά μιας επιτυχίας που όλο ακούμε και ποτέ δε βλέπουμε.
Για να μην παίζουμε με τις πιθανότητες λοιπόν, μιας και η επιτυχία ίσως δεν έρθει ποτέ, ας ακολουθήσουμε το ρητό του Άλμπερτ Αϊνστάιν «Προσπάθησε να μη γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος με αξία». Κάτι είναι κι αυτό.

5 έλεγχοι που κάθε άντρας πρέπει να κάνει για την υγεία του

Δεδομένου ότι οι άντρες θεωρούν εαυτούς άτρωτους και απόγονους του Superman είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην τηρούν τα ετήσια τσεκ-απ τους, ως οφείλουν, στους εαυτούς τους, πρώτα και κύρια, και στη συνέχεια σε όσους τους αγαπάνε.
Γι αυτές τις περιπτώσεις που είναι «θρασύτατα» σίγουροι για την υγεία τους, αλλά ακόμα και για όσους πηγαίνουν μια φορά το χρόνο στο γιατρό, υπάρχουν κάποιες μικρές ρουτίνες αυτοπαρατήρησης και προσωπικού ελέγχου της υγείας, έτσι ώστε με αυτό τουλάχιστον τον απλό τρόπο να προληφθούν τα χειρότερα.
Αυτό που πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλοι οι άντρες, αλλά και γυναίκες βέβαια, είναι ότι ακόμα και μικρές αλλαγές στο σώμα, ίσως είναι ενδείξεις για κάτι που χρίζει άμεσης ιατρικής βοήθειας και όσο το συντομότερο τις εντοπίσουν τόσο καλύτερο για τους ίδιους. Ακολουθούν 5 έλεγχοι που καλό θα ήταν να γίνουν κομμάτι της πρωινής ρουτίνας, όλων των ανδρών:
Ελέγξτε τα μαλλιά σας
Το τριχωτό της κεφαλής και η πυκνότητα αυτού είναι κομβικής σημασίας για όλους τους άντρες, γι’ αυτό φαινόμενα τοπικής τριχόπτωσης είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουν πάνω τους.
Η κατά τόπους τριχόπτωση δεν είναι φυσική εξελιξη, όπως συμβαίνει με την σταδιακή ελάττωση της πυκνότητας της τρίχας, με τα χρόνια. Η απώλεια μαλλιών κατά τούφες υποδεικνύει έντονο στρες, το οποίο έχει οδηγήσει τα λευκά αιμοσφαίρια να επιτίθενται στους θύλακες της τρίχας, εμποδίζοντας την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, όταν αρχίσετε να χάνετε όλο και συχνότερα τούφες από τα μαλλιά σας, δεν είναι μόνο ενοχλητικό καθώς συμβαίνει συνήθως κατά το χτένισμα και το λούσιμο, αλλά και άκρως ανησυχητικό, αφού χρόνιο στρες αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά και σταδιακή χειροτέρευση της μνήμης.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να μάθετε να διαχειρίζεστε το καθημερινό άγχος που σας καταβάλλει, αφού να το γλιτώσετε τελειώς είναι μάλλον απίθανο. Είτε με τη βοήθεια ενός ειδικού, είτε με τη  βοήθεια των φίλων, βρείτε τρόπους να αποσυμφορείτε τον εαυτό σας από τα στρεσογόνα βάρη της καθημερινότητα και θα διατηρήσετε για πολύ περισσότερο διάστημα την πλούσια κόμη σας.
Ελέγξτε το στήθος σας
Και οι άντρες έχουν στήθη, όπως οι γυναίκες, ακόμα και αν δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ με αυτό τον τρόπο και μέχρι τώρα τα αποκαλούσατε σκέτα «θωρακικούς μύες».  Ίσως όμως αλλάξει η οπτική σας, αν δείτε ένα τα στήθη σας να μεγαλώνει αφύσικα. Όπως θα καταλάβατε και οι άντρες, εφόσον έχουν στήθη, μπορούν να πάθουν καρκίνο του μαστού και ο συνηθέστερος τρόπος να εντοπιστεί ένας όγκος ή μια κύστη στην περιοχή είναι η ψηλάφηση και αυτοπαρατήρηση του σώματος, αφού η μαστογραφία δεν συνηθίζεται στους άντρες.
Ο καρκίνος στο αντρικό στήθος διαγιγνώσκεται κυρίως στα τελευταία στάδια, αφού συνήθως αγνοείται από τους πάσχοντες. Προτείνεται λοιπόν, μια φορά το μήνα η ψηλάφηση κατά τη διάρκεια του ντους και η παρατήρηση για τυχόν αλλοιώεσεις στο χρώμα ή το σχήμα των θηλών.  Τέλος, έχετε γνώση του οικογενειακού ιστορικού υγείας, καθώς και αυτό είναι ένας μπούσουλας για το αν έχετε περισσότερες πιθανότητες να πάθετε καρκίνο του μαστού.
Ελέγξτε την ούρηση σας
Μια από τις μεγαλύτερες έννοιες των ανδρών, όσο περνάνε τα χρόνια είναι η εμφάνιση καρκίνου του προστάτη και ευτυχώς υπάρχει ένας προφανής τρόπος να τον εντοπίσετε και αυτός είναι η δυσκολία που έχετε κατά την ούρηση. Πιο συγκεκριμένα, ο προστάτης είναι ο αδένας που περιβάλλει το πάνω μέρος της ανδρικής ουρήθρας. Όταν αυτός πρήζεται ή αναπτύσσει όγκο, τότε μπλοκάρει την ομαλή ροή των ούρων, δυσκολεύοντας εμφανώς την ούρηση.
Μόλις εντοπίσετε κάτι τέτοιο, έχει –μάλλον- έρθει η ώρα να ελέγξετε τον προστάτη σας αλλά σε καμία περίπτωση μην πανικοβληθείτε, καθώς ένας πρησμένος προστάτης δεν σημαίνει πάντα καρκίνο. Τακτικές αιματολογικές εξετάσεις θα σας κρατούν ενήμερους για την πορεία της υγείας σας, καθώς η πρόληψη και σε αυτή την περίπτωση είναι η μισή θεραπεία.
Ελέγξτε το στόμα σας
Αν εντοπίσετε στο στόμα, τα ούλα, τη γλώσσα ή τα χείλη σας κάποια πληγή που επιμένει και δεν μοιάζει να κλείνει, τότε θορυβηθείτε και κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό ή τον οδοντίατρό σας. Ο καρκίνος του στόματος είναι συνηθέστερος στους άντρες καθώς είναι παρακλάδι του ιού του HPV, που δεν διαγιγνώσκεται στους άρρενες, όπως συμβαίνει με τις γυναίκες και τις τακτικές επισκέψεις τους στο γυναικολόγο.
Ελέγξτε την περιφέρειά σας
Μπορεί οι γυναίκες να συνηθίζουν να μετράνε μανιωδώς την περιφέρεια της μέσης τους αλλά αν έκαναν το ίδιο και οι άντρες θα γλίτωναν, οι περισσότεροι από αυτούς, από την εμφάνιση διαβήτη  και περαιτέρω προβλημάτων στην καρδιά. Η μεγάλη περιφέρεια σημαίνει και πολλά κιλά και το λίπος στην κοιλιά είναι υπεύθυνο για την συνεχή παραγωγή φλεγμονοδών ουσιών που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφράγματος και διαβήτη.
Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που φροντίζει για την υγεία του είναι να αδυνατίσει, αν έχει υπερβεί το όριο των κιλών που του έχει θέσει ο γιατρός του και να προσέχει σε κάθε περίπτωση τη διατροφή του.
http://www.clickatlife.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory