Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Περιεργα οχημματα .

a_little_bit_of_car_fun_640_01
a_little_bit_of_car_fun_640_02

Αντικλεπτικο συστημα .

anti_theft_system_01

Η καλύτερη σουίτα στο Borgata Hotel

borgata_hotel_suite_01

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;

Η τουαλέτα μας γενικά αποτελείται από δύο μέρη: το καζανάκι και τηλεκάνη
Το λειτουργικό μέρος όμως βρίσκεται μέσα στο καζανάκι, όπου και θα αναλύσουμε, λυτά και κατανοητά! 

Διαβάζοντας τη συνέχεια, να ρίχνετε και μια ματιά και στην εικόνα για να καταλάβετε πλήρως. 


καζανάκι 


Η Πλεούμενη μπάλα, είναι γεμισμένη με αέρα και βρίσκεται εκεί, για να επιπλέει στο νερό που υπάρχει συσσωρευμένο στο καζανάκι. 

Αυτή όμως, είναι συνδεμένη με το μηχανισμό ανοίγματος της βαλβίδας. 

Έτσι, όταν το νερό στο καζανάκι, έχει γεμίσει (κοινώς έχει φτάσει ένα ορισμένο ύψος), τότε η μπάλα, αφού επιπλέει, βρίσκεται και αυτή σε ορισμένο ύψος, κατά συνέπεια να κρατάει κλειστή τη Βαλβίδα εισαγωγής του νερού, από την εξωτερική πηγή, στο καζανάκι μας. 


Όταν λοιπόν πατάμε το Μοχλό του καζανακίου, η Αλυσίδα τραβάει και ανοίγει τη Βαλβίδα καζανακίου. Από κει, απελευθερώνεται το νερό που είναι συσσωρευμένο στο καζανάκι μας, μέσω μιας μεγάλης τρύπας και σωλήνα, και οδηγείται στη λεκάνη με πίεση. 

Αμέσως γίνονται δύο πράγματα: 
1) το νερό φέυγει από τη Βαλβίδα απελευθέρωσης νερού στη λεκάνη και 
2) καινούριο νερό έρχεται, αφού ανοίγει και η Βαλβίδα εισαγωγής

Επειδή όμως αδειάζει το καζανάκι πολύ πιο γρήγορα απότι γεμίζει, φτάνει σε σημείο να αδειάσει εντελώς. 

Σε αυτή τη φάση, η μπάλα με τον αέρα, έχει φτάσει στο κατώτατο όριο. Εκεί λοιπόν, η μπάλα αυτή απενεργοποιεί (φράσσει) το μηχανισμό ανοίγματος της βαλβίδας. Έτσι, αποτρέπει το νερό να φύγει από το καζανάκι, στη λεκάνη. 

Επίσης, ξαναγεμίζει με νερό ο Σωλήνας αναπλήρωσης τον Σωλήνα υπερχείλισης, μέσω της ήδη ανοιχτής Βαλβίδας εισαγωγής. Αυτός ο Σωλήνας υπερχείλισης ουσιαστικά, ξαναγεμίζει το καζανάκι. 

Δηλαδή πιο απλά, ότι νερό εισέρχεται, πριν καταλήξει χύμα μέσα στο καζανάκι, περνάει πρώτα από το Σωλήνα υπερχείλισης. 
Για να μην το κουράζουμε, ο Σωλήνας υπερχείλισης, φροντίζει ώστε να επιτρέψει τον Σωλήνα αναπλήρωσης νερού, να γεμίσει το καζανάκι μας μέχρι το ανώτατο όριο. Αν δεν υπήρχε αυτός, το καζανάκι δεν θα γέμιζε μέχρι πάνω. 

Όταν λοιπόν γεμίσει το καζανάκι με το ανώτατο όριο νερού, η μπάλα μας, αφού επιπλέει πάντα στην επιφάνεια του νερού, φτάνει στο ανώτατο όριο με αποτέλεσμα να κλείσει τη βαλβίδα εισαγωγής. 
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει άλλο νερό μέσα. 

Έτσι, κλείνει ο κύκλος από το καζανάκι μας!

http://coolweb.gr/kazanaki-toualeta/

Μάσκα αναζωογόνησης για το πρόσωπο με μπύρα

Μάσκα αναζωογόνησης για το πρόσωπο με μπύρα
Μπύρα! Μην την πιείτε, αλλά ούτε και να λουστείτε με αυτήν. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα αναζωογόνησης για το πρόσωπό σας.

Η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, τα οποία προσφέρουν αναζωογόνηση στο δέρμα. 

Η μαγιά της έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που θρέφουν την επιδερμίδα.

Μάσκα προσώπου με μπύρα

Υλικά: 
1 κ.γ. μπύρα
1 κ.γ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2-2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, αμυγδαλέλαιο.

Εφαρμογή:
 

Απλώνετε τη μάσκα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ -όχι στα μάτια- και την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά. 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής

Αν σε μία σούπα σας παραέπεσε το αλατάκι, απλά κόψτε λίγα κομματάκια ωμής πατάτας, βάλτε τα μέσα και συνεχίστε το βράσιμο. 

Έτσι, η πατάτα θα απορροφήσει ποσότητα του αλατιού και η σούπα θα είναι λιγότερο αλατισμένη! 


2) Αν μία σούπα είναι πολύ γλυκιά, απλά προσθέστε λίγο αλάτι. 

Τα αλάτι θα "σπασει" τη γλυκάδα και θα την κάνει πιο φυσιολογική! 


3) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι μελάτο ή όχι(ενώ το βράζετε), απλά κάντε το εξής: 

Βγάλτε το και στριφογυρίστε το. 
Αν κατά το στριφογύρισμά του αμφιταλαντώνεται, τότε σημαίνει ότι είναι ακόμα μελάτο. 
Αν όμως στριφογυρνάει ομαλά, τότε έχει σφίξει! 


4) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο, απλά κάντε το εξής: 

Βουτήξτε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Αν βυθιστεί(φτάσει στον πάτο), σημαίνει ότι είναι φρέσκο, ενώ αν επιπλέει, σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικο!


5) Όταν μαγειρεύετε καρρότα, μπιζέλια, καλαμπόκι, κλπ (κι άλλα τέτοια ελαφρώς γλυκά), προσθέστε λίγο ζάχαρη στο νερό και μετά βράστε τα. 

Έτσι η γεύση τους θα γίνει πιο πλούσια και θα κρατηθεί πιο ζωντανή! 


6) Ο ήλιος δεν ωριμάζει τις ντομάτες! Αυτό που τις ωριμάζει είναι η ζέστη. 

Αν θέλετε επίσης να τις κρατήσετε φρέσκες για περισσότερο καιρό, ακουμπήστε τες κάπου με το κοτσάνι από κάτω! 


7) Αν θέλετε να τηγανίσετε κρέας και δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, κανένα πρόβλημα! 

Απλά βάλτε από κάτω του μία φετούλα μπέικον και όχι μόνο δεν θα κολλήσει το κρέας στο τηγάνι, αλλά θα αποκτήσει και εξαιρετική γεύση! 


8) Αν θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος από μία σούπα, απλά πετάξτε λίγα παγάκια στην κατσαρόλα. 

Ανακατέψτε και είστε έτοιμοι! Το λίπος θα προσκολληθεί στα παγάκια. 

Μην τα αφήσετε για ώρα (να μην προλάβουν να λιώσουν και αλλοιώσουν τη σούπα), αλλά βγάλτε τα σύντομα. 


9) Για να κάνετε πιο αφράτο και άσπρο ρυζάκι, βάλτε ένα κουταλάκι του τσαγιού για κάθε λίτρο νερού που βάζετε για να το βράσετε! 


10) Για να κάνετε το ρύζι πιο εύγευστο και πιο πλούσιο σε γεύση, απλά βράστε το όχι με νερό, αλλά με ζουμάκι από μαγειρεμένα λαχανικά! 


11) Αν κάνατε τη σούπα σας πολύ καυτερή, λίγο γαλατάκι μέσα, θα απορροφήσει αρκετό κάψιμο! 

Ούτως ή άλλως μικρή ποσότητα γάλακτος, δεν θα γίνει αντιληπτή στη γεύση. 
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory