Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Εξυπνος σκύλος .

Αποφοίτηση φοιτητών στην Κορέα .ο πιο ακριβος Σκύλος στον Κόσμο

1

Τα Φαγητά Που Σου Χαλάνε Τον Ύπνο

Μετά από μία δύσκολη ημέρα το σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση, όπως ακριβώς και το στομάχι μας. Εάν λοιπόν θέλεις ένα βαθύ, χαλαρωτικό ύπνο καλό είναι να αποφεύγεις τα λιπαρά, παχυντικά φαγητά που θα σε βαρύνουν και θα προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, καούρες, αυπνία, ακόμη και εφιάλτες.
1. Τα ζυμαρικά είναι από τα πιο παχυντικά φαγητά, πλούσια σε υδατάνθρακες που δεν μπορεί να κάψει ο οργανισμός σου και θα τα μετατρέψει σε λίπος.
2. Μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, η πίτσα μπορεί να φαντάζει η καλύτερη λύση, αλλά θυμήσου ότι είναι πολύ λιπαρή και ο οργανισμός δεν μπορεί να τη χωνέψει εύκολα.
3. Η ζάχαρη και τα γλυκά προκαλούν υπερδιέργερση, επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να ευθύνονται για τους εφιάλτες που βλέπεις συχνά.
4. Το κόκκινο κρέας μπορεί να είναι καλή πηγή πρωτεινών και σιδήρου, αλλά διαλύεται δύσκολα και σίγουρα δεν θα σου χαρίσει εκείνο τον βαθύ, χαλαρωτικό ύπνο που επιθυμείς.
5. Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει μυαλό και μνήμη, αλλά περιέχει και καφείνη που σε κρατάει ξύπνια.
6. Λαχανικά όπως τα κρεμμύδια, το μπρόκολο και το λάχανο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά χωνεύονται δύσκολα και αργά από το στομάχι. Το αποτέλεσμα είναι φούσκωμα και καούρες το βράδυ.
7. Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σε χαλαρώσει, αλλά το υπερβολικό αλκοόλ προκαλεί αυξημένη εφίδρωση, καούρες και συχνοουρία, όχι ότι καλύτερο για έναν ήσυχο, βραδινό ύπνο.
8. Cheeseburgers και junk- foods είναι θερμιδικές βόμβες που καίγονται δύσκολα από τον οργανισμό, προκαλούν φούσκωμα , καψίματα και δυσφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου.
9. Το Chilly και οι πικάντικες σάλτες μπορει να αυξάνουν τις καύσεις του μεταβολισμού, περιέχουν όμως πολλές θερμίδες, υδατάνθρακες που καίγονται πολύ αργά.
10. Τα chips καλό είναι να αποφεύγονται γενικά, όχι μόνο το βράδυ, δεδομένου ότι περιέχουν όξινο γλυταμινικό νάτριο που προκαλεί στομαχικές διαταραχές και προβλήματα στον ύπνο.
Πηγή: faysbook.gr


3 πράγματα που δε φανταζόσασταν για τον καφέ!

Πράγματα που δε φανταζόσασταν για τον καφέ!
Ο καφές είναι ένα από τα πολυσυζητημένα θέματα διατροφής σήμερα. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει πολλές φορές τόσο για τα θρεπτικά του συστατικά όσο και για την επίδρασή του σε διάφορες πτυχές της υγείας όπως στο διαβήτη, τα καρδιαγγειακά, τον καρκίνο του προστάτη, τη νόσο Πάρκινσον αλλά και σε ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες όπως οι αθλητές, είστε όμως βέβαιοι ότι τα γνωρίζετε όλα για τον καφέ;
 • Σύμμαχος στην πρόληψη του καρκίνου του ενδομητρίου
Σύμφωνα, με την πρόσφατη επίσημη θέση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο (American Institute for Cancer Research) μέσα στο 2013, η μέτρια κατανάλωση καφέ σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου στις γυναίκες. Μάλιστα, η επίδραση αυτή φαίνεται να ισχύει και για τον ντεκαφεϊνέ. Συγκεκριμένα, για κάθε 1 επιπλέον φλιτζάνι καφέ και ντεκαφεϊνέ ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου φαίνεται να μειώνεται κατά 7% και 8% αντίστοιχα. Οι μηχανισμοί που υποστηρίζουν αυτό το εύρημα αφορούν κυρίως τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο καφές, τα οποία αναστέλλουν την καταστροφή του DNA και βελτιώνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης, της οποίας η υπερέκκριση έχει κατηγορηθεί για την εμφάνιση καρκίνου του ενδομητρίου.
 • Καφές και βελτιωμένη στυτική λειτουργία
Δεδομένα της βιβλιογραφίας τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να αναδεικνύουν κάποια πιθανή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης και της αποτελεσματικής θεραπείας της στυτικής δυσλειτουργίας. Το 2008, ο Δρ Yutian Dai και οι συνεργάτες του στο Νοσοκομείο Golu στο Nanjing πειραματίστηκε σε διαβητικούς αρουραίους με σκοπό την ανίχνευση της σχέσης αυτής και ανακάλυψαν ότι η καφεΐνη εμφανίζει θετική επίδραση στην στυτική δυσλειτουργία. Οι επιστήμονες δεν έχουν πραγματοποιήσει, ακόμη, δοκιμές σε ανθρώπους, ενώ δεν είναι σαφές αν η καφεΐνη έχει την ίδια επίδραση σε μη-διαβητικούς. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο διαβήτης είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη στυτική δυσλειτουργία, η μελέτη προσφέρει κάποια ελπίδα στον διαβητικό πληθυσμό.
 • Καφές και διάθεση
Τα αποτελέσματα πρόσφατης μετα-ανάλυσης που χρησιμοποίησε τα δεδομένα 3 μεγάλων ερευνών έδειξε ότι οι άνθρωποι που πίνουν 2-4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 50% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από βαριάς μορφής κατάθλιψη. Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι ο βασικός «παίκτης» της δράσης αυτής θα μπορούσε να είναι η καφεΐνη, καθώς εκτός του ότι αυξάνει την εγρήγορση, φαίνεται να εμφανίζει και θετικές επιδράσεις στη διάθεση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ακόμη πρώιμα και δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα αναφορικά με τον μηχανισμό και τον τρόπο επίδρασης του καφέ σε παράγοντες της διάθεσης, γι’ αυτό απαιτούνται περισσότερες μελέτες ώστε να μπορέσει να επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε συσχέτιση.
Πηγή: www.nutrimed.gr

10 Τροφές Που Θυμίζουν Ανθρώπινα Όργανα

Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (1)
Τα παιχνίδια της φύσης ποτέ δεν είναι τυχαία. Υπάρχουν τροφές που θυμίζουν όργανα του ανθρώπινου σώματος και το περίεργο είναι ότι σε αυτά τα σημεία κάνουν το μεγαλύτερο καλό.
Εκτός από τη χαρακτηριστική περίπτωση του καρυδιού, που ονομάζεται έτσι κι αλλιώς «τροφή του εγκεφάλου», υπάρχουν και κάποιες άλλες πολύτιμες τροφές που ούτε καν πάει το μυαλό μας.
 • Καρότο – ίριδα ματιού
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (2)
Οι ακτινωτές γραμμές ενός κομμένου καρότου μοιάζουν με την ίριδα του ματιού. Και τα καρότα βοήθούν στην καλή υγεία των ματιών. «Τα καρότα είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, που μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία απώλειας της όρασης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», λέει ο Sasson Moulavi, MD, ιατρικός διευθυντής του Smart for Life Κέντρων Διαχείρισης του Βάρους στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
 • Ντομάτα – καρδιά
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (3)
Οπως αναφέρει το Onmed, αν κόψουμε μια ντομάτα στη μέση, θα παρατηρήσουμε ότι χωρίζεται σε 4 θαλάμους που μοιάζουν με τις κοιλίες της καρδιάς. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
 • Καρύδια – εγκέφαλος
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (4)
Οι πτυχώσεις και ρυτίδες ενός καρυδιού θυμίζουν τον εγκέφαλο, καθώς έχει αριστερά και δεξιά ημισφαίρια. Τα καρύδια είναι τροφή του εγκεφάλου, αφού περιέχουν σε υψηλή περιεκτικότητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την εγκεφαλική λειτουργία.
 • Σέλινο – οστά
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (5)
Ο μίσχος του σέλινου θυμίζει κόκκαλα. «Το σέλινο είναι μια βασική πηγή πυριτίου, το οποίο αποτελεί μέρος της μοριακής δομής που δίνει στα οστά τη δύναμή τους,” λέει ο Δρ Moulavi.
 • Αβοκάντο –γυναικεία μήτρα
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (6)
Το αβοκάντο θυμίζει τη μήτρα και αν το κόψουμε στη μέση θα δούμε ακριβώς το σχήμα μιας μήτρας. Και πραγματικά το αβοκάντο βοηθάει πολύ στο αναπαραγωγικό σύστημα. «Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, το οποίο χρειάζονται σε μεγάλες ποσότητες οι έγκυες, ενώ μειώνει και τον τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας », λέει η διαιτολόγος Elizabeth Somer.
 • Μύδια – ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (7)
Τα μύδια, έχουν ομοιότητες με όρχεις, και πραγματικά κάνουν καλό στους άνδρες. Τα μύδια περιέχουν ψευδάργυρο που έχει καλή επίδραση στη βελτίωση του σπέρματος στους άνδρες.
 • Γλυκοπατάτες – Πάγκρεας
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (8)
Η γλυκοπατάτα μοιάζει πολύ με το πάγκρεας και πραγματικά κάνει καλό στη λειτουργία του παγκρέατος, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης του αντιοοξειδωτικού βήτα-καροτίνη.
 • Γκρέιπφρουτ – Γυναικείο στήθος
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (9)
Η ομοιότητα των εσπεριδοειδών με το στήθος δεν είναι τυχαία. Τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, περιέχουν ουσίες που ονομάζονται limonoids, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου σε πειραματόζωα και σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού,” λέει ο Δρ Moulavi.
 • Κόκκινο κρασί – αίμα
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (10)
Το κόκκινο κρασί, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ρεσβερατρόλη, μοιάζει με αίμα. Η λογική κατανάλωση κρασιού προστατεύει τις αρτηρίες, μειώνοντας την αύξηση της χοληστερίνης.
 • Τζίντζερ – στομάχι
Τροφές που θυμίζουν ανθρώπινα όργανα (11)
Το βότανο αυτό μοιάζει λίγο με το στομάχι και είναι χαρακτηριστικό ότι βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμέτου.
Πηγή: iefimerida.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory