Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Κορίτσια στο ναυτικό .

Navy-hot-girls-920-48
Navy-hot-girls-920-37

Μπαμπάδες και παιδιά .

dads_just_parent_very_differently_640_04

Μία φωτογραφία , χίλιες λέξεις .

photos_will_tell_you_more_than_words_can_640_01
photos_will_tell_you_more_than_words_can_640_02

Διατροφικές συμβουλές για να μην σας λείψει τίποτα στη νηστεία

Διατροφικές συμβουλές για να μην σας λείψει τίποτα στη νηστεία
Το νηστίσιμο διαιτολόγιο αποτελεί ένα διαιτολόγιο απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα. Αυτό διατροφικά σημαίνει καλύτερης ποιότητας λιπαρά, λιγότερο αλάτι, περισσότερες υδατοδιαλυτές βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Δικαίως λοιπόν η νηστεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια περίοδος διατροφικής αποτοξίνωσης.
Ωστόσο, ο πλήρης αποκλεισμός κρέατος, πουλερικών, ψαριού και γαλακτοκομικών μπορεί να έχει ως συνέπεια μειωμένη πρόσληψη σε βασικά συστατικά, όπως υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, σίδηρος, βιταμίνη Β12 και ασβέστιο. Για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων που σχετίζονται με ελλείψεις στα παραπάνω συστατικά, χρειάζεται να γίνουν κάποιες διατροφικές προσαρμογές, που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τη νηστεία μας πιο πλήρη.
Αν λοιπόν θέλετε να νηστέψετε και να έχετε ένα ισορροπημένο νηστίσιμο διαιτολόγιο δεν μένει παρά να ακολουθήσετε ορισμένες βασικές συμβουλές όπως τις παραθέτουμε παρακάτω:
Εντάξτε στο νηστίσιμο διαιτολόγιο τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες σχετικά «υψηλής βιολογικής αξίας», που παρουσιάζουν δηλαδή παρόμοια σύσταση με τις αντίστοιχες του κρέατος, και είναι τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, το σιτάρι, το σουσάμι και το ταχίνι, η σόγια, τα μανιτάρια. Συνδυάστε τα μάλιστα με ρύζι για να έχετε ακόμη καλύτερο και πιο πλήρες θρεπτικό αποτέλεσμα.
Βάλτε τα θαλασσινά τουλάχιστον 2 – 3 φορές την εβδομάδα στη διατροφή σας, καθώς είναι από τις πιο πλούσιες πηγές σιδήρου και βιταμίνης Β12
Εντάξτε εναλλακτικές πηγές ασβεστίου σε καθημερινή βάση στη διατροφή σας, όπως γάλα σόγιας αμύγδαλα,, σουσάμι, ταχίνι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι και μπρόκολο.
Φτιάξτε γεύματα που είναι πλήρη όπως : σουπιές με σπανάκι, χταπόδι με μακαρονάκι, ριζότο με θαλασσινά, σαλάτες πράσινες με ψητά ή βραστά θαλασσινά και σουσάμι, ρεβιθόρυζο, φακόρυζο, ριζότο με μανιτάρια και λαχανικά.
Έχετε πλήρη και θρεπτικά σνακ όπως ανάλατους ξηρούς καρποί όπως τα αμύγδαλα, παστέλι, κουλούρι με σουσάμι, αποξηραμένα φρούτα όπως για παράδειγμα σύκα.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Πόσο κρέας και άλλες πρωτεϊνες πρέπει να τρώνε οι 50άρηδες

Πόσο κρέας και άλλες πρωτεϊνες πρέπει να τρώνε οι 50άρηδες
Τα πολλά κρέατα και τυριά στη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά σχεδόν 75%, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι υπερβαίνουν τα 90 γραμμάρια πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης την ημέρα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν καρκίνο και διαβήτη.
Ο Βάλτερ Λόνγκο, καθηγητής Βιογεροντολογίας στη Σχολή Γεροντολογίας Davis του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, που ηγήθηκε της 18ετούς μελέτης, συνέστησε περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό, διότι «οι υπερβολές εύκολα οδηγούν από την προστασία στον υποσιτισμό».
Επιπλέον, χαρακτήρισε τις επιπτώσεις από την υπερκατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών «σχεδόν εξίσου επιζήμιες με εκείνες του τσιγάρου».
Αν και η σύσταση των ερευνητών να μην υπερβαίνουν οι ζωικές πρωτεΐνες το 10% των ημερήσιων θερμίδων συμφωνεί με εκείνη των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών, ο δρ Λόνγκο και οι συνεργάτες του κατηγορούνται ότι περνούν λάθος μηνύματα στον κόσμο όταν συγκρίνουν τις επιπτώσεις από ορισμένα τρόφιμα με εκείνες του καπνίσματος.
«Αυτού του είδους οι συγκρίσεις μπορεί να βλάψουν την αποτελεσματικότητα σημαντικών μηνυμάτων δημόσιας υγείας» δήλωσε στην εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου ο δρ Γκούντερ Κούνλε, λέκτορας Επιστήμης της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ. «Ενας καπνιστής μπορεί να σκεφτεί “γιατί να κόψω το τσιγάρο, αφού το σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί είναι εξίσου επιβλαβές;”».
Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cell Metabolism», συμμετείχαν 6.318 εθελοντές ηλικίας άνω των 50 ετών. Οσοι προσλάμβαναν από πρωτεΐνες περισσότερο από το 20% των ημερήσιων θερμίδων τους είχαν κατά 74% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάθε αιτία σε σύγκριση με όσους προσλάμβαναν από πρωτεΐνες το 10% των θερμίδων τους.
Οι εθελοντές που έτρωγαν πολλές πρωτεΐνες είχαν επίσης τετραπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο σε σύγκριση με όσους έτρωγαν λίγες, καθώς και πενταπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτη.
Οι φυτικής προελεύσεως πρωτεΐνες, όπως αυτές στις φακές και στα φασόλια, δεν φάνηκε να φέρουν τους ίδιους κινδύνους με τις ζωικές πρωτεΐνες του κρέατος και των γαλακτοκομικών.
Επιπλέον, η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών δεν φάνηκε να απειλεί τους ηλικιωμένους – αντιθέτως, φάνηκε να δρα προστατευτικά στις ηλικίες άνω των 65 ετών.
«Ολοι ή σχεδόν όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ένα καρκινικό ή προκαρκινικό κύτταρο στο σώμα τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το ερώτημα είναι αν αυτό το κύτταρο θα καταπολεμηθεί από τον οργανισμό ή αν θα εξελιχθεί σε καρκίνο – και τα στοιχεία μάς υποδηλώνουν ότι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες στην εξέλιξή του είναι η ποιότητα των πρωτεϊνών που καταναλώνει κάποιος στη μέση ηλικία» είπε ο δρ Λόνγκο.
Και πρόσθεσε πως τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες από ψάρια και φυτικά τρόφιμα, όπως οι φακές, τα φασόλια και ο αρακάς, είναι η καλύτερη για μακροζωία.
  • Αυξητική ορμόνη
Ο δρ Λόνγκο και οι συνεργάτες του αναζήτησαν μια πιθανή εξήγηση για τη συσχέτιση υπερκατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών και καρκίνου και γι’ αυτό εξέτασαν ποντίκια στα οποία είχαν κάνει έγχυση καρκινικών δερματικών κυττάρων.
Οπως διαπίστωσαν, όλα τα ζώα που έτρωγαν πολλές πρωτεΐνες ανέπτυξαν γρήγορα καρκινικούς όγκους, επειδή οι πρωτεΐνες προκαλούσαν αύξηση στα επίπεδα μιας αυξητικής ορμόνης που λέγεται IGF-1. Αντιθέτως, σε μια άλλη ομάδα ποντικιών που τρέφονταν με λίγες πρωτεΐνες η ανάπτυξη όγκων ήταν μειωμένη κατά 10-30%.
Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της ίδιας ορμόνης σε 2.000 από τους εθελοντές τους και ανακάλυψαν πως ανά 10 νανογραμμάρια αύξηση των επιπέδων της αυξανόταν κατά 9% ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο σε όσους έτρωγαν πολλές ζωικές πρωτεΐνες.
«Οταν ένας άνθρωπος τρώει πολλές ζωικές πρωτεΐνες, η αυξητική ορμόνη IGF-1 αυξάνεται, γεγονός που ανακαλύψαμε ότι διευκολύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων» είπε ο δρ Λόνγκο.
Τα επίπεδα της IGF-1 μειώνονται δραματικά στους ηλικιωμένους και πιθανώς γι’ αυτό δεν τους επηρεάζουν οι πολλές ζωικές πρωτεΐνες, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για να διατηρήσουν τη σωματική ρώμη τους, κατέληξε.
  • Πόσες πρωτεΐνες περιέχουν τα τρόφιμα
Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι στους μεσήλικους συνιστάται καθημερινά κατανάλωση σχεδόν 0,8 γραμμαρίων πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας άνδρας βάρους 70 κιλών θα πρέπει να τρώει καθημερινά γύρω στα 50-56 γραμμάρια πρωτεϊνών.
  • Ενδεικτικά, η περιεκτικότητα διαφόρων τροφίμων σε πρωτεϊνες έχει ως εξής:
Γάλα = 8 γρ. πρωτεϊνών
Τυριά (ανά 30 γρ.) = 6-10 γρ. πρωτεϊνών
Σάντουιτς με τομάτα και τυρί = 10 γρ. πρωτεϊνών
Ψητό κοτόπουλο (στήθος) με σαλάτα = 30 γρ. πρωτεϊνών
Μπέικον (1 φέτα) = 3 γρ. πρωτεϊνών
Μοσχαρίσια μπριζόλα (περίπου 180 γρ.) = 42 γρ. πρωτεϊνών
Χοιρινός κιμάς (περίπου 100 γρ.) = 22 γρ. πρωτεϊνών
Ψάρια (φιλέτο, 100 γρ) = 22 γρ. πρωτεϊνών
Τόνος (κονσέρβα, 170 γρ.) = 40 γρ. πρωτεϊνών
Όσπρια (μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα) = 7-10 γρ. πρωτεϊνών
Ξηροί καρποί (1/4 του φλιτζανιού) = 2,5-9 γρ. πρωτεϊνών
Μπανάνα = 2 γρ. πρωτεϊνών
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Ποια είναι η σωστή θέση που πρέπει να έχετε στον υπολογιστή;

Η σωστή θέση στον υπολογιστή είναι μια από τις βασικότερες θέσεις που πρέπει να διατηρήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονή σας στο γραφείο. Τομυοσκελετικό σύστημα πρέπει να παραμένει ακέραιοκατά την ώρα που μένει στατικό στο γραφείο. Η λανθασμένη στάση στον υπολογιστή είναι υπεύθυνη για πολλές δυσλειτουργίες της σπονδυλικής στήλης και όχι μόνο. Για τη πρόληψη παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος πρέπει να ακολουθούνται κάποιες βασικές οδηγίες.
Η καθιστή στάση:
  • Το βασικότερο είναι να χρησιμοποιούμε μια καλή εργονομική καρέκλα, που να προσφέρει τη σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης.
  • Τα γόνατα θα πρέπει να βρίσκονται στις 90 μοίρες και να μη ξεπερνάνε το ύψος των ισχίων. Eπίσης, τα πέλματα θα πρέπει να εφάπτονται με το έδαφος.
  • Η λεκάνη πρέπει να ακουμπά την «πλάτη» της καρέκλας και επίσης είναι απαραίτητο η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης να δημιουργεί τη φυσιολογική ανατομική της θέση.
  • Οι ώμοι πρέπει να είναι προς τα πίσω για να μη δημιουργηθεί κυφωτικό πρότυπο
  • Ο αυχένας δεν πρέπει να προβάλλει προς τα εμπρός.
Πώς πρέπει να είναι ένα εργονομικό γραφείο:
  • Το ύψος του γραφείου πρέπει να αφήνει τους αγκώνες να σχηματίζουν 90ο κάμψη
  • Το πληκτρολόγιο να είναι κοντά στο σώμα και η χρήση να γίνεται χωρίς κάμψη της κεφαλής, αλλά μόνο των ματιών
  • Η οθόνη να είναι ακριβώς στο κέντρο και μια έχει μια μικρή κλίση προς τα χαμηλά
  • Η καρέκλα να είναι πολύ κοντά στο γραφείο.
Τι μπορεί να προκαλέσει στο σώμα μας η κακή παρατεταμένη στάση:
  • Αυχεναλγία-αυχενικό σύνδρομο
  • Προβολή αυχενικής μοίρας προς τα μπροστά
  • Πονοκέφαλος
  • Κυφωτικό πρότυπο
  • Προβολή ώμων προς τα μπροστά
  • Οσφυαλγία-ισχιαλγία
  • Βράχυνση θωρακικών μυών.
Πρότυπο σωστής θέσης:
Για εσάς:
  • Μικρά και συχνά διαλείμματα
  • Ελαφριές διατάσεις και σύντομες ασκήσεις για τον αυχένα και την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης
  • Εάν η καρέκλα δεν είναι αρκετά εργονομική, η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού στη μέση σε σχήμα ρολού βοηθά στη σωστή στάση του κορμού και κυριότερα στη φυσιολογική λόρδωση της οσφυϊκής μοίρας στης σπονδυλικής στήλης. 
Έρευνες:
  • Εκατόν εξήντα εκατομμύρια ανθρώπων στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν καθημερινά υπολογιστή. Σε μια μονοετή έρευνα που διεξάχθηκε αναφέρθηκε ότι οι περισσότεροι από αυτούς κάθονται λανθασμένα και αυτό έχει ως συνέπεια πέρα από τιςμυοσκελετικές δυσλειτουργίες, τη μείωση της διάθεσης αλλά και της επίδοσης στην εργασία. Μετά τη διόρθωση της στάσης και την εκμάθηση της σωστής εργονομίας, τα ποσοστά μυοσκελετικών πόνων μειώθηκαν αισθητά, και η επίδοση της δουλειάς και της διάθεσης ανέβηκε σε ποσοστό 65%.
  • Σε πρόσφατες έρευνες έχει αναφερθεί ότι η παρατεταμένη λανθασμένη στάση του σώματος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των τραυματισμών. Με άλλα λόγια, όσοι άνθρωποι διατηρούν λανθασμένη στάση στο γραφείο για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ποιο ευάλωτοι στους μυοσκελετικούς τραυματισμούς.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory