Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Χαμόγελα .

Αυτό θα πει… παρά τρίχα!

Μόλις ξύπνησα .

Όλοι χρειάζονται λίγο χρόνο για τον εαυτό τους... | Φωτογραφία της ημέρας

6 τρόποι για να απαλλαγείτε από τον λόξιγκα!

Ο λόξιγκας έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις και μπορεί και να σε κάνει να νιώσεις άβολα αν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο. Ανακαλύψτε επτά δοκιμασμένες στο χρόνο τεχνικές για να σταματήσετε το λόξιγκα.
 • Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας
Πατήστε την παλάμη του χεριού σας με τον αντίχειρα του άλλου χεριού σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιέσετε την μπάλα από τον αριστερό σας αντίχειρα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη του δεξιού. Η δυσφορία είναι μια απόσπαση της προσοχής που επηρεάζει το νευρικό σας σύστημα και μπορεί να θέσει ένα τέλος στο λόξιγκα. (Και μπορείτε να το κάνετε κάτω από το τραπέζι, χωρίς κανείς να σας κοιτάζει επίμονα.)
 • Καλύψτε το στόμα σας
Κάντε ένα κύπελλο τα χέρια σας πάνω από τη μύτη και το στόμα, αλλά να συνεχίσετε να αναπνέετε κανονικά. Θα ανακουφιστείτε από τον λόξιγκα από μια επιπλέον δόση διοξειδίου του άνθρακα.
 • Κρατήστε την αναπνοή σας
Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κρατήστε την αναπνοή σας. Όταν υπάρχει μια συσσώρευση του διοξειδίου του άνθρακα στους πνεύμονές σας, το διάφραγμα σας χαλαρώνει .
 • Κλείστε τα αυτιά σας
Κολλήσετε τα δάχτυλά σας στα αυτιά σας για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Ή πιέστε το μαλακό μέρος πίσω από τους λοβούς των αυτιών, ακριβώς κάτω από τη βάση του κρανίου. Αυτό στέλνει ένα σήμα «χαλάρωσης» μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου, το οποίο συνδέεται με το διάφραγμα.
 • Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας
Αυτή η άσκηση γίνεται από τραγουδιστές και ηθοποιούς, επειδή διεγείρει το άνοιγμα μεταξύ των φωνητικών χορδών (η γλωττίδα). Έτσι αναπνέετε πιο ομαλά και καταστέλλεται τους σπασμούς που προκαλούν λόξιγκα.
 • Πιείτε λίγο νερό
Πιείτε εννέα ή δέκα γρήγορες γουλιές νερού στη σειρά. Όταν πίνετε ένα ποτό, οι ρυθμικές συσπάσεις του οισοφάγου παρακάμπτουν τους σπασμούς του διαφράγματος.
Πηγή: neadiatrofis.gr


6 αστικοί μύθοι για την υγεία που τελικά αληθεύουν!

Δεν πρέπει να καταπίνουμε την τσίχλα γιατί μένει στο στομάχι για εφτά χρόνια και δεν πρέπει να βγαίνουμε στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά γιατί μπορεί να αρρωστήσουμε. Αυτό τουλάχιστον μας έλεγαν οι γονείς μας όταν ήμαστε παιδιά και μεγαλώνοντας μάθαμε ότι πρόκειται για μύθο!
Δεν πρέπει όμως να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα για τις «φήμες» που περιβάλλουν την υγεία, καθώς μερικοί από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους φαίνεται πως αληθεύουν.
 • 1. Το χασμουρητό είναι πράγματι μεταδοτικό
Αστικοί μύθοι για την υγεία που τελικά αληθεύουν! (2)
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε μαϊμούδες, σκύλους αλλά και ανθρώπους απέδειξε ότι το χασμουρητό είναι «κολλητικό». Ωστόσο, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ που κατέληξαν σε αυτή τη διαπίστωση δηλώνουν πως το φαινόμενο αποτελεί μυστήριο. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το χασμουρητό οδηγεί στην οξυγόνωση του εγκεφάλου και συνεπώς στη μεγαλύτερη εγρήγορση. Έτσι, βοηθά τα μέλη μιας ομάδας να συγχρονιστούν απέναντι σε μια επικείμενη απειλή.
 • 2. Ο λόξυγκας σταματά αν τρομάξουμε
Αστικοί μύθοι για την υγεία που τελικά αληθεύουν! (3)
Ο λόξυγκας εκδηλώνεται όταν το νευρικό σύστημα «κολλάει», με αποτέλεσμα να στέλνει ασταμάτητα σήματα στους μύες του διαφράγματος. Έτσι, το διάφραγμα συσπάται με ταχύτατο ρυθμό. Αυτή η αντανακλαστική κίνηση συνήθως σταματά από μόνη της, όμως εάν κάτι διακόψει ξαφνικά αυτήν την επανάληψη –όπως η στιγμιαία διακοπή της αναπνοής– ο λόξυγκας σταματά πιο γρήγορα.
 • 3. Ένα κρύο ντους ηρεμεί τις σεξουαλικές ορμές
Αστικοί μύθοι για την υγεία που τελικά αληθεύουν! (4)
Η χαμηλή θερμοκρασία του νερού κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται, με αποτέλεσμα η ροή του αίματος να περιορίζεται στα άκρα και τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Έτσι, οι παλμοί της καρδιάς μειώνονται και επιτυγχάνεται η χαλάρωση.
 • 4. Όταν τρώμε όρθιοι καίμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε
Αστικοί μύθοι για την υγεία που τελικά αληθεύουν! (5)
Καταφέρνουμε να κάψουμε κατά 70% πιο αποτελεσματικά κάθε θερμίδα που καταναλώνουμε ανά λεπτό όταν στεκόμαστε όρθιοι. Με άλλα λόγια, γλιτώνουμε 50 θερμίδες μέσα σε μία ώρα.
 • 5. Όταν διαβάζουμε στο σκοτάδι ταλαιπωρούμε τα μάτια μας
Αστικοί μύθοι για την υγεία που τελικά αληθεύουν! (6)
Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται στο σκοτάδι. Έτσι, δυσκολευόμαστε να εστιάσουμε στις λεπτομέρειες. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει μακροπρόθεσμος κίνδυνος για τα μάτια, όμως το διάβασμα στο σκοτάδι μάς κουράζει πιο γρήγορα.
 • 6. Το πρόχειρο φαγητό πριν τον ύπνο προκαλεί εφιάλτες
Αστικοί μύθοι για την υγεία που τελικά αληθεύουν! (7)
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη ή πικάντικα φαγητά πριν τον ύπνο βλέπουν πιο συχνά άσχημα όνειρα και εφιάλτες. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου την ώρα που κοιμόμαστε, όμως δεν έχουν κατανοήσει πλήρως γιατί παρατηρείται αυτό το παράδοξο φαινόμενο.
Πηγή: onmed.gr


Ποια Τρόφιμα Έχουν Αφροδισιακές Ιδιότητες

Ποια τρόφιμα έχουν αφροδισιακές ιδιότητες
Η αναζήτηση των πιο αφροδισιακών τροφίμων είναι τόσο παλιά όσο η ιστορία του ανθρώπου.
Στην αρχαία Κίνα κατανάλωναν βότανα και ροφήματα, ενώ οι Αζτέκοι λάτρευαν τη σοκολάτα – μάλιστα, φημολογείται ότι ο αυτοκράτορας Μοντεζούμα έπινε έως 50 ποτήρια ρόφημα σοκολάτας με μέλι την ημέρα, για να διατηρείται «ακμαίος».
Στις χώρες της Μεσογείου, από την άλλη πλευρά, έτρωγαν «θαυματουργούς» καρπούς, βολβούς και φρούτα, όπως τα σύκα που ήταν φημισμένα στην αρχαία Ρώμη για τις αφροδισιακές ικανότητές τους.
Στην δε αρχαία Βαβυλώνα, πριν από περίπου 4.000 χρόνια, ο πατέρας της νύφης προσέφερε (για προφανείς λόγους) επί ένα μήνα στο γαμπρό υδρόμελι (ένα αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι) και έτσι προέκυψε ο όρος «μήνας του μέλιτος».
Στην αρχαία Ελλάδα, εξάλλου, «κάθε γεύμα είχε ένα ιδιαίτερο τελετουργικό: το φαγητό καταναλωνόταν με τα χέρια, ώστε να διεγείρεται η ερωτική διάθεση μέσω του αγγίγματος», λέει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, γενική διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ). «Όλες οι αισθήσεις έπρεπε να διεγερθούν ώστε να δημιουργηθεί ένα αισθησιακό περιβάλλον».
Οι τακτικές αυτές δεν στερούνται εντελώς επιστημονικής βάσης. Μελέτες των τελευταίων δεκαετιών έχουν δείξει ότι το σχήμα, το μέγεθος, η γεύση, το άρωμα αλλά και η υφή ενός τροφίμου μπορεί να δράσουν συνειρμικά και να δώσουν ερεθίσματα για τη διέγερση της ερωτικής επιθυμίας.
Επιπλέον, «πολλά τρόφιμα περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία επηρεάζουν τη φυσιολογία του οργανισμού και είναι πιθανό να αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και διέγερση», προσθέτει η κυρία Σταματάκη.
Ο ΚΡΟΚΟΣ. Την πιο επισταμένη προσπάθεια εντοπισμού των αφροδισιακών τροφίμων έκαναν το 2011 επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Guelph, στο Οντάριο του Καναδά.
Όπως έγραψαν στην επιθεώρηση «Food Research International», αναζήτησαν στην ιατρική βιβλιογραφία όλες τις καλά σχεδιασμένες μελέτες επί του θέματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όποιος θέλει να τονώσει την ερωτική επιθυμία και τις σεξουαλικές επιδόσεις του καλό είναι να βάλει στη διατροφή του τον κρόκο, το διάσημο μπαχαρικό της Κοζάνης, και ακολούθως το ginseng, το φημισμένο από την αρχαιότητα βότανο.
Η κατανάλωση αλκοόλ και σοκολάτας επίσης μπορεί να τονώσει την ερωτική επιθυμία, αλλά όχι και τις σεξουαλικές επιδόσεις, αφού η επίδρασή τους περιορίζεται στον εγκέφαλο και δεν επεκτείνεται στο κρεβάτι, σύμφωνα με τη μελέτη.
ΤΟ ΡΟΔΙ. Ένα τρόφιμο που υπόσχεται να τονώσει σημαντικά τις επιδόσεις στο κρεβάτι είναι το ρόδι. Μελέτη του Πανεπιστημίου Queen Margaret που δημοσιεύθηκε το 2012 έδειξε ότι ένα ποτήρι χυμός ροδιού την ημέρα επί 2 εβδομάδες μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα της «ορμόνης του σεξ» στο αίμα ανδρών και γυναικών.
Η ορμόνη αυτή είναι η τεστοστερόνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ερωτική επιθυμία και στα δύο φύλα.
Στη μελέτη συμμετείχαν 58 εθελοντές ηλικίας 21 έως 64 ετών, οι οποίοι όχι μόνο παρουσίασαν αύξηση στα επίπεδα της τεστοστερόνης τους κατά 16-30%, αλλά παρουσίασαν και σημαντική βελτίωση της ψυχικής διάθεσης, η οποία τόνωσε περαιτέρω την ερωτική ζωή τους.
Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Impotence Research» μία άλλη ερευνητική εργασία, αυτή τη φορά του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η οποία είχε δείξει πως ένας στους δύο άντρες παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στη στυτική ικανότητα όταν αρχίζει να πίνει καθημερινά χυμό ροδιού.
Στη μελέτη αυτή είχαν συμμετάσχει 53 άνδρες, ηλικίας άνω των 21 ετών, οι οποίοι έπασχαν από ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία. Οι εθελοντές έπιναν καθημερινά τον χυμό επί τέσσερις εβδομάδες και στους 25 παρατηρήθηκε βελτίωση της στυτικής ικανότητας.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Ειδικά για τους άντρες, η διατροφή φαίνεται πως είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία της στύσης.
Πριν από λίγα χρόνια, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine» ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, καρύδια, προϊόντα ολικής αλέσεως και ψάρια, αλλά φτωχή σε κόκκινο κρέας και επεξεργασμένες τροφές, έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία.
Την μελέτη αυτή πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την δρα Κάθριν Εσποζίτο, από το Τμήμα Μεταβολικών Νόσων του Πανεπιστημίου της Νάπολης, οι οποίοι σε άλλες μελέτες τους έχουν διαπιστώσει πως η υγιεινή, μεσογειακή διατροφή ωφελεί τη σεξουαλική υγεία και των παχύσαρκων ανδρών, αλλά και των γυναικών.
Μάλιστα σε άλλες ερευνητικές εργασίες έχει διαπιστωθεί πως όταν οι παχύσαρκοι άνδρες βελτιώνουν την ποιότητα της διατροφής τους, περιορίζεται η στυτική δυσλειτουργία και βελτιώνεται η ποιότητα της στύσης τους.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ. Άλλα τρόφιμα που φαίνεται να είναι απαραίτητα για δραστήρια σεξουαλική ζωή είναι τα σπαράγγια, οι μπανάνες, το λάχανο, το σέλερι, η άγρια γλυκοπατάτα, τα σύκα, τα φύκια και φυσικά τα στρείδια, κατά τον δρα Έρικ Μπρέιβερμαν,επίκουρο καθηγητή στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης.
Επιπλέον, η κατανάλωση καφέ μπορεί να τονώσει την φθίνουσα λίμπιντο, λίγα φιστίκια ως σνακ μπορεί να αυξήσουν την ερωτική διέγερση, το καφέ ρύζι μπορεί να τονώσει τις ερωτικές επιδόσεις των γυναικών και τα αβοκάντο αυξάνουν την ικανότητα να αποκομίζει κάποιος ικανοποίηση από το σεξ, σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιήσει.
Ιάπωνες ερευνητές, εξάλλου, έχουν διαπιστώσει ότι το σπανάκι, που είναι πλούσιο στο ιχνοστοιχείο μαγνήσιο, μπορεί να διευκολύνει την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και έτσι να συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.
Η ΜΥΡΩΔΙΑ. Στο παιχνίδι του σεξ, όμως, δεν παίζει ρόλο μόνο η θρεπτική αξία των τροφίμων. Η μυρωδιά που αναδύουν μερικά τρόφιμα μπορεί να είναι αρκετή για να διεγερθούν ερωτικά άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με δύο μελέτες που πραγματοποίησαν ο νευρολόγος δρ Άλαν Ρ. Χιρς, διευθυντής στο Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα Όσφρησης & Γεύσης (SΤΤRF) του Σικάγου, και οι συνεργάτες του.
Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν πως επηρεάζουν διάφορες μυρωδιές την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών και δη στο πέος και στον κόλπο, καθώς η ροή του αίματος αποτελεί σαφή ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.
Όπως διαπίστωσαν, οι άνδρες έδειξαν να διεγείρονται από τον συνδυασμό της μυρωδιάς της λεβάντας με… κολοκυθόπιτα, ενώ οι γυναίκες από τη μυρωδιά της καραμέλας και του αγγουριού.
Ο δρ Χιρς δεν έχει καμία σαφή επιστημονική ερμηνεία για τα ευρήματα αυτά, αλλά εικάζει ότι ίσως οι συγκεκριμένες μυρωδιές ανακαλούν στη μνήμη κάποιες καλές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, με αποτέλεσμα να «φεύγει» το άγχος και οι αναστολές και έτσι να διεγείρεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι μυρωδιές παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην σωματική έλξη – και μολονότι είχαν εστιαστεί στη μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος, είναι καλά γνωστό ότι αυτή σχετίζεται έντονα με τη διατροφή (κλασικό παράδειγμα, η μυρωδιά του σκόρδου που μπορεί να «αποτυπωθεί» για μέρες στο σώμα και μόνο ερωτική δεν μπορεί να θεωρηθεί).
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory