Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Πύθωνας για κατοικίδιο .

python
python
python
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Τέχνη στο σώμα .

bodyart_01
bodyart_01
bodyart_01
bodyart_01

Που πάς έτσι ....

walk_of_shame
walk_of_shame

5 καθημερινά λάθη με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας

Καθημερινά λάθη με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας
Όλοι τα κάνουμε, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε ότι μας κάνουν κακό…
Σας παρουσιάζουμε πέντε λάθη που, ίσως κάνετε σε καθημερινή βάση, με συνέπειες πολύ χειρότερες από αυτές που φαντάζεστε!
  • Κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο
Ίσως θεωρείτε ότι είναι ένας τρόπος προκειμένου να κερδίσετε λίγες παραπάνω παραγωγικές ώρες την ημέρα, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρόνια έλλειψη επαρκούς ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εμφράγματος, πίεσης και διαβήτη.
  • Βαριέστε το οδοντικό νήμα
Οι παθήσεις των ούλων αποτελούν την σημαντικότερη αιτία απώλειας των δοντιών στον κόσμο. Επίσης, τα βακτήρια του στόματος μπορούν να εισβάλλουν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας χρόνιες φλεγμονές που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, εγκεφαλικού ή ακόμη και πρόωρου τοκετού.
  • Δεν βγάζετε τους φακούς επαφής, ενώ είστε κρυωμένοι
Σύμφωνα με ειδικούς της σχολής οπτικομετρίας του Birmingham στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, όταν είμαστε άρρωστοι τα μάτια μας έχουν μειωμένη παραγωγή δακρύων, και αυτό μας καθιστά πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις των οφθαλμών.
  • Ακούτε δυνατά μουσική
Όταν ακούτε πολύ δυνατά μουσική, καλό θα είναι να κάνετε διαλλείματα για τουλάχιστον 60 λεπτά, ώστε να προστατεύσετε τα αυτιά σας.
  • Πέφτετε στο κρεβάτι μετά το φαγητό
Αφήνετε να περάσουν 2 με 3 ώρες από το γεύμα, πριν πάτε για ύπνο, καθώς εμποδίζετε να γίνει σωστά η διαδικασία της πέψης και μπορεί να αντιμετωπίσετε γαστρεντερολογικής φύσεως προβλήματα ή να κάνετε ανήσυχο ύπνο. Επίσης, αν υποφέρετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, καθώς τα γαστρικά οξέα ανεβαίνουν στο λάρυγγα και μπορεί να προκαλέσουν χημικό έγκαυμα στις χορδές σας.
Πηγή: onmed.gr


Ποια Τρόφιμα Έχουν Αφροδισιακές Ιδιότητες

Ποια τρόφιμα έχουν αφροδισιακές ιδιότητες
Η αναζήτηση των πιο αφροδισιακών τροφίμων είναι τόσο παλιά όσο η ιστορία του ανθρώπου.
Στην αρχαία Κίνα κατανάλωναν βότανα και ροφήματα, ενώ οι Αζτέκοι λάτρευαν τη σοκολάτα – μάλιστα, φημολογείται ότι ο αυτοκράτορας Μοντεζούμα έπινε έως 50 ποτήρια ρόφημα σοκολάτας με μέλι την ημέρα, για να διατηρείται «ακμαίος».
Στις χώρες της Μεσογείου, από την άλλη πλευρά, έτρωγαν «θαυματουργούς» καρπούς, βολβούς και φρούτα, όπως τα σύκα που ήταν φημισμένα στην αρχαία Ρώμη για τις αφροδισιακές ικανότητές τους.
Στην δε αρχαία Βαβυλώνα, πριν από περίπου 4.000 χρόνια, ο πατέρας της νύφης προσέφερε (για προφανείς λόγους) επί ένα μήνα στο γαμπρό υδρόμελι (ένα αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι) και έτσι προέκυψε ο όρος «μήνας του μέλιτος».
Στην αρχαία Ελλάδα, εξάλλου, «κάθε γεύμα είχε ένα ιδιαίτερο τελετουργικό: το φαγητό καταναλωνόταν με τα χέρια, ώστε να διεγείρεται η ερωτική διάθεση μέσω του αγγίγματος», λέει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, γενική διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ). «Όλες οι αισθήσεις έπρεπε να διεγερθούν ώστε να δημιουργηθεί ένα αισθησιακό περιβάλλον».
Οι τακτικές αυτές δεν στερούνται εντελώς επιστημονικής βάσης. Μελέτες των τελευταίων δεκαετιών έχουν δείξει ότι το σχήμα, το μέγεθος, η γεύση, το άρωμα αλλά και η υφή ενός τροφίμου μπορεί να δράσουν συνειρμικά και να δώσουν ερεθίσματα για τη διέγερση της ερωτικής επιθυμίας.
Επιπλέον, «πολλά τρόφιμα περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία επηρεάζουν τη φυσιολογία του οργανισμού και είναι πιθανό να αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και διέγερση», προσθέτει η κυρία Σταματάκη.
Ο ΚΡΟΚΟΣ. Την πιο επισταμένη προσπάθεια εντοπισμού των αφροδισιακών τροφίμων έκαναν το 2011 επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Guelph, στο Οντάριο του Καναδά.
Όπως έγραψαν στην επιθεώρηση «Food Research International», αναζήτησαν στην ιατρική βιβλιογραφία όλες τις καλά σχεδιασμένες μελέτες επί του θέματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όποιος θέλει να τονώσει την ερωτική επιθυμία και τις σεξουαλικές επιδόσεις του καλό είναι να βάλει στη διατροφή του τον κρόκο, το διάσημο μπαχαρικό της Κοζάνης, και ακολούθως το ginseng, το φημισμένο από την αρχαιότητα βότανο.
Η κατανάλωση αλκοόλ και σοκολάτας επίσης μπορεί να τονώσει την ερωτική επιθυμία, αλλά όχι και τις σεξουαλικές επιδόσεις, αφού η επίδρασή τους περιορίζεται στον εγκέφαλο και δεν επεκτείνεται στο κρεβάτι, σύμφωνα με τη μελέτη.
ΤΟ ΡΟΔΙ. Ένα τρόφιμο που υπόσχεται να τονώσει σημαντικά τις επιδόσεις στο κρεβάτι είναι το ρόδι. Μελέτη του Πανεπιστημίου Queen Margaret που δημοσιεύθηκε το 2012 έδειξε ότι ένα ποτήρι χυμός ροδιού την ημέρα επί 2 εβδομάδες μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα της «ορμόνης του σεξ» στο αίμα ανδρών και γυναικών.
Η ορμόνη αυτή είναι η τεστοστερόνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ερωτική επιθυμία και στα δύο φύλα.
Στη μελέτη συμμετείχαν 58 εθελοντές ηλικίας 21 έως 64 ετών, οι οποίοι όχι μόνο παρουσίασαν αύξηση στα επίπεδα της τεστοστερόνης τους κατά 16-30%, αλλά παρουσίασαν και σημαντική βελτίωση της ψυχικής διάθεσης, η οποία τόνωσε περαιτέρω την ερωτική ζωή τους.
Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Impotence Research» μία άλλη ερευνητική εργασία, αυτή τη φορά του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η οποία είχε δείξει πως ένας στους δύο άντρες παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στη στυτική ικανότητα όταν αρχίζει να πίνει καθημερινά χυμό ροδιού.
Στη μελέτη αυτή είχαν συμμετάσχει 53 άνδρες, ηλικίας άνω των 21 ετών, οι οποίοι έπασχαν από ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία. Οι εθελοντές έπιναν καθημερινά τον χυμό επί τέσσερις εβδομάδες και στους 25 παρατηρήθηκε βελτίωση της στυτικής ικανότητας.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Ειδικά για τους άντρες, η διατροφή φαίνεται πως είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία της στύσης.
Πριν από λίγα χρόνια, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine» ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, καρύδια, προϊόντα ολικής αλέσεως και ψάρια, αλλά φτωχή σε κόκκινο κρέας και επεξεργασμένες τροφές, έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία.
Την μελέτη αυτή πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την δρα Κάθριν Εσποζίτο, από το Τμήμα Μεταβολικών Νόσων του Πανεπιστημίου της Νάπολης, οι οποίοι σε άλλες μελέτες τους έχουν διαπιστώσει πως η υγιεινή, μεσογειακή διατροφή ωφελεί τη σεξουαλική υγεία και των παχύσαρκων ανδρών, αλλά και των γυναικών.
Μάλιστα σε άλλες ερευνητικές εργασίες έχει διαπιστωθεί πως όταν οι παχύσαρκοι άνδρες βελτιώνουν την ποιότητα της διατροφής τους, περιορίζεται η στυτική δυσλειτουργία και βελτιώνεται η ποιότητα της στύσης τους.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ. Άλλα τρόφιμα που φαίνεται να είναι απαραίτητα για δραστήρια σεξουαλική ζωή είναι τα σπαράγγια, οι μπανάνες, το λάχανο, το σέλερι, η άγρια γλυκοπατάτα, τα σύκα, τα φύκια και φυσικά τα στρείδια, κατά τον δρα Έρικ Μπρέιβερμαν,επίκουρο καθηγητή στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης.
Επιπλέον, η κατανάλωση καφέ μπορεί να τονώσει την φθίνουσα λίμπιντο, λίγα φιστίκια ως σνακ μπορεί να αυξήσουν την ερωτική διέγερση, το καφέ ρύζι μπορεί να τονώσει τις ερωτικές επιδόσεις των γυναικών και τα αβοκάντο αυξάνουν την ικανότητα να αποκομίζει κάποιος ικανοποίηση από το σεξ, σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιήσει.
Ιάπωνες ερευνητές, εξάλλου, έχουν διαπιστώσει ότι το σπανάκι, που είναι πλούσιο στο ιχνοστοιχείο μαγνήσιο, μπορεί να διευκολύνει την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και έτσι να συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.
Η ΜΥΡΩΔΙΑ. Στο παιχνίδι του σεξ, όμως, δεν παίζει ρόλο μόνο η θρεπτική αξία των τροφίμων. Η μυρωδιά που αναδύουν μερικά τρόφιμα μπορεί να είναι αρκετή για να διεγερθούν ερωτικά άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με δύο μελέτες που πραγματοποίησαν ο νευρολόγος δρ Άλαν Ρ. Χιρς, διευθυντής στο Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα Όσφρησης & Γεύσης (SΤΤRF) του Σικάγου, και οι συνεργάτες του.
Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν πως επηρεάζουν διάφορες μυρωδιές την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών και δη στο πέος και στον κόλπο, καθώς η ροή του αίματος αποτελεί σαφή ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.
Όπως διαπίστωσαν, οι άνδρες έδειξαν να διεγείρονται από τον συνδυασμό της μυρωδιάς της λεβάντας με… κολοκυθόπιτα, ενώ οι γυναίκες από τη μυρωδιά της καραμέλας και του αγγουριού.
Ο δρ Χιρς δεν έχει καμία σαφή επιστημονική ερμηνεία για τα ευρήματα αυτά, αλλά εικάζει ότι ίσως οι συγκεκριμένες μυρωδιές ανακαλούν στη μνήμη κάποιες καλές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, με αποτέλεσμα να «φεύγει» το άγχος και οι αναστολές και έτσι να διεγείρεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι μυρωδιές παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην σωματική έλξη – και μολονότι είχαν εστιαστεί στη μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος, είναι καλά γνωστό ότι αυτή σχετίζεται έντονα με τη διατροφή (κλασικό παράδειγμα, η μυρωδιά του σκόρδου που μπορεί να «αποτυπωθεί» για μέρες στο σώμα και μόνο ερωτική δεν μπορεί να θεωρηθεί).
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Οι μαμάδες δεν ζυγίζουν σωστά τα παιδιά τους

Είναι κανονικό το βάρος του παιδιού μου; Είναι υπέρβαρο, αδύνατο; Πρέπει να αυξήσει ή να ελαττώσει την κατανάλωση τροφής του; Αυτές είναι μόνο λίγες από τς ερωτήσεις που μπορεί να έχει μια μητέρα σχετικά με το βάρος και την κατανάλωση φαγητού των παιδιών της.
Η αντίληψη ενός γονιού σχετικά με την ανάπτυξη και την κατάσταση βάρους του παιδιού του αποτελεί έναν βασικό παράγοντα, ο οποίος συχνά καθορίζει την ετοιμότητα μιας οικογένειας να τροποποιήσει το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής της. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι γονείς να παρερμηνεύουν το πραγματικό βάρος των μικρών παιδιών. Μάλιστα μερικές φορές, ένας γονιός μπορεί να θεωρεί ότι ένα παιδί με φυσιολογικό βάρος είναι αδύνατο ή το αντίθετο. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη από μόνη της μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη συμπεριφορά σίτισης, δηλαδή μπορεί ένας γονιός να ενθαρρύνει ένα παιδί με υγιές βάρος να φάει περισσότερο ή λιγότερο και να οδηγεί στην αύξηση ή την απώλεια βάρους.
Καλό είναι να γνωρίσουμε ότι τόσο το πολύ χαμηλό βάροςόσο και το υπερβάλλον βάρος συχνά έχει επίπτωση στην υγεία και στην ανάπτυξη των παιδιών. Μάλιστα, η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους πριν από την ηλικία των 5 ετών, το οποίο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι την εφηβεία, αυξάνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία και διάφορα νοσήματα στη μετέπειτα ζωή του.
Σε μία πρόσφατη μελέτη, η οποία έγινε στο πανεπιστήμιο του Maryland βρέθηκε ότι οι μητέρες οι οποίες είχαν υπέρβαρα παιδιά είχαν εσφαλμένη άποψη σχετικά με το σωματικό βάρος των παιδιών τους και μάλιστα ήταν αρκετά ικανοποιημένες, καθώς ένα παχύ παιδάκι θεωρούσαν ότι ήταν φυσιολογικό και υγιές. Από την άλλη, οι μητέρες των οποίων τα παιδιά τους ήταν ελλιποβαρή, είχαν καλύτερη αντίληψη για το σωματικό βάρος των παιδιών, καθώς αναγνώριζαν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται κάτω από το κανονικό βάρος και αυτό το θέμα τους απασχολούσε ιδιαίτερα. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε οτι το βάρος των παιδιών συχνά υπερεκτιμάται απο τους γονείς των ελλιποβαρών παιδιών και υποτιμάται απο τους γονείς των υπέρβαρων παιδιών. Η ικανοποίηση που ένιωθαν οι μητέρες των υπέρβαρων παιδιών μπορεί να οφείλεται στο ότι το επιπλέον βάρους συχνά θεωρείται ως ένα σημάδι της επιτυχούς ανατροφής των παιδιών, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια, όταν οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την υγεία του παιδιού τους, τη διατροφή και τη δραστηριότητά τους.
Μια πιθανή εξήγηση για την εσφαλμένη εκτίμηση των γονιών σε σχέση με το σωματικό βάρος είναι η θεωρία της εξιδανίκευσης, σύμφωνα με την οποία τα άτομα αντιλαμβάνονται ευνοϊκότερα τα πράγματα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αν εφαρμόσουμε λοιπόν την θεωρία της εξιδανίκευσης στο μέγεθος του σώματος, οι γονείς μπορεί να έχουν δυσκολία στην αναγνώριση του φυσιολογικού βάρους, επειδήτείνουν να εξιδανικεύουν το παιδί τους και να θεωρούν ότι δεν είναι παχύ, αλλά κανονικό. Δεν είναι λίγες οι φoρές που οι γονείς και οι γιαγιάδες πιέζουν τα παιδιά να φάνε, παρόλο που μπορεί να έχουν επιπλέον βάρος, λέγοντας τη γνωστή σε όλους μας φράση, “Φάε το φαγητό σου, θα το πάρεις μπόι”. Απ’ ό,τι φαίνεται από τις διάφορες μελέτες, συχνά οι γονείς αντιλαμβάνονται το μέγεθος του σώματος του παιδιού τους ως φυσιολογικό, κάτι που οφείλεται σε δική του εσφαλμένη εντύπωση σχετικά με την εικόνα σώματος.


Οι ανακριβείς αντιλήψεις αρχίζουν από πολύ νωρίς, στη νηπιακή ηλικία. Οι παιδίατροι, οι διαιτολόγοι και οι επιστήμονες υγείας θα πρέπει να συμβάλουν στη βελτίωση της κατανόησης των σωστών εικόνων που αφορούν τα σωστά μεγέθη του σώματος. Ηγονική αντίληψη της ανάπτυξης ενός παιδιού και η σωστή διατροφική συμπεριφορά είναι αυτές οι οποίες θα καθορίσουν και την μελλοντική κατάσταση βάρους ενός παιδιού. Επίσης, είναι αυτές που θα αποτελέσουν βασικό παράγοντα για την οικογένεια, ώστε να την οδηγήσουν στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς και την αλλαγή ενός γενικότερου τρόπου ζωής
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory