Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Χαμόγελα .

well_that_escalated_quickly_640_high_25

Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε ό, τι βλέπετε

you_cant_trust_anything_you_see_640_01

καλλιτέχνης που ειδικεύεται στην υπερ-ρεαλιστικά γλυπτά από ξύλο και χρησιμοποιεί τις δεξιότητες ζωγραφικής του να φέρει τα γλυπτά στη ζωή.

its_amazing_what_this_guy_can_create_from_a_block_of_wood_640_01

Το φαγητό της κρίσης

Το φαγητό της κρίσης
Καθώς η οικονομική μας δυνατότητα περιορίζεται, είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε να πεινάμε, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεκινήσουμε να επιλέγουμε φθηνότερα και ταυτόχρονα παχυντικά τρόφιμα. 

Η οικονομική κρίση είναι σαφώς μία δύσκολη κατάσταση και σ’ αυτήν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα αναζητήσουν παρηγοριά στο φαγητό για να αντιμετωπίσουν το άγχος, την πίεση και τη στεναχώρια.
Έτσι, θα γεμίσουν το στομάχι τους – με εύγευστες και λιπαρές τροφές, που εκτός των άλλων φτιάχνουν τη διάθεση - με σκοπό να αδειάσουν τη σκέψη τους. Για να μην στραφούμε λοιπόν στην υπερκατανάλωση φαγητού, που μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας και να καταφέρουμε να το περιορίσουμε χρειάζεται προσπάθεια.
Ακόμα κι αν αρχικά μας φαίνεται δύσκολο μπορούμε να κάνουμε διατροφικές επιλογές που να είναι τόσο υγιεινές όσο και οικονομικές. 

Έτσι, μπορούμε να προτιμήσουμε: 

1. Ντόπια Φρούτα και λαχανικά εποχής, που συνήθως είναι φθηνότερα από εκείνα του θερμοκηπίου ή τα εισαγωγής.

2. Πουλερικά δύο φορές την εβδομάδα, που είναι ταυτόχρονα οικονομικά αλλά και διαιτητικά (καθώς έχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη από το κρέας). 

3.
 Ψάρια μία με δύο φορές την εβδομάδα. Αν δυσκολευόμαστε με τα ακριβά μπορούμε να προτιμήσουμε τα φθηνότερα όπως είναι εκείνα του ιχθυοτροφείου αλλά και τα μικρότερα και εξίσου θρεπτικά. Επίσης, μια επιλογή αποτελούν τα κατεψυγμένα ή και οι κονσέρβες, τα οποία δεν υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με τα φρέσκα.

4. Όσπρια όχι λιγότερο από μία με δύο φορές την εβδομάδα. 

5. 
Τέλος, αν νομίζεται πώς είστε επιρρεπείς σε γλυκές λιχουδιές την ώρα που χαλαρώνετε από μία δύσκολη ημέρα, αποφεύγεται να τις αγοράζετε και να τις έχετε στο σπίτι.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Ο τύπος της σχέσης καθορίζει τη χρήση προφυλακτικού

Ο τύπος της σχέσης καθορίζει τη χρήση προφυλακτικού
Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών γύρω από τη σημασία του ασφαλούς σεξ, τόσο για θέματα υγείας, αλλά και για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, σύμφωνα με το Reuters μόλις το 14% των ζευγαριών, που δηλώνουν ότι έχουν σοβαρή σχέση, χρησιμοποιούν τακτικά προφυλακτικό, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο ένα τρίτο για τα ζευγάρια που διατηρούν περιστασιακούς δεσμούς.

Φαίνεται λοιπόν, πως τα ζευγάρια που διατηρούν σοβαρούς δεσμούς, δε δεσμεύονται καθόλου με… τη χρήση του προφυλακτικού, ενώ σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όσοι έχουν περιστασιακές σχέσεις χρησιμοποιούν προφυλακτικό μόνο στο 33,5% των περιπτώσεων.

Ολλανδοί ερευνητές ζήτησαν από 2.144 άντρες και γυναίκες να τους μιλήσουν για τη σεξουαλική τους ζωή με τους τελευταίους τέσσερις πιο πρόσφατους σεξουαλικούς τους συντρόφους. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η χρήση προφυλακτικού στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια επηρεάζεται περισσότερο από τον τύπο της σχέσης που έχουν, παρά από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα το φύλο τους.

Η συχνότητα της χρήσης του προφυλακτικού άρχιζε να περιορίζεται καθώς προχωρούσε μια σχέση και τα ζευγάρια έμεναν μαζί για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι –σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα- όσο πιο ενεργό σεξουαλικά ήταν ένα ζευγάρι, τόσο ελαχιστοποιούνταν η πιθανότητα να χρησιμοποιεί προφυλακτικό, είτε η σχέση τους χαρακτηριζόταν «σοβαρή», ή «περιστασιακή».

Για παράδειγμα, τα ζευγάρια που πειραματίζονταν με ουσίες που είχαν κάποια σχέση με το σεξ, ή με το πρωκτικό σεξ ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν «ακανόνιστη χρήση προφυλακτικού». Επίσης, τα ζευγάρια της ίδιας εθνικότητας ήταν λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση σε ό,τι αφορά τα μηνύματα δημόσιας υγείας γύρω από τη χρήση προφυλακτικών, αν για παράδειγμα αυτά εστίαζαν περισσότερο στον τύπο των ζευγαριών που είναι λιγότερο πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν, αναφέρει το Reuters. 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sexually Transmitted Infections, αλλά δέχτηκε επικρίσεις επειδή δεν ξεκαθάρισε τις παραμέτρους γύρω από την «ακανόνιστη χρήση».

Γιατί οι άνθρωποι... αποφεύγουν την ευτυχία;

Γιατί οι άνθρωποι... αποφεύγουν την ευτυχία;
Έχετε νιώσει ποτέ ότι δε μπορείτε να ευχαριστηθείτε μερικές στιγμές χαράς και να νιώσετε ευτυχισμένοι, γιατί φοβάστε ότι θα προκαλέσετε την τύχη σας;

Αν απαντήσατε «ναι», δεν είστε οι μόνοι.

Εκατομμύρια άνθρωποι αποφεύγουν να αφεθούν και να νιώσουν χαρούμενοι, επειδή πιστεύουν ότι αυτό θα προκαλέσει κάποιο καταστροφικό για τους ίδιους αντίκτυπο.

Ψυχολόγοι από τη Νέα Ζηλανδία βρήκαν, ότι πολλοί άνθρωποι αποφεύγονται να απολαμβάνουν στιγμές χαράς, επειδή φοβούνται ότι αυτό οδηγεί τελικά σε δυστυχία και άλλες ατυχείς συνέπειες.

Ορισμένοι -τόσο σε πολιτισμούς της Δύσης, όσο και της Ανατολής- αποφεύγουν τη χαρά και την ευτυχία, επειδή είναι πεπεισμένοι ότι τους κάνει χειρότερους ανθρώπους και επειδή οι άλλοι μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι εγωιστές, βαρετοί ή επιφανειακοί.

Άνθρωποι από μη δυτικούς πολιτισμούς, όπως αυτούς του Ιράν και γειτονικών χωρών, ανησυχούν ότι οι συνάνθρωποί τους, το «κακό μάτι» ή κάποια άλλη υπερφυσική θεότητα μπορεί να δυσανασχετήσουν με την ευτυχία τους και τελικά οι ίδιοι θα υποφέρουν μια σειρά από σοβαρές συνέπειες.

Στην Αμερική, από την άλλη, θεωρείται σχεδόν αυτονόητο και δεδομένο ότι η ευτυχία είναι μία από τις πιο σημαντικές αξίες που καθοδηγεί τις ζωές των ανθρώπων. Οι δυτικές κουλτούρες καθοδηγούνται περισσότερο από μια επιθυμία μεγιστοποίησης της ευτυχίας και ελαχιστοποίησης της δυστυχίας και της λύπης.

Οι ψυχολόγοι Dr Mohsen Joshanloo και Dr Dan Weijers ανέφεραν χαρακτηριστικά στη Daily Mail: «Πολλοί άνθρωποι και πολιτισμοί όντως τείνουν να είναι αντίθετοι με μερικές μορφές ευτυχίας, ειδικά όταν αυτές φτάνουν σε άκρα, για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Κάποιες από τις αντιλήψεις γύρω από τις αρνητικές συνέπειες της ευτυχίας μοιάζουν υπερβολικές και συχνά ωθούνται από δεισιδαιμονίες, ή διαχρονικές συμβουλές για το πώς μπορεί να καταφέρει κανείς να έχει ευημερία στη ζωή του».

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Victoria στο Wellington σημείωσαν, ότι το να είναι κανείς ευτυχισμένος με αυτά που του συμβαίνουν είναι ο απώτερος σκοπός για τους ανθρώπους της Δύσης, παρά για εκπροσώπους άλλων πολιτισμών.
Τα ιδανικά της αρμονίας και της συμμόρφωσης έρχονται συχνά σε αντίθεση με την επιδίωξη της προσωπικής ευτυχίας και την επίτευξη ατομικών προσδοκιών.

Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι κάποιοι ασιατικοί λαοί τείνουν περισσότερο από ό,τι οι Δυτικοί να πιστεύουν, ότι δεν είναι σωστό να εκφράζει κανείς την ευτυχία του σε πολλές κοινωνικές καταστάσεις. 

Η έρευνα των Joshanloo και Weijers, που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Journal of Happiness Studies, μελετά γιατί οι άνθρωποι αποφεύγουν να είναι χαρούμενοι και γιατί πολλές κοινότητες ανθρώπων αντιδρούν διαφορετικά στα συναισθήματα ευημερίας.
http://www.newsbeast.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory