Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Παράδοση μπύρας με αεροπλάνο .

wwII_spitfire_beer_delivery_01
wwII_spitfire_beer_delivery_02
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Κινητή βιβλιοθήκη .

photos_will_tell_you_more_than_words_can_640_13

Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις .

photos_will_tell_you_more_than_words_can_640_01
photos_will_tell_you_more_than_words_can_640_02

8 βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος!

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έχετε χρέος; Μερικές φορές είναι πραγματικά συνειδητή επιλογή, άλλες φορές όμως όχι, μιας και η ζωή μας τα φέρνει λίγο ανάποδα μερικές φορές, πόσο μάλλον τώρα και με την οικονομική κρίση. 

Παρακάτω θα δούμε τις 8 πιο βασικές αιτίες που μπορούν εύκολα να σας προκαλέσουν χρέος και... να τρέχετε και να μη φτάνετε. 

Οπότε θα δούμε ποια είναι αυτά, ώστε να ξέρουμε να τα αντιμετωπίζουμε με περισσότερη σοβαρότητα και να παίρνουμε τα μέτρα μας από πριν. 


1) Μείωση εισοδήματος 

Αυτό συμβαίνει στην εποχή μας συχνά. Αλλιώς τα υπολογίζαμε και... αλλιώς μας ήρθαν! Ενώ πριν τα φέρναμε βόλτα, πλέον, τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. 

Πολλές φορές αν καθυστερήσουμε να ανταποκριθούμε σε κάποια έξοδα, μπορεί να υποστούμε και τις συνέπειες. 

Έτσι, μπορεί να πάρουμε κάποιο δάνειο για να ανταπεξέλθουμε. Όμως αυτό, αν και θα μας ανακουφίσει προσωρινά, θα μας δεθεί μία θηλιά στο λαιμό μας για πολλά χρόνια. 


2) Χωρισμός - διαζύγιο 

Εδώ γίνεται χαμός! Φεύγουν τα λεφτά σε δικηγόρους, κλπ και μπαίνουμε σε μια διαδικασία παγίων εξόδων κάθε μήνα για να πληρώνουμε πχ διατροφή αν έχουμε παιδιά ή να καλύπτουμε όλα τους τα έξοδα ολομόναχοι. 


3) Λάθος διαχείριση χρημάτων 

Τις περισσότερες φορές, η λάθος διαχείριση φέρνει χρέος. Πολλές φορές, όταν δούμε λεφτά μαζεμένα, δεν τα διαχειριζόμαστε καλά και μετά μένουμε... ταπί και ψύχραιμοι! 

Επίσης η λέξη αποταμίευση θα πρέπει να γίνει κανόνας! 

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να δημιουργήσουμε χρέος (πχ να δανειστούμε) ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε, με ό,τι συνεπάγεται αυτό... 


4) Ανεργία 

Όσο είμαστε άνεργοι, τρώμε από τα έτοιμα ή τρώμε από τα λεφτά των άλλων. Αυτό όμως "το πάρτυ" κάποια στιγμή, μπορεί να τελειώσει... 

Έτσι, θα πρέπει από κάπου να βρούμε λεφτά για τα πολύ βασικά μας έξοδα. Αν αυτά τα λεφτά δεν είναι από δουλειά, τότε η παρατεταμένη ανεργία θα μας δημιουργήσει χρέος... 


5) Τζόγος 

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μιας και είναι αυτονόητα τα πράγματα. 

Αρχικά μπορεί να χάσουμε αυτά που έχουμε και έπειτα θα αναγκαστούμε να δανειστούμε για να ζήσουμε, ή ακόμα χειρότερα, θα χρειαστεί να δανειστούμε για να τα ξαναχάσουμε! 


6) Ιατρικά έξοδα 

Πρόκειται για κακή και άτυχη συγκυρία που μπορεί να μας συμβεί στη ζωή ανά πάσα στιγμή. 

Μπορεί εμείς ή κάποιο συγκενικό μας πρόσωπο να αρρωστήσει και να χρειάζεται να δαπανήσουμε πολλά λεφτά για να παραμείνει στη ζωή. 

Έτσι, ή τα έτοιμα τελειώνουν και αναγκαζόμαστε να δανειστούμε, ή αν δεν έχουμε αποταμιεύσεις, αναγκαζόμαστε να δανειστούμε εξ’ αρχής, μη ξέροντας μέχρι που μπορεί να φτάσει "η θηλιά"... 


7) Ελάχιστες έως και καθόλου αποταμιεύσεις 

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, μιας και εν μέρη το καλύψαμε πιο πριν. 

Απλά τα πράγματα, αν δεν έχουμε αποταμιεύσεις κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να βουτήξουμε στο χρέος, μιας και η ζωή μερικές φορές τα φέρνει ανάποδα. 

Οπότε προσέχουμε για να έχουμε... 


8) Δημιουργία επιχείρησης 

Πολλοί τύποι επιχειρήσεων χρειάζονται κεφάλαιο για να ξεκινήσουν και να δουλέψουν. Θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ σίγουροι και να έχουμε κεφάλαιο. 

Αν κάτι δεν πάει καλά, πράγμα που είναι αρκετά πιθανό στην εποχή μας, τότε μπορούμε εύκολα να βουλιάξουμε στο χρέος. 
http://coolweb.gr/xreos-aities/

Τι μου αρέσει στην οικονομική κρίση

 Μου αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά λιώνει στα γέλια. Άσε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.

2. Μου αρέσει που πολλοί φίλοι μουμετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.

3. Μου αρεσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη, και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική. Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.

4. Μου αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά. Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.

5. Επιπλέον για τις γκόμενες, είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.

6. Μου αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια.

7. Μου αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.

8. Μου αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.

9. Μου αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.

10. Μου αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα. Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι "Τι σου λείπει ρε μαλάκα; Τη δουλειά σου την έχεις, το αμαξάκι σου,τι άλλο θες;"

11. Μου αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια, και αν πέσεις σε τέτοιον, του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.

12. Μου αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια, να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από "σπάταλος" έγινα "προνοητικός" γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.

13. Μου αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.

14. Μου αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.

15. Μου αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.

16. Μου αρέσει που αν πω ότι δουλέυω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν "Ρε τον τεμπέλη"..

17. Μου αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας, όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και κατοχή.  Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο.

Πόσο στοιχίζει η κατασκευή ιστοσελίδας στο internet;

Η ερώτηση πόσο στοιχίζει μια ιστοσελίδα στο internet όπως είναι λογικό, δεν έχει μία στάνταρ απάντηση. Απλά θα ρίξουμε φως στο πως να κάνετε την αρχή και στο πως να αναζητήσετε σωστά, αυτά που θα καλύψουν τις ανάγκες σας. 

ιστοσελίδα στο internetΤώρα, για να σας βάλουμε στο κλίμα, για εσάς που ρωτάτε έτσι ξερά: πόσο στοιχίζει μια ιστοσελίδα στο internet, φανταστείτε ότι είναι σαν να ρωτάτε πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο, έτσι γενικά και αόριστα! 

Λυπούμαστε αλλά η ερώτηση δεν ευσταθεί. Ας δούμε όμως πως μπορείτε να πιάστε την άκρη του νήματος και να κάνετε μια σωστή αρχή... 

Άλλη τιμή έχει ένα Matiz, άλλη τιμή ένα Audi, άλλη τιμή μία Porsche, άλλη τιμή ένα φορτηγό Benz, άλλη τιμή ένα... τανξ(!) κλπ κλπ. 

Αντίστοιχα, άλλες τιμές έχουν τα service τους, διαφορετικούς χρόνους πραγματοποίησής τους, άλλες τιμές έχουν τα ανταλλακτικά τους, κλπ κλπ. 

Ανάλογα με αυτό που θέλετε, θα ξοδευτούν ανάλογες εργατοώρες και προσωπικό, ανάλογη τεχνογνωσία, ανάλογα εργαλεία και πόροι. 

Οπότε θα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε και να ρωτήσετε πόσο θα σας στοίχιζε μια ιστοσελίδα με "αυτά και αυτά" τα χαρακτηριστικά. 

κατασκευή ιστοσελίδαςΤώρα, για να ξεκινήσετε σωστά την αναζήτηση προσφορών και την οριστική απάντηση στο πόσο θα στοίχιζε ηκατασκευή της ιστοσελίδας σας, καλό είναι να ξεκινήσετε ως εξής: 

1) δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε: θέστε κόκκινες γραμμές, κατηγοριοποιήστε τα υποχρεωτικά με τα προαιρετικά... 

2) πάρτε ιδέες από τους ανταγωνιστές σας 

3) μην κρίνετε από μόνοι σας τι είναι κοστοβόρο και τι όχι. Απλά σημειώστε τα και ρωτήστε... 

4) μιας και είναι λογικό να μην γνωρίζετε πολλά πράγματα και πολλά "κολπάκια", συμβουλευτείτε τους ειδικούς της εταιρίας κατασκευής ιστοσελίδων, στο τι μπορούν να σας παρέχουν και πόσο θα στοιχίσουν. Αν πέσετε σε καλούς επαγγελματίες και γνώστες, πραγματικά θα εκπλαγείτε με τις επιλογές! 

5) μην παρασύρεστε από φρου φρου και αρώματα! Πολλές φορές δεν θα σας είναι χρήσιμα και πολλές φορές στοιχίζουν ακριβά! Μείνετε επικεντρωμένοι στο σκοπό σας και όχι στο εφετζιλίκι... 

6) τι στόχους θέλετε να επιτύχετε από την ιστοσελίδα σας; Αναζητήστε τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξή τους και μην αναζητήστε πράγματα άσχετα μιας και θα ανεβάσουν τζάμπα το κόστος... 

7) να ξέρετε τι θέλετε! Ώστε να σας δώσουν και ξεκάθαρη απάντηση στο κόστος κατασκευής! 

8) γενικά ρωτήστε σε διάφορες εταιρίες. Συγκεντρώστε ιδέες και προτάσεις και πάρτε μπόλικες προσφορές βάσει αυτών που σας κάνουν. Δείτε δείγματα δουλειάς τους και γενικά προσπαθήστε να καταλάβετε αν οι άνθρωποι το κατέχουν... είναι πολύ σημαντικό! 

9) να ξέρετε ότι υπάρχουν και κάποια πάγια έξοδα που σας επιβαρύνουν είτε 1 φορά το χρόνο, είτε 1 φορά το μήνα, κοκ. Ρωτήστε τα κι αυτά! 

εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδωνΠολλές εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων παρέχουν έτοιμες λύσεις με σχετικά μικρό κόστος κατασκευής. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να μην καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής σας και έτσι η ιστοσελίδα σας να είναι άχρηστη. 

Ακόμα χειρότερα, μπορεί να σας τα παίρνουν έμμεσα! 

Αντίστοιχα άλλες εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων παρέχουν λύσεις ακριβώς στα μέτρα σας με υψηλότερο κόστος κατασκευής, όμως κι εδώ μπορεί να μην αξίζει να δώσετε τόσα λεφτά, γιατί πολύ απλά μία έτοιμη οικονομική λύση μπορεί να σας υπερκαλύπτει! 

κόστος κατασκευής ιστοσελίδας


Γενικά για να μη σας στοιχίσει ακριβά η κατασκευή ιστοσελίδας, είναι καλό να ξεκινήσετε με τα βασικά του "internet business plan" σας για να δείτε αν "κάτι γίνεται". Αν βλέπετε θετικά σημάδια, τότε προχωρήστε και επενδύστε κι άλλα λεφτά στο εγχείρημά σας. 

Αλλιώς αναρωτηθείτε τι δεν πήγε καλά, αναθεωρήστε - αλλάξτε πράγματα και ξαναδοκιμάστε. 

Αν το project είναι μικρό, τότε εύκολα και με χαμηλό κόστος μπορεί να μεταλλαχθεί, να το θυμάστε αυτό... 

Καλό είναι να έχετε στο νου σας ότι με το που φτιάξετε μια ιστοσελίδα, και είναι online, δεν θα αρχίσει να φέρνει απευθείας αποτέλεσμα.

Είναι πιθανόν να χρειαστεί επιπλέον δουλειά και από εσάς(κυρίως!) αλλά και πιθανόν από την εταιρία που συνεργάζεστε, καθώς επίσης και αρκετή προώθηση, που σημαίνει επιπλέον κόστος...

Επίσης, μπορεί να μην κάνει και καμία πχ πώληση ή στην τελική να είναι εντελώς άχρηστη και χωρίς καθόλου επισκέπτες...

Φυσικά μπορεί να συμβούν και τα αντίθετα, αλλά πλέον είναι πιο απίθανο αυτό το σενάριο...

Μία μέση κατάσταση είναι πολλές φορές εφικτή, η οποία όμως μπορεί να σας καλύπτει αρκετά.

Οπότε σκεφτείτε καλά, πράξτε "σοφά" και μην εγκαταλείψτε...

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory