Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Παράξενο πλάσμα

sustestvo-0001
sustestvo-0002
sustestvo-0003
sustestvo-0004
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Street Art

umetnost-0001
umetnost-0002

Απίστευτο 3D Σχέδια

3D-crtanje-0001
3D-crtanje-0002

Αλάτι και βάρος μάς γερνάνε γρηγορότερα

Αλάτι και βάρος μάς γερνάνε γρηγορότερα
Σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο συνδυασμός υπερβολικής πρόσληψης αλατιού και υψηλού σωματικού βάρους κατά την παιδική ηλικία, επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων μας.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και το υψηλό σωματικό λίπος έχουν άμεσο αντίκτυπο στο DNA μας και επιταχύνουν το γήρας. Η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει την επίδραση της πρόσληψης νατρίου στο γενετικό μας υλικό. Για τους σκοπούς της 766 έφηβοι ηλικίας 14 – 18 ετών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, ανάλογα με το ποσό του αλατιού – νατρίου που κατανάλωναν.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έφηβοι που τρώνε πολλά αλμυρά τρόφιμα, εμφανίζουν σημάδια ταχύτερης γήρανσης των κυττάρων τους. Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, η μείωση της πρόσληψης αλατιού μπορεί να είναι ένα πρώτο, πιο εύκολο από την απώλεια βάρους, πρώτο βήμα για τους υπέρβαρους νέους που θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και πρόωρης εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων φθοράς.

Κάτι τέτοιο μπορεί να επέλθει εύκολα, μειώνοντας την κατανάλωση έτοιμου φαγητού και σνακ εκτός σπιτιού και αυξάνοντας την κατανάλωση σπιτικού φαγητού, φρούτων και λαχανικών, και σπιτικών παρασκευασμάτων.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Επτά φρούτα και λαχανικά την ημέρα σώζουν ζωές

Επτά φρούτα και λαχανικά την ημέρα σώζουν ζωές
Οι βρετανοί ερευνητές αξιολόγησαν τα στοιχεία από 65.226 άνδρες και γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά έτρωγαν καθημερινά, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να πεθάνουν σε οποιαδήποτε ηλικία.

Εφτά μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα μάλιστα αποδείχθηκαν οι πλέον ευεργετικές μειώνοντας το κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και καρδιαγγειακά. Ως μερίδα νοείται ένα μέτριο φρούτο ή μια χούφτα μικρότερων φρούτων και λαχανικών.

Οι ερευνητές από το University College London χρησιμοποίησαν στοιχεία από την βρετανική National Health Survey για το διάστημα από το 2001 έως το 2008 και διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειωνόταν όσο αυξανόταν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Ο κίνδυνος θανάτου από κάθε αιτία μειωνόταν κατά:

- 14% με την κατανάλωση 1-3 μερίδων φρούτων και λαχανικών

- 29% με την κατανάλωση 3-5

- 36% με 5-7 μερίδες

- 42% με την κατανάλωση άνω των 7 μερίδων (περίπου 10)

Την ισχυρότερη προστατευτική δράση είχαν τα φρέσκα λαχανικά και ακολουθούσαν τα φρούτα.

Η ευεργετική δράση των φρούτων και των λαχανικών αποδίδεται στα θρεπτικά συστατικά τους, τα αντιοξειδωτικά και τις ίνες.

Πηγή: vita.gr

Ο κακός ύπνος γερνά τον εγκέφαλο πέντε χρόνια

Ο κακός ύπνος γερνά τον εγκέφαλο πέντε χρόνια
Ο κακός ύπνος πέρα από το ότι χαλά τη διάθεση και έχει ως αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεται επαρκώς ο οργανισμός μας, μπορεί να γερνά τον εγκέφαλό μας κατά πέντε χρόνια! 

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τρία ή τέσσερα χρόνια διαταραγμένου ύπνου συνδέονται με απώλεια της μνήμης και της συγκέντρωσης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χαμηλή ποιότητα ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο μειωμένων διανοητικών ικανοτήτων μέχρι και 50%, κάτι που –όπως αναφέρουν οι ειδικοί- είναι ισοδύναμο με πέντε χρόνια επιπλέον στην ηλικία μας!

Ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Terri Blackwell, από το California Pacific Medical Centre Research Institute στο Σαν Φρανσίσκο δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail: «Η ποιότητα και όχι η ποσότητα του ύπνου προέβλεπε μελλοντική εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών στη μελέτη μας. Με τον αυξανόμενο ρυθμό εξασθένισης των γνωστικών λειτουργιών και τον ψηλό επιπολασμό των προβλημάτων ύπνου στους ηλικιωμένους, είναι σημαντικό να καθοριστεί η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον ύπνο και την επίδραση που έχει αυτός στη λειτουργία του εγκεφάλου».

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.820 άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 76 χρόνια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Sleep.
http://www.newsbeast.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory