Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Kate Middleton - Με το γιο της πρίγκιπα Γεωργίου στο Wellington

Kate Middleton--in-Wellington
Kate Middleton--in-Wellington
Kate Middleton--in-Wellington
Kate Middleton--in-Wellington
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Καλλιστεία της Ταϊλάνδης για διεμφυλικους άνδρες που κοινώς ονομάζονται "ladyboys".

thailands_beauty_pageant_with_a_twist_640_01
thailands_beauty_pageant_with_a_twist_640_02

ασυνήθιστο θέαμα

well_now_thats_an_unusual_sight_640_29

7 τρόποι με τους οποίους κάνετε κακό στα αυτιά σας


Τα αυτιά δεν χρησιμεύουν μόνο για να ακούτε τις νέες κυκλοφορίες του Jay Z και του Pharrell Williams, καθώς είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ισορροπίας, προστατεύουν από μολύνσεις και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Συχνά ωστόσο παραμελώνται, αν και είναι το ίδιο σημαντικά, όσο και όλα τα άλλα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου.
Ξεκινώντας από την περιποίηση τους, μέχρι τη θεραπεία ενός τραύματος απαιτούν ιδιαίτερη και άμεση προσοχή για να μπορείτε πάντα να ακούτε τη μουσική που σας αρέσει, σε λογικές τιμές έντασης πάντα, ειδικότερα αν συνηθίζετε να φοράτε ακουστικά ψείρες.
Πέρα λοιπόν από την –αυτονόητη- προσοχή με την οποία πρέπει να ανεβάζετε την ένταση, όταν ακούτε τη  μουσική μέσω των ακουστικών, καλό θα ήταν να εξετάσετε τι από τα παρακάτω κάνετε και πιθανώς δημιουργείτε, αθέλητα και απερίσκεπτα, βλάβες στα αυτιά και την ακοή σας.
1. Τα αφήνετε χωρίς προστασία
Το μεγαλύτερο κακό το κάνετε στα αυτιά σας, κάθε φορά που εκτίθεστε σε δυνατής έντασης ήχους και θορύβους και επιμένετε να μη φοράτε κάποιου είδους προστασία. Στο εσωτερικό των αυτιών βρίσκονται τριχίδια που είναι ουσιαστικά τα αισθητήρια της ακοής και η έκθεση σε πολύ δυνατό ήχο, είτε πρόκειται για δουλειά είτε για διασκέδαση, μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε αυτά τα τριχίδια.
Προσταστεύετε πάντα τα αυτιά σας φορώντας ωτοασπίδες ή ακόμα καλύτερα ακουστικά κεφαλής, που καλύπτουν καλύτερα το αυτί. Θυμάστε να φοράτε τα ακουστικά πριν ακόμα εκτεθείτε στους δυνατούς θυρύβους για να αποφύγετε και τυχόν τραυματισμούς από την απότομη αλλαγή της έντασης.
2. Ασχολείστε με την πάλη
Ένας από τους συνηθέστερους τραυματισμούς στο αγώνισμα της πάλης είναι το ωτικό αιμάτωμα που οδηγεί στη συσσώρευση αίματος μεταξύ του δέρματος και του χόνδρου καταλήγοντας σε ένα –μάλλον- παραμοφρωμένο πτερύγιο. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως στο σημείο που βρίσκεται ο χόνδρος του αυτιού γεμίζει αίμα η περιοχή και απαιτείται άμεσα τομή για την αφαίρεσή του. Ένα τέτοιο τραύμα μπορεί να προκληθεί από το έντονο χτύπημα του αυτιού, που είναι σύνηθες σε αγωνίσματα που περιλαμβάνουν ένα βαθμό βίας.
3. Φοράτε σκουλαρίκι στον χόνδρο
Η μαμά σας λοιπόν, δεν σας το απαγόρεψε γιατί την απασχολούσε το στυλ σας, αλλά η υγεία σας. Piercing στον χόνδρο του αυτιού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές όπως η περιχονδρίτιδα και να καταλήξετε στο νοσοκομείο. Η περιχονδρίτιδα αντιμετωπίζεται με ενδοφλέβια χορήγηση αντιβίωσης, γι’ αυτό μόλις εντοπίσετε πρήξιμο, κοκκίνισμα ή πόνο, αφαιρέστε άμεσα το σκουλαρίκι και ζητήστε την άμεση βοήθεια γιατρού.
4. Χρησιμοποιείτε μπατονέτες
Μπορεί εσείς να το κάνετε για να καθαρίσετε τα αυτιά σας, αλλά δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο της ρήξης του τύμπανου από τη χρήση της μπατονέτας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βάλετε κατά λάθος λίγη περισσότερη δύναμη και να προκαλέσετε σημαντική βλάβη στο τύμπανο, έως και μόνιμη απώλεια της ακοής. Προσέχετε ιδιαίτερα πως καθαρίζετε τα αυτιά σας και μην βάζετε τίποτα αιχμηρό μέσα σε αυτά που πιθανώς θα προκαλέσει τραύμα και μελλοντική φλεγμονή.
5. Δεν δράτε εγκαίρως
Αν παρατηρήσετε χειροτέρευση της ακοής, στο ένα ή και στα δυο αυτιά, καλό θα ήταν να μην περιμένετε να περάσει μόνη της, αλλά να επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας. Είτε πρόκειται για φλεγμονή ή κάποιο είδος μόλυνσης, το συντομότερο αντιμετωπιστεί τόσο το καλύτερο, καθώς θεραπείες με καθυστέρηση, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και οι βλάβες καταλήγουν μόνιμες.
6. Χρησιμοποιείτε σταγόνες χωρίς την άδεια του γιατρού σας
Οι σταγόνες για τα αυτιά που χορηγούνται χωρίς συνταγή γιατρού δεν είναι επιβλαβείς κατά βάση ή για να το θέσουμε καλύτερα, δεν είναι επιβλαβείς για όλους! Διότι έαν πάσχετε από εξωτερική ωτίτιδα ή, όπως αλλιώς λέγεται τη νόσο του κολυμβητή, και το τύμπανο σας είναι ήδη διάτρητο, τότε οι σταγόνες, σε εσάς θα είναι επιβλαβείς και με σοβαρές μάλιστα συνέπειες.
Η εξωτερική ωτίτιδα είναι είτε κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, είτε αποτέλεσμα τραυματισμού που έχει προκαλέσει ρήξη στο τύμπανο. Το κακό είναι ότι οι σταγόνες και σπιτικές θεραπείες που περιλαμβάνουν οινόπνευμα και ξύδι και δεν χορηγούνται με την άδεια του γιατρού, μπορούν να αποβούν μοιραίες για την ακοή, όταν το υγρό διαπεράσει το τύμπανο.
7. Απότομη αλλαγή πίεσης
Ένας από τους συνηθέστερους τραυματισμούς των δυτών είναι το βαρότραυμα ή αλλιώς αερωτίτιδα. Η αερωτίτιδα προκαλείται από την απότομη αλλαγή της  βαρομετρικής πίεσης, ώστε αδυνατεί το αυτί να ισορροπήσει την πίεση στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να προκαλείται ρήξη στο τύμπανο. Ανάλογο τραύμα μπορεί να προκληθεί όταν κάνετε καταδύσεις  έχοντας ήδη φλεγμονή στο άνω αναπνευστικό, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα αυτιά να διατηρήσουν την ισορροπία της πίεσης.

10 «τικ» που σας κάνουν κακό


Μπορεί όταν παίζετε με τα μαλλιά σας ή δαγκώνετε τα χείλη σας να μη δίνετε σημασία σε αυτές τις συνήθειες, γιατί μάλλον κάτι άλλο σημαντικότερο σας απασχολεί και σας οδηγεί σε αυτές τις εκδηλώσεις νευρικότητας.
Αυτό δε σημαίνει όμως, ότι όλες αυτές οι μικρές συνήθειες, που είναι αποτέλεσμα άγχους και νεύρων, δεν σας βλάπτουν και αυτές. Ακόμα και οι πιο αθώες, φαινομενικά, συνήθειες, όπως είναι η κατανάλωση καραμελών, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην υγιεινή και την υγεία σας και να καταλήξετε τελικά με ακόμα έναν λόγο για να αγχώνεστε...
Αν λοιπόν, εξασκείτε κάποια από τις παρακάτω συνήθειες φροντίστε να τις αντικαταστήσετε σταδιακά με άλλες, πιο υγιεινές, γιατί το να αποβάλλετε το άγχος τελείως από τη ζωή σας είναι μάλλον ακατόρθωτο, οπότε ας ξεκινήσουμε από τα απλά.
Δαγκώνετε τα νύχια σας
Αν δαγκώνετε τα νύχια σας όταν βλέπετε μια ταινία τρόμου, και μόνο τότε, δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Αν όμως συνηθίζετε δαγκώνετε τα νύχια σας σε καθημερινή βάση τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι κάνετε κακό και στα νύχια σας και στο δέρμα γύρω από αυτά. Βακτήρια του στόματος μεταφέρονται στα χέρια και αντίστροφα, προκαλώντας μολύνσεις σε ούλα και λαιμό.
Παίζετε με τα μαλλιά σας
Κάθε φορά που παίζετε με τα μαλλιά σας και στροβιλίζετε τις τούφες στα δάχτυλά σας προκαλείτε ζημιά στις ρίζες των μαλλιών, καταλήγοντας εν τέλει σε τριχόπτωση στην περιοχή ή και τοπική μόλυνση.
Κάνετε «κράκ» στο λαιμό σας
Όταν ζορίζετε ηθελημένα το λαιμό σας, απελευθερώνονται αέρια από τις αρθρώσεις, καταλήγοντας στο χαρακτηριστικό «κρακ». Αν και αυτό το «κρακ» μπορεί να προκαλεί ευχάριστη αίσθηση, όταν γίνεται συχνά έχει σαν συνέπεια να χαλαρώνει την περιοχή γύρω από τους συνδέσμους, κάνοντας την πιο δεκτική σε τραυματισμούς. Επιπλέον, ζορίζοντας με αυτό τον τρόπο και σε συχνή βάση τη σπονδυλική στήλη, προκαλεί σταδιακή φθορά, που είναι πιθανό να εξελιχθεί σε αρθρίτιδα.
Αγγίζετε συχνά το πρόσωπό σας
Το συχνό άγγιγμα και το σπάσιμο των σπυριών του προσώπου μπορεί να τραυματίσει το πολύ λεπτό στρώμα δέρματος της ευαίσθητης επιδερμίδας της περιοχής. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που πειράζετε και προκαλείτε την αιμορραγία σε ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας, είναι πιθανό να έχετε μόλις δημιουργήσει μια μικρή ουλή.
Τρίζετε τα δόντια σας
Εαν κάθε φορά που αγχώνεστε σφίγγετε ή τρίζετε τα δόντια σας,  θέτετε σε κίνδυνο, άθελά σας, τη στοματική σας υγιεινή. Το τρίξιμο των δοντιών, μπορεί να τα ραγίσει ή ακόμα και να τα σπάσει, το οποίο συχνά καταλήγει σε πολυέξοδες θεραπείες για την αποκατάστασή τους. Το τρίξιμο των δοντιών, ακόμα, μπορεί να καταλήξει σε διαταραχή της κροταφογναθικής άρθρωσης και ανάλογα προβλήματα.
Αν και οι περισσότεροι τρίζουν τα δόντια τους από άγχος, υπάρχουν και οι παθολογικές περιπτώσεις που οφείλουν το τρίξιμο σε προβληματική οδοντοστοιχία και ένας τρόπος αντιμετώπισης της ζημιάς είναι οι ορθοδοντικές θεραπείες με μασελάκια.
Τρώτε καραμέλες
Οι καραμέλες, που πολλοί τις τρώνε αντί γλυκού, ουσιαστικά γεμίζουν το στόμα και τα δόντια με ζάχαρη, που  καταλήγουν –σχεδόν πάντα- χαλασμένα. Από την άλλη, τα βακτήρια του στόματος, τρέφονται με τη ζάχαρη, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για το σάπισμα των δοντιών. Το μάσημα δε της καραμέλας, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των δοντίων και καταστροφή σε σφραγίσματα και γέφυρες. Τουλάχιστον, προτιμάτε καραμέλες χωρίς ζάχαρη και με χαμηλή οξύτητα.
Γλείφετε ή δαγκώνετε τα χείλη σας
Όταν γλείφετε τα χείλη σας τα εκθέτετε στα πεπτικά ένζυμα του στόματος, τα οποία διαβρώνουν το λεπτό δέρμα των χειλιών, αφήνοντας τα ξηρά και σκασμένα. Όταν δε, δαγκώνετε τα χείλη σας, πιθανώς προκαλείτε τραυματισμούς που καταλήγουν σε μικρά πρηξίματα στην περιοχή, που συχνά απαιτείται η χειρουργική επέμβαση, για την αφαίρεσή τους. 
Μασάτε το εσωτερικό από τα μάγουλά σας
Ακόμα μια νευρική συνήθεια πολλών είναι το μάσημα των εσωτερικών τοιχωμάτων του στόματος, που συχνά καταλήγει σε πρήξιμο της περιοχής, που μονάχα οδηγεί σε ακόμα περισσότερο μάσημα. Αυτή η κακή συνήθεια αν συμβαίνει για πολύ καιρό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση φλγεμονής στην περιοχή, αιμορραγία και μόνιμο τραυματισμό.
Μασάτε τσίχλες
Το μάσημα της τσίχλας, εκτός του ότι είναι συχνά ενοχλητικό για τους γύρω σας, θέτει και εσάς τον ίδιο στον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στην κροταφογναθική άρθρωση, από την υπερβολική της χρήση. Επιπλέον, οι τσίχλες πιθανώς οδηγούν σε πεπτικά προβλήματα, ενώ ο πρόσθετος αέρας που καταπίνουμε όταν μασάμε τσίχλα, έχει σαν συνέπεια τα αυξημένα στομαχικά αέρια.
Μασάτε τα μολύβια
Κάθε φορά που μασάτε την άκρη από το μολύβι ή το στυλό «προσκαλείτε» πλήθος παθογόνων μικροβίων και ιών στο στόμα σας. Θυμηθείτε πως ένα άτομο που είναι άρρωστο και φέρει τον ιο στα δάχτυλα και τα χέρια του, τον μεταφέρει εν τέλει, στα αντικείμενα που αγγίζει, όπως είναι τα μολύβια, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και η συσκευή του τηλεφώνου. Εκτός από τον κίνδυνο των μολύνσεων, το μάσημα στυλό και μολυβιών, μπορεί να τραυματίσει τα ούλα και το μαλακό δέρμα της στοματικής κοιλότητας.
http://www.clickatlife.gr/

Τα μπαλόνια

Μία ομάδα 50 ανθρώπων συμμετείχε σ’ ένα συνέδριο. Ένας ομιλητής αποφάσισε να κάνει ένα ομαδικό πείραμα. Έδωσε σε κάθε σύνεδρο από ένα μπαλόνι, και ζήτησε από τον κάθε ένα να γράψει επάνω, με μαρκαδόρο, το όνομά του/της. Έπειτα, μεταφέρθηκαν όλα τα μπαλόνια σε άλλο δωμάτιο. Ακολούθως, οι σύνεδροι κλήθηκαν να πάνε στο δωμάτιο εκείνο και να βρουν, μέσα σε πέντε λεπτά, το μπαλόνι με το όνομά τους.
Έγινε πανζουρλισμός. Ο ένας έσπρωχνε τον άλλον, συγκρούονταν μεταξύ τους, αλληλοδιαμαρτύρονταν, σκέτος χαμός. Όταν πέρασαν τα 5 λεπτά, κανένας δεν είχε βρει το μπαλόνι του.
Έτσι, ο ομιλητής ζήτησε από τον καθένα να πάρει στα χέρια του ένα μπαλόνι στην τύχη, και να το δώσει σε όποιον είχε το όνομα που ήταν γραμμένο πάνω του. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όλοι κρατούσαν το δικό τους μπαλόνι. Και στο σημείο αυτό, ο ομιλητής άρχισε επιτέλους να εκφωνεί τον λόγο του:
«Αυτό που έγινε τώρα, είναι αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην ζωή μας. Όλοι γυρεύουν και κυνηγούν παντού μετά μανίας την ευτυχία, χωρίς να ξέρουν που βρίσκεται. Εγώ λέω, λοιπόν, ότι η δική μας ευτυχία, αυτή που αφηνιάζουμε να την ανακαλύψουμε, βρίσκεται στην ευτυχία των άλλων ανθρώπων. Δώστε τους χαρά, και θα την βρείτε και εσείς. Αυτός για μένα, τόσο απλά, είναι ο σκοπός της ζωής».
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory