Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Υπάρχει ένα δέντρο στην Ιαπωνία που ανθίζει κάθε Απρίλιο. Και είναι ίσως το πιο όμορφο πραγμα .

άνθη-6
άνθη-1

Χορεύωντας με τα φώτα .

Ένα γραφείο σε τέσσερις τροχούς

Ελληνικός καφές: όχι, δεν υπάρχει καλύτερος!


Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ζωντάνια και σίγουρα αποτελεί αγαπημένη συνήθεια πολλών Ελλήνων. Μας ξυπνάει, χαρίζει στιγμές απόλαυσης και σύμφωνα  με πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, μας δίνει περισσότερα χρόνια ζωής.
Καφεδάκι για μακροζωία!
Τα δεδομένα που συνδέουν τη  κατανάλωση ελληνικού καφέ με τη μακροζωία, έρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στην Ικαρία, που ως γνωστόν είναι το νησί με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στον κόσμο. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρική Σχολής Αθηνών, Χριστόδουλου Στεφανάδη-ο οποίος μάλιστα είναι Ικαριώτης- και τους συνεργάτες του, οι οποίοι εξέτασαν την κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων του νησιού.
Η μελέτη αφορούσε ένα δείγμα 71 ανδρών και 71 γυναικών, σε σύνολο 673 μονίμων κατοίκων του νησιού, ηλικίας άνω των 65 ετών. Οι ερευνητές κατέγραψαν την υγεία των 142 κατοίκων και τη συσχέτισαν με τις διατροφικές και άλλες συνήθειές τους, μεταξύ των οποίων η κατανάλωση καφέ. Η μεγάλη πλειονότητα (87%) έπινε καθημερινά  παραδοσιακό ελληνικό καφέ.
Η ερευνητική ομάδα αποφάσισε να επικεντρώσει την έρευνα της  στην κατανάλωση καφέ, λόγω ευρημάτων προηγούμενης έρευνας που υποστήριζαν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.
Εκείνοι που έπιναν περισσότερο ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία, από εκείνους που έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση ελληνικού καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. 
Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βραστός ελληνικός καφές με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του και μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, ωφελεί τον οργανισμό μας πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα καφέ. 
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη εστιάζει στην Ικαρία, αφού το ακριτικό νησί συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων του κόσμου.
Από τα καφενεία του χωριού, στην πλατεία Κολωνακίου…
Και καθώς η έρευνα αυτή γνώρισε δόξες, ο ελληνικός καφές έγινε συνώνυμο της ευζωίας και της μακροημέρευσης αλλά και του… μποέμικου τρόπου ζωής. Έτσι, μην παραξενευτείτε, αν δείτε μουσάτους hipsters να απολαμβάνουν έναν διπλό ελληνικό ή υπερδραστήρια μεγαλοστελέχη να τον προτιμούν έναντι του εσπρέσο τους… Η Ελλάδα, είναι πάλι μόδα! Καφεδάκι κανείς;

Φάτε μαύρη σοκολάτα, κάνει καλό!


Όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο στομάχι και στο έντερό μας  δημιουργoυν  μια σειρά από ωφέλιμες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που κάνουν καλό στην καρδιά μας.
Έτσι υποστηρίζει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που ανακοινώθηκε στο περιοδικό «Science».  Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, με επικεφαλή τον John Finely, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Ντάλας του Τέξας, ανακάλυψαν ότι το έντερο μας λατρεύει τη μαύρη σοκολάτα και το επεξήγησαν κιόλας. «Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές πολυφαινόλες ή αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι κατεχίνες, καθώς και διατροφικές ίνες, που γενικά δεν απορροφώνται καλά από το ανθρώπινο έντερο.
Αναλαμβάνουν δουλειά τα «καλά» βακτήρια, που καθώς «χωνεύουν» τη σοκολάτα, διασπούν μέσω ζυμώσεων τις πολυφαινόλες και τις ίνες σε μικρότερα αντιφλεγμονώδη μόρια, τα οποία απορροφώνται πλέον πολύ καλύτερα από τον άνθρωπο. Όταν αυτές οι ουσίες απορροφώνται από το σώμα, μειώνουν τη φλεγμονή του καρδιαγγειακού ιστού και συνεπώς τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού», είπε ο John Finely.
http://www.clickatlife.gr/

Γιατί οι άντρες έχουν ρώγες;

Ο προορισμός κάθε γυναίκας είναι να γίνει μητέρα. Θυμηθείτε το κλασικό: "Εγώ πότε θα γίνω μάνα;" Επομένως χρειάζεται τις θηλές, δηλαδή τις ρώγες, για να θηλάσει τα μωρά της. 

Οι άντρες όμως γιατί έχουν ρώγες; Μήπως τις χρειάζονται κάπου και δεν το ξέρουν; Η απάντηση είναι όχι. Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει. 

Βάσει της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου, η φύση αποβάλλει ή μεταλλάσσει χαρακτηριστικά που δεν χρειάζεται μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής. Γιατί λοιπόν δεν το έκανε και σε αυτή την περίπτωση; 

Θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου

Η απάντηση βρίσκεται στις πρώτες εβδομάδες της κύησης! Στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα μέχρι την 5η με 6η εβδομάδα δεν έχει αποφασιστεί ή καλύτερα δεν έχει εκφραστεί ακόμη το φύλο του εμβρύου. 

Οι ρώγες, λοιπόν, δημιουργούνται σε αυτό το στάδιο και για αυτό το λόγο δημιουργούνται και στους άντρες. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει πιο αναλυτικά. 

Το φύλο του εμβρύου αποφασίζεται την στιγμή της σύλληψης και προκύπτει ως εξής: 

Η μητέρα έχει δύο χρωμοσώματα Χ (δηλαδή ΧΧ) οπότε δίνει αναγκαστικά ένα Χ. Ο πατέρας, ο οποίος έχει ένα Χ και ένα Υ (δηλαδή ΧΥ), καθορίζει το φύλο ανάλογα με το ποιο από τα δύο θα δώσει. 

Αν δώσει κι αυτός το δικό του Χ τότε ο απόγονος θα έχει δυο χρωμοσώματα Χ και θα είναι κοριτσάκι (ΧΧ), αλλιώς αν δώσει το Υ θα έχει ένα Χ και ένα Υ και θα είναι αγοράκι (ΧΥ). 

Καθορισμός φύλου

Αφού λοιπόν το φύλο αποφασίζεται από την πρώτη στιγμή, γιατί δεν εκφράζεται αμέσως; Αυτό συμβαίνει γιατί στις πρώτες εβδομάδες της κύησης δεν συμμετέχει ακόμη το δεύτερο χρωμόσωμα με αποτέλεσμα να φαινόμαστε όλοι ως σκέτο Χ. 

Αυτό το στάδιο μερικοί το ονομάζουν ουδέτερο γένος (δηλαδή ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό) ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι όλοι, ανεξαιρέτως φύλου, ξεκινάμε την ζωή μας σαν θηλυκά! 

Γιατί οι άντρες έχουν στήθοςΟι ρώγες δημιουργούνται νωρίς, πριν ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται και στους άντρες και μάλιστα να τους ακολουθούν σε όλη τους την ζωή! 

Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα θηλαστικά με την διαφορά ότι σε κάποια ζώα οι θηλές ατροφούν μόλις εκφραστεί το αρσενικό γένος. 

Αντίθετα στον άνθρωπο όχι μόνο δεν ατροφούν, αλλά έχουν κανονικά τις ίδιες νευρικές απολήξεις και είναι πλήρως λειτουργικές και στα δύο φύλα! 

Άρα μπορούν και οι άντρες να παράγουν γάλα; Υπό προϋποθέσεις ναι! Σε κάποιες περιπτώσεις ορμονικής διαταραχής οι άντρες μπορεί να έχουν εκτός από ρώγες και κανονικό στήθος (μαστό). 

Η νόσος αυτή ονομάζεται γυναικομαστία και οι άντρες που πάσχουν από αυτή ενδέχεται ακόμη και να κατεβάσουν γάλα!
http://coolweb.gr/giati-exoun-roges-oi-antres/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory