Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Που μπορεί να σφηνώσει ένα παιδί .

weird_places_kids_have_gotten_stuck_640_01
weird_places_kids_have_gotten_stuck_640_02

Μακάρι να είχα απο ένα .

pretty_please_can_i_have_that_640_high_47

Οι Ρώσοι αγαπούν τα χαλιά .

so_much_carpet_love_in_russia_640_01
so_much_carpet_love_in_russia_640_02

Στοματική υγεία και διαβήτης

Στοματική υγεία και διαβήτης
Ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα μάτια, τα νεύρα, τα νεφρά, την καρδιά και άλλα σημαντικά συστήματα στο σώμα, ενώ είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στο στόμα. Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν νοσήματα της στοματικής κοιλότητας, δεδομένου ότι η πάθηση ευνοεί την εμφάνιση και την όξυνση της φλεγμονής. Τα συνηθέστερα προβλήματα που εμφανίζονται είναι τα εξής: 

μυκητασιακές και άλλες λοιμώξεις (π.χ. καντιντίαση, ομαλός λειχήνας), καθυστερημένη ικανότητα επούλωσης των τραυμάτων των μαλακών ιστών λόγω μειωμένης άμυνας του οργανισμού, αίσθηση καύσου στο στόμα και αλλαγή της γεύσης, ξηροστομία, τερηδόνα και νόσοι των ούλων (ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα).

Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη παρουσιάζουν 2-3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για περιοδοντίτιδα σε σύγκριση με άτομα που δεν πάσχουν από διαβήτη, ενώ η εξέλιξη και η βαρύτητα της περιοδοντίτιδας είναι μεγαλύτερη σε άτομα με μη καλά ρυθμισμένο διαβήτη. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Περιοδοντολογίας, η συχνότητα περιοδοντικών προβλημάτων στα άτομα με διαβήτη είναι διπλάσια από ό,τι στο γενικό πληθυσμό. Έχει διαπιστωθεί ότι το 50% των διαβητικών μέχρι την ηλικία των 35 ετών πάσχει από περιοδοντική νόσο, ενώ στις ηλικίες 45-54 ετών πάσχει πάνω από το 80%. Επίσης, ευρήματα από μελέτες σε παιδιά και εφήβους με διαβήτη τύπου Ι δείχνουν ότι η ανεπαρκής ρύθμιση του σακχάρου μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες (έως και 3 φορές) τερηδονικές βλάβες σε σύγκριση με τα άτομα που επιτυγχάνουν καλό γλυκαιμικό έλεγχο.

Η κακή στοματική υγεία παράγοντας κινδύνου για διαβήτη


Συνεχώς αυξανόμενα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι στοματικές φλεγμονές έχουν αντίκτυπο σε γενικά νοσήματα. Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι η προχωρημένη περιοδοντίτιδα μπορεί να δυσχεράνει το γλυκαιμικό έλεγχο στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου σε μη διαβητικά άτομα. Επίσης, η βαρύτητα της περιοδοντίτιδας αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση επιπλοκών του διαβήτη, ενώ πρόσφατα στοιχεία, υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο για έναρξη διαβήτη σε άτομα με βαριάς μορφής περιοδοντίτιδα. Από την άλλη μεριά, η περιοδοντική θεραπεία βοηθάει στον γλυκαιμικό έλεγχο σε άτομα με διαβήτη, διότι βάσει μελετών βρέθηκε ότι τα επίπεδα του σακχάρου ήταν χαμηλότερα μετά την περιοδοντική θεραπεία.

Προτεραιότητα έχουν η πρόληψη και ο έλεγχος

Τα καλά νέα είναι ότι τα δόντια και τα ούλα μπορούν να διατηρηθούν υγιή και με απλά μέτρα πρόληψης να αποφευχθούν τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο διαβήτης στο στόμα. Οι ειδικοί συστήνουν στα άτομα με διαβήτη να:

- Ελέγχουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
- Επισκέπτονται κάθε 6 μήνες τον οδοντίατρο. 
- Διατηρούν καλή στοματική υγιεινή. Σχολαστική στοματική φροντίδα με βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον 2 φορές ημερησίως με οδοντόπαστα που προσφέρει αντιβακτηριακή προστασία και προστασία από την τερηδόνα, καθώς και καθαρισμό των μεσοδοντίων περιοχών με οδοντικό νήμα ή/και μεσοδόντια βουρτσάκια.
- Σταματήσουν το κάπνισμα, το οποίο επιδεινώνει τις νόσους των ούλων.

Πηγή: vita.gr

Πιπερόριζα ή αλλιώς… παυσίπονο

Πιπερόριζα ή αλλιώς… παυσίπονο
Πόσα ξέρουμε για την πιπερόριζα; Σίγουρα αρκετά μέχρι τώρα αλλά αν υπάρχει κάτι που μας διέφυγε είναι το ότι αυτό το σπουδαίο δώρο της φύσης έχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και αιθέρια έλαια, γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό παυσίπονο!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Επιθεώρηση «The Journal of Pain», συμμετείχαν 74 ενήλικοι, οι οποίοι έκαναν ασκήσεις με σκοπό να τους προκαλέσουν μυϊκό πόνο και φλεγμονή. 

Οι εθελοντές επί 11 μέρες έτρωγαν είτε 2 γραμμάρια πιπερόριζα την ημέρα είτε μια ανενεργό ουσία. Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι η πιπερόριζα μείωνε κατά περίπου 25% τον πόνο τους, αλλά μόνο μετά το πρώτο 24ωρο από τη γυμναστική.

Σε μια άλλη παρόμοια έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι συμβαίνει μόνο την πρώτη και στη συνέχεια τη δεύτερη ημέρα μετά τη γυμναστική.

Τα ευρήματά τους ταίριαζαν με την παραπάνω έρευνα ως προς το χρόνο που λειτούργησε η πιπερόριζα αλλά το σημαντικό ήταν ότι την επόμενη μέρα της γυμναστικής ο πόνος ήταν ελάχιστος. 

Γρήγορα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η πιπερόριζα «μπορεί να αμβλύνει την εξέλιξη του πόνου».

Πηγή: filenades.gr

Τα στενά τζιν βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Τα στενά τζιν βλάπτουν σοβαρά την υγεία
Το «σύνδρομο του στενού παντελονιού» είναι μία σχετικά νέα νευρολογική οντότητα, που παλαιότερα εμφανιζόταν κυρίως στους άνδρες, αλλά πλέον το πρόβλημα αφορά και τις γυναίκες λόγω των στενών χαμηλοκάβαλων παντελονιών.

Το βασικό σύμπτωμα του συνδρόμου είναι το μούδιασμα στην περιοχή των μηρών, το οποίο προκαλείται από το πλευρικό μηριαίο δερματικό νεύρο στην περιοχή της λεκάνης. Μάλιστα, το μούδιασμα αυτό μπορεί να εμφανιστεί το πρωί, μετά τον ύπνο, εξηγεί στο CBSNews ο Δρ Nicholas Morrissey, αγγειοχειρουργός στο Presbyterian Hospital του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.

Αν το μούδιασμα αυτό επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, τότε μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν το παντελόνι είναι πολύ σφιχτό στην περιοχή της κοιλιάς. Τα συμπτώματα είναι κοιλιακή δυσφορία, αίσθημα καύσου και ρέψιμο. Αν παράλληλα συνυπάρχει οισοφαγίτιδα, γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση, τα στενά ρούχα επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Παλαιότερη έρευνα ανάμεσα σε 2.000 άνδρες στη Βρετανία, έδειξε ότι ένας στους 10 άνδρες είχαν προβλήματα στη βουβωνική χώρα, την ουροδόχο κύστη και τους όρχεις, εξαιτίας των στενών παντελονιών.
http://www.newsbeast.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory