Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Λαμβάνοντας μια φωτογραφία με ένα μωρό μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτη

taking_a_photo_with_a_baby_can_be_very_unpredictable_640_03
taking_a_photo_with_a_baby_can_be_very_unpredictable_640_04
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Συμβαίνουν και αυτά .

sht_happens_640_03
sht_happens_640_04

Φοβερή ιδέα .

there_is_something_hilarious_about_bad_puns_640_16

Διατροφή και μακροζωία: Βρείτε το μυστικό

Διατροφή και μακροζωία: Βρείτε το μυστικό
Η προσκόλληση στο Μεσογειακό μοντέλο έχει φανεί να συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο διατροφικό πρότυπο κρύβει πολλά μυστικά μακροζωίας. 

Τα αναδυόμενα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής πυροδότησαν ένα σύνολο ερευνητικών δραστηριοτήτων με σκοπό την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η προσκόλληση στο παραδοσιακό Μεσογειακό πρότυπο διατροφής συσχετίζεται με το επίπεδο υγείας και τη μακροβιότητα των πληθυσμών. Πρώτη η Μελέτη των 7 Χωρών εξέτασε τη συσχέτιση μεταξύ των διατροφικών συνηθειών και τη θνησιμότητα από καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα και αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Στη μελέτη πήραν μέρος οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Φιλανδία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γιουγκοσλαβία και η Ελλάδα. Τα δεδομένα που προέκυψαν κατέταξαν τους Κρητικούς σε σημαντικά πλεονεκτική θέση για τους δείκτες θνησιμότητας και την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Το γεγονός αυτό αποδόθηκε στο πρότυπο διατροφής που επικρατούσε στην περιοχή και του οποίου τα χαρακτηριστικά ανήκουν σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα Μεσογειακό, με σημαντική συμμετοχή του μονοακόρεστου λίπους στην ενεργειακή πρόσληψη μέσω του ελαιολάδου και μια γενικότερη κατανάλωση φυτικών και όχι ζωικών προϊόντων.

Η Τριχοπούλου και οι συνεργάτες της εξετάζοντας τις επιδράσεις της Μεσογειακής δίαιτας στην υγεία και στην επιβίωση ηλικιωμένων κατοίκων τριών Ελληνικών χωριών, βρήκαν ότι η αύξηση μίας μονάδας στο διαιτητικό σκορ (το οποίο αντανακλούσε τη προσκόλληση στη Μεσογειακού τύπου δίαιτα) συσχετιζόταν με μείωση της ολικής θνησιμότητας σε ποσοστό της τάξης του 17%.

Η μακροζωία φαίνεται να αποτελεί αλληλεπίδραση ποικίλων σωματικών, κοινωνικών, συμπεριφοριστικών και δημογραφικών παραγόντων. Δεδομένα από την ελληνική μελέτη MEDIS φανερώνουν ότι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου μεταξύ των οποίων και η διατροφή μπορούν να σκιαγραφήσουν τα ‘μυστικά’ της μακροζωίας των κατοίκων των Μεσογειακών νησιών. Ανάλογα δεδομένα προέκυψαν και από τη μελέτη HALE όπου μικρότερος βαθμός θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο συσχετίστηκε και με την προσκόλληση στη Μεσογειακή δίαιτα.

Αντιλαμβανόμενοι τα οφέλη που προκύπτουν τόσο στο επίπεδο υγείας όσο και στο προσδόκιμο επιβίωσης από την προσκόλληση σε ένα διατροφικό μοντέλο Μεσογειακού τύπου, κρίνεται αναγκαία η προαγωγή της ισορροπημένης διατροφής, όπως αυτήν μας δίδαξαν οι πρόσφατοι πρόγονοί μας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα κρεμμύδι

Το κρεμμύδι είναι από τα αγαπημένες τροφές μιας και μπαίνει κυριολεκτικά... παντού! 

Γνωρίζατε όμως πως μπορεί να γίνει χρηστικό υλικό μέσα στο σπίτι; Από το γυάλισμα των ασημικών, μέχρι την θεραπεία από τσιμπήματα... ανακαλύψαμε 15 απίστευτες οικιακές του χρήσεις.

1. Απωθούν τα έντομα
Αν τρίψετε ένα κρεμμύδι πάνω στο δέρμα σας ή πάνω στα ρούχα σας, τότε αυτό θα λειτουργήσει αυτόματα ως εντομοαπωθητικό. 

2. Μαλακώνουν τον λαιμό
Τα κρεμμύδια μπορούν να μαλακώσουν έναν πονεμένο λαιμό. Ετοιμάστε ένα ρόφημα από κρεμμύδι. Για να το φτιάξετε, βράστε ένα φλιτζάνι νερό μαζί με τις φλούδες από μισό κρεμμύδι. 

3. Αφαιρέστε μια σκλήθρα από τα δάχτυλα των ποδιών
Τοποθετήστε ένα κομμάτι ταινίας ή έναν επίδεσμο πάνω από ένα μικρό κομμάτι ωμού κρεμμυδιού και βάλτε το πάνω στην σκλήθρα. Αφήστε εκεί το κρεμμύδι για μια ώρα. Όταν το βγάλετε, η σκλήθρα θα μπορεί να αφαιρεθεί πολύ ευκολότερα. 

4. Γυαλίστε το μέταλλο
Σπάστε ένα ωμό κρεμμύδι και ανακατέψτε το με νερό. Χρησιμοποιώντας μια στεγνή πετσέτα, τρίψτε το αντικείμενο με το μείγμα που έχετε φτιάξει μέχρι αυτό να καθαρίσει καλά και να γυαλίσει. 

5. Θεραπεύστε τα τσιμπήματα από έντομα
Αν έχετε ένα πολύ ενοχλητικό τσίμπημα από έντομο, μπορείτε να κάνετε είναι να τρίψετε πάνω του ωμό κρεμμύδι. Η ενόχληση θα φύγει πολύ γρήγορα. 

6. Καθαρίστε το γκριλ
Κόψτε ένα κρεμμύδι στα δύο και τρίψτε το γκριλ. Στη συνέχεια ανάψτε το γκριλ. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να γυρίσετε το κρεμμύδι από όλες τις πλευρές μέχρι να καθαρίσει η συσκευή.

7. Διώξτε τα μυρμήγκια
Αν τα μυρμήγκια εισβάλουν συχνά στο σπίτι σας, τότε αφήστε στο χώρο ένα μπολ με λωρίδες από ωμό κρεμμύδι. Το άρωμα θα τα κρατήσει μακριά. 

8. Φτιάξτε μια DIY βαφή
Μαζέψτε φλούδες από κρεμμύδι και βάλτε τις μέσα σε ένα καλσόν σε μια κατσαρόλα για 20 λεπτά. Το νερό που θα βγει θα είναι μια πολύ καλή βαφή για χαρτιά ή άλλα υλικά. 

9. Διώξτε την μυρωδιά από καμένο ρύζι
Για να διώξετε την μυρωδιά από καμένο ρύζι, βάλτε μισό κρεμμύδι δίπλα στον φούρνο. Θα απορροφήσει όλη την άσχημη μυρωδιά. 

10. Βάψτε τα πασχαλινά αβγά
Τυλίξτε αβγά σε φλούδες από κρεμμύδι και στη συνέχεια τυλίξτε τα σε ένα πανί. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και βράστε τα κανονικά. Θα έχουν ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα. 

11. Διατηρείστε το χρώμα του αβοκάντο
Τοποθετήστε κομμάτια από κόκκινο κρεμμύδι και αβοκάντο σε ένα τάπερ. Το κρεμμύδι θα διατηρήσει το χρώμα του αβοκάντο με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει γρήγορα καφέ χρώμα. 

12. Απορροφήστε πιο εύκολα την φρέσκια μπογιά
Κόψτε κομμάτια από ωμό κρεμμύδι και βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό. Αφήστε για ένα βράδυ το μπολ κοντά σε ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο και θα δείτε πως οι... ανεπιθύμητες μυρωδιές θα έχουν την άλλη μέρα εξαφανιστεί. 

13. Καθαρίστε τα σκουριασμένα μαχαίρια
Βάλτε ένα βρώμικο μαχαίρι σε ένα ωμό κρεμμύδι και δείτε ότι πολύ γρήγορα (και ίσως και με λίγο τρίψιμο!) η σκουριά θα φύγει από το μαχαίρι σας. 

14. Διώξτε τα ανεπιθύμητα ζώα
Οι γάτες, τα σαλιγκάρια ή άλλα μικρά ζωάκια, στην περίπτωση που μένετε στην εξοχή, θα μείνουν μακριά αν ρίξετε κομμάτια από κρεμμύδι γύρω από την αυλή. 

15. Ηρεμήστε ένα κάψιμο
Τρίψτε ωμό κρεμμύδι πάνω από ένα κάψιμο μέχρι να φύγει ο πόνος. Τα κρεμμύδια έχουν επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες οπότε μπορούν να βοηθήσουν το κάψιμο από περίπτωση μόλυνσης. 

Πηγή: filenades.gr

Η γυναίκα που... παντρεύτηκε 14 γυναίκες!

Το 1746 στην περιοχή Taunton στο Σόμερσετ της Αγγλίας, η Mary Hamilton έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό.

Όταν το μυστικό της αποκαλύφθηκε εκείνη οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ τιμωρήθηκε και με μαστίγωμα.

Η Mary Hamilton υποδυόταν τον άντρα και είχε καταφέρει να παντρευτεί όχι μία, ούτε δύο… ούτε καν τρεις… αλλά 14 γυναίκες!

Δεν έχουν διασωθεί πολλά στοιχεία από αυτά τα περιστατικά, όμως εκείνη τη χρονιά ο Henry Fielding, δικηγόρος, δικαστής, ιδρυτής της πρώτης αγγλικής ομάδας ντετέκτιβ και ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο πατέρας του σύγχρονου μυθιστορήματος, έγραψε μια μυθιστορηματική εκδοχή των γεγονότων με τίτλο «The Female Husband».

Σύμφωνα με το βιβλίο αυτό και πληροφορίες από άλλες πηγές, όπως αυτές που καταγράφηκαν στο Newgate Calendar, άρχισε να «ζωντανεύει» η ιστορία της «γυναίκα-άντρας και των συζύγων της».

Διαβάστε παρακάτω τη συναρπαστική ιστορία της Mary Hamilton, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Today I Found Out.

(Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κάποια στοιχεία ενδεχομένως να μην είναι εντελώς ακριβή).Mary (Charles, George ή William) Hamilton


Γεννήθηκε στο Isle of Man στις 16 Αυγούστου του 1721. Ο πατέρας της πέθανε και η μητέρα της παντρεύτηκε ξανά, προτού γεννηθεί η Mary.

Στα νιάτα της ξελογιάστηκε από την Anne Johnson, μια γειτόνισσά της και οι δυο τους μετανάστευσαν στο Μπρίστολ όπου έζησαν μαζί μέχρι που η Mrs. Johnson την άφησε για έναν άντρα.

«Όταν το έμαθε η Mary έπαθε αμόκ και έκοψε τα μαλλιά της, αυτοτραυματίστηκε στο στήθος και συμπεριφερόταν με τόσο άγριο τρόπο, όπως θα έκανε ένας σύζυγος».

Αποφασισμένη να ντύνεται πλέον μόνο με αντρικά ρούχα, η Mary -που ήταν μια όμορφη γυναίκα- πλέον παρουσιαζόταν ως ένας ευπαρουσίαστος νεαρός.

Επόμενος σταθμός της ήταν η Ιρλανδία, όπου και παντρεύτηκε μια πλούσια 68χρονη χήρα.

Σύμφωνα με τον Fielding, η απάτη της έγινε σύντομα αντιληπτή από την ηλικιωμένη γυναίκα και έτσι η Mary άφησε πίσω της το Δουβλίνο και πήγε στο Dartmouth, όπου παρουσιαζόταν ως Δόκτωρ Φυσικής. Μάλιστα, θεράπευσε μια νεαρή κοπέλα από την ασθένεια του πράσινου (Green Sickness) και οι δυο τους σύντομα ξεκίνησαν μια πιο… στενή σχέση.

Παντρεύτηκαν στο Ashburton του Devon, αλλά σύντομα αποκαλύφθηκε ξανά το κρυφό μυστικό της Mary.

Η ίδια αυτή τη φορά κατευθύνθηκε στο Wells του Σόμερσετ.

Μετά το δεύτερο γάμο της εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή της.

Ο τελευταίος καταγεγραμμένος γάμος της είχε διάρκεια τριών μηνών, προτού γίνει αντιληπτή.

Ο Fielding στα γραπτά του περιλαμβάνει τρεις γάμους, αλλά το Newgate Calendar αναφέρει ότι η Mary είχε καταφέρει να παντρευτεί με 14 γυναίκες.

Τελικά, συνελήφθη και δικάστηκε στο Σόμερσετ.

Η τελευταία της γυναίκα, η Mary Price, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο: «Ορκίστηκε ότι ήταν νομίμως παντρεμένη με την κατηγορούμενη και πως είχαν ζήσει για περισσότερο από τρεις μήνες ως άντρας και γυναίκα στο ίδιο σπίτι, ενώ μοιράζονταν και το ίδιο κρεβάτι. Επίσης, δήλωσε ότι όλο αυτό το διάστημα πίστευε ότι ήταν παντρεμένη με κάποιον του ‘σωστού φύλου’».

Το δικαστήριο επέβαλλε αυστηρή ποινή, καταδικάζοντας τη Mary σε έξι μήνες φυλάκιση και μαστίγωμα
http://www.newsbeast.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory