Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Εκπληκτικο ΡετιρέAnt Burgess World Champion Jetski

Τα δέντρα της Αγάπης

Winston Howes δέντρα αγρόκτημα Αγρότης περάσουν χρόνια για να δείξει την αγάπη για τη γυναίκα του.  Αυτό που έκανε είναι καταπληκτικό.

Υπολογίστε εύκολα τις απαιτήσεις σας σε υγρά

Υπολογίστε εύκολα τις απαιτήσεις σας σε υγρά
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ότι πρέπει να καταναλώνουμε 8 ποτήρια νερού την ημέρα. Κατά πόσο όμως αυτή η αδρή και γενική σύσταση ανταποκρίνεται στις ανάγκες των περισσοτέρων ατόμων;

Η ενεργειακή πρόσληψη διαφοροποιείται σημαντικά μεταξύ των ενήλικων ατόμων και κατά συνέπεια και η αντίστοιχη μέση απαίτηση σε υγρά.

Ένας εύκολος τρόπος για να υπολογίζουμε τη μέση καθημερινή απαίτησή μας σε υγρά με βάση την ενεργειακή πρόσληψή μας φαίνεται παρακάτω:

Ανάγκη σε υγρά (ml)= 1ml ανά θερμίδα που προσλαμβάνουμε καθημερινά. Δηλαδή, ένα άτομο που καταναλώνει περίπου 2.000 θερμίδες την ημέρα πρέπει να καταναλώνει 2 λίτρα υγρών την ημέρα.

Βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα γεύματά και τα ροφήματά μας συμβάλλουν καθοριστικά στην ποσότητα των υγρών που προσλαμβάνουμε καθημερινά.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι διάφορες καταστάσεις όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο βαθμός εφίδρωσης, η παρουσία εμπύρετου, διάρροιας και εμετού μπορούν να μεταβάλλουν τις απαιτήσεις του ατόμου σε υγρά.

Συμπερασματικά, οι ανάγκες σε υγρά μεταβάλλονται σημαντικά από άτομο σε άτομο και στο ίδιο το άτομο κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Κάθε άτομο θα πρέπει να αξιολογεί τα ατομικά χαρακτηριστικά του όσο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες για να προβεί σε μια αδρή εκτίμηση των απαιτήσεών του σε υγρά.


Πηγή: neadiatrofis.gr

Οι συνήθειες που μας γερνάνε

Οι συνήθειες που μας γερνάνε
Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο πιο γρήγορα μοιάζει να περνά ο χρόνος. 

Αν όμως θέλετε να κάνετε το χρόνο να «σταματήσει», ή τουλάχιστον να επιβραδύνετε το πέρασμά του από επάνω σας, ίσως θα πρέπει να αλλάξετε μερικές καθημερινές σας συνήθειες.

Δείτε παρακάτω ποιες συνήθειες της καθημερινότητας σάς γερνάνε «πριν την ώρα σας», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας health.com:

1. Κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα


Αν η «to-do» λίστα σας δε φαίνεται να μικραίνει ποτέ, ίσως το στρες από την πολυάσχολη ζωή σας να… «τρώει» το σώμα σας.

«Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το να κάνουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα είναι καλό, όμως στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο δεν ολοκληρώνουν σχεδόν τίποτα. Απλά δημιουργούν μεγαλύτερο άγχος στον εαυτό τους» ανέφερε στη δημοσιογράφο Linda Melone ο ιατρικός σύμβουλος του νοσοκομείου St. Joseph της Καλιφόρνια, Raymond Casciari.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το χρόνιο στρες ενεργοποιεί την απελευθέρωση των ελευθέρων ριζών, των ασταθών μορίων που βλάπτουν τα κύτταρα κι ευθύνονται για τη γήρανση.

Αντί λοιπόν, να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μαζί, ίσως θα ήταν καλύτερα να ολοκληρώνετε ένα πράγμα τη φορά.

2. Δεν σας ξεφεύγει το… επιδόρπιο

Πέρα από τις επιπλέον θερμίδες που «γεμίζετε» τον οργανισμό σας, η ζάχαρη χαλάει τα δόντια σας, κάτι που μπορεί να σας γεράσει πριν την ώρα σας.

Επιπλέον, ευθύνεται για τη μείωση της «λάμψης» της επιδερμίδας σας, την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, την ένταση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και τη μεγέθυνση των πόρων.

Παραλείψτε το επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα και θα δείτε τη διαφορά «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό σας.

3. Κοιμάστε λιγότερο από πέντε ώρες κάθε βράδυ

Ο κακός και λίγος ύπνος εκτός από το ότι οδηγεί σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, έχει ακόμη συνδεθεί και με μείωση του προσδόκιμου ζωής.

4. Κάθεστε με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine και στην οποία συμμετείχαν 11.000 Αυστραλοί ηλικίας 25 και άνω, για κάθε ώρα τηλεόρασης που έβλεπε ένας ενήλικας, μειωνόταν το προσδόκιμο ζωής του κατά 22 λεπτά.

Επιπλέον, όσοι έβλεπαν κατά μέσο όρο έξι ώρες τηλεόραση τη μέρα, ζούσαν πέντε χρόνια λιγότερο.

«Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι παραμένουν αδρανείς και δεν ασκούνται, παρά με το ό,τι βλέπουν κάτι στην τηλεόραση» εξήγησε ο Dr. Casciari. «Όταν κάθεται κανείς για πάνω από 30 λεπτά, το σώμα του αρχίζει να αποθηκεύει ζάχαρη στα κύτταρά του, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει παχύσαρκος».

«Είτε βλέπετε τηλεόραση, είτε κάθεστε στο γραφείο σας πρέπει να σηκώνεστε κάθε μισή ώρα και να περπατάτε για λίγο» πρόσθεσε.

5. Δε χρησιμοποιείτε κρέμα ημέρας

Ακόμη κι αν δεν είστε φανατική θαυμάστρια των καλλυντικών και της καθημερινής φροντίδας της επιδερμίδας σας, ένα πράγμα δεν πρέπει να το αγνοείτε: τη χρήση κρέμας για τα μάτια.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γερνά πιο γρήγορα. Οι καλύτερες κρέμες περιέχουν Retin A, μια μορφή βιταμίνης Α, αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C. Όλα αυτά ενισχύουν τη δημιουργία κολλαγόνου κι ελαστίνης, σφίγγουν το δέρμα και μειώνουν τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια.

6. Χρησιμοποιείτε αντιηλιακό, αλλά μόνο στις διακοπές σας 


«Ο νούμερο ένα παράγοντας για σχεδόν κάθε σημάδι πρόωρης γήρανσης στο ανθρώπινο πρόσωπο είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία» υποστηρίζει η επίκουρος καθηγήτρια δερματολογίας στο Wake Forest Baptist Medical Center, Sarah L. Taylor.

Η ίδια συστήνει τη χρήση αντιηλιακού με δείκτη SPF από 30 έως 50 για καθημερινή χρήση μέσα στις πόλεις.

7. Φοράτε πολύ μέικ-απ
Η υπερβολική χρήση προϊόντων μακιγιάζ μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους και να ερεθίσει το δέρμα, ενώ μπορεί ακόμη να απομακρύνει τη φυσική λιπαρότητα, προκαλώντας πρόωρες ρυτίδες.

8. Κοιμάστε με το πρόσωπο στο μαξιλάρι

Μπορεί να σας αρέσει να κοιμάστε μπρούμυτα, αλλά ίσως θα πρέπει να μάθετε ότι η συνήθειά σας αυτή μπορεί να ευθύνεται για τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σας και τα πρώτα σημάδια γήρανσης σε αυτό. «Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, ενώ ο συνδετικός ιστός και το κολλαγόνο εξασθενούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να “επανέλθουν” στην ίδια κατάσταση» ανέφερε ο πλαστικός χειρουργός James C. Marotta. «Αυτές οι γραμμές που αφήνει το μαξιλάρι στο πρόσωπό σας, μπορεί να γίνουν μόνιμες. Είναι καλύτερο να κοιμάστε μπρούμυτα, ή να επενδύσετε μερικά χρήματα σε καλές σατέν μαξιλαροθήκες».

9. Δεν συμπεριλαμβάνετε λιπαρά στη διατροφή σας

Ορισμένα λιπαρά είναι απαραίτητα για τη νεανική εμφάνιση, εξηγεί η διατροφολόγος Franci Cohen από τη Νέα Υόρκη. «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κάνουν καλό στην καρδιά, όπως επίσης και οι ξηροί καρποί διατηρώντας το δέρμα εύπλαστο κι αποφεύγοντας τη δημιουργία ρυτίδων».

10. Καμπουριάζετε


Αν καμπουριάζετε και κάθεστε σε άβολες στάσεις με τις ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, μπορεί να αλλάξει η στάση του σώματός σας. «Η κακή στάση σώματος και το καμπούριασμα επηρεάζει την κανονική/φυσική κλίση της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα ορισμένες ομάδες μυών και οστών να πιέζονται. Έχετε στο νου σας ότι τα αυτιά, οι ώμοι και οι γοφοί πρέπει να είναι σε μια ευθεία γραμμή όταν κάθεστε» λέει ο ορθοπεδικός χειρουργός Jeremy Smith.

Η κατανάλωση μούρων ωφελεί τον εγκέφαλο

Η κατανάλωση μούρων ωφελεί τον εγκέφαλο
Η ομάδα των μούρων είναι μια ευρεία ομάδα φρούτων στην οποία ανήκουν οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα, τα σμέουρα και τα κράνα.

Η κατανάλωση αυτών έχει συσχετιστεί με ποικίλα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, μεταξύ των οποίων και οι ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ερευνητές από το Human Nutrition Research Center on Aging από το Tufts University και το University of Maryland εξέτασαν τις προστατευτικές δράσεις της κατανάλωσης μούρων στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα τη συμβολή τους στην ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα τοξικών μεταβολιτών αποτρέποντας την υπερ-συσσώρευσή τους.

Πειραματόζωα έλαβαν τροφή πλούσια σε μούρα για 2 μήνες και στη συνέχεια εκτέθηκαν σε ακτινοβολία, με την έκθεση στην ακτινοβολία να αποτελεί μια κλασσική μέθοδο επιτάχυνσης της διαδικασίας γήρανσης. Στη συνέχεια, τα πειραματόζωα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα αξιολογήθηκε 36 ώρες μετά την έκθεση σε ακτινοβολία, ενώ η δεύτερη ομάδα 30 μέρες μετά με παράλληλη διατήρηση της πρόσληψης μούρων μέσω της τροφής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα της δεύτερης ομάδας έναντι της πρώτης, καθώς φάνηκε μια σημαντική προστασία έναντι νευροχημικών αλλαγών στον εγκέφαλο και του τρόπου με τον οποίο αυτός απέβαλε τους τοξικούς μεταβολίτες. Η προστασία έναντι των παρόντων πορειών οδηγεί και σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης νευροεκφυλιστικών νόσων, όπως της νόσου Αλτσχάιμερ και της νόσου Πάρκινσον.

Οι ερευνητές συνεχίζουν τη μελέτη τους σε ανθρώπους, με σκοπό να επαληθεύσουν τα ευεργετικά οφέλη της κατανάλωσης μούρων και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory