Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Αστείες εικόνες .

funny-pictures-709

Κορίτσια .

find-her

Τα κύμματα της Χαβαης .

visit-this-summer
visit-this-summer

Σπιτικό αποσμητικό

Σπιτικό αποσμητικό
Αν ξεχάσατε να πάρετε αποσμητικό και θέλετε κάτι πιο φυσικό, δείτε πόσο εύκολα και αποτελεσματικά θα σωθείτε από την κακοσμία.

Θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα και προαιρετικά κάποιο αιθέριο έλαιο. 

1. Γεμίστε ένα μπουκάλι (150– 300ml) με στόμιο ψεκασμού, μέχρι τη μέση με νερό. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο σε γυάλινο μπουκάλι, καθαρό νερό.

2. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα σε ποσότητα, περίπου, 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού. Αναμείξτε καλά.

3. Συνεχίστε να προσθέτετε μικρές ποσότητες μαγειρικής σόδας, κάθε φορά ανακατεύοντας πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ένα σχετικά παχύρρευστο υγρό με ομοιογενή υφή (προσοχή: δεν πρέπει να γίνει κρέμα, θα είναι ένα σχετικά πυκνό υγρό, ικανό να ρέει). Το ποσό που θα καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από το είδος του χρησιμοποιούμενου νερού και το μέγεθος της φιάλης σας. Ορισμένοι τύποι του νερού χάνουν γρήγορα τη παχύρρευστη υφή και έτσι θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερη μαγειρική σόδα).

4. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Προσθέστε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή όποιο εσείς προτιμάτε). Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, σε μικρές ποσότητες και κυρίως να είστε σίγουροι για τις ιδιότητες του ελαίου που θα χρησιμοποιήσετε και ότι δεν έχετε κάποιου είδους ευαισθησία σ’ αυτό.

5. Ανακινήστε απαλά αλλά πολύ καλά το μπουκάλι για να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί. Θα πρέπει να πετύχετε τη παχύρρευστη υγρή υφή και τέλεια διάλυση της μαγειρικής σόδας, διότι οποιαδήποτε κοκκώδη σωματίδια πιθανόν να ενοχλήσουν το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το πάρει αυτή τη μορφή, το αποσμητικό είναι έτοιμο για χρήση.

6. Ψεκάστε το σπιτικό αποσμητικό σας στις μασχάλες σας. Μην το ξεπλένετε, απλά τρίψτε απαλά κάτω από τις μασχάλες, έτσι ώστε το δέρμα να απορροφήσει το αποσμητικό πιο γρήγορα, και να μπορέσει να απλωθεί σε ολόκληρη την μασχάλη σας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Τα πάντα για τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Τα πάντα για τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
Αποτελούν ίσως τη μεγαλύτερη κατηγορία light προϊόντων. Έτσι συναντάμε τυριά με λιγότερα λιπαρά, ημιάπαχο (1 -2 % λιπαρά) ή άπαχο (0 % λιπαρά) γάλα ή γιαούρτι. Στην προκειμένη περίπτωση έχει αφαιρεθεί ένα ποσό λιπαρών σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά προϊόντα.

Επίσης, σε κάποια γιαούρτια ή επιδόρπια γιαουρτιού χρησιμοποιούνται και τεχνητές γλυκαντικές ύλες, για να προσδοθεί γλυκιά γεύση, αλλά δεν είναι αυτές που χαρακτηρίζουν το προϊόν ως light.

Γενικότερα, τα γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά αποτελούν ίσως την πιο ασφαλή επιλογή light προϊόντων, καθώς αφενός μιλάμε απλώς για αφαίρεση κάποιου συστατικού χωρίς προσθήκη κάποιου άλλου (φυσικού ή τεχνητού) αφετέρου πρόκειται για τρόφιμα με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά.

Τα κορεσμένα λιπαρά είναι συστατικά που θα πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες καθώς σχετίζονται με σημαντικά προβλήματα υγείας και ως εκ τούτου τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά συστήνονται σήμερα όχι μόνο για κάποιον που θέλει για παράδειγμα να χάσει βάρος αλλά για τον ευρύτερο πληθυσμό.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι προτιμάμε τα ημιάπαχα (1 – 2 % λιπαρά) και όχι τα εντελώς άπαχα (0 %), καθώς στα τελευταία η ολική απουσία λίπους μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση από αυτά σημαντικών βιταμινών όπως η Α και η D, που χρειάζονται έστω και μικρή ποσότητα λίπους για να απορροφηθούν.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Κινδυνεύουν με κώφωση οι επαγγελματίες μουσικοί

Κινδυνεύουν με κώφωση οι επαγγελματίες μουσικοί
Τετραπλάσιες πιθανότητας να εμφανίσουν κώφωση λόγω θορύβων στο χώρο της δουλειάς τους έχουν οι επαγγελματίες μουσικοί, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ έχουν και σημαντικά αυξημένο κίνδυνο (κατά 57%) να νιώθουν ένα διαρκές βόμβο στα αυτιά τους, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Βόλφγκανγκ Άρενς του Πανεπιστημίου της Βρέμης και του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Λάϊμπνιτς, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Occupational and Environmental Medicine» μελέτησαν επί τέσσερα χρόνια περίπου 284.000 περιστατικά απώλειας της ακοής σε περίπου 3 εκατ. ανθρώπους ηλικίας 19 έως 66 ετών, από τα οποία τα 238 (ποσοστό 0,08%) αφορούσαν επαγγελματίες μουσικούς (σε σύνολο 2.227 μουσικών), που ζούσαν κυρίως σε πόλεις.

Η μη αναστρέψιμη απώλεια της ακοής μπορεί να προκληθεί από κάποιο ξαφνικό πολύ δυνατό θόρυβο, όπως μία έκρηξη ή πυροβολισμούς, όπως επίσης μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά ως αποτέλεσμα παρατεταμένης έκθεσης σε διάφορους δυνατούς θορύβους (π.χ. βιομηχανικούς). Η ακοή μειώνεται όσο γερνάει κανείς, όμως η έρευνα εστιάστηκε στην απώλεια που προκαλείται από περιβαλλοντικούς και επαγγελματικούς θορύβους.

Η σταδιακή απώλεια της ακοής έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να ακούσει κανείς όλη τη γκάμα των ήχων. Προηγούμενες μελέτες είχαν συμπεράνει ότι η παρατεταμένη έκθεση στην μουσική, στην οποία εκ των πραγμάτων εκτίθενται οι επαγγελματίες μουσικοί, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, αυξάνοντας την ευαισθησία της ακοής τους.

Όμως, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, «στους επαγγελματίες μουσικούς οι κίνδυνοι απώλειας της ακοής τους λόγω της μουσικής είναι μεγαλύτεροι από τα δυνητικά οφέλη για την ακουστική ευαισθησία τους, όπως είχαν υποστηρίξει προηγούμενοι ερευνητές».

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν είναι αμελητέο, καθώς μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα ζωής των μουσικών και, γι’ αυτό, οι τελευταίοι πρέπει να φοράνε προστατευτικά στα αυτιά τους, είτε παίζουν σε ορχήστρες, είτε σε ροκ μπάντες και γενικότερα σε κάθε περίσταση όπου γίνεται χρήση ενισχυτών. Ακόμη, εισηγούνται την τοποθέτηση διαχωριστικών ηχητικών «ασπίδων» ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα των ορχηστρών.
http://www.newsbeast.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory