Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Ετσι φαίνεται η γη απο τον ουρανό .

earth seen from saturn
http://www.minimarkettrikalon.blogspot.gr/#

Ο παλαιος ή ο καινουργιος ?

Ενα απιστευτο ποντικι .

Ευγεργετικός για την πρόληψη του διαβήτη ο καφές

Ευγεργετικός για την πρόληψη του διαβήτη ο καφές
Ο καφές αποτελεί για πολλούς μια αγαπημένη συνήθεια. Πολλοί είναι λοιπόν εκείνοι που δεν ζουν στην κυριολεξία χωρίς το frappe τους ή ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ, είτε το πρωί είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας τους.

Όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα έρχονται σήμερα να αναδείξουν τα οφέλη του όχι μόνο σε σχέση με την τέρψη μας αλλά και την υγεία. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Diabetologia, φάνηκε ότι πίνοντας περισσότερο καφέ μπορεί να μειωθεί και ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2.

Στα πλαίσια της εν λόγω μελέτης αναλύθηκαν τα επιστημονικά δεδομένα από σχεδόν 123.000 ενήλικες και από τα συμπεράσματα προέκυψε ότι άτομα που αύξησαν την κατανάλωση καφέ κατά ένα φλιτζάνι την ημέρα μείωσαν τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές φαίνεται ότι υπάρχει μια σχέση δόσης - απόκρισης μεταξύ της αύξησης της κατανάλωσης καφέ και του χαμηλότερου κίνδυνου για διαβήτη. Φαίνεται ότι ο συνδυασμός των αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών ουσιών στον καφέ, είναι υπεύθυνος για το χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Κεφίρ και υγεία

Κεφίρ και υγεία
Το κεφίρ είναι πια γνωστό για την μεγάλη του συνεισφορά στην καλή μας υγεία. Το γεγονός αυτό οφείλεται καταρχήν στο ότι αποτελεί ένα φυσικό προβιοτικό ποτό.

Ο όρος προβιοτικά περιγράφει τα τρόφιμα εκείνα τα οποία περιέχουν ωφέλιμους για την υγεία μικροοργανισμούς. Η υψηλή περιεκτικότητα του κεφίρ σε προβιοτικά (υψηλότερη από του γιαουρτιού) δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη παθογόνων και τοξικών μικροοργανισμών του παχέως εντέρου και επαναφέρει σε ισορροπία την φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου.

Οι ωφέλιμοι αυτοί οργανισμοί έχει βρεθεί ότι προωθούν την κινητικότητα των εντέρων, δημιουργούν ένα υγιέστατο πεπτικό σύστημα, προάγουν την καλή εντερική λειτουργία και συμβάλουν στην πρόληψη εμφάνισης καρκίνου.
Επιπλέον, όσον αφορά την πρόληψη καρκίνου, το ασβέστιο το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο κεφίρ (όπως και σε όλα τα γαλακτοκομικά) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης πολύποδων του παχέος εντέρου.

Πέρα ωστόσο από την προβιοτική του δράση, πληθώρα μελετών έχει βρει ότι το κεφίρ βελτιώνει καταστάσεις όπως η αναιμία, βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, έχει διουρητικές ιδιότητες και με συχνή χρήση υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.

Tips
• Tο κεφίρ αποτελεί ιδανική λύση πρόσληψης ασβεστίου ακόμη και σε άτομα τα οποία πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς εμπεριέχει ελάχιστη ποσότητα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό καταναλώνεται από τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς του.

• Είναι ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες

• Είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν, για την τρίτη ηλικία και για τα άτομα με προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.

• Βοηθά στην αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Η κρίση απειλεί την καρδιά των ελλήνων

Η κρίση απειλεί την καρδιά των ελλήνων
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για καρδιαγγειακά νοσήματα αυξήθηκαν, σύμφωνα με δυο ελληνικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Καρδιακή Ανεπάρκεια που διεξάγεται στην Αθήνα. Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Οι ερευνητές δρ. Αλέξιος Σαμεντζάς και δρ. Δήμητρα Παπαδημητρίου από το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου "Ελπίς" ανέλυσαν τα στοιχεία των εισαγωγών στο Γενικό Νοσοκομείο Ελπίς κατά τη διάρκεια δυο περιόδων. Η πρώτη περίοδος ήταν προ κρίσης, από το 2003 έως το 2007 και η δεύτερη από το 2008 έως το 2012, κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Στο καρδιολογικό τμήμα έγιναν 3.420 εισαγωγές στην πρώτη περίοδο και 3.860 τη δεύτερη. Κατά τη διάρκεια της κρίσης ο αριθμός των εισαγωγών αυξήθηκε και για τα δύο φύλα, αλλά ήταν στατιστικά πιο σημαντικός στις γυναίκες. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν μάλιστα και σε άτομα κάτω των 45 ετών, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα ήταν στατιστικά πιο σημαντικά στις γυναίκες. 

Σύμφωνα με την δρ. Παπαδημητρίου φαίνεται ότι η προστατευτική δράση των οιστρογόνων καταστρατηγείται από το έντονο στρες που αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου.

Όσον αφορά τις εισαγωγές για την κολπική μαρμαρυγή (επικίνδυνη αρρυθμία) και πάλι οι εισαγωγές ήταν περισσότερες την περίοδο της κρίσης, αλλά στατιστικά πιο σημαντικές για τις γυναίκες. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι αυξήθηκαν οι εισαγωγές στους κάτω των 60 ετών με τους άνδρες να είναι πιο επιβαρημένοι.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι οι εισαγωγές των ασθενών με κολπική μαρμαρυγή χωρίς κοινωνική ασφάλιση αυξήθηκαν (ιδιαίτερα στις γυναίκες), ενώ το ίδιο συνέβη και σε ασθενείς με έμφραγμα, αλλά η αύξηση ήταν στατιστικά σημαντική για τους άνδρες.

Πηγή: vita.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory