Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

άνθρωποι στριμώχνονται σαν σαρδέλες στο μετρό του Σάο Πάολο

people_are_packed_like_sardines_in_sao_paulos_subway_640_03
people_are_packed_like_sardines_in_sao_paulos_subway_640_04

Η ασυνήθιστη υποκουλτούρα της νεολαίας στη Νότια Αφρική

the_unusual_youth_subculture_in_south_africa_640_01
the_unusual_youth_subculture_in_south_africa_640_02

Αστείες εικόνες .

morning_picdump_559_640_01
morning_picdump_559_640_02

Όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν οι γυναίκες από τους άντρες

Ο απλουστευμένος τρόπος σκέψης των ανδρών, συχνά παρερμηνεύεται ως αδιαφορία, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποτελεί απλά μια φιλοσοφία που στοχεύει περισσότερο στην απόλαυση της ζωής, παρά στη μεμψιμοιρία εντός αυτής. ΑΝ μάθουν οι γυναίκες να σκέφτονται έστω και λίγο σαν τους άνδρες, ίσως τελικά οι ανθρώπινες σχέσεις καταφέρουν να αυξήσουν τα ποσοστά επιτυχίας τους.
Λοιπόν, κορίτσια...
1. Πείτε τη γνώμη σας
Οι άντρες φημίζονται για τις φιλίες τους γιατί δεν διστάζουν να είναι ειλικρινείς μέσα σε αυτές. Δυστυχώς, από την άλλη, οι γυναίκες, συχνά διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά στις φιλενάδες τους για όσα τις ενοχλούν, ανοίγοντας έτσι έναν κύκλο ανέκφραστων ενοχλήσεων και παρεξηγήσεων. Δοκιμάστε, λοιπόν, κορίτσια να εκφράζετε αυτό που σας ενοχλεί τη στιγμή που σας ενοχλεί, να λύνεται η παρεξήγηση, την ίδια στιγμή που δημιουργείται και η ζωή να συνεχίζεται.
2. Μάθετε να βλέπετε το δάσος και όχι το δέντρο
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της γυναικείας συλλογιστικής είναι η εμμονή στη λεπτομέρεια και η αδυναμία να διαχωρίζουν το όλον από μέρος. Οι άντρες έχουν την τάση να εξασκούν το αντίθετο και έτσι γλιτώνουν από το βάσανο της κάθε λεπτομέρειας για το κάθε τι που συμβαίνει. Ανοίξτε το βλέμμα σας περισσότερο και θα μοιάζει ξαφνικά η ζωή πολύ πιο εύκολη και κατανοητή.
3. Κουτσομπολεύετε λιγότερο
Σε όλους αρέσει λίγος κοινωνικός σχολιασμός με ψήγματα ειρωνείας και τάσεις συγκρίσεων, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε κανέναν. Κανείς άντρας δεν ενδιαφέρεται με αυτό τον τρόπο για τους φίλους τους, κανείς δεν δίνει σημασία τι φοράει ο καθένας και δεν συγκρίνει εαυτόν με κανέναν φίλο. Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο και θα έχετε πολλές λιγότερες αφορμές για προβληματισμό και κομπλεξισμό.
4. Μην κρατάτε κακία
Αφού σας ζήτησε συγγνώμη και έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζετε να είστε θυμωμένη με κάποιον ή κάποια. Ο θυμός και τα νεύρα που βράζουν μέσα σας βλάπτουν και εσάς και τη σχέση σας, είτε φιλική είναι, είτε ερωτική. Μάθετε από τους άντρες, να ξεχνάτε κάτι μόλις λυθεί η παρεξήγηση και να συνεχίζετε τη ζωή σας από εκεί που την αφήσατε, πριν όλα έρθουν τα πάνω κάτω.
5. Ζητήστε αύξηση
Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες για όλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι για τις εργαζόμενες γυναίκες ήταν πάντα δύσκολες. Εάν θεωρείτε πως εργάζεστε σκληρά για το μεροκάματο και το αναγνωρίζουν και οι συνάδελφοί σας αυτό, μην διστάζετε να ζητήσετε αύξηση, με το θάρρος και την τόλμη που θα το έκανε και ένας άντρας συνάδελφος. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε παρά μόνο να κερδίσετε.
6. Σταθείτε στο πλάι των φίλων σας
Ενώ οι άντρες έχουν ξεκάθαρη τακτική να στηρίζουν τους φίλους τους, υπό κάθε συνθήκη, οι γυναίκες δεν φημίζονται για την συντροφικότητα και αλληλεγγύη τους, η μία απέναντι στην άλλη. Αυτή η αδυναμία ή –ίσως- απροθυμία των γυναικών να στηρίξουν το ίδιο τους το φύλο, συμβαίνει όχι μόνο στους φιλικούς κύκλους αλλά και στο εργασιακό περιβάλλον. Την επόμενη φορά που κάποιος θα μιλήσει άσχημα για τη φίλη σας, δοκιμάστε να την υποστηρίξετε και θα νιώσετε πρώτα εσείς η ίδια την πραγματική αξία της φιλίας.
7. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας
Οι γυναίκες μεγαλώνουν με την έννοια των άλλων και αν κρίνουμε από το πως εκπαιδεύονται από τις μητέρες και τις γιαγιάδες, μαθαίνουν να βάζουν τους άλλους πρώτα και σε δεύτερη μοίρα τον ίδιο τους τον εαυτό.
Η διαφορά, λοιπόν, είναι πως οι άντρες δεν μεγαλώνουν με τέτοια ιδανικά και, παρά το γεγονός, ότι αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους άλλους, καταφέρνουν να φτιάξουν και οικογένειες και σχέσεις ζωής.
Σημασία έχει να διατηρείτε την προσωπικότητά σας και να μην ξεχνάτε ποτέ να φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας, χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε εγωκεντρισμό, και ύστερα τους άλλους, αλλιώς μην περιμένετε κανέναν να φροντίσει για εσάς.

Φρουκτόζη ή ζάχαρη; Ποια είναι πιο υγιεινή;

Η φρουκτόζη ή οπωροσάκχαρο είναι οργανική ένωση και ανήκει στην ευρύτερη ομάδα των υδατανθράκων (μονοσακχαρίτες). Πρόκειται για ένα φυσικό σάκχαρο που συναντάται στα κυρίως στα φρούτα ενωμένος συνήθως με την γλυκόζη και θεωρείται ο γλυκύτερος μονοσακχαρίτης που βρίσκεται ελεύθερος στη φύση. Η φρουκτόζη μαζί με τη γλυκόζη αποτελούν τα 2 συστατικά του δισακχαρίτη σακχαρόζης, της κοινής επιτραπέζιαςζάχαρης, καθώς επίσης και άλλων πολυσακχαριτών, όπως π.χ. της ινουλίνης. Τα τελευταία χρόνια επικράτησε η άποψη πως η φρουκτοζη είναι καλύτερης ποιότητας σάκχαρο από την κοινή μας ζάχαρη και προτάθηκε σαν φυσικό γλυκαντικό σε διαβητικούς ασθενείς. Είναι όντως καλύτερη από την ζάχαρη;
Πώς παράγεται η φρουκτόζη και σε ποια τρόφιμα βρίσκεται;
Η φρουκτόζη είναι φυσική ουσία που περιέχεται στα φρούτα και παράγεται με χημική επεξεργασία από αυτά. Την βρίσκουμε συνήθως σε σκόνη και κύβους και την χρησιμοποιούμε αυτούσια, σαν την ζάχαρη. Από την στιγμή που γίνεται σκόνη, προστίθενται σε αυτήν χημικές ουσίες αντί-συσσωματικές, ρεολογικές και συντηρητικές και γι αυτό εν μέρει παύει να είναι τελείως φυσική. Την βρίσκουμε όμως και σε υγρή μορφή σε ζαχαρούχα ποτά, σε αναψυκτικά που δεν είναι light, σε αθλητικά ποτά, στο κρύο τσάι, στους χυμούς και σε γλυκά του εμπορίου, σε προ-συσκευασμένα τρόφιμα, στα αλλαντικά, ενώ σαν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, την βρίσκουμε σε όλα σχεδόν τα συσκευασμένα τρόφιμα όπως οι σοκολάτες, κρουασάν, καραμέλες, έτοιμα κέικ, μαρμελάδες και παρόμοια τρόφιμα.
Ο μεταβολισμός της φρουκτόζης στον οργανισμό. Φρουκτόζη ή ζάχαρη;
 • Η κύρια διαφορά της φρουκτόζης από την γλυκόζη είναι ότι η φρουκτόζη μεταβολίζεται στο 100% στο συκώτι και αποθηκεύεται σαν λίπος γρηγορότερα, ενώ η γλυκόζη μόνο κατά το 20%. Δηλαδή όταν λαμβάνουμε 100 θερμίδες γλυκόζης, λιγότερο από μια 1 θερμίδα αποθηκεύεται σαν λίπος, όταν όμως λαμβάνουμε 100 θερμίδες φρουκτόζης, οι 30 θερμίδες αποθηκεύονται ως λίπος στο σώμα μας.
 • Μετά την πέψη, ένα μέρος της μετατρέπεται σε ελεύθερα λιπαρά οξέα (FFAs), σε λιπο-πρωτεΐνεςVLDLκαι σε τριγλυκερίδια, τα οποία συσσωρεύονται ως λίπος στο συκώτι και στους σκελετικούς μύες, προκαλώντας αντίσταση στην ινσουλίνη και μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, δηλαδή λιπώδη διήθηση (NAFLD).
 • Όταν καταναλώνεται, αυξάνει με πιο αργό ρυθμό την γλυκόζη στο αίμα σε σχέση με την ζάχαρη και το μέλι, κάτι που είναι θετικό για τους διαβητικούς ασθενείς που δεν πρέπει να έχουν απότομη αύξηση του ζαχάρου τους, όμως η αντίσταση στην ινσουλίνη που η φρουκτοζη προκαλεί, εξελίσσεται σε μεταβολικό σύνδρομο και σακχαρώδη διαβήτη. Η κατανάλωση γλυκόζης, δεν προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη στον ίδιο βαθμό.
 • Στην συνέχεια του μεταβολισμού της, ένα μέρος της μετατρέπεται σε ενεργό γλυκερόλη, η οποία χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα για την μετατροπή των ελεύθερων λιπαρών οξέων σε τριγλυκερίδια, με συνεπακόλουθη αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, κάτι που δεν συμβαίνει με την γλυκόζη.
 • Ο μεταβολισμός της φρουκτόζης από το ήπαρ αυξάνει την παραγωγή ουρικού οξέος ως παραπροϊόν, με ταυτόχρονη αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
 • Η φρουκτόζη έχει αρνητική επίδραση σε δύο ορμόνες που σχετίζονται με τον κορεσμό και την πείνα, την γκρελίνη και τη λεπτίνη αντίστοιχα. Η πρόσληψη φρουκτόζης δημιουργείέναν φαύλο κύκλο πείνας με αυξημένη πρόσληψη φαγητού και αυξημένη αποθήκευση λίπους.
 • Όταν η φρουκτόζη καταναλώνεται σε υγρή μορφή σε αναψυκτικά και ζαχαρούχα ποτά, δεν συνδέεται με άλλους υδατάνθρακες ή με φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να απορροφάται και να μεταβολίζεται πολύ πιο γρήγορα από ότι αν προσλαμβάνεται από τα φρούτα που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες..
 • Θερμιδικά η φρουκτόζη έχει τις ίδιες θερμίδες με την ζάχαρη και το μέλι.
Επιδράσεις της φρουκτόζης στη υγεία
Μερικά από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η υψηλή κατανάλωση φρουκτόζης είναι:
 • Η παχυσαρκία και αύξηση του λιπώδους ιστού.
 • Η αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτης τύπου 2.
 • Το μεταβολικό σύνδρομο.
 • Αυξημένα τριγλυκερίδια και αυξημένη LDL (κακή) χοληστερόλη.
 • Αυξημένη αρτηριακή πίεση.
 • Λιπώδης διήθηση του ήπατος.
 • Καρδιαγγειακές παθήσεις.
 • Ουρική αρθρίτιδα.
Είναι σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε ότι η κατανάλωση της φρουκτόζης δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερη από την κατανάλωση ζάχαρης (γλυκόζη και φρουκτοζη μαζί) και για αυτό η καλύτερη λύση για μια υγιεινή διατροφή η αποφυγή και των δύο ουσιών. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, η ελαχιστοποίηση των επεξεργασμένων τροφίμων είναι σίγουρα ορθή πολιτική προστασίας της υγείας μας.
Από τη Βασιλική Νεστορή, Διαιτολόγο και επιστημονική συνεργάτη του www.iator.gr

Τα 7 «αμαρτήματα» που βλάπτουν τα δόντια σας


Θυμηθείτε όλες τις φορές που σας άρεσε ένα αγόρι ή ένα κορίτσι, στην άλλη άκρη της μπάρας και αποφασίσατε, μετά από πολλή σκέψη και ακόμα περισσότερο αλκοόλ να τον/την προσεγγίσετε και μόλις σας σκάει το πρώτο χαμόγελο, καταλήγετε να ψάχνετε την έξοδο κινδύνου.
Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, μάλλον θα αντιληφθήκατε την πραγματική σημασία ενός ωραίου χαμόγελου, που μέχρι πρότινος θεωρούσατε δεδομένη και από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα θα αρχίσατε να προσέχετε με περισσότερη συνέπεια την υγεία των δοντιών σας.
Αν δεν σας έχει συμβεί όμως το προαναφερθέν περιστατικό, ίσως και να μην έχετε αντιληφθεί τη σημασία που έχει η σωστή φροντίδα των δοντιών. Διαβάστε παρακάτω τα 7 αμαρτήματα που διαπράττουμε ενάντια στα δόντια μας και αλλάξτε πλεύση όσο είναι ακόμα νωρίς. Είναι κρίμα να μην έχετε το χαμόγελο που αρμόζει στην προσωπικότητά σας.
Τα βουρτσίζετε με πάθος
Εάν βουτσίζετε τα δόντια σας με δύναμη, νομίζοντας, ότι έτσι τα καθαρίζετε καλύτερα κάνετε λάθος. Το δυνατό βούρτσισμα προκαλεί φθορά στο σμάλτο των δοντιών, κάνοντας τα έτσι πιο ευαίσθητα, ενώ τραυματίζετε έτσι και τα ούλα σας. Χρησιμοποιείτε μαλακή ή μέτρια οδοντόβουρτσα και βουρτσίζετε πάντα με κυκλικές κινήσεις.
Καταναλώνετε πολλές όξινες τροφές
Οι όξινες τροφές έχουν την ικανότητα να προκαλούν ζημιά και αυτές στο σμάλτο των δοντιών, στερώντας τα από την προστασία που τους παρέχει ο σμάλτος. Το πρόβλημα όμως με τη συγκεκριμένη ουσία είναι ότι δεν αναπληρώνεται, με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένα τα νεύρα που ήταν κάτω από το σμάλτο και καταλήγετε να νιώθετε πόνο, όταν τρώτε κάτι ζεστό ή κρύο. Οι συνήθεις όξινοι ύποπτοι είναι τα αναψυκτικά, ο χυμός από πορτοκάλι και λεμόνι, το κρασί και κάποιες καραμέλες.
Ένας τρόπος για να συνεχίσετε να τρώτε τις αγαπημένες σας καραμέλες με γεύση λεμόνι είναι να ουδετεροποιείτε το ph του στόματος κάθε φορά, πίνοντας νερό, όσο τις καταναλώνετε ή να χρησιμοποιείτε καλαμάκι όταν πίνετε φυσικό χυμό πορτοκάλι.
Υπερβάλλετε με τη λεύκανση
Όσο μεγαλώνουμε τα δόντια χάνουν την λαμπερότητά τους αλλά η επιθυμία μας να τα διατηρήσουμε λευκότερα λευκά, μας οδηγεί σε τεχνικές που τελικά τα βλάπτουν. Το χημικό που χρησιμοποιείται για τη λεύκανση είναι ελαφρώς όξινο, προκαλώντας έτσι σταδιακή αποδυνάμωση του σμάλτου, δημιουργώντας πόρους που τελικά αφήνουν εκτεθειμένα τα δόντια. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πως το φυσικό λευκό των δοντιών δεν είναι το αφύσικο άσπρο, αλλά το σπασμένο λευκό.
Συνδυάζετε καυτό με παγωμένο
Όταν τρώτε ένα ζεστό κομμάτι πίτσα, προκαλείτε διαστολή του σμάλτου. Όταν αυτό το κομμάτι πίτσα, ακολουθείται από μια παγωμένη γουλιά αναψυκτικού, προκαλείτε συστολή του σμάλτου. Αυτή εναλλαγή διαστολής και συστολής, ζεστού και κρύου, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πολύ λεπτής γραμμής στην επιφάνεια των δοντιών, που καταλήγει σε λεκέδες και ραγίσματα. Για να προστατέψετε τα δόντια σας από μακροχρόνιες συνέπειες, τρώτε την πίτσα με το μαχαιροπίρουνο και πίνετε το αναψυκτικό με καλαμάκι.
Δεν είναι καλή η οδοντόπαστα που χρησιμοποιείτε
Αποφεύγετε τις δυνατές οδοντόκρεμες που πιθανώς προκαλέσουν αμυχές στο σμάλτο των δοντιών. Προτιμάτε τις φθοριούχες, καθώς το συγκεκριμένο μέταλλο παρέχει extra προστασία στα δόντια, ακόμα και αν δεν καταφέρνει να αναπληρώνει την ενδεχόμενη απουσία του σμάλτου.
Τα χρησιμοποιείτε και για άλλα πράγματα, εκτός από μάσημα
Μπορεί εσείς να μην το συνηθίζετε, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιλαμβάνονται τα δόντια τους σαν ένα ακόμα εργαλείο και είτε σπάνε παγάκια με αυτά, είτε σκίζουν πλαστικά σακουλάκια, είτε ανοίγουν μπουκάλια μπύρας. Τα δόντια υπάρχουν για να μασάμε την τροφή και να χαρίζουμε στους άλλους διάπλατα χαμόγελα. Μπορεί να μην είναι εμφανείς οι ζημιές που τους προκαλείτε, αλλά θα φανούν σε βάθος χρόνου όταν εμφανιστούν τα πρώτα ραγίσματα και χρειαστείτε τα πρώτα σφραγίσματα.
Δεν είστε συνεπείς όσον αφορά στην καθαριότητα
Μην υποτιμάτε τις συνέπειες που έπονται όταν δεν καθαρίζετε καθημερινά τα δόντια σας και δεν φροντίζετε για τη στοματική σας υγιεινή. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε οδοντόβουρτσα, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας οδοντικό νήμα και να κάνετε ένα πρώτο καθάρισμα  με αυτό. Να θυμάστε πως η πρόληψη της στοματικής υγιεινής είναι πολύ φθηνότερη και σαφώς πιο ανώδυνη από τη θεραπεία της.
http://www.clickatlife.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory