Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Ομορφες κοτσίδες .

creative-braid

Την κατάλληλη στιγμή .

laughinstation-1
laughinstation-1

29 πράγματα που σίγουρα δεν ήξερες για το Star Wars

Γιατί οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα ενώ οι άντρες όχι;

Στην πραγματικότητα, μπορεί να τύχει και στους άντρες να έχουνε κυτταρίτιδα, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τις γυναίκες, καθώς επίσης, το πιο πιθανό είναι να φαίνεται λιγότερο. 

Οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα λοιπόν, λόγω "διαφορετικής κατασκευής" από τους άντρες. 

Συγκεκριμένα, αυτό συμβαίνει εξατίας των οιστρογόνων! 

καταπολέμηση κυτταρίτιδαςΓια κάποιο λόγο (που ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς, γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει 100% αποτελεσματικήκαταπολέμηση της κυτταρίτιδας), τα οιστρογόνα, προκαλούν αυξημένη συγκέντρωση - διόγκωση των λιποκυψελών (λιπώδη κύτταρα), με αποτέλεσμα να είναι ορατό αυτό και εκτός δέρματος και κατά συνέπεια να έχουμε αυτό το φαινόμενο! 

Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι μία δύσκολη υπόθεση. 

Διαβάστε όμως περισσότερα σε άλλο άρθρο μας τι είναι κυτταρίτιδα.(και αντίστοιχα δείτε τι προκαλεί κυτταρίτιδα

οιστρογόνα και κυτταρίτιδαΤώρα, συνεχίζοντας, και οι άντρες έχουν κι αυτοί κάποια οιστρογόναπου μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο φαινόμενο. 

Όμως υπάρχουν κάποιες διαφορές... 

Στις γυναίκες, πέραν των οιστρογόνων, οι λιποκυψέλες τους έχουν μεγαλύτερο πάχος με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί. Παράλληλα, έχουν και λεπτότερο δέρμα, άρα το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης και διόγκωσης των λιποκυψελών, να είναι πιο έντονο και πιο ορατό! 

Τελευταίο και πιο σημαντικό, είναι ότι οι γυναίκες έχουν πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση οιστρογόνων από τους άντρες! 

Οπότε καταλαβαίνετε τώρα τι συμβαίνει... 

Άρα, δεν έχουνε κυτταρίτιδα μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες, όμως στις γυναίκες εξαιτίας περισσοτέρων οιστρογόνων και εξαιτίας της "κατασκευής τους", είναι πιο αυξημένα, πιο έντονα και πιο εμφανή τα πράγματα. 

Γι’ αυτό μας δημιουργείται η εντύπωση ότι μόνο οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα!

Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών;

Πάντως σίγουρα δεν υπάρχουν για να υποδηλώνουν τη μοναδικότητα του καθενός!! (το δακτυλικό αποτύπωμα που λέμε) 

Αυτό ίσως να το ξέρετε...

Σε κάθε άνθρωπο, οι γραμμές που έχει σχηματισμένες στις παλάμες των χεριών και στα δάχτυλα, είναι διαφορετικά σχεδιασμένες.

Έτσι, ο κάθε άνθρωπος έχει "αυτό το κάτι μοναδικό": τον διαφορετικό σχηματισμό των γραμμών!


Απλά εμείς εκμεταλλευόμαστε το φαινόμενο της μοναδικότητας των γραμμών στην παλάμη - στα δάχτυλα του χεριού του κάθε ανθρώπου, ώστε να μπορούμε να ταυτοποιήσουμε βάση αυτού του αποτυπώματος, ποιανού ανθρώπου είναι το αποτύπωμα -άρα ποιος είναι. 

Τώρα, αυτή η ερώτηση για τις γραμμές στις παλάμες των χεριών, αποτέλεσε αφορμή μεγάλης διαμάχης μεταξύ των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το θέμα. 

γραμμές στα χέρια

Φυσικά επίσιμη απάντηση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, παρά μόνο υποθέσεις... 

Κάποιοι πίστευαν ότι οι γραμμές στα χέρια, υπάρχουν ώστε να μας βοηθάνε να κρατάμε διάφορα πράγματα, χωρίς να γλιστράνε από τα χέρια μας -από τις παλάμες. 

Θεωρήθηκε ότι αυτές οι γραμμές χρησιμοποιούνται ως "αντιολισθητικές". 

Όπως όμως ήταν λογικό, αυτή η θεωρία καταρρίφθηκε γρήγορα. 

Η πιο επικρατέστερη, είναι αυτή που αναφέρει ότι οι γραμμές αυτές, μας βοηθάνε στο να έχουμε πιο έντονη αφή στην παλάμη και στα δάχτυλά μας! 

Κάνοντας το δέρμα στα σημεία αυτά μικροσκοπικές κοιλαδες και κορυφές, αυξάνεται ουσιαστικά η επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα καλύτερη αντίληψη για το αντικείμενο που ακουμπάμε. 

Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι εξαιτίας αυτών των "ανωμαλιών", όταν ακουμπάμε ένα αντικείμενο, το αντιλαμβανόμαστε από διάφορες μικροσκοπικές γωνίες, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο βελτιωμένη αίσθηση γι’ αυτό. 

Αντίστοιχα, αν το αντικείμενο είναι μικροσκοπικό, μπορούμε να το χειριστούμε καλύτερα! 

γραμμές στις παλάμες δάχτυλα

Αυτή λοιπόν είναι η επικρατέστερη θεωρία στο ερώτημα "γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών και στα δάχτυλα". 

Ποια φαγητά κάνουν καλό στο δέρμα και ποια βλάπτουν;

ο έχετε ξανακούσει: «Είστε αυτό που τρώτε!» Αυτό είναι αλήθεια, επειδή η εμφάνιση του δέρματός σας δεν εξαρτάται μόνο από το πώς κάνετε απολέπιση, αλλά και από τα τρόφιμα που καταναλώνετε, τόσο θετικά όσο και αρνητικά. 

Το να τρώτε υγιεινά, όχι μόνο θα σας κάνει να δείχνετε καλά, αλλά θα σας κάνει να νιώθετε καλά. 

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα τρόφιμα θα επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σας και θα πρέπει να τα αποφεύγετε. 

Τρόφιμα που κάνουν καλό στο δέρμα

φαγητά κάνουν καλό στο δέρμαΑς ξεκινήσουμε λοιπόν πρώτα, βλέποντας τα φαγητά που κάνουν καλό στο δέρμα, ώστε να τα υπολογίζετε και να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. 

Ντομάτες – Οι ντομάτες είναι μια θαυμάσια επιλογή, διότι περιέχουν ένα φυτοχημικό (αντιοξειδωτικό) που ονομάζεται λυκοπένιο που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. 

Σας βοηθά να προστατεύσετε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς επίσης χρησιμεύει ως ένα αντί-γηραντικό προϊόν. Μερικές φορές οι ντομάτες μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο για μια θεραπεία ακμής ή και για να αποφεύγετε τα σπυράκια. 

Η οξύτητα των ντοματών βοηθά να καθαρίσετε την ακμή και τασπυράκια, και η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C βοηθούν επίσης. Για μια ήπια θεραπεία ακμής, κόψτε μια ντομάτα στη μέση και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο. 

Αφήστε την για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε και ενυδατώστε. Κάντε το αυτό αρκετές φορές την εβδομάδα και η ακμή σας είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να υποχωρεί. 


Τα μάνγκο, η παπάγια, και τα βερίκοκα - Αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε χρωστικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της γενικής εμφάνισης του δέρματός σας και το χρώματός του. 

Οι χρωστικές ουσίες αποθηκεύονται στο λίπος ακριβώς κάτω από το πρώτο στρώμα του δέρματος. Χωρίς αυτό θα μπορούσατε να δείχνετε χλωμοί και κιτρινωποί. 


Γλυκοπατάτες - Γεμάτες βιταμίνη C. Το οποίο είναι υπέροχο για την αποφυγή των ρυτίδων. Οι γλυκοπατάτες θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις ελεύθερες ρίζες που ρέουν μέσα από το σώμα σας και να καταπολεμήσετε τα προβλήματα του δέρματος! 


Χυμός πορτοκαλιού, φυσικά, είναι επίσης γεμάτος με βιταμίνη Cκαι ό,τι πρέπει για το δέρμα σας. 


Σπανάκι – Θυμάστε τον Ποπάυ; Θα ήταν καλό να ακολουθήσετε το παράδειγμά του τρώγοντας όσο σπανάκι έτρωγε και αυτός! Όχι μόνο θα σας κάνει δυνατές, αλλά αυτό το λαχανικό μπορεί να σας προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και τους όγκους. 

Τα φύλλα του σπανακιού βοηθούν στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο με την επισκευή των κυττάρων και του DNA, ενώ βοηθούν επίσης να διατηρηθεί η ανάπτυξη. 


Κονσέρβες τόνου - Αυτό το ψάρι είναι γεμάτο με ένα θρεπτικό συστατικό που ονομάζεται σελήνιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση σφιχτού και λείου δέρματος. 

Το θρεπτικό αυτό συστατικό διατηρεί την ελαστίνη που επίσης βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων. Το να τρώτε τόνο μπορεί επίσης να αποτρέψει "βλάβες" από τον ήλιο: αποτρέπει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες. 


Κάρδαμο - Ένα κοινό μαγειρικό λάδι που επίσης διπλασιάζει την ενυδάτωση του δέρματος. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για εκείνους που έχουν ξηρό ή λεπιοειδές δέρμα. 

Πλούσιο σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, το κάρδαμο μπορεί να διευκολύνει ορισμένες διαταραχές του δέρματος όπως ακμή, ξηροδερμία, δερματίτιδα όταν καταναλώνονται. 


Μούρα - Όλα τα μούρα, οι φράουλες ακόμη και τα βατόμουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά. Αυξάνουν την ευρωστία του δέρματος. 

Βάλτε τα στα δημητριακά σας, ή φάτε τα ως σνακ το μεσημέρι. Όχι μόνο θα δείχνετε καλύτερες, αλλά είναι και νόστιμα επίσης! 


Νερό - Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας είναι να πίνετε πολύ νερό. Όσο περισσότερο πίνετε, τόσο περισσότερο θα ξεπλύνετε τις τοξίνες. 

Το να πίνετε άφθονο νερό θα σας εξασφαλίσει επίσης στο να φαίνεστε και να αισθάνεστε τέλεια. 

Τρόφιμα που βλάπτουν το δέρμα

φαγητά βλάπτουν το δέρμαΤώρα, στον αντίποδα ας δούμε ταφαγητά που βλάπτουν το δέρμα ώστε όσο γίνετε να τα αποφεύγουμε. 


Αλκοόλ – Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αφυδατώνει το δέρμα και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες θα συμφωνήσουν ότι το ξηρό δέρμα είναι η "άμεση διαδρομή προς τις ρυτίδες". 


Τηγανιτές πατάτες & Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη - πιστεύεται ότι θα οδηγήσουν σε ακμή και σπυράκια και γενικά σε ταχύτερη γήρανση του δέρματος. 

Άλλες τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη που μπορεί να μη φανταζόσασταν είναι το άσπρο ψωμί, το ρύζι, τα αναψυκτικά, κλπ
http://coolweb.gr/fagita-kanoun-kalo-derma-vlaptoun/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory