Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Οταν είσαι λιώμα ..

a_little_drunken_debauchery_640_60
a_little_drunken_debauchery_640_56

Τρομακτικη εμπειρια .

glass_floor_01
glass_floor_02
glass_floor_03
glass_floor_04
glass_floor_06



glass_floor_07

Τατουάζ που ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει

tattoo_art_01

Η επιστήμη καταρρίπτει τρεις μύθους για τις δίαιτες

Προτού αρχίσετε κάποια “ακραία” δίαιτα ή μια που είναι πολύ δημοφιλής και σας εγγυάται άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, φροντίστε να έχετε πλήρη γνώση του τι ακριβώς σημαίνει για τον οργανισμό σας μια δίαιτα. Ειδικά αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, τότε η αυθαίρετη επιλογή μίας δίαιτας για να την εφαρμόσετε, μπορεί να αποδειχτεί μία επικίνδυνη επιλογή.
Δείτε μερικούς διαδεδομένους “μύθους” σχετικά με τις δίαιτες και τι λέει για τον κάθε ένα η επιστήμη:
Πρέπει να κόψετε τελείως τον καφέ/καφεΐνη;
Αν και πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να στραφούν στο τσάι, ο καφές δεν είναι εντελώς κακός για εσάς. Μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να συγκρατήσετε την όρεξή σας, ενώ έρευνα του Χάρβαρντ έχει δείξει ότι δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Στην πραγματικότητα, μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές είναι ευεργετικός για την υγεία σας. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη, για τη νόσο του Πάρκινσον και για τον καρκίνο του ήπατος. Ωστόσο, αν είστε έγκυος ή αν έχετε προβλήματα πίεσης ή του σακχάρου στο αίμα, ο καφές δεν είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή για εσάς.
Διατροφή χωρίς γλουτένη, σημαίνει πιο υγιεινή διατροφή;
Μόλις ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού (περίπου το 1%) έχει πρόβλημα στον μεταβολισμό της γλουτένης και χρειάζεται ειδική δίαιτα για αυτό. Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη, αν και είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, δεν είναι στην απαραίτητα η καλύτερη επιλογή για σας σε σύγκριση με μια κανονική διατροφή που περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως και άλλες τροφές με γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στη σίκαλη, το κριθάρι και το σιτάρι, και συχνά βρίσκεται όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στα φάρμακα και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Η γλουτένη από μόνη της δεν σας βλάπτει, ούτε θα σας κάνει να πάρετε βάρος. Την βρίσκετε σε πολλές τροφές που ταυτόχρονα έχουν πολύτιμα υγιή θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Αν δεν έχετε κοιλιοκάκη ή διαγνωσμένη αλλεργία στο σιτάρι, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι περιττά και πιθανόν να μην είναι πολύ υγιεινά για εσάς.
Οι δίαιτες “των υγρών” λειτουργούν;
Αυτές οι δίαιτες προτείνονται συνήθως ως σύντομα και έντονα προγράμματα αποτοξίνωσης και/ή απώλειας κιλών. Ωστόσο, αν και μπορεί να χάσετε αρκετά κιλά λόγω της αιφνίδιας έλλειψης θερμίδων, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε αυτό το σωματικό βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν στερείτε απότομα από το σώμα σας από την κανονική ποσότητα από θερμίδες που χρειάζεται καθημερινά, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει σημαντικά για να διατηρήσει την ενέργειά σας. Το αν επιστρέψετε στη συνέχεια σε μια κανονική διατροφή μετά από μια “υγρή δίαιτα” συχνά θα οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αν δεν βρείτε έναν τρόπο για να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας σε υψηλό επίπεδο, είτε μέσω της άσκησης ή μέσω μικρότερων γευμάτων. Επιπλέον, η “δίαιτα των υγρών” μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη, κόπωση, ακόμα και απώλεια της μυϊκής μάζας αν αφήνετε απ’ έξω απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.
Πηγή: onmed.gr


Βγάζετε περίεργα σημάδια στη γλώσσα; Πέντε προβλήματα υγείας που φαίνονται από το στόμα

Βγάζετε περίεργα σημάδια στη γλώσσα; Πέντε προβλήματα υγείας που φαίνονται από το στόμα
Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποια περίεργα σημάδια που μπορεί να εμφανίζονται στη γλώσσα σας; Αν ναι, ίσως, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Συνήθως, τα σημάδια μαρτυρούν ένα πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με το onmed, μπορεί να κρύβεται ακόμα και ένα σοβαρό πρόβλημα.
Εντοπίστε τα ανησυχητικά σημάδια πριν να είναι πολύ αργά!
1. Γκρίζα ή λευκή φουσκάλα κάτω από τη γλώσσα
Μπορεί να αποτελεί ένδειξη απόφραξης του σιελογόνου αδένα. Αυτό σημαίνει ότι οι μικροσκοπικοί αγωγοί που βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα δεν αποστραγγίζουν επαρκώς το σάλιο. Το αποτέλεσμα είναι το οίδημα, η συσσώρευση υγρού και ο πόνος. Η συχνότερη αιτία της απόφραξης του σιελογόνου αδένα είναι ο σιαλόλιθος, ένα απόθεμα ασβεστίου όμοιο με την πέτρα στα νεφρά. Εάν η φουσκάλα δε φύγει από μόνη της, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας.
2. Πληγές στο στόμα με λευκό «φωτοστέφανο»
Μια υγιής γλώσσα είναι ροδαλή και λεία, χωρίς εξογκώματα. Τα κοκκινωπά ή λευκά σημάδια με κόκκινο περίγραμμα ή τα λευκά σημάδια ακανόνιστου σχήματος μπορεί να αποτελούν ένδειξη καρκίνου. Η λοίμωξη από τον ιό HPV αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο του στόματος.
3. Κοκκίνισμα στη γλώσσα
Μπορεί να αποτελεί ένδειξη έλλειψης βιταμινών. Η γλώσσα φανερώνει κυρίως την έλλειψη βιταμίνης Β12, καθώς αυτή είναι απαραίτητη για την υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η έλλειψη της βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση αναιμίας, με αποτέλεσμα τον πόνο στη γλώσσα. Μπορούμε να πάρουμε τις απαραίτητες ποσότητες βιταμίνης Β12 από το κρέας, το γάλα, το ψάρι και τα αυγά.
4. Οίδημα
Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που χρειάζεται άμεση προσοχή, καθώς μπορεί να αποτελεί ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης. Η αλλεργική αντίδραση προκαλεί διόγκωση των αεραγωγών πίσω από τη γλώσσα, με αποτέλεσμα ο μυς να πιέζεται έντονα προς τα εμπρός. Αν το επεισόδιο δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, το οίδημα μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απόφραξη των αεραγωγών και να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία.
5. Ξηρότητα και λευκό χρώμα της γλώσσας
Η ξηροστομία είναι αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής σάλιου. Έτσι, επηρεάζεται η ισορροπία των βακτηρίων του στόματος και κατ’ επέκταση μπορεί να παρατηρηθούν αλλαγές στο χρώμα και την υφή της γλώσσας. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ξηροστομία αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανιστούν προβλήματα στα ούρα και βλάβες στα δόντια, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες λοίμωξης του στόματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το σάλιο εναποθέτει, υπό φυσιολογικές συνθήκες, πολύτιμα μέταλλα στα δόντια, διατηρώντας τα υγιή.
Πηγή: iefimerida.gr


Αναγνώρισε το καλό ελαιόλαδο σε τρία απλά βήματα…

Αναγνώρισε το καλό ελαιόλαδο σε τρία απλά βήματα...
Όπως το παλιό καλό κρασί! Η επιλογή του ελαιόλαδου είναι ολόκληρη επιστήμη και εσύ μαθαίνεις από πρώτο χέρι τα μυστικά του. Άλλωστε μην ξεχνάς πως από λάδι σε λάδι θα ανακαλύψεις μεγάλες διαφορές τόσο στη γεύση, όσο και στο άρωμα.
Οι ειδικοί του ΑΛΤΙΣ σου εξηγούν πως μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα ελαιόλαδο με πλούσια γεύση και άρωμα ή ένα απαλό ελαιόλαδο με γλυκιά επίγευση…
Τα μυστικά της γευσιγνωσίας
Τα στάδια της αναγνώρισης ενός ελαιολάδου είναι απλά και εύκολα. Σε τρία  βήματα θα μπορέσεις να γνωρίσεις τα μυστικά της γευσιγνωσίας του ελαιολάδου με τη βοήθεια του Άλτις:
Βήμα 1ο: Βάζουμε λίγη ποσότητα ελαιολάδου σε ένα ποτήρι κρασιού και το κουνάμε, ώστε να “λαδωθούν” τα τοιχώματά του.
Βήμα 2ο: Το λόγο έχει πρώτα η μύτη μας. Μυρίζουμε παίρνοντας μια βαθιά αναπνοή. Έτσι, ανακαλύπτουμε τα αρώματα του καρπού της ελιάς, που μπορεί να μας θυμίσουν από χαμομήλι, μέχρι ματζουράνα. Όχι, δεν πρόκειται για πρόσθετα αρώματα βοτάνων. Είναι τα αρώματα της φύσης που κλείνονται στο χυμό της ελιάς, όπως συμβαίνει και με το κρασί.
Βήμα 3ο: Βάζουμε μία μικρή ποσότητα (1 κουταλάκι του γλυκού) στο στόμα μας και το κρατάμε λίγη ώρα στο μπροστινό και μετά στο πίσω μέρος της γλώσσας. Το αφήνουμε να φτάσει σε όλα τα σημεία της γλώσσας και στη βάση του ουρανίσκου. Οι αρετές του καλού ελαιολάδου, όπως το «πικρό», το «πικάντικο», το «φρουτώδες», θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις μας.
Αναγνώρισε τα καλά στοιχεία του λαδιού
Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς με τον καιρό να αναγνωρίσεις τα θετικά του ελαιολάδου και να αποφεύγεις τα αρνητικά του χαρακτηριστικά.
Πόσες γεύσεις και αρώματα χωράει ένας καρπός ελιάς; «Ένας καλός γευσιγνώστης ξέρει», μας λέει η Λόλα Καππάτου ειδικός της ΑΛΤΙΣ.
OI ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΟΣΜΕΣ
Αμύγδαλο: Η γεύση αυτή μπορεί να έχει δύο διαφορετικούς τύπους. Ένας είναι η τυπική γεύση του νωπού αμύγδαλου, ο άλλος είναι εκείνη του ξηρού και υγιούς αμύγδαλου που «μας πιάνει» στο λαιμό. Στο τέλος αφήνει μία εντελώς ξεχωριστή γεύση που γίνεται αντιληπτή στον ουρανίσκο.
Γλυκιά: Ευχάριστη γεύση του ελαίου, όχι σαφώς σακχαρώδης, στην οποία δεν κυριαρχούν τα χαρακτηριστικά του πικρού, του στυφού ή της δριμύτητας στη γεύση.
Μήλο: Η γεύση του ελαιολάδου που θυμίζει το φρούτο.
Πικάντικη: Είναι η αίσθηση της μικρής ενόχλησης στο λαιμό, το πιπεράτο που προέρχεται από λάδια παραγόμενα στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου κυρίως από ανώριμες ελιές. Η αίσθηση αυτή προκαλείται από τη δράση φαινολικών ουσιών πάνω στην άκρη του τρίδυμου νεύρου και εξαλείφεται λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δοκιμή. Η ένταση του πικάντικου μειώνεται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης του ελαιολάδου.
Tip: Δεν πρέπει να συγχέουμε αυτή την αίσθηση του «πιασίματος» με εκείνη του ταγγού, όπου εκεί η αίσθηση είναι πολύ ενοχλητική και διατηρείται για πολύ περισσότερο χρόνο.
Πικρή: Χαρακτηριστική γεύση του ελαίου που λαμβάνεται από πράσινες ελιές ή από ελιές που ακόμα είναι άγουρες.
Πράσινα φύλλα (πικρό): Γεύση του ελαίου που λαμβάνεται από πολύ πράσινες ελίες που αλέστηκαν αναμεμειγμένες με φύλλα και κλαδιά.
Φρουτώδης: Γεύση που θυμίζει ταυτόχρονα το άρωμα και τη γεύση του νωπού φρούτου που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και το οποίο έχει συλλεγεί στην άριστη φάση της ωριμότητάς του. Το φρουτώδες γίνεται αντιληπτό είτε απευθείας από τη μύτη, είτε από το πίσω μέρος αυτής και εξαρτάται από την ποικιλία της ελιάς. Η ιδιότητα αυτή είναι η πλέον σημαντική στην οργανοληπτική αξιολόγηση διότι, εάν δεν γίνει αντιληπτή, το δοκιμαζόμενο ελαιόλαδο δεν θα ταξινομηθεί ως εξαιρετικό ή παρθένο.
ΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΟΣΜΕΣ
Καλό είναι όμως να ξέρεις και τις δυσάρεστες γεύσεις του κακού ελαιόλαδου:
Αγγούρι: Γεύση ελαίου που δημιουργείται μετά από εξαιρετικά παρατεταμένης διάρκειας συσκευασία σε ερμητικά κλειστούς χώρους,
Άλμη: Γεύση του ελαίου που λαμβάνεται από ελιές διατηρημένες σε αλατούχα διαλύματα.
Ατροχάδο: Χαρακτηριστική οσμή-γεύση ελαίου που έχει ληφθεί από ελιές αποθηκευμένες σε σωρούς και που έχουν υποστεί ένα προχωρημένο στάδιο αναερόβιας ζύμωσης.
Κρασώδες-ξυδάτο: Χαρακτηριστική οσμή-γεύση ελαιολάδου που μας θυμίζει κρασί ή ξύδι.
Λάσπες: Χαρακτηριστική γεύση του ελαίου που λαμβάνεται από λάσπες που μεταγγίζονται σε ληκύθους ελαίου και σε υπόγειες αποθήκες.
Μεταλλική: Γεύση που θυμίζει μέταλλα. Είναι χαρακτηριστική του ελαίου που έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επαφή με τρόφιμα ή μεταλλικές επιφάνειες, υπό ακατάλληλες συνθήκες.
Μουχλιασμένο-νοτισμένο: Χαρακτηριστική οσμή-γεύση ελαίου που έχει ληφθεί από ελιές που έχουν προσβληθεί από μύκητες και ζυμομύκητες.
Μούργα: Χαρακτηριστική οσμή-γεύση ελαιολάδου που έχει έλθει σε επαφή με το κατακάθι που καθιζάνει στις δεξαμενές φύλαξής του. Για το λόγο αυτό συνίσταται η μετάγγιση του ελαιολάδου ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα σε άλλο δοχείο φύλαξης, χωρίς όμως «να πάρει αέρα».
Παλιό ή ταγγισμένο: Χαρακτηριστική γεύση του ελαίου όταν παραμένει πολύ καιρό στα δοχεία αποθήκευσης.
Τάγγισμα: Γεύση χαρακτηριστική και κοινή σε όλα τα έλαια και λίπη που έχουν υποστεί διαδικασία αυτοξείδωσης.
Χώμα: Χαρακτηριστική γεύση ελαίου που λαμβάνεται από ελιές που έχουν συλλεχθεί με χώμα ή λάσπες και οι οποίες έχουν πλυθεί.
Πηγή: tlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory