Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Τατουάζ

tattoo_appreciation_pics_640_01

Συμβαίνουν και αυτά .

Προφανώς κάποιος ξέχασε να πει σε αυτούς τους ανθρώπους που θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χειρίζεστε ένα γιοτ $ 6.000.000 δολάρια
yacht_01
yacht_02

Τα 8 συχνότερα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα

Είναι τόσο απλά και «αθώα» κι όμως, μπορούν να κάνουν ένα φαγητό σκέτη αποτυχία, τα λαχανικά «μαραμένα» αντί για ζωντανά και λαχταριστά και το κρέας σας στεγνό αντί για ζουμερό και νόστιμο. Ιδού τα οκτώ πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στην κουζίνα και οι τρόποι να τα αποφύγετε ώστε τα μαγειρέματά σας να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.Τα 8 συχνότερα Τα 8 συχνότερα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμαλάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα
*Δεν διαβάζετε ολόκληρη την συνταγή πριν αρχίσετε το μαγείρεμαΕίναι σαν να ξεκινάτε ένα ταξίδι χωρίς να κοιτάζετε τον χάρτη, θεωρώντας πως ξέρετε τον δρόμο. Έτσι, μπορεί να παραλείψετε σημαντικά βήματα της συνταγής, να μην διαβάσετε προσεκτικά και να βάλετε την ντομάτα πριν από τα κρεμμύδια, ή να βρεθείτε ξαφνικά χωρίς ένα σημαντικό υλικό στο ντουλάπι σας και να καταλήξετε σε μια αστοχία στο πιάτο σας που θα ήταν πολύ εύκολο να αποφύγετε. Φροντίστε να προχωράτε με αργά και σταθερά βήματα, όπως αυτά σημειώνονται στην συνταγή, δίνοντας προσοχή στα ρήματά της (π.χ. ψιλοκόβω και όχι απλώς κόβω, βράζω και όχι τηγανίζω κ.ο.κ.).
*Δεν έχετε μάθει τον φούρνο σαςΚάθε ηλεκτρική συσκευή μαγειρέματος έχει τα δικά της… χούγια, τα οποία, αν μαγειρεύετε συχνά, θα έχετε παρατηρήσει. Ανάλογα με την παλαιότητα ή τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του, κάθε ένας φούρνος μπορεί να ψήνει πιο γρήγορα από έναν άλλον – γι’ αυτό και στις συνταγές συχνά υπάρχει ένα «περιθώριο» θερμοκρασιών (αναφέρουν για παράδειγμα «ψήστε στους 200-220 βαθμούς). Επίσης, αρκετοί φούρνοι έχουν τα λεγόμενα «hot spots», τα σημεία όπου το φαγητό ψήνεται περισσότερο από τα υπόλοιπα (π.χ. στο πίσω μέρος του φούρνου), κι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος ανομοιόμορφου ψησίματος. Για να εντοπίσετε αυτές τις ιδιαιτερότητες, κάντε το τεστ του ψωμιού: Γεμίστε ένα ταψί με φέτες ψωμιού, βάλτε τις να ψηθούν και δείτε ποιες φέτες «ροδίζουν» ή καίγονται πιο γρήγορα. Σε αυτά τα σημεία, αποφύγετε όσο είναι εφικτό να βάζετε σκεύη για ψήσιμο, πίτσες κλπ.
Τα 8 συχνότερα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα*Δεν προθερμαίνετε αρκετάΕίτε πρόκειται για φούρνο, είτε για τηγάνι, το να τα έχετε προθερμάνει επαρκώς πριν βάλετε τα τρόφιμα να μαγειρευτούν είναι σημαντικό για την υφή τους και το τελικό αποτέλεσμα του φαγητού. Για παράδειγμα, η υψηλή θερμοκρασία ενός τηγανιού είναι σημαντική για να κρατήσει τους «χυμούς» των τροφίμων και να σωταριστούν σωστά τα υλικά, καθώς και για να μην κολλήσουν στον πάτο του σκεύους. Θυμηθείτε να θερμαίνετε για λίγα λεπτά τα σκεύη σας πριν προσθέσετε το λάδι, και αφήστε το με τη σειρά του να «κάψει» πριν προσθέσετε τα υλικά.
*Ζυμώνετε παραπάνω από όσο πρέπειΕίτε πρόκειται για ζύμη (ψωμιά, κέικ, ζαχαροπλαστική, πίτες), είτε για κιμάδες, φροντίστε να αναμιγνύετε τα υλικά και να ζυμώνετε ή να χτυπάτε στο μίξερ όσο πρέπει και όχι παραπάνω, καθώς αυτός είναι ο λόγος που μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να βγει σκληρό. Τα υλικά απαιτούν τόση «ανάμιξη» όση χρειάζεται για να τα ενώσει σε μια ομοιογενή μάζα – περισσότερη «δουλειά» απλώς θα… κουράσει τα υλικά σας.
*Ρίχνετε στο τηγάνι υγρά τρόφιμαΒλέπετε τα λαχανικά σας «γκρίζα» και μαραμένα αντί για λαμπερά και τρυφερά αφού τα σωτάρετε; Αυτό πιθανότατα συμβαίνει επειδή τα προσθέσατε στο τηγάνι υγρά. Για να αποφύγετε τέτοιες αστοχίες, φροντίστε μετά το πλύσιμο των λαχανικών να τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί, ή ακόμη καλύτερα στα ειδικά περιστρεφόμενα σκεύη που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά. Θυμηθείτε επίσης πως το σωτάρισμα παίρνει ελάχιστα λεπτά – ίσως το άσχημο αποτέλεσμα να οφείλεται στην παραπάνω ώρα που τα αφήνετε στο σκεύος.
Τα 8 συχνότερα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα*Βάζετε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα στο τηγάνιΑν γεμίζετε όλη την επιφάνεια του τηγανιού με τρόφιμα ταυτόχρονα, παγιδεύετε την θερμότητα και δημιουργείτε ατμό. Έτσι, είναι πιθανότερο να αποτύχετε να παγιδεύσετε την γεύση στη χρυσαφένια υφή που θα έπαιρναν τα τρόφιμα αν τους δίνατε αρκετό χώρο να «αναπνεύσουν» όσο μαγειρεύονται μέσα στο σκεύος. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, μαγειρέψτε σε δόσεις ή χρησιμοποιήστε περισσότερα του ενός τηγάνια.
*Φοβάστε το αλάτιΜην «λυπάστε» το αλάτι και τα καρυκεύματα. Οι πρέζες πιπεριού, μυρωδικών, αλλά κυρίως αλατιού είναι αυτές που βοηθούν στην ανάδειξη των πραγματικών γεύσεων του φαγητού. Κι αν φοβάστε ότι μπορεί το φαγητό σας να βγει αλμυρό, ερχόμαστε στο επόμενο μαγειρικό λάθος…
Τα 8 συχνότερα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα*Δεν δοκιμάζετε στην πορεία του μαγειρέματοςΈτσι, χάνετε την ευκαιρία να διορθώσετε τυχόν αστοχίες, να δείτε πότε χρειάζεστε περισσότερο αλάτι, να διαπιστώσετε αν όντως ένα φαγητό είναι νόστιμο, σας πέτυχε ή αξίζει τον κόπο να ξεκινήσετε από την αρχή αν εντοπίσατε κάποια σημαντική αστοχία. Αξίζει να δοκιμάζετε σε κάθε στάδιο της συνταγής, όχι μόνο για να προλάβετε τα λάθη αλλά και γιατί έτσι θα αποκτήσετε βαθύτερη γνώση για το πώς κάθε είδος μαγειρέματος και επεξεργασίας αλλάζει τα υλικά και μεταμορφώνει τις γεύσεις.
Πηγή: in2life.gr

Τι Σύμπτωση!

funny-Victoria Secret-κατάστημα-διεύθυνση

πρώτη μέρα στη δουλειά

Πώς γίνεται κάποιος αστροναύτης της NASA

Πώς γίνεται κάποιος αστροναύτης της NASA
Πώς θα μπορέσετε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.
Κάθε φορά που σηκώνετε το βλέμμα προς τον ουρανό, σκέφτεστε πόσο θα θέλατε να κάνετε ένα ταξίδι στο Διάστημα και νιώθετε δέος για όσους το έχουν καταφέρει.
Πώς θα μπορούσατε λοιπόν κι εσείς να γίνετε «ένας από αυτούς»;
Τα νέα δεν είναι και πολύ ευχάριστα, γράφει ο Andrew Tarantola στο gizmodo.com.
Κι αυτό γιατί τα προγράμματα της NASA έχουν συρρικνωθεί απότομα από τις αρχές του αιώνα, ως αποτέλεσμα της αλλαγής πολιτικής σε ό,τι αφορά τα επανδρωμένα, διαστημικά προγράμματα.
Μεταξύ του 2000 και 2011 οι τάξεις των αστροναυτών της NASA μειώθηκαν από 150 σε μόλις 61, ενώ σύμφωνα με μια έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών που έγινε το 2011, οι ΗΠΑ μπορεί να βρεθούν με έλλειμμα… αστροναυτών, εκτός κι αν αρχίσουν να προσλαμβάνουν και πάλι.
Να η ευκαιρία σας λοιπόν…
  • Βουτιά στα βαθιά…
Στις μέρες μας ο καθένας –που πληροί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις- μπορεί να κάνει αίτηση στη NASA.
Έχετε υπόψη σας, ωστόσο, ότι η δουλειά σας ως αστροναύτης δεν θα είναι απλά… «ταξιδάκια» στο Διάστημα, όπου θα τραβάτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και θα συνομιλείτε με παιδάκια πίσω στη Γη.
Πρόκειται για μια εξουθενωτική -σωματικά και ψυχικά- δουλειά και όπως αναφέρει η NASA στην ιστοσελίδα της:
«Οι αστροναύτες συμμετέχουν σε όλες τις πλευρές συναρμολόγησης και άλλων λειτουργιών των διαστημικών αεροσκαφών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Σε αυτές περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες EVA, ρομποτικές λειτουργίες χρησιμοποιώντας συστήματα απομακρυσμένου χειρισμού, εργασίες για τη διεξαγωγή πειραμάτων και εργασίες συντήρησης των διαστημοπλοίων.
Οι αστροναύτες πρέπει να έχουν λεπτομερή γνώση των συστημάτων του ISS, καθώς και λεπτομερή γνώση των λειτουργικών του χαρακτηριστικών, των απαιτήσεων της αποστολής και των στόχων της και υποστήριξης των συστημάτων και του εξοπλισμού για κάθε πείραμα που θα τους ανατεθεί κατά τη διάρκεια της αποστολής τους».
Οι αποστολές μακράς διάρκειας διαρκούν συνήθως από 3 έως 6 μήνες, ενώ η εκπαίδευση γι’ αυτές κρατά από 2 έως και 3 χρόνια.
  • Περνώντας το πρώτο στάδιο…
Αν η αίτησή σας περάσει το προκαταρκτικό στάδιο, θα κληθείτε με περίπου 100 ακόμη φιναλίστ σε μια εξαντλητική εβδομάδα-δοκιμασίας, περνώντας από δεκάδες συνεντεύξεις, ιατρικές εξετάσεις, ελέγχου του ιστορικού σας και εκπαίδευση προσανατολισμού.
Οι συνεντεύξεις αποτελούν το δυσκολότερο εμπόδιο.
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο «μοντέλο» αστροναύτη και η επιτροπή επιλογής συνήθως αναζητά την ποικιλομορφία στα πληρώματά της, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Εξαρτάται από το πόση θετική εντύπωση μπορεί να κάνει κανείς στο πάνελ της επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης» είχε πει στο USA Today ο Tom Jones, πρώην αστροναύτης της NASA, ο οποίος είχε πάρει μέρος σε τέσσερις διαστημικές αποστολές.
«Βασικά, αναζητούμε ευχάριστους ανθρώπους, που μπορούν να κάνουν τη δουλειά, περνούν τις ιατρικές εξετάσεις και μπορούν να είναι μέρος μιας ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ένα απομονωμένο περιβάλλον» εξήγησε από την πλευρά του ο Duane Ross, διευθυντής της επιτροπής επιλογής και εκπαίδευσης αστροναυτών.
  • Τώρα αρχίζουν τα…. πιο δύσκολα
Αφού καταφέρετε να περάσετε στο τελικό στάδιο, σας περιμένουν ακόμη 2-3 χρόνια σκληρής δουλειάς.
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν ονομάζονται «Υποψήφιοι Αστροναύτες» και τοποθετούνται στο γραφείο αστροναυτών στο Johnson Space Center στο Χιούστον του Τέξας.
Εκεί υποβάλλονται σε αυστηρή εκπαίδευση και προγράμματα αξιολόγησης. Πρέπει να περάσει κανείς την πιστοποίηση PADI, να ολοκληρώσει στρατιωτική εκπαίδευση επιβίωσης στο νερό και να υπομείνει ατελείωτες ώρες μαθημάτων στην τάξη, προτού μπει σε προσομοιωτή πτήσης.
Επιπλέον, το γεγονός ότι καταφέρατε να γίνετε «Υποψήφιος» δε σημαίνει ότι θα φτάσετε να γίνετε και «Αστροναύτης».
Θα πρέπει πρώτα να περάσετε τις εξής δοκιμασίες: συστήματα κατάρτισης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, εκπαίδευση διαστημικών δεξιοτήτων, εκπαίδευση ρομποτικών δεξιοτήτων, κατάρτιση στη ρωσική γλώσσα και εκπαίδευση ετοιμότητας πτήσης αεροσκαφών.
Όσοι καταφέρουν να περάσουν επιτυχώς, γίνονται ομοσπονδιακοί υπάλληλοι και ακόμη κι αν δε γίνουν τελικά αστροναύτες, η NASA τους «απορροφά» κάπου αλλού μέσα στον οργανισμό.
Πηγή: Newsbeast.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory