Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Τροποποιήσεις αυτοκινήτων

bad_car_modifications_that_are_just_stupid_and_ugly_640_04

Η υψηλότερη και πιο τρομακτική νεροτσουλήθρα στον κόσμο

the_highest_and_scariest_waterslide_in_the_world_640_01

ολόκληρο δωμάτιο σε αλουμινόχαρτο

tin_foil_prank_01

Τα φρούτα του καλοκαιριού και οι θερμίδες τους

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μας κλείνει το μάτι και τα χωράφια γεμίζουν με εύγευστα και χρωματιστά φρούτα. Τα φρούτα του καλοκαιριού τυγχάνει να αποτελούν για ορισμένους και το κύριο γεύμα, τις ζεστές ημέρες. Είναι δροσιστικά, με πολύ νερό και θρεπτικές αξίες, ενώ επιπλέον έχουν πολύ λίγες θερμίδες.
Ας δούμε αναλυτικά τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, τι θερμίδες περιέχουν και ας τα απολαύσουμε:
Καρπούζι: 100 γραμμάρια – 20 θερμίδες
Το καρπούζι εκτός από νερό και ζάχαρη που μας προσφέρει, υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν έχει άλλες θρεπτικές ουσίες αλλά αυτό λάθος. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Εκτός όμως από την βιταμίνη C το καρπούζι περιέχει και λυκοπένιο, εξίσου ισχυρό αντιοξεδωτικό συστατικό με αντικαρκινική δράση. Επίσης περιέχει βιταμίνη Α και κάλιο.
Πεπόνι: 100 γραμμάρια – 35 θερμίδες
Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α. Η βιταμίνη Α βοηθάει στην καλή λειτουργία της οράσεως και στο δέρμα. Το πεπόνι είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, το οποίο συμμετέχει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, σε νιασίνη, η οποία έχει ενεργό ρόλο στη λιπόλυση, και σε θειαμίνη. Ένα βασικό συστατικό του πεπονιού είναι η β-καροτίνη. Η β-καροτίνη αυξάνεται όσο ωριμάζει το πεπόνι. Εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση καθώς προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.
Κεράσι: 100 γραμμάρια – 55 θερμίδες
Το κεράσι είναι ένα φρούτο το οποίο περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά καθώς και διάφορα ιχνοστοιχεία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α, περιέχει ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Αυτό που κάνει το κεράσι ξεχωριστό είναι η περιεκτικότητα του σε ανθοκυανίνες και β-καροτένιο. Και οι δύο ουσίες παρουσιάζουν αντιοξειδωτική και αντιφλωγμονώδη δράση. Το κεράσι περιέχει και φλαβονοειδή, τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτική δράση. Τέλος καλό είναι το κεράσι να καταναλώνεται από άτομα, τα οποία εμφανίζουν αυξημένο ουρικό οξύ, διότι έχει ανακαλυφθεί ότι βοηθάει στη μείωσή του.
Ροδάκινο: 100 γραμμάρια- 50 θερμίδες
Το ροδάκινο περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθάνε στην καλή λειτουργία του εντέρου καθώς και στην μείωση της κακής χοληστερόλης. Περιέχει επίσης βιταμίνες C και Α, καθώς και κάλιο και σίδηρο. Ο σίδηρος συμμετέχει στη μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς. Να μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε ότι το ροδάκινο εκτός των παραπάνω περιέχει και ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών.
Σταφύλι: 100 γραμμάρια – 70 θερμίδες
Το σταφύλι είναι πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, ασβέστιο, σε βιταμίνες και σε οργανικά οξέα (μηλικό οξύ, τρυγικό οξύ. Πολλά ένζυμα που περιέχουν χαλκό μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του σώματος κατά των ελευθέρων ριζών. Η βιταμίνη Β2 που περιέχεται και αυτή στο σταφύλι παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και επισκευή των ιστών, στην παραγωγή ορμονών και στο σχηματισμό των ερυθρών κυττάρων του αίματος. Το κουκούτσι από το σταφύλι έχει βρεθεί μετά από έρευνες ότι έχει προστατευτικό ρόλο κατά των καρκινικών κυττάρων. Το σταφύλι έχει 50% περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Ε. Τέλος μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Νεκταρίνι: 100 γραμμάρια – 48 θερμίδες
Το νεκταρίνι είναι ένα φρούτο το οποίο καταναλώνεται συχνά από άτομα με δυσκοιλιότητα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Το νεκταρίνι εκτός από φυτικές ίνες περιέχει κάλιο και βιταμίνη C και Ε. Το κάλιο συμμετέχει στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη ρύθμιση της πιέσεως, ενώ η βιταμίνες C και Ε έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κορόμηλο: 100 γραμμάρια – 40 θερμίδες
Το κορόμηλο είναι ένα φρούτο το οποίο περιέχει δύο βιταμίνες με αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση που προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, την βιταμίνη C και Α. Περιέχει και το κορόμηλο αρκετή ποσότητα φυτικών ινών, που καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα αλλά και νιασίνη. Η νιασίνη έχει βρεθεί ότι βοηθάει τα άτομα με αρθρίτιδα, υψηλή χοληστερόλη και πνευματική κόπωση.
Με την συνεργασία της Γιούλης Φραγκιαδουλάκη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΒSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ηράκλειο Κρήτης, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr.
Πηγή: onmed.gr


Αν έχεις μία από αυτές τις 5 διατροφικές συνήθειες δεν πρόκειται να αδυνατίσεις ποτέ

Αν έχεις μία από αυτές τις 5 διατροφικές συνήθειες δεν πρόκειται να αδυνατίσεις ποτέ
Τα κάνεις όλα. Τρέξιμο, βάρη, yoga, pilates, εκείνο το περίεργο το TRX που σε είχαν πρήξει να δοκιμάσεις οι φίλοι σου, όλα. Προσέχεις και τη διατροφή σου -όσο μπορείς. Έχουν όμως περάσει ήδη τρεις μήνες και η ζυγαριά εκεί, ακούνητη. Τι συμβαίνει τέλος πάντων;
Θα σου πούμε τι συμβαίνει. Έχεις μία ή περισσότερες από τις παρακάτω συνήθειες, τις οποίες, όση γυμναστική και να κάνεις, αν δεν τις σταματήσεις δεν πρόκειται να δεις αλλαγή στο σώμα σου. Δες την λίστα και άρχισε να κόβεις:
  • Παραλείπεις το πρωινό, με αποτέλεσμα να πεινάς πιο γρήγορα αλλά και να μην έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι
  • Δεν πίνεις αρκετό νερό, το οποίο σε βοηθά στο να νιώθεις χορτάτη και σε κρατά ενυδατωμένη
  • Το ρίχνεις στο τσιμπολόγημα πριν το βραδινό γεύμα, το οποίο γενικά δεν είναι κακό αν το προσέχεις, αλλά το να τρως μια σακούλα πατατάκια ή δύο τοστ μόλις γυρίζεις σπίτι, ε, καταλαβαίνεις…
  • Τρως ένα τεράστιο βραδινό γεύμα, επειδή δεν έχεις φάει τίποτα όλη την ημέρα για να αποφύγεις τις θερμίδες και πιστεύεις πως με ένα μεγάλο γεύμα είσαι εντάξει. Εντελώς λάθος. Αντιθέτως, πρέπει να μοιράζεις τις θερμίδες μέσα στην ημέρα και όχι να τις τρως όλες μαζί.
  • Παίρνεις και δεύτερη μερίδα, χωρίς να προσέχεις τις ποσότητες. Φρόντισε να απολαμβάνεις το γεύμα σου αργά και συγκεντρωμένα και θα δεις πως μία σωστή μερίδα θα σε χορτάσει.
Πηγή: queen.gr


Γιατί Δεν Μπορούν Όλοι Να Πιουν Γάλα

Γιατί δεν μπορούν όλοι να πιουν γάλα
Τουλάχιστον ένας στους δύο Ελληνες πάσχει από δυσανεξία στη λακτόζη, τη γαστρεντερική διαταραχή που τον εμποδίζει να καταναλώσει γάλα – μερικές φορές και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ο Δημήτρης Ταμπακόπουλος, διευθυντής γαστρεντερολόγος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, εξηγεί πού οφείλεται και πώς μπορεί να βοηθηθούν οι ασθενείς.
Τι είναι η δυσανεξία στη λακτόζη;
Είναι η αδυναμία του οργανισμού να διασπάσει τη λακτόζη, το σάκχαρο που υπάρχει κυρίως στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα συστατικά της (δηλαδή στη γαλακτόζη και τη γλυκόζη) για να την απορροφήσει. Η αδυναμία αυτή δεν είναι αλλεργία στο γάλα (πρόκειται για εντελώς διαφορετικές παθήσεις).
Πού οφείλεται;
Συνήθως οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή λακτάσης, του ενζύμου που παράγεται από το έντερο και διασπά τη λακτόζη. Ωστόσο, δεν είναι αυτή η μοναδική αιτία της. Νεότερα δεδομένα ενοχοποιούν και άλλους παράγοντες, όπως οι βλάβες του εντέρου (λόγω π.χ. χρόνιας φλεγμονής) και η διαταραχή της εντερικής χλωρίδας.
Πόσα είδη υπάρχουν;
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι κυρίως πρωτοπαθής ή δευτεροπαθής. Στην πρωτοπαθή δυσανεξία που έχει και κάποιες υποκατηγορίες, ο ασθενής γεννιέται με ανεπάρκεια της λακτάσης που συνήθως εκδηλώνεται κατά την πρώτη σχολική ηλικία (5-6 ετών). Στην ανάπτυξη της πρωτοπαθούς δυσανεξίας παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες (γονιδιακοί, η εθνικότητα, το στάδιο της κύησης στο οποίο γεννιέται κάποιος κτλ.).
Τα πρόωρα μωρά, λ.χ., έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν δυσανεξία στη λακτόζη επειδή η παραγωγή της λακτάσης αρχίζει προς το τέλος της εμβρυϊκής ζωής. Το ίδιο και οι μεσογειακοί λαοί έναντι των Βορειοευρωπαίων για λόγους που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστοι (εικάζεται ότι είναι γενετικοί, αλλά δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι υπαίτιοι γενετικοί πολυμορφισμοί).
Η δευτεροπαθής δυσανεξία προκαλείται από κάποια προβλήματα του εντέρου, τα οποία κατά σειρά συχνότητας είναι η βακτηριακή υπερανάπτυξη (διαταράσσει τη χλωρίδα του εντέρου και έτσι την απορρόφηση της λακτόζης), οι πληγές του βλεννογόνου του λεπτού εντέρου (όπως λ.χ. συμβαίνει ύστερα από μία γαστρεντερίτιδα) και η νόσος του Crohn (μόνο όμως όταν εντοπίζεται στο λεπτό έντερο). Η δευτεροπαθής δυσανεξία είναι παροδική, αρκεί να αντιμετωπισθεί το αίτιο που την προκαλεί.
Υπάρχει, τέλος, μια πολύ σπάνια κληρονομούμενη μορφή δυσανεξίας που εμποδίζει ακόμη και τον θηλασμό και διαρκεί για όλη τη ζωή.
Ποια είναι τα συμπτώματά της;
Οι πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη εκδηλώνουν κυρίως διάρροια, πόνο στην κοιλιά και πρήξιμο (μετεωρισμό), που οφείλονται κυρίως στις συσπάσεις του λεπτού εντέρου. Μπορεί επίσης να υπάρξει έμετος.
Τα συμπτώματα αυτά είναι πιο έντονα όταν καταναλώνουν γάλα και άπαχα παγωτά χωρίς ζάχαρη, αλλά λιγότερο έντονα όταν καταναλώνουν γιαούρτι και τυρί. Αυτό οφείλεται στο ότι το γάλα και το παγωτό περιέχουν περισσότερη λακτόζη, ενώ οι άπαχες μορφές τους δεν διαθέτουν το λίπος που καθυστερεί τη γαστρική κένωση, απαλύνοντας τα συμπτώματα της δυσανεξίας.
Μπορεί να είναι σοβαρή;
Από διατροφικής πλευράς, πολύ δύσκολα θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα εάν εξασφαλίζεται η επαρκής πρόσληψη από άλλες πηγές των θερμίδων, του ασβεστίου, της βιταμίνης D, των πρωτεϊνών και των άλλων θρεπτικών συστατικών του γάλακτος που στερείται ο ασθενής.
Υπάρχει, όμως, περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα ορισμένων φαρμάκων, επειδή κάποια σε μορφή δισκίων περιέχουν ως έκδοχο (βάση) τη λακτόζη. Αν, λοιπόν, αυτή υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα, το δισκίο μπορεί να μη διασπαστεί και έτσι να παίρνει ένας ασθενής ένα φάρμακο που δεν τον «πιάνει».
Γι’ αυτό και όποιος έχει δυσανεξία στη λακτόζη πρέπει να ενημερώνει τον γιατρό του όταν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.
Η λακτάση
Στους υγιείς ανθρώπους, την λακτόζη διασπά στα συστατικά της (στην γαλακτόζη και την γλυκόζη) ένα ένζυμο που παράγεται από το έντερο και λέγεται λακτάση.
Η παραγωγή της λακτάσης είναι μέγιστη κατά την γέννηση, αλλά μετά τον απογαλακτισμό μειώνεται αργά αλλά σταθερά (έως και 75-90%) με συνέπεια γύρω στην ηλικία των 5-6 ετών ή νωρίτερα πολλοί άνθρωποι να εκδηλώνουν δυσανεξία στη λακτόζη
Η διάγνωση
Οι κύριοι τρόποι διάγνωσης είναι:
* Εμπειρικά. Πολλοί ασθενείς με συμπτώματα διακόπτουν την κατανάλωση κανονικού γάλακτος και αρχίζουν να πίνουν γάλα χωρίς λακτόζη. Αν με αυτή την αλλαγή εξαλειφθούν τα συμπτώματά τους, ξαναπίνουν γάλα με λακτόζη και αν υποτροπιάσουν, ξέρουν ότι έχουν δυσανεξία.
* Τεστ εκπνοής υδρογόνου. Ένα τεστ αναπνοής που γίνεται 60 λεπτά έπειτα από την κατανάλωση λακτόζης. Εάν αυτή έχει διασπαστεί και συνεπώς δεν υπάρχει δυσανεξία, τα επίπεδα του υδρογόνου θα είναι χαμηλά. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υψηλά.
* Βιοψία. Μία νέα εξέταση, που γίνεται στη διάρκεια γαστροσκόπησης με λήψη δείγματος από το λεπτό έντερο.
Πότε να πάτε στον γιατρό
Κάθε επίμονο γαστρικό ενόχλημα πρέπει να αξιολογείται από έναν γαστρεντερολόγο, διότι τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη δεν είναι ειδικά (μπορεί να προκληθούν και από πολλά άλλα νοσήματα)
Η θεραπεία
1. Να καταναλώνετε μικρές ποσότητες τροφίμων με λακτόζη (λ.χ. το πολύ 118 ml γάλακτος τη φορά), κατά προτίμηση με πολλά λιπαρά και γεμάτο στομάχι (καλύτερα μαζί με τα κύρια γεύματα). Όσο μικρότερη η ποσότητα του τροφίμου με τη λακτόζη, τόσο πιο απίθανο να προκληθούν συμπτώματα. Πειραματισθείτε επίσης με διάφορα είδη γαλακτοκομικών (δεν περιέχουν όλα την ίδια ποσότητα λακτόζης).
2. Να καταναλώνετε τρόφιμα που θα αναπληρώνουν τα θρεπτικά συστατικά (θερμίδες, πρωτεϊνες κ.τ.λ.) που χάνετε εξαιτίας της αδυναμίας κατανάλωσης γάλακτος ή/και άλλων γαλακτοκομικών
3. Να παίρνετε συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D για αποφυγή της οστεοπόρωσης, ιδίως εάν είστε γυναίκες.
4. Να χρησιμοποιείτε σκευάσματα με λακτάση. Αναπληρώνουν το ένζυμο που λείπει, ώστε να μπορείτε να καταναλώνετε γαλακτοκομικά. Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα λακτάσης στα φαρμακεία, συμβουλευθείτε τον φαρμακοποιό σας.
5. Να έχετε το νου σας για τις «κρυφές» πηγές λακτόζης (χρησιμοποιείται ως χημικό πρόσθετο στην παρασκευή τροφίμων και ως βάση στην παρασκευή φαρμάκων).
Πηγές λακτόζης
* Γάλα και γαλακτοκομικά
* Δημητριακά
* Έτοιμα γεύματα εμπορίου
* Ντρέσινγκ για σαλάτες
* Επεξεργασμένα κρέατα
* Ψωμί σε φέτες
* Μπύρες
* Πατατάκια
* Υποκατάστατα τροφίμων
* Φάρμακα
Συχνότητα δυσανεξίας
Βόρειος Ευρώπη & ΗΠΑ: 5-20% των ενηλίκων
Αφρική: 65-75%
Ασία: 90%
Μεσογειακές χώρες: 50-60%
ΠΗΓΕΣ: Δ. Ταμπακόπουλος, διευθυντής γαστρεντερολόγος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, Mayo Clinic (US)
>Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory