Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Gavin είναι 4 χρονών και γεννήθηκε εντελώς τυφλός

Γυναικες και Παγκόσμιο Κύπελλο

Κόσμος-Κύπελλο-διάσπαση-pics-mix
Κόσμος-Κύπελλο-διάσπαση-pics-mix

Μια λίμνη σαν και αυτή θα είναι όμορφη και γαλήνια.

Πόσο τοις εκατό αν μειωθεί το νερό στο σώμα μας διψάμε;!

Αν το νερό στο σώμα μας που λέτε, μειωθεί μόνο κατά 1%, τότε διψάμε! 

Φαίνεται αρκετά μικρή ποσότητα βάσει του ποσοστού που προαναφέραμε, όμως στην ουσία δεν είναι!! 

Αν μειωθεί κατά 10% όμως το νερό στο σώμα μας, τότε πολύ απλά... πεθαίνουμε!

Γιατί διψάμε με το αλάτι;

Τρώγοντας αλμυρά φαγητά ή σνακ, θα μας κάνουν να διψάσουμε είτε πολύ σύντομα, είτε μετά από κάποια ώρα. Το σίγουρο είναι πως είτε αμέσως, είτε μετά από λίγη ώρα, διψάμε με το αλάτι, δεν το γλυτώνουμε! 

Όλη αυτή την αναστάτωση, την προκαλεί το νάτριο (το αλάτι είναι χλωριούχο νάτριο). 

Ο οργανισμός μας έχει μηχανισμούς που ελέγχει τις ισορροπίες του νερού σε διάφορα μέρη του και αν εντοπίσει έλλειψη, ενεργοποιεί το αίσθημα της δίψας. Αντίστοιχα τέτοιοι μηχανισμοί ελέγχουν και την ποσότητα νατρίου στο αίμα. 

αλάτιΤώρα, το αλάτι όταν το καταναλώνουμε, απορροφάται ένα μέρος "στη διαδρομή" ενώ ταξιδεύει μέσω της πεπτικής οδού, κι έτσι δεν προλαβαίνει να φτάσει καν στο λεπτό έντερο που πραγματοποιείται η πέψη. 

Έτσι το νάτριο που περιέχει το αλάτι, περνάει άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας το αίμα μας... πιο αλμυρό! 

Το αίμα αυτό κυκλοφορεί στο σώμα μας και συγκεντρώνεται το αλάτι αυτό έξω από τα κύτταρα. Έτσι, τα κύτταρα για να το διαλύσουν - αραιώσουν, αποβάλλουν νερό. 

Σταδιακά όμως, τα κύτταρα αφυδατώνονται και δεν έχουν πλέον επαρκή ποσότητα νερού μέσα τους για να λειτουργήσουνε σωστά! Έτσι, ενεργοποιούν τους μηχανισμούς της δίψας "καλώντας" άμεσα τον οργανισμό μας να καταναλώσει νερό! 

διψάμεΑν παρατηρήσετε, όταν διψάμε πολύ, αν έχουμε έντονη δραστηριότητα, σιγά σιγά τείνουμε να μην αποδίδουμε πολύ καλά. Τα κύτταρα αρχίζουν να μην αποδίδουνε 100% όπως θα έπρεπε, γιατί έχουνε έλλειψη νερού! 

Επίσης, όσο μεγαλύτερη έλλειψη δημιουργηθεί, τόσο πιο έντονα διψάμε, δηλαδή τόσο πιο έντονα μας προειδοποιεί ο οργανισμός μας και συγκεκριμένα οι μηχανισμοί της δίψας. 

Γι’ αυτό λοιπόν διψάμε με το αλάτι! Γιατί πολύ απλά, τα κύτταρα έχουν αφυδατωθεί - έχουν αποβάλλει νερό για να διαλύσουν - αραιώσουν το αλάτι που "πάρκαρε στην πόρτα τους" κι έτσι... ξέμειναν από επαρκή ποσότητα νερού! 

κατακράτηση υγρώνΚαι εδώ έρχεται και κολλάει αυτό που λένε ότι το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών: γίνεται η αιτία ώστε τα κύτταρα να αποβάλλουν νερό για να το καταπολεμήσουν, κι έτσι χρειάζονται κι άλλο νερό. Αλλά το νερό που απέβαλλαν για τη διάλυση του αλατιού, δεν το απέβαλλε ο οργανισμός μας ακόμα. 

Έτσι, καταναλώνουμε κι άλλο νερό αφού διψάμε, τα κύτταρα απορροφούνε κι άλλες ποσότητες νερού για να λειτουργήσουν, το παλιό νερό παραμένει ακόμα εκεί, δημιουργώντας σταδιακά ένα φούσκωμα (αφού έχει γίνει κατακράτηση υγρών), το οποίο κάνει έναν φαύλο κύκλο, αφού ξανα-αποβάλλεται νερό από τα κύτταρα. 

Φανταστείτε το ακόμα πιο απλά, ότι με το αλάτι συσσωρεύουμε νερό μέσα μας, το οποίο είναι στην ουσία άχρηστο και θα αποβληθεί σιγά σιγά από τον οργανισμό μας! 

Αν μειώσουμε την ποσότητα του αλατιού που τρώμε, τότε σιγά σιγά το φούσκωμα αυτό θα αρχίσει να υποχωρεί αφού θα μειωθεί η κατακράτηση υγρών. 

Είδαμε εδώ στο coolweb.gr γιατί διψάμε με το αλάτι, αλλά φυσικά υπάρχουν κι άλλες αιτίες που μας κάνουνε να διψάμε. Θα ασχοληθούμε με αυτές σε επόμενα άρθρα μας, stay tuned! :)

Γιατί δεν υπάρχουν μπλε φαγητά;

Στη φύση τίποτε δεν είναι τυχαίο. Και πως να ήταν άλλωστε... Πολλές φορές λοιπόν παρατηρώντας την μας γεννιούνται κάποιες απορίες. Όπως π.χ. γιατί δεν υπάρχουν μπλε φαγητά

Αν έχετε προσέξει δεν υπάρχουν φαγώσιμα ευρείας κατανάλωσης με μπλε χρώμα. Μόνο κάποια κοντινά, μάλλον μωβ, όπως τα δαμάσκηνα, τα μούρα, οι μελιτζάνες ή το μωβ λάχανο. 

Ακόμη και το blue cheese (είδος ροκφόρ) δεν είναι από φυσικού του μπλε παρά μόνο μετά την ζύμωση με ένα είδος μύκητα. 

Στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο κάποια σπάνια είδη μπλε πατάτας, ψαριών και θαλασσινών. 

Η σπάνια μπλε πατάτα

Γιατί όμως δεν υπάρχουν μπλε φαγώσιμα; Επειδή ουσιαστικά μπήκαν στο περιθώριο μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής (θεωρία της εξέλιξης). 

Δηλαδή απλούστατα οι άνθρωποι και τα ζώα στην πάροδο του χρόνου δεν προτιμούσαν τροφές μπλε χρώματος με αποτέλεσμα αυτές να εκλείψουν! 

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί έχουμε αυτή την απέχθεια στο μπλε χρώμα όταν πρόκειται για φαγητό; 

Το μπλε φαγητό μας απωθείΗ απάντηση βρίσκεται πολλά χρόνια πίσω όταν ακόμη ο άνθρωπος βασιζόταν στα ένστικτά του. Άλλωστε τα ζώα αυτό συνεχίζουν να κάνουν. 

Έτσι, λοιπόν, το ένστικτο έλεγε ότι μια μπλε τροφή είναι στη καλύτερη περίπτωση χαλασμένη (π.χ. μουχλιασμένη) ή ακόμη χειρότερα δηλητηριώδης/δηλητηριασμένη. Έτσι απέφευγαν να την καταναλώσουν! 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η φύση να πάψει να παράγει μπλε τροφές! 

Άλλωστε το χρώμα των τροφών παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους. Κάποια χρώματα χαίρουν μεγαλύτερης προτίμησης από άλλα. Στην κορυφή είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το καφέ. 

Ο άνθρωπος θέλει να βλέπει το χρώμα του φαγητούΌλα αυτά φυσικά τεκμηριώνονται και επιστημονικά. Σε μελέτες που έχουν γίνει έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν τι τρώνε (άρα και το χρώμα), καθώς δίσταζαν να φάνε στο σκοτάδι ή δεν απολάμβαναν τόσο πολύ το φαγητό τους. 

Επίσης παρατηρήθηκε ότι ο ίδιος ο εγκέφαλος μας απορρίπτει το μπλε όταν πρόκειται για φαγητό! 

Για αυτό το λόγο, ειδικοί συμβουλεύουν αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος να βάλουν λίγο μπλε στη ζωή τους, και δη στην κουζίνα τους (π.χ. να τρώνε σε μπλε πιάτα). 
http://coolweb.gr/giati-den-yparxoun-mple-trofes/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory