Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Ηλιοβασίλεμμα στο Μανχάταν .

manhattanhenge_nyc

Ζωγραφική σώματος σε γυμνα κοριτσια .

germany_body_paint

Ακομη αντεχουν .

senior_citizen_athletes
senior_citizen_athletes

Τα νέα αντιοξειδωτικά

Το ανθρώπινο σώμα δέχεται καθημερινά επιθέσεις, τόσο εξωγενείς όσο και από μέσα από τον ίδιο τονοργανισμόΕξωγενείς απειλές είναι οι ιοί τα μικρόβιαή ακόμη και η ρύπανση της ατμόσφαιρας, ενώεσωτερικές απειλές είναι οι λεγόμενες ελεύθερεςρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκύππτουν μέσα απόφυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και δεν μπορούμε με τίποτα να τις αποφύγουμε. Αν θέλουμε να τις αποφύγουμε, θα πρέπει και να σταματήσουμε να ζούμε. Οι ελεύθερες ρίζεςγεννιούνται όταν το σώμα μετατρέπει τις τροφές σε ενέργεια, καθώς επίσης και με τηνέκθεση στον ήλιο ή μέσω της τροφής ή του αέρα που αναπνέουμε.
Το χαρακτηριστικό των ελεύθερων ριζών είναι ότι κλέβουν ηλεκτρόνια από άλλασυστατικά του οργανισμού. Οποιαδήποτε ουσία βρεθεί γύρω τους μπορούν να τηβλάψουν, για παράδειγμα η κακή χοληστερόλη μπορεί να οξειδωθεί από τις ελεύθερεςρίζες και να γίνει ιδιαίτερα βλαπτική για τα αγγεία. Με τον ίδιο τρόπο αλλοιώνονται οικυτταρικές μεμβράνες και το DNA, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις λειτουργίες τωνκυττάρων.
Για να μην μπούμε όμως σε λεπτομέρεις χημείας πρέπει να τονίσουμε ότι τοανθρώπινο σώμα πάντα ζούσε με αυτές τις “κακές“ ελεύθερες ρίζες και έχει φυσικήάμυνα απέναντί τους. Το ίδιο το σώμα παράγει αντιοξειδωτικές ουσίες και πολεμά την παραπάνω κατάσταση. Τα αντιοξειδωτικά εκτός του ότι παράγονται από το σώμαμπορούμε να τα πάρουμε και από την τροφή μας. Ειδικά στην Ελλάδα, με το πλούσιοσε βιταμίνη Ε ελαιόλαδο και την αφθονία φρέσκων φρούτων και λαχανικών δεν πρέπει να ανησυχούμε για την πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών.
Υπάρχουν εκατομμύρια αντιοξειδωτικές ουσίες, από τις πιο γνωστές είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε για την οποία έχει γίνεται πολύ λόγος σε σχέση με τα καρδιαγγειακά, το β καροτένιο, καθώς και το σελήνιο και το μαγγάνιο.
Όταν έγινε γνωστό ότι οι ελεύθερες ρίζες εμπλέκονται στην αθηρωσκλήρωση, στονκαρκίνο και σε άλλες χρόνιες καταστάσεις άρχισαν να μελετώνται κατά κόρον. Επιδημιολογικές μελέτες έδειξαν οτι άνρθωποι με χαμηλή προσληψη φρούτων καιλαχανικών και κατ’επέκταση και αντιοξειδωτικών ήταν σε υψηλότερο κίνδυνο γιακαρδιαγγειακά και άλλα χρόνια νοσήματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει οτι τααντιοξειδωτικά μπορύν να θεραπεύσουν τέτοιες καταστάσεις. Τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές δεν είναι και τόσο υποσχόμενα τελικά. Οι έρευνες ωστόσοσυνεχίζονται και αναμένουμε αποτελέσματα.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι αναρίθμητες, ωστόσο τελευταία κάποιες αρχίζουν να γίνονται της μόδας. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά από κάποια νέα αντιξειδωτικά που γίνονται δημοφιλή.
Ρεσβερατρόλη: Βρίσκεται στον φλοιό του σταφυλιού και ιδιαίτερα των κόκκινωνσταφυλιών, στα φύλλα ευκαλύπτου και ελάτου, στους ξηρούς καρπούς και στα μούρα. Βρίσκεται επίσης στο κόκκινο κρασί, τα οφέλη του οποίου στο καρδιαγγειακό είναι γνωστά εφόσον καταναλώνεται με μέτρο.
Η ρεσβερατρόλη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγονώδη δράση. Επίσης, φαίνεται να επηρεάζει τον μεταβολισμό του λιπώδους ιστού σε παχύσαρκα άτομα και να προκαλεί παραγωγή ορμονών με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του περιορισμούθερμίδων. Για παράδειγμα, όταν κάνουμε περιορισμό θερμιδών μειώνεται ηινσουλινοαντίσταση. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η ρεσβερατρόλη σε παχύσαρκαάτομα. Επίσης, μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι έχει αντικαρκινική δράση. Στο πλαίσιο της Μεσογειακής διατροφής, προτείνουμε 1 ποτήρι κρασί για τις γυναίκεςκαι 2 ποτήρια για τους άνδρες.
Ασταξανθίνη: Η ασταξανθίνη ανήκει στα καροτένια. Σε αυτήν οφείλεται το έντονο χρώματου σολομού, του αστακού και της γαρίδας. H αντιοξειδωτική της δράση είναιισχυρότερη από το λυκοπένιο το α καροτένιο και το β καροτένιο. Προστατεύει τιςκυτταρικές μεμβράνες από την οξείδωση, καθώς εισχωρεί μέσα στη λιπιδικήδιπλοστοιβάδα.
Κουρκουμίνη: Περιέχεται σε ένα ινδικό μπαχαρικό, τον κουρκουμά, και είναι από τα βασικά συστατικά του κάρι. Μελέτες σε κύτταρα και σε πειραματόζωα έδειξαν ότι έχειαντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Κλινική μελέτη έχει δείξει επίσης ότι μειώνει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Σίγουρα, οι έρευνες είναι πολλές και το ενδιαφέρον γύρω από τα αντιοξειδωτικά είναι έντονο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με καλή ισορροπημένη διατροφή πλούσια σεφρούταλαχανικά μπορούμε να προσλάβουμε τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά. Τέλος, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε τα βότανα της ελληνικής φύσης, όπως η ρίγανη, το θρούμπι κ.ά. που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Δίαιτα; Δεν χρειάζεται να πείτε το ψωμί ...ψωμάκι!

Εάν και εσείς βρίσκετε ακαταμάχητη τη θέα και τη μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού ή ακόμα αγαπημένο συνοδευτικό των γευμάτων σας συνηθίζει να είναι μία, δύο ή και περισσότερες φέτες, τότε μάλλον ανήκετε στους «λάτρεις του ψωμιού»! Για τουςοπαδούς του τροφίμου, η δίαιτα συνήθως ηχεί σανεφιάλτης, καθώς έχει συνδεθεί άμεσα με την μείωσήτου στο ελάχιστο, ή ακόμη και στον αποκλεισμό του. Τελικά, γίνεται να χάνουμε βάρος και ταυτόχρονα να περιλαμβάνουμε το ψωμί στοδιαιτολόγιό μας; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ας δούμε, τι είναι το ψωμί; Είναι ένα τρόφιμο το οποίο ανήκει στην ομάδα τωνυδατανθράκων. Ποια άλλα τρόφιμα ανήκουν στην ίδια κατηγορία; Το ρύζι, ταμακαρόνια, οι πατάτες, τα δημητριακά, τα φρούτα… επίσης, περιέχουν υδατάνθρακεςσε μεγάλο ποσοστό τα όσπρια, τα λαχανικά αλλά και το γάλα, το γιαούρτι. Χρειαζόμαστε τους υδατάνθρακεςΦυσικά τους χρειαζόμαστε! Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το 50-60% των θερμίδων που έχουμε ανάγκη κάθε μέρα πρέπει να προέρχεται από αυτούς!
Τι γίνεται όμως όταν μαζί με όλα τα γεύματά μας καταναλώνουμε ψωμί, και μάλιστα «χωρίς μέτρο»; Αγαπημένη παρασπονδία και τσιμπολόγημα πολλών, η υπερβολικήκατανάλωση ψωμιού μπορεί να συμβάλει στην αύξηση ή στη διατήρηση ενός υψηλού σωματικού βάρους. Αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλα τα τρόφιμα: όταν καταναλώνονται σε ανεξέλεγκτες ποσότητες μπορούν να συμβάλουν στο υπερβάλλον σωματικό βάρος. Δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα. Η απάντηση θα ήταν η ίδια εάν επρόκειτο για το τυρί, το κρέας, το λάδι ή οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο…
Εάν λοιπόν αναρωτιέστε αν χρειάζεται να αποκλείσετε το ψωμί από τη διατροφή σας, η απάντηση είναι όχι. Πρέπει, όμως, να το περιορίσετε εάν η ποσότητα που καταναλώνατε μέχρι τώρα ήταν μεγάλη και είχατε το συνήθειο να το προσθέτετε στο πιάτο σας ανεξαρτήτως γεύματοςστιγμής και διάθεσης. Το «πόσο» είναι το «πολύ» διαφέρει για τον καθένα, ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες του σε θερμίδες. Μερικά πρακτικά tips τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την ποσότητα είναι τα εξής:
  • Να αποφεύγετε την κατανάλωση ψωμιού, με γεύματα τα οποία διαθέτουν κάποιαάλλη πηγή αμυλούχων υδατανθράκων, όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, οι πατάτες, τοκριθαράκι, ο πουρές, τα δημητριακά.
  • Να ελέγχετε την ποσότητα! Να θυμάστε ότι μία φέτα ψωμί είναι 30g ή όσο οι διαστάσεις ενός iphone, όπως αναγράφεται και στην καμπάνιαhttp://megethosmeridas.gr.
  • Περιορίστε το συνήθειο του τσιμπολογήματος από το καρβέλι! Τοποθετήστε δίπλα στο πιάτο σας την ποσότητα που σκοπεύετε να καταναλώσετε εξαρχής. Το υπόλοιπο ας παραμείνει στο ντουλάπι του ψωμιού.
  • Εάν το φρέσκο ψωμάκι παραμένει ακαταμάχητος πειρασμός και το όριο στην κατανάλωση του είναι ανέφικτο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αντισταθείτε: Καταναλώστε ψωμί του τοστ ή αγοράστε ατομικά ψωμάκια (60g όσο 2φέτες) από τον φούρνο ή προτιμήστε τις φρυγανιές.
  • Προσοχή στα παξιμαδάκια! Ένα μέτριο παξιμάδι περιέχει όσες θερμίδες έχει μιαφέτα ψωμιού. Μην ξεγελιέστε από το σχετικά μικρό τους μέγεθος.
  • Προτιμήστε το ψωμί ολικής ή σίκαλης ή πολύσπορο. Πραγματικά υπάρχουνπλεονεκτήματα: προσφέρει καλύτερο κορεσμό και πλειάδα βιταμινών.
Εάν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει πως θέλετε να χάσετε βάρος, μην σκέφτεστε πως πρέπει να πείτε το ψωμί... ψωμάκι! Αρκεί να περιορίσετε τις υπερβολές στην κατανάλωσή του, να προσέχετε συνολικά τι τρώτε μέσα στην ημέρα και να έχετε στο νου σας πάντα την αίσθηση του μέτρου.

99 ημέρες ελευθερίας

Ένα πείραμα με την ονομασία «99 Days of Freedom» ξεκίνησε από την Ολλανδία και έχει ως σκοπό να πείσει τους χρήστες να μη χρησιμοποιήσουν το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο για 99 ημέρες, με σκοπό να μελετηθεί αν οι χρήστες είναι πιο χαρούμενοι χωρίς το Facebook.
Με μέσο όρο 17 λεπτών την ημέρα, υπολογίζεται πως οι χρήστες θα σώσουν 1683 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο τους, ή αλλιώς 28 ώρες, αφού δε θα κοιτούν τι δημοσιεύουν οι φίλοι τους, ποιος έκανε like σε τι και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.
Όσοι χρήστες θέλουν να λάβουν μέρος στο πείραμα, μπορούν να ακολουθήσουν τα 3 απλά βήματα. Πρώτον,να αλλάξουν την εικόνα προφίλ τους, στη συνέχεια να συμπληρώσουν όνομα και email, και τέλος να μη χρησιμοποιήσουν ξανά το Facebook ούτε για 1 δευτερόλεπτο τις επόμενες 99 ημέρες.
Για να μπορέσει το πείραμα να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, οι χρήστες οι οποίοι θα συμμετάσχουν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ανώνυμα κάποια ερωτηματολόγια τα οποία θα λάβουν στο email τους μετά από 33, 66 και 99 ημέρες αφού κάνουν εγγραφή με τα στοιχεία τους.
99 Days of Freedom
99 Days of Freedom
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory