Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Αστείες εικόνες .

funny-pictures-767
funny-pictures-767

Κορίτσια .

fun_pics_for_adults-68
fun_pics_for_adults-68

Τρομακτικά μακιγιάζ .

scary_makeup

Τα 7 καλά του αλατιού για την υγεία μας

Ακόμα και το νάτριο, έχει λόγο ύπαρξης στη διατροφή μας, καθώς πρόκειται για ένα μεταλλικό στοιχείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού και πολλών λειτουργιών του.

Έλλειψη του νατρίου, η οποία μεταφράζεται σε ποσότητα λιγότερη των 180 mg τη μέρα (ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα: 180-500 mg) μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως η διάρροια, η αδυναμία, ο εμετός, ο πονοκέφαλος, η χαμηλή πίεση, η απώλεια βάρους, η σύγχυση, η ζαλάδα και οι μυικοί πόνοι.
Ακολουθούν οι 7 λόγοι που θα σας θυμίσουν την αναγκαιότητα του αλατιού στη διατροφή σας, πέρα από τη νοστιμιά που προσφέρει στις σαλάτες και όλα τα υπόλοιπα φαγητά.
1. Ρυθμίζει την κυκλοφορία των υγρών
Το σώμα μας αποτελείται από 52-60% νερό και αυξημένες ή μειωμένες ποσότητες αυτών των υγρών είναι ικανές να προκαλέσουν τα αντίστοιχα προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται το νάτριο, το οποίο έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τις ποσότητες του νερού στον οργανισμό, προκαλώντας τη δίψα ή την ούρηση, ανάλογα με την περίπτωση. Διατηρώντας το νάτριο σε ισορροπημένα επίπεδα στον οργανισμό, διατηρείτε και τις σωστές ποσοστώσεις νερού σε αυτόν. Μην το παρακάνετε όμως, καθώς αυξημένα επίπεδα νατρίου, οδηγούν σε παρακράτηση υγρών.
2. Βοηθάει στη λειτουργία των μυών
Όταν τα επίπεδα του νατρίου πέφτουν, είτε λόγω ανεπαρκούς πρόσληψής του, είτε λόγω αυξημένης εφίδρωσης, ένα από τα σημεία του σώματος που πρώτα αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις είναι οι μύες σας. Η έλλειψη του νατρίου οδηγεί σε μυικές κράμπες, γι’ αυτό μετά από κάθε έντονη άσκηση ή δραστηριότητα είναι καλό να αναπληρώνετε στον οργανισμό σας το χαμένο αλάτι με ένα ενεργειακό ποτό ή νερό καρύδας.
3. Ρυθμίζει τη γλυκόζη
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το σώμα χρειάζεται το νάτριο, για τη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Το σώμα, χρησιμοποιεί τη γλυκόζη σαν ενέργεια, ενώ το νάτριο είναι το στοιχείο που βοηθάει τη γλυκόζη να περάσει στην κυκλοφορία του αίματος.
Αυτή η διαδικασία ουσιαστικά αφορά τη δέσμευση της γλυκόζης και τη μεταφορά της μέσω του λεπτού εντέρου στην κυκλοφορία του αίματος, απ’ όπου φτάνει σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού δίνοντας τους την απαιτούμενη ενέργεια.
4. Εμπλέκεται στη λειτουργία των νεύρων
Το νάτριο είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία όσον αφορά στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα νεύρα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των ηλεκτρικών συνδέσεων και το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης που βοηθά στη ρύθμιση αυτών των συνδέσεων. Η καλή λειτουργία αυτών των ηλεκτρικών συνδέσεων αφορά στην καλή λειτουργία όλου του οργανισμού, δεδομένου ότι οι μύες συσπώνται εξαιτίας αυτών των συνδέσεων και το ίδιο ισχύει για το σημαντικότερο μυ του σώματος που είναι η καρδιά, αλλά και για τον εγκέφαλο, η λειτουγία του οποίου συνδέεται άμεσα από αυτές τις συνδέσεις.
5. Σχετίζεται και με την πνευματική λειτουργία
Οι ηλεκτρικές συνδέσεις που προωθούνται από τα ισορροπημένα επίπεδα νατρίου είναι υπεύθυνες για την επικοινωνία των νευρικών κυττάρων στον εγκεφαλο και την καλή πνευματική λειτουργία. Γι΄αυτό το λόγο, η έλλειψη νατρίου συνοδεύεται συχνά από συμπτώματα σύγχυσης και γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό τα επίπεδα του νατρίου να είναι τα σωστά στον οργανισμό.
6. Αφορά και την καρδιακή λειτουργία
Ο παλμός της καρδιάς, ενεργοποιείται από την επικοινωνία μεταξύ των  νεύρων και τα νεύρα λειτουργούν σωστά και εύρυθμα μόνο αν τα επίπεδα του νατρίου στον οργανισμό είναι τα απαιτούμενα. Για να διατηρείτε λοιπόν τη λειτουργία της καρδιάς σε ακμαία κατάσταση, φροντίζετε να λαμβάνετε καθημερινά τις επαρκείς ποσότητες νατρίου, είτε με τροφές πλούσιες σε αλάτι είτε με την προσθήκη μιας πρέζας αλατιού στη σαλάτα.
7. Ρυθμίζει την πίεση του αίματος
Το νάτριο, όπως είναι γενικά γνωστό, επιδρά σημαντικά στην αρτηριακή πίεση. Υπερβολικές ποσότητες νατρίου μπορούν να φτάσουν την πίεση στα ύψη, ενώ η έλλειψή του ρίχνει κατακόρυφα την πίεση. Αν λοιπόν, απουσιάζει τελειώς το νάτριο από τη διατροφή σας, είναι λογικό να αρχίσετε να νιώθετε ζαλάδα και την τάση για λιποθυμία. Η ισορροπία στην κατανάλωση νατρίου, λοιπόν, είναι καίρια για την ισορροπία της πίεσης τους αίματος.

10 ανδρικοί μύθοι

Το χειρότερο, δε, όλων είναι ότι οι ίδιοι οι άντρες είναι που έχουν θέσει στους εαυτούς τους τέτοιου είδους καταπιεστικούς περιορισμούς και μόνοι τους έχουν εγκλωβίστεί στην επαλήθευση όλων αυτών των μύθων που ακολουθούν.
«Δεν έχουν συναισθήματα»
Όλοι το λένε και λίγοι το πιστεύουν, αλλά οι άντρες είναι πιο συναισθηματικά πλάσματα από τις γυναίκες. Το γεγονός ότι δεν τους «επιτρέπεται» να εκφράζουν τα συναισθήματά τους στη συχνότητα και με την άνεση που το κάνουν οι γυναίκες, κάνει τα συναισθήματά τους να αναπτύσσονται ακόμα περισσότερο και να γίνονται ακόμα πιο δυνατά και έντονα. Η απόκρυψη των συναισθημάτων, όσο αρρενωπή συνήθεια και να θεωρείται, δεν βοηθάει στην ανάπτυξη ενός υγιούς ατόμου και ενός ισορροπημένου άντρα, γι’ αυτό είναι πρωτίστης σημασίας η διάψευση ενός τέτοιου μύθου.
«Το σεξ είναι το μόνο που μετράει»
Το σεξ σαφώς είναι πολύ σημαντικό για τους άντρες, αλλά το πιο ενδιαφέρον, είναι ο λόγος που το κάνει τόσο σημαντικό. Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους άντρες το σεξ είναι ο μοναδικός τρόπος να δώσουν εικόνα στη φαντασία τους και αυτό που ουσιαστικά αποζητούν μέσα από αυτό, είναι να συνδέσουν αυτό που έχουν σαν ιδανικό στη φαντασία τους με την γυναίκα που έχουν δίπλα τους. Όπως όλοι οι άνθρωποι, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι το σεξ, αλλά η αλληλεγγύη και συντροφικότητα που φέρνει το σεξ.
«Η καριέρα είναι η ταυτότητα του άντρα»
Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άντρας καλείτο μέσω της δουλειάς του να αποδείξει την αξία του και να θρέψει την οικογένειά του, είτε ήταν κυνηγός στον καιρό των σπηλαιών, είτε είναι διαφημιστής την εποχή του Mad Men. Το εργασιακό καθήκον ενός όμως δεν ταυτίζεται με την ταυτότητα του ατόμου και κάθε φορά που αψηφούμε αυτό που πραγματικά είμαστε, προς χάριν αυτού που μας καλεί η κοινωνία να κάνουμε, στερούμε από τον εαυτό μας την ευκαιρία να εκδηλωθεί και εν προκειμένω ο κάθε άντρας καταπιέζει την ίδια του τη φύση, που πολύ πιθανό να μην έχει καμία σχέση είτε με το κυνήγι, είτε με τη διαφήμιση.
«Οι άντρες δεν είναι για πολλά, πολλά»
Η υποτίμηση των δυνατοτήτων των ανδρών οδηγεί σε ανοχή συμπεριφορών, λιγότερες απαιτήσεις και προσδοκίες από αυτούς, ενώ η ίδια αυτή η νοοτροπία δίνει το ελεύθερο στο γυναικείο φύλο να νιώσουν ανώτερες σε πολλούς τομείς απέναντι στους άντρες.
Η αλήθεια είναι όμως ότι οι άνδρες δεν είναι περιορισμένων ικανοτήτων  άτομα και τη στιγμή που οι γυναίκες θα πάψουν να τους βλέπουν σαν παιδιά που χρειάζονται την προστασία τους, θα αντιμετωπίσουν και καλύτερες συμπεριφορές από αυτούς.
Εμπιστευόμενες οι γυναίκες τις ανδρικές δυναμικές, θα δουν απέναντί τους πόσο ανθρώπινοι και ίδιοι με αυτές είναι οι άντρες και όχι τα παρεξηγημένα και διαρκώς παρερμηνευόμενα άτομα που τώρα θεωρούν ότι είναι.
«Σε κανέναν άντρα δεν αρέσει η δέσμευση»
Ο ανδρισμός είναι μια από τις καταπιεστικότερες εξουσίες για κάθε άνδρα που καλείται να επιβεβαιώσει το πόσο σκληρός και αδυσώπητος είναι, σε κάθε πτυχή του χαρακτήρα και της καθημερινότητάς του. Εκδηλώσεις στοργής και αγάπης δεν συνάδουν με αυτό το πρότυπο, ενώ αντιθέτως υποδηλώνουν αδυναμία.
Σε αυτό το πλαίσιο όμως, οι άντρες στερούνται τα πλεονεκτήματα και τη χαρά της πιστής σχέσης, της δέσμευσης και της ευλογίας που προσφέρει η ιδέα ότι υπάρχει κάποιος δίπλα σου να σε στηρίξει σε κάθε περίπτωση. Όταν ένας άντρας νιώσει σίγουρος για τις προθέσεις σας και την αγάπη σας, μπορεί να μην το δείξει με το ρομαντισμό που εσείς έχετε μεγαλώσει, αλλά σίγουρα θα βρει ένα καλό τρόπο να σας δείξει την αφοσίωσή του.
«Έχουν πρόβλημα επικοινωνίας»
Θα διαπιστώσετε το ανακριβές αυτής της πρότασης, αν ρωτήσετε έναν άντρα για το ποδόσφαιρο ή το νέο του αυτοκίνητο. Στους άντρες λοιπόν, αρέσει να μιλάνε και να επικοινωνούν, αλλά έχουν πάντα τη φοβία πως η ευθύτητα και η ειλικρίνειά τους συχνά θα παρεξηγηθεί από την υπεραναλυτικότητα των γυναικών και εν τέλει δεν προσπαθούν καν. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε ένα άντρα να μιλήσει, απλά ρωτήστε τον όσα θέλετε να μάθετε και θα δείτε πως ήταν τελικά... τόσο εύκολο.
«Η γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη»
Η ομορφιά δεν αρκεί και όποιος το πιστεύει αυτό, έχει μεγαλώσει με τα λάθος ιδεώδη. Μπορεί μια  ωραία γυναίκα να γυρίζει τα βλέματα, αλλά μια γυναίκα με έξυπνο χιούμορ, σπιρτάδα και ταπεραμέντο θα κερδίσει εν τέλει την καρδιά ενός άντρα. Όσο κι αν οι γυναίκες θέλουν να πιστεύουν και επιμένουν για το αντίθετο οι άντρες δεν μένουν ποτέ στην εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας.
«Οι άντρες δεν παίρνουν τίποτα προσωπικά»
Ένας μύθος που θα συνέφερε όλους τους άντρες να ισχύει είναι ότι δεν θίγονται με τίποτα και κανένα σχόλιο δεν τους πληγώνει. Η αλήθεια όμως είναι, ότι πολλά πράγματα, σχόλια, κριτικές πληγώνουν τους άντρες, αλλά η περηφάνεια και ο εγωισμός, τους απαγορεύει να το δείξουν και να αντιδράσουν σε αυτά.
Αυτό που ουσιαστικά γίνεται και σε αυτή την περίπτωση είναι η καταπίεση των συναισθημάτων τους, ενώ αυτή την κατάσταση επιβεβαιώνουν τα στατιστικά νούμερα σύμφωνα με τα οποία οι άντρες αυτοκτονούν 4 φορές περισσότερο από τις γυναίκες, ενώ η αυτοκτονία είναι η 7η συνηθέστερη αιτία θανάτου στο ισχυρό φύλο.
«Οι άντρες κωφεύουν στην κριτική»
Πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό το μύθο, ως μύθο, αλλά η αλήθεια είναι πως οι άντρες είναι δεκτικοί στην κριτική,  αρκεί να είναι ειλικρινής και ευθεία. Οι αναλύσεις και τα συμφραζόμενα στα οποία χάνονται οι γυναίκες όταν καλούνται να ασκήσουν κριτική, είναι αυτό που δυσκολεύει τους άντρες να αντιληφθούν το πρόβλημα και σε αυτή την αναίτια πολυπλοκότητα αντιδρούν. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τους ασκήσετε εποικοδομητική κριτική, μη φοβηθείτε τις αντιδράσεις τους και μιλήσετε ξεκάθαρα και με ουσία. Είναι ικανοί να αντιληφθούν πότε κάποιος τους κριτικάρει για το καλό τους και πότε όχι, και δεν κωφεύουν ούτε στο ελάχιστο στην πρώτη περίπτωση.
«Τα αγόρια είναι τόσο διαφορετικά από τα κορίτσια»
Μπορεί στα αγόρια να αρέσει το ποδόσφαιρο και στα κορίτσια να αρέσουν οι κούκλες, μπορεί στους άντρες να αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα και στις γυναίκες η μόδα, αλλά οι διαφορές μεταξύ των δυο φύλων, πάνω-κάτω φτάνουν μέχρι εκεί.
Στο τέλος της ημέρας, όλοι έχουν ανάγκη από αγάπη, όλοι καλούνται να είναι ευγενείς και να σέβονται τους άλλους και όλοι προσπαθούν απλά να κάνουν το καλύτερο για τον εαυτό τους και τη ζωή τους.

Πώς θα δροσιστείτε τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες;

Ξαπλώνετε μόνο σε βαμβακερά σεντόνια
Ξεχάστε τα αισθησιακά μεταξωτά, σατέν και πολυεστερικά σεντόνια, τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Επενδύστε σε βαμβακερά και ανοιχτόχρωμα, που «αναπνέουν» και επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί και θα σας κρατήσουν αρκετή δροσιά για να βγει ξεκούραστη η νύχτα.
2. Παγώστε τα σεντόνια
Για ακόμα περισσότερη δροσιά, βάλτε τα βαμβακερά σας σεντόνια σε μια σακούλα και αφήστε τα στην κατάψυξη για λίγη ώρα, πριν τα απλώσετε και κοιμηθείτε σε αυτά, ενώ η σακούλα θα τα προστατέψει από το να πάρουν τη μυρωδιά των κρεάτων που διατηρείτε στην κατάψυξη. Αυτή η μέθοδος ωστόσο δεν θα σας δροσίσει για ώρες, αλλά θα σας δροσίσει τόσο, ώστε να σας πάρει ο ύπνος γλυκά.
3. Παγώστε μια θερμοφόρα
Όπως το χειμώνα γεμίζετε με καυτό νερό μια θερμοφόρα για να σας κρατήσει ζεστά τα πόδια τις κρύες νύχτες, με την ίδια λογική γεμίστε φέτος το καλοκαίρι τη θερμοφόρα με παγωμένο νερό και χρησιμοποιείστε τη για να σας κρατήσει δροσερούς και φρέσκους κάτω από τα σεντόνια, τις νύχτες του καύσωνα.
4. Κοιμάστε με ελαφριά ρούχα
Η καλύτερη φυσικά λύση είναι να κοιμάστε τελείως γυμνοί, αλλά αν δεν είστε χίπις στην καρδιά, προτιμήστε μια βαμβακερή φαρδιά μπλούζα και ένα σορτσάκι και ποτέ μακρυμάνικα, συνθετικά υφάσματα και μακριά παντελόνια.
5. Βιολογικό air condition
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εναλλακτικό air condition, με μηδενική κατανάλωση ρεύματος και απολύτως φυσικά αποτελέσματα. Τοποθετήστε απλά, μπροστά από τον ανεμιστήρα ένα ρηχό μπωλ γεμάτο με παγάκια και πατήστε το ΟΝ στον ανεμιστήρα. Δεν το περιμένετε, αλλά θα κάνει καλή δουλειά!
6. Υιοθετήστε τις συνήθειες όσων ξέρουν από ζέστη
Διδαχθείτε από όσα κάνουν για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη, εκείνοι που τη βιώνουν όλο το χρόνο. Υιοθετήστε τη συνήθεια των Αιγυπτίων που πέφτουν για ύπνο με μια κουβέρτα ποτισμένη σε δροσερό νερό και αντιμετωπίστε έτσι τη ζέστη και την υγρασία, που έχουν προκαλέσει οι φετινές βροχές σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.
7. «Παγώστε» τους παλμούς σας
Είτε με τη βοήθεια μιας παγοκύστης, είτε με ένα μπουκάλι παγωμένο νερό, δροσίστε στρατηγικά σημεία του σώματός σας όπως είναι οι περιοχές που μετράμε συνήθως τους καρδιακούς παλμούς. Βάλτε την παγοκύστη στους καρπούς σας, τους αγκώνες, το λαιμό, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα.
8. Μην κοιμάστε με παρέα
Αν όντως θέλετε να κοιμάστε καλά το καλοκαίρι, κάντε το καλύτερα μόνοι σας παρά με τον ή την αγαπημένη σας. Οι αγκαλιές και η εγγύτητα αυξάνουν τη θερμοκρασία και είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να αποφύγουμε. Κοιμηθείτε μόνοι σας, ώστε να κοιμηθείτε και δώστε ραντεβού με τον σύντροφό σας, ξανά τον Οκτώβρη…
9. Δημιουργήστε ρεύμα
Ανακαλύψτε τον μηχανικό μέσα σας και τοποθετήστε τον ανεμιστήρα σε σημεία κλειδιά στο δωμάτιο, στην κατάλληλη γωνία όσον αφορά το παράθυρο και αφήστε ανοιχτό και το παράθυρο στην άλλη πλευρά του σπιτιού και θα δημιουργηθεί ένα πολύ δροσερό ρεύμα που θα κάνει όλα τα air condition του κόσμου, να μοιάζουν φτωχά.
10. Φτιάξτε το δικό σας κρεβάτι
Ακόμα και αν θα κρατήσει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αξίζει να φτιάξετε το δικό σας κρεβάτι μέσα στο δωμάτιό σας, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια αιώρα και θα επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί και να σας δροσίζει από κάθε μεριά. Εναλλακτικά, βάλτε το κρεβάτι σε σημείο που οι περισσότερες πλευρές του θα είναι εκτεθειμένες στο ρεύμα που θα έχετε δημιουργήσει από την προηγούμενη πρόταση.
11. Ενυδατώνεστε
Πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της μέρας και πάντα δυο ποτήρια πριν πέσετε για ύπνο, για να προλάβετε την αφυδάτωση που θα φέρει η ζεστή νύχτα. Έχετε πάντα στο προσκεφάλι σας ένα μπουκάλι νερό, που θα σας δροσίζει και ξεδιψάσει στη μέση της νύχτας.
http://www.clickatlife.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory