Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Στα παρασκήνια των ταινιών .

awesome_behind_scene
awesome_behind_scene

Η Katy Perry Χάνει το .....

katy_perry1

Τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα ζώα

Τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα ζώα

Πηγή: 

Μια "νορμάλ" ζωή

Τα έχουμε ξαναπεί... Τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε, όσα περισσότερα κάνουμε, τόσο περισσότερο αισθανόμαστε ότι αξίζουμε. Δεν μας φτάνει ο χρόνος (όπως δεν μας φτάνουν τα χρήματα) αλλά συνεχίζουμε να τρέχουμε... παράλογο μου φαίνεται... Όμως αυτό κάνουμε! 
Και όταν κάποιες φευγαλέες στιγμές βρεθούμε μόνοι, χωρίς τίποτα ιδιαίτερο να κάνουμε, αρχίζουμε να «αγχωνόμαστε»... δεν μας αρέσει η λέξη «φοβόμαστε». 
Ανοίγουμε την τηλεόραση, παίρνουμε κάποιο φίλο τηλέφωνο, αρχίζουμε τις δουλειές ή τα μαστορέματα, βάζουμε τάξη στα ντουλάπια μας, κοιμόμαστε... οτιδήποτε για να μην καθίσουμε στο τίποτα, να μην αντιμετωπίσουμε το κενό. Όλα είναι κούραση, ανεξάρτητα από το τι κάνουμε. Όλα έχουν τίμημα. Μετά χρειαζόμαστε διακοπές. Αλλά δεν ξεκουραζόμαστε και τότε. Τα οργανώνουμε με τον ίδιο τρόπο… να κάνουμε πράγματα, να δούμε, να ζήσουμε, να προλάβουμε. 
Όμως παράλληλα, ο νους μένει πίσω... έχεις να πληρώσεις την εφορία, η εταιρία σε χρειάζεται, το σπίτι θέλει ανακαίνιση (τώρα είναι «θα το χάσεις»), τα παιδιά θα χρειαστούν σχολικά... και δεν σταματάει ποτέ. Είναι και το άλλο... πρέπει να μορφωθείς, να βρεις τα σεμινάρια, να πάρεις τα σωστά βιβλία, να ακούσεις τους κατάλληλους ανθρώπους, να μάθεις κι αυτή τη μέθοδο, «να καλλιεργήσεις το πνεύμα σου». Αλλά, όλως παραδόξως, ακόμα τρέχουμε... ακόμα ψάχνουμε, ακόμα αγωνιούμε, ακόμα φοβόμαστε...
Την αλήθεια την αποφεύγουμε, είτε την ξέρουμε είτε την αγνοούμε. Η αλήθεια δεν είναι ποτέ πολύπλοκη, ούτε χωράει σε μεθόδους, πληροφόρηση και συγκεκριμένους «σοφούς». Την ανακαλύπτεις αν τολμήσεις να σταθείς για λίγο, να περιμένεις, να διαφοροποιηθείς από το πλήθος, ν’ αναρωτηθείς. Όμως είναι πιο εύκολο και βολικό να πιστεύουμε τους πολλούς... τουλάχιστον έτσι αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι (αλλά είμαστε). 
«Πώς μας κατάντησαν έτσι! Είναι όλοι τους προδότες. Δεν προλαβαίνουμε να πληρώνουμε...» Και η (ίδια) ζωή συνεχίζεται... νοιώθουμε καλά πως συμφωνούμε. Είναι πράγματα που ακούω καθημερινά και όλοι πιστεύουν πως είναι η αλήθεια.
Αλλά δεν είμαστε ευτυχισμένοι, δεν φτιάχνουμε αρμονικές σχέσεις, δεν μεγαλώνουμε υγιή παιδιά, δεν ηρεμούμε πραγματικά ποτέ, δεν θεραπεύουμε τις αρρώστιες, δεν εξαλείφουμε την κατάθλιψη, δεν, δεν, δεν… αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια... περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. 
Και πιστεύεις πως πρέπει να μεταναστεύσεις, πως φταίει η χώρα σου, οι ευκαιρίες που δεν σου δίνονται, οι παροχές που δεν προσφέρονται. Όποιος το έχει κάνει θα σου πει πως δεν άλλαξαν και πολλά… όπου κι αν πήγε. 
Αλλά η ζωή κυλάει, τα χρόνια περνάνε. Φοβάσαι να τα δεις από απόσταση, διαχρονικά. Σίγουρα έχεις καταφέρει πολλά, έχεις κάνει αρκετά, άσχετα αν έχεις να κάνεις κι άλλα, έχεις ακόμα τη θέληση να δημιουργήσεις (στην καλύτερη περίπτωση). Τότε; Γιατί δεν είσαι ευτυχισμένος; Γιατί ακόμα ψάχνεις, δεν προλαβαίνεις, αισθάνεσαι εκείνο το απέραντο κενό, τις λίγες ώρες που τολμάς να ακούσεις και να αισθανθείς τον εαυτό σου; 
Μου έχουν πει πολλές φορές να προτείνω λύσεις, να μην εντοπίζω μόνο «το πρόβλημα». Μα δεν είναι οι λύσεις το θέμα μου ούτε χρειάζεσαι κανέναν να σου τις υποδείξει. Αυτή είναι ακόμα μια πάγια τακτική που βολεύει όσους έχουν ανάγκη να είναι οι λυτρωτές, οι αρχηγοί, οι γνώστες... ουσιαστικά αφαιρώντας τη δική σου ικανότητα να βρεις, να αποκαλύψεις, να διακρίνεις. 
Φτάνει όμως να σταθείς, να μην τρέχεις για λίγο. Φτάνει να αισθανθείς τη μοναξιά χωρίς να το βάλεις στα πόδια. Φτάνει να ακούσεις τη φασαρία που κυβερνά το νου σου, χωρίς να έχεις την παρόρμηση να την σιγάσεις. Φτάνει να κάνεις τις ερωτήσεις που δεν τόλμησες ποτέ να κάνεις. Όχι σε άλλους... θα πάρεις αυτό που θέλεις (έχεις ανάγκη) ν’ ακούσεις. Αλλά στον ίδιο σου τον εαυτό, χωρίς να είσαι σίγουρος για καμία απάντηση… να μείνεις στο τρομακτικό κενό. 
Θέλει θάρρος η ευτυχία και σίγουρα δεν είναι αυτό που εκπαιδευτήκαμε να νομίζουμε πως είναι! Γιατί είναι η ΔΙΚΗ σου ζωή και των άλλων μαζί..... και όλα σε περιμένουν μετά... Ο έρωτας, η γαλήνη, το νόημα, το θάρρος, η ενότητα... Όχι πιο πριν...
Χριστιάνα Σοφία

Το μάθημα της χήνας

Την επόμενη φορά που θα δείτε χήνες να πετούν σε σχηματισμό V προς τον νότο για να περάσουν τον χειμώνα, ίσως σας περάσει από το μυαλό η εξήγηση που η επιστήμη δίνει για την αιτία που πετούν με αυτόν τον τρόπο. Όταν η κάθε χήνα χτυπά τα φτερά της, δημιουργεί ανοδικό ρεύμα για εκείνη που ακολουθεί αμέσως μετά. Με το να πετούν λοιπόν σε σχηματισμό V, ολόκληρο το σμήνος προσθέτει τουλάχιστον 71% μεγαλύτερη πτητική εμβέλεια συγκριτικά με το αν πετούσαν η κάθε μια μόνη της.
Κατά τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι που ακολουθούν κοινή κατεύθυνση και διαθέτουν την αίσθηση της κοινότητας φτάνουν στον προορισμό τους πιο γρήγορα κι εύκολα, διότι ο ένας βοηθά τον άλλο.
Αν μια χήνα βγει έξω από τον σχηματισμό, αμέσως καταλαβαίνει τη δυσκολία να προχωρήσει μόνη της και επιστρέφει για να επωφεληθεί από το ανοδικό ρεύμα που δημιουργεί η χήνα που βρίσκεται μπροστά.
Αν κι εμείς λειτουργήσουμε όπως μια χήνα, θα μένουμε κατά κάποιο τρόπο «σε σχηματισμό» με όσους ανθρώπους κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με εμάς. Είναι σημαντικό επομένως, να βρούμε τους ανθρώπους με τους οποίους συχνοτιζόμαστε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους.
Όταν μια χήνα κουραστεί πηγαίνει στο πίσω μέρος του σχηματισμού και κάποια άλλη έρχεται μπροστά.
Με τον τρόπο αυτό, οι δύσκολες κι απαιτητικές εργασίες αναλαμβάνονται εκ περιτροπής, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους.
Οι χήνες που βρίσκονται πίσω φωνάζουν με σκοπό να ενθαρρύνουν εκείνες που βρίσκονται μπροστά προκειμένου να διατηρήσουν την ταχύτητά τους.
Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.
Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι όταν μια χήνα αρρωστήσει ή τραυματιστεί και πέσει στο έδαφος, δύο άλλες την ακολουθούν για να τη βοηθήσουν και να την προστατέψουν. Μένουν μαζί της μέχρι να είναι σε θέση ή να πετάξει ξανά ή μέχρι να πεθάνει. Μόνο τότε ξεκινούν ξανά το ταξίδι τους είτε μόνες τους είτε με κάποιον άλλο σχηματισμό με σκοπό να προλάβουν να φτάσουν τη δική τους ομάδα.
Αν κι εμείς λειτουργήσουμε όπως μια χήνα, θα συμπαραστεκόμαστε και θα στηρίζουμε ο ένας τον άλλο έτσι ακριβώς. Μα προπαντός, θα πάψουμε να είμαστε μια διαιρεμένη πλειοψηφία που χειραγωγείται από μια ενωμένη μειοψηφία, όπως λέει και ο Will Durant.

Τί μπορεί να κάνει ο χυμός λεμονιού

Τί μπορεί να κάνει ο χυμός λεμονιού
Χυμώδες, αρωματικό και πολύ όξινο, το λεμόνι μπορεί να αναδείξει τη γεύση σε γλυκά και αλμυρά τρόφιμα, αλλά σχεδόν πάντα να παίξει υποστηρικτικό ρόλο στην κουζίνα.

Σταματήστε να τα υποβιβάζετε και δώστε σε αυτά τα φρούτα του χειμώνα λίγη προσοχή!

Λευκάνετε τα νύχια σας
Έχετε θαμπά και κιτρινισμένα νύχια; Απλά στύψτε ένα λεμόνι σε ένα μικρό πιάτο, καθαρίστε τα νύχια σας και βυθίστε τα σε χυμό λεμονιού για ένα λεπτό ή δύο. Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και για να γίνουν τα νύχια ισχυρότερα, ιδιαίτερα αν προσθέσετε μια κουταλιά ελαιόλαδου.

Συντηρητικό τροφίμων
Κρατήστε τα κομμένα φρούτα και λαχανικά, όπως τα μήλα, τα αχλάδια, το αβοκάντο και τις πατάτες φρέσκα, ρίχνοντας τους λίγο χυμό λεμονιού. Μπορείτε επίσης να ζωντανέψετε το πεσμένο μαρούλι με την εμβάπτιση του για μια ώρα σε ένα μπολ με κρύο νερό και το χυμό ενός λεμονιού.

Μειώστε τα σημεία ηλικίας και τις φακίδες
Εφαρμόστε το χυμό λεμονιού με ένα κομμάτι βαμβάκι μία φορά την ημέρα και με την πάροδο του χρόνου (μιλάμε για μήνες) μπορεί να φωτίσει λίγο.

Για τον πονόλαιμο
Κάντε γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1/8 του φλιτζανιού ζεστό νερό για να βοηθήσει τον πρησμένο λαιμό και να σκοτώσει τα βακτήρια. Φτιάξτε ένα ζεστό τσάι που γίνεται με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

Θεραπεία προσώπου
Εφαρμόστε με ένα κομμάτι βαμβάκι, λίγο χυμό λεμονιού στο πρόσωπο. Δρα ως στυπτικό, διώχνει τη λιπαρότητα και σφίγγει τους πόρους για μια ομαλότερη εμφάνιση. Ανακατέψτε αλάτι και χυμό λεμονιού σε ένα φυσικό απολεπιστικό.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory