Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Οταν Πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Detroit

detroit_01

Θα μένατε σε ένα ξενοδοχείο σε ένα γερανό;

crane_hotel
crane_hotel

Η σειρά ΄ΤΑ ΦΙΛΑΡΆΚΙΑ ¨Στο Πρώτο Και Το Τελευταίο Επεισόδιο

friends_01

Leo Buscaglia: 10 λέξεις για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής

Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του «Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις» μας δίνει 10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας.
. ΟΡΘΗ ΓΝΩΣΗ, για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.
2. ΣΟΦΙΑ, για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την παρουσία μας, το «τώρα».
3. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, για να δεχόμαστε τους άλλους που έχουν ίσως διαφορετικό τρόπο από το δικό μας, με λεπτότητα και κατανόηση, καθώς προχωράμε μαζί τους ή αναμεσά τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής μας.
4. ΑΡΜΟΝΙΑ, για να μπορούμε να δεχόμαστε τη φυσική ροή της ζωής.
5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, για να συνειδητοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε νέες λύσεις και άγνωστα μονοπάτια στο δρόμο μας.
6. ΔΥΝΑΜΗ, για να αντισταθούμε στο φόβο και να προχωρήσουμε μπροστά, παρά την αβεβαιότητα, χωρίς εγγυήσεις ή πληρωμή.
7. ΓΑΛΗΝΗ, για να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας.
8. ΧΑΡΑ, για να είμαστε πάντα γεμάτοι τραγούδια, γέλια και χορούς.
9. ΑΓΑΠΗ, ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.
10. ΕΝΟΤΗΤΑ, κι αυτό μας ξαναφέρνει εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε, τη θέση όπου είμαστε ένα με τον εαυτό μας και με όλα τα άλλα πράγματα.

7 επικίνδυνα μαθήματα ζωής που δίνουμε στα παιδιά μας

 Είναι φυσιολογικό να μην αγαπάς το σώμα σου.
Μήπως καταπονείτε το σώμα σας τρώγοντας υπερβολικά ή κάνοντας εξαντλητικές δίαιτες; Μήπως πίνετε πολύ αλκοόλ ή είστε επικριτικοί με την εμφάνισή σας όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη; Το παιδί σας μαθαίνει να αξιολογεί το σώμα του ακολουθώντας το δικό σας παράδειγμα. Τι είδους παράδειγμα λοιπόν θέλετε να αποτελείτε;
2. Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι πιο σημαντικές από τις ανθρώπινες σχέσεις.
Είστε από τα άτομα που κοιμούνται στην κυριολεξία έχοντας το κινητό τους τηλέφωνο κάτω από το μαξιλάρι; Στέλνετε e-mail από το iPad σας την ώρα που ο σύντροφός σας διηγείται ένα περιστατικό όταν κάθεστε στο τραπέζι για το δείπνο; Αν ναι, τότε μαθαίνετε στα παιδιά σας ότι η ενασχόληση με τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι πιο σημαντική από τον ποιοτικό χρόνο που μοιράζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους.
3. Το επιδόρπιο είναι μια ανταμοιβή για το «καλό παιδί».
Έχετε πει ποτέ στο παιδί σας: «Αν είσαι καλό κορίτσι όταν πάμε στη γιαγιά, μόλις γυρίσουμε στο σπίτι μπορείς να φας μπισκότα». Πολλοί καλοπροαίρετοι γονείς στην ουσία δωροδοκούν τα παιδιά τους με λιχουδιές. Είναι δελεαστικό να τους τις προσφέρουν ως ανταμοιβή για την καλή τους συμπεριφορά. Επίσης, είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνουν τα παιδιά τους πιο συνεργάσιμα μαζί τους, τουλάχιστον για λίγο. Ταυτόχρονα όμως είναι επικίνδυνο, διότι τα οδηγούν σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες που είναι δύσκολο να αλλάξουν αργότερα ως ενήλικες.
4. Δεν πειράζει αν εξαπατήσεις κάποιον, αρκεί να μην υπάρξουν συνέπειες.
Πάρτε για παράδειγμα την εξής σκηνή στο εστιατόριο: «Ο σερβιτόρος ξέχασε να μας φέρει τον λογαριασμό. Τέλεια, δωρεάν δείπνο γι’ απόψε! Πάμε τώρα να φύγουμε, γρήγορα!». Αν περάσετε στο παιδί σας την έννοια ότι η εξαπάτηση δεν είναι κάτι κακό (εφ’ όσον δεν το καταλάβει κανείς), του κάνετε τεράστιο κακό. Αργότερα, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιγράψει στα τεστ του σχολείου, να παραβιάσει τον νόμο ή να είναι άπιστος απέναντι στον/στην σύντροφό του. Κι όλα αυτά επειδή του περάσατε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν συνέπειες εφ’ όσον καταφέρει να καλύψει τα ίχνη του.
5. Δεν πειράζει να αναιρούμε τον λόγο μας.
Λέτε συχνά στους άλλους ότι θα τους πάρετε τηλέφωνο και δεν το κάνετε; Υπόσχεστε να τελειώσετε μια εργασία σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα αλλά δεν κρατάτε τον λόγο σας; Όταν δεν είστε συνεπείς με τις υποσχέσεις που δίνετε, διδάσκετε στο παιδί σας ότι η εντιμότητα και η αξιοπιστία δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
6. Το σεξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο διαπραγμάτευσης.
Μήπως απέχετε από το σεξ για να «τιμωρήσετε» τον/την σύντροφό σας; Μήπως είστε υπερβολικά διαχυτικοί όταν αυτός (ή αυτή) σας κάνει τα χατίρια; Το παιδί σας ίσως είναι πολύ μικρό για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, μπορεί όμως να πάρει το κρυφό μήνυμα που υπάρχει σε αυτή τη συμπεριφορά: το σεξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ασκήσουμε έλεγχο πάνω στους ανθρώπους και να πάρουμε αυτό που θέλουμε.
7. Οι ανάγκες και οι επιθυμίες των άλλων ανθρώπων είναι πιο σημαντικές από τις δικές μας.
Εκφράζετε στους γύρω σας αυτό που πραγματικά είστε; Μήπως δεν μιλάτε καθόλου, αντί να ζητήσετε εκείνα που πραγματικά επιθυμείτε; Είναι φυσικό να θέλετε να είστε αρεστοί και αποδεκτοί από τους άλλους. Όταν όμως δεν ακολουθείτε όσα σας λέει η καρδιά σας, στέλνετε στο παιδί το μήνυμα ότι οι πραγματικές σας επιθυμίες δεν έχουν τόση σημασία. Όταν πρόκειται για την μελλοντική ευτυχία του παιδιού σας, αυτό αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες παγίδες.
Αν διαβάζοντας αυτό το άρθρο νιώθετε ένοχοι επειδή έχετε κάνει πράγματα που δεν έπρεπε, μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας! Η τιμωρία που οι ίδιοι δίνετε στον εαυτό σας όταν κάνετε λάθη είναι κάτι που επίσης δεν πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας.
Αντί γ’ αυτό, δεσμευτείτε να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο συμπεριφοράς σας και να είστε θετικοί απέναντι στις σημαντικές αλλαγές που πρόκειται να κάνετε. Το παιδί σας μαθαίνει από εσάς κάθε μέρα μέσα από τα λόγια και τις πράξεις σας, από την παρουσία και την απουσία σας κι από τον τρόπο που φέρεστε στον εαυτό σας και στους άλλους.
Είναι στο χέρι σας να καθορίσετε και να αλλάξετε τις αξίες που δίνετε στα παιδιά σας και μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα κιόλας!
Άρθρο της Δρος Suzanne Gelb
Μετάφραση/Επιμέλεια Σωτηρία Κακαγιά

Ο μύθος του Αισώπου για τον αετό, το λαγό και το σκαθάρι

Ένας αετός κυνηγούσε κάποτε έναν λαγό με τόσο μεγάλη ταχύτητα και επιδεξιότητα που όλα έδειχναν ότι το άτυχο ζώο δεν θα αργούσε να πέσει στα νύχια του.
Κατατρομαγμένος, απελπισμένος και κουρασμένος από το τρέξιμο ο λαγός συνάντησε ξαφνικά στον δρόμο του ένα μικροσκοπικό σκαθάρι και προσπέφτοντας στα πόδια του είπε:
"Σε παρακαλώ, προστάτεψέ με από τον αετό και βοήθησέ με να γλιτώσω τη ζωή μου." Το σκαθάρι λυπήθηκε τον λαγό, του έδωσε θάρρος και υποσχέθηκε ότι θα του συμπαρασταθεί. Πράγματι, όταν ο αετός πλησίασε το θήραμά του το σκαθάρι μπήκε ανάμεσα σε αυτόν και το λαγό και του φώναξε: "Αυτό το πλάσμα είναι υπό την προστασία μου. Άσε το να ζήσει και ψάξε κάπου αλλού για την τροφή σου."
Ο αετός όμως ακούγοντας τα γενναία λόγια του σκαθαριού και βλέποντας το μικρό μέγεθός του, γέλασε αυτάρεσκα, έκανε μια χαψιά το λαγό και πέταξε μακριά, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες του μικροσκοπικού εντόμου.
Το σκαθάρι όμως πήρε πολύ βαριά αυτή την προσβολή. Ανέβηκε λοιπόν στην απόκρημνη φωλιά όπου προστάτευε τα αυγά του αετός και τα έσπρωξε όλα στον γκρεμό για να σπάσουν. Από τότε ο αετός δεν κατάφερε να ξαναποκτήσει παιδιά γιατί, όσο καλά και αν προστάτευε τη φωλιά του, κάθε φορά που γεννούσε αυγά και απομακρυνόταν για να βρει τροφή, το σκαθάρι ανέβαινε πετώντας μέχρι εκεί και του τα έσπαγε όλα.
Απελπισμένος, ο αετός απευθύνθηκε στο Δία του οποίου ήταν το σύμβολο και ζήτησε την προστασία του. Ο Δίας λοιπόν πήρε τα αυγά του αετού στην αγκαλιά του και υποσχέθηκε να τα προστατεύει μέχρι αυτά να εκκολαφθούν και να προσέχουν πλέον μόνα τους τον εαυτό τους.
Το σκαθάρι όμως δεν πτοήθηκε ούτε από τον νέο γιγαντιαίο και ισχυρό προστάτη των αυγών. Μάζεψε μια μικρή μπάλα κοπριά, πέταξε μέχρι τον Όλυμπο και την έριξε πάνω στο μπράτσο του Δία. Εκνευρισμένος τότε εκείνος έπιασε τον βόλο αυτής της βρωμιάς με το άλλο του χέρι και τον πέταξε μακριά. Πάνω στη βιασύνη του όμως, ξέχασε τα αυγά του αετού που κρατούσε και αυτά έπεσαν κάτω, σπάζοντας για άλλη μια φορά.
Αυτός ο μύθος ειπώθηκε από τον Αίσωπο πριν από πολλούς αιώνες. Η υπεροψία των πλούσιων και ισχυρών όμως που νομίζουν ότι η δύναμή τους και μόνο αρκεί για να υποτάξει τον φτωχό και τον αδύνατο εξακολουθεί να ματώνει αθώους και από τις δύο πλευρές.
Κι αφού εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατός για να σταματήσω το κακό περιορίζομαι απλώς να σχολιάζω τη ματαιότητά του.
Γιώργος Επιτήδειος 
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory