Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Ρεαλιστική ζωγραφική .

swimming_paintings
swimming_paintings

Πώς το σαμπουάν και το βερνίκι νυχιών μειώνουν τη σεξουαλική ορμή

Πώς το σαμπουάν και το βερνίκι νυχιών μειώνουν τη σεξουαλική ορμή
Προϊόντα ατομικής περιποίησης που βρίσκονται στο μπάνιο και το ντουλάπι της κουζίνα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Michigan School of Public Health οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Σύμφωνα με το medicaldaily, κατά τα τελευταία 50 χρόνια, έχει παρατηρηθεί μια πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών και μια αύξηση στα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα χαμηλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ποιότητας του σπέρματος, και των γεννητικών δυσπλασιών στα νεογέννητα αγόρια.

«Βρήκαμε στοιχεία όπου τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης σχετίζεται με την αυξημένη έκθεση σε φθαλικό εστέρα σε αρκετούς βασικούς πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων τω ν αγοριών ηλικίας 6 έως 12, και ανδρών και γυναικών ηλικίας 40 έως 60», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης, John D. Meeker.

«Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε νεαρά αγόρια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγική ανάπτυξη, και στη μέση ηλικία μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργία, τη λίμπιντο, την ενέργεια, τη γνωστική λειτουργία και υγεία των οστών σε άνδρες και γυναίκες», συμπληρώνει.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι ένα είδος χημικής ουσίας που κάνουν τα πλαστικά πιο ευέλικτα και ανθεκτικά, και βρίσκονται σε απορρυπαντικά, κόλλες, λιπαντικά έλαια, αδιάβροχα, σαπούνια, σαμπουάν, σπρέι για τα μαλλιά, βερνίκια νυχιών, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών και Πρόληψης (CDC). Η συνεχής έκθεση στη χημική αυτή ουσία μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, που είναι υπεύθυνη για τη σωματική ανάπτυξη και την αντοχή, την εγκεφαλική λειτουργία, την πυκνότητα των οστών, και την καρδιαγγειακή υγεία.
http://www.newsbeast.gr/

Τηλεόραση και γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών

Τηλεόραση και γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών
Ο ήχος που βγαίνει από τα ηχεία της τηλεόρασης, ακόμη κι όταν δεν παρακολουθεί κανείς το «κουτί» είναι κάτι πολύ κοινό στα περισσότερα νοικοκυριά.

Σύμφωνα όμως με αμερικανούς ερευνητές, εκτός από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να προκαλεί κι άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ο βόμβος που προέρχεται από την τηλεόραση μπορεί να επηρεάσει τη γλωσσική ανάπτυξη των νηπίων.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες ακούγοντας τους γονείς τους να μιλούν. 
Όμως οι γονείς τείνουν να μιλούν στα παιδιά τους λιγότερο, όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους μελέτησαν τη συμπεριφορά γονέων, τα παιδιά των οποίων ήταν 12, 24 και 36 μηνών, όταν στο ίδιο δωμάτιο που έπαιζαν υπήρχε μια τηλεόραση σε λειτουργία.

Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι όσο ήταν ανοιχτή η τηλεόραση, η ποσότητα των λέξεων και φράσεων, καθώς και ο αριθμός των νέων λέξεων που έλεγαν οι γονείς, ήταν σημαντικά μικρότερη συγκριτικά με το όταν η τηλεόραση παρέμενε κλειστή.

Δεδομένου ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται από τους γονείς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των γλωσσικών ικανοτήτων των παιδιών, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η παρατεταμένη έκθεση στην τηλεόραση έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξή τους.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, όπως αναφέρει η MailOnline, συνέστησε πρόσφατα τα παιδιά κάτω των δύο ετών να μη βλέπουν καθόλου τηλεόραση.

Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Journal of Children and Media.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory