Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Pernilla Lundberg

Pernilla-Lundberg

Το ύψος επηρεάζει τη διάρκεια του γάμου

Το ύψος επηρεάζει τη διάρκεια του γάμου
Οι ψηλοί άντρες θέλουν να παντρεύονται νωρίτερα, όμως οι γάμοι που κάνουν δε… διανύουν την ίδια απόσταση με αυτή που κάνουν οι άντρες… χαμηλότερου αναστήματος!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι βρήκαν ότι το ποσοστό των διαζυγίων μεταξύ των κοντών ανδρών είναι πολύ μικρότερο, από αυτό των… πιο ψηλών εκπροσώπων του ανδρικού είδους.

Επιπλέον, οι κοντοί είναι πιο πιθανό να παντρεύονται πιο νέες γυναίκες και να βγάζουν περισσότερα χρήματα από τη σύζυγό τους.

«Αυτό επιβεβαιώνει τη θεωρεία που θέλει τους πιο κοντούς άντρες να ισοφαρίζουν την έλλειψη πόντων στο ύψος, με τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Από την άλλη, οι πιο ψηλοί άντρες φαίνεται πως πλησιάζουν πιο συχνά γυναίκες με σχετικά υψηλότερα εισοδήματα από τους ίδιους» αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας Abigail Weitzman και Dalton Conley.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από την έρευνα Panel Study of Income Dynamics, η οποία εξέτασε τις αμερικάνικες οικογένειες από το 1968, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Η έρευνα «μίλησε»… Οι ελεύθερες μπορούν -ανάλογα με αυτό που ψάχνουν στη ζωή τους- να αρχίσουν να αναζητούν το ταίρι των ονείρων τους… με το μέτρο στο χέρι!

Νέα έρευνα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Νέα έρευνα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα
Τα πάνω κάτω σε όσους καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο έρχεται να φέρει μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Αμερική. Εκεί που όσοι ήθελαν είτε να κόψουν το κανονικό τσιγάρο, είτε να καπνίσουν κάτι που να προκαλεί λιγότερο κακό στον οργανισμό, πλέον οι επιστήμονες τους κάνουν… συντρίμμια κάθε ελπίδα. 

Αποδεικνύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι περισσότερο επιβλαβές απ' ότι νόμιζαν τελικά. Ο λόγος; Όπως αναφέρεται περιέχει υψηλότερα επίπεδα συγκεκριμένων τοξινών σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο. Συγκεκριμένα έχει μέσα χρώμιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό, αλλά και τέσσερις φορές περισσότερο νικέλιο από τον καπνό. Το… καλό δεν σταματά εκεί όμως καθώς βρέθηκε ότι περιέχει και μόλυβδο, αλλά και ψευδάργυρο, καθώς και άλλα τοξικά μέταλλα, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ότι τα τσιγάρα. 

Αυτά έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια. Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιούτας, που συμμετέχει στην ομάδα που διεξήγαγε τη μελέτη, εξήγησε ότι τα ανεβασμένα επίπεδα τοξικών μετάλλων που βρέθηκαν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ανησυχητικά, αν και η έρευνα απέδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο παραμένει λιγότερο επιβλαβές από το παραδοσιακό. «Παρόλα αυτά τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου μας ανησυχούν», όπως αναφέρει η Daily Mail. Παράλληλα, αποδεικνύουν ότι δεν είναι ακίνδυνο, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. 

Την ίδια ώρα και μετά τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε να απαγορευτεί το κάπνισμα ηλεκτρονικών τσιγάρων σε εσωτερικούς χώρους και να σταματήσει η διαφήμιση έως ότου η βιομηχανία παρουσιάσει αντίθετα στοιχεία. Παράλληλα, η Βρετανική Ιατρική Ένωση ζήτησε αυστηρότερη επιτήρηση έτσι ώστε να μη γίνεται χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων από ανήλικους, όπως ανέφερε στο Forbes μέλος του συμβουλίου της. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρευνα του BBC αποκάλυψε ότι μια μάρκα ηλεκτρονικών τσιγάρων –που πωλείται στη Βρετανία- περιέχει το τοξικό χημικό dialectyl, το οποίο όταν εισπνέεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες των πνευμόνων. Το συγκεκριμένο υγρό χημικό δίνει τη γεύση butterscotch στον καπνό.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory