Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εικόνες

funny-pictures-806

Τα ψημένα φιστίκια χειρότερα για τις αλλεργίες

Τα ψημένα φιστίκια χειρότερα για τις αλλεργίες
Οι ωμοί ξηροί καρποί είναι λιγότερο αλλεργιογόνοι από ότι οι ψημένοι βρίσκει έρευνα. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τάισαν ποντίκια ψημένα και στη συνέχεια ωμά φιστίκια και παρατήρησαν ότι η αλλεργική αντίδραση από μέρους τους ήταν πολύ εντονότερη όταν τα φιστίκια ήταν ψημένα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι αλλεργίες στα φιστίκια αφορούν το 1 στα 50 παιδιά και μπορούν να φτάσουν να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας ίσως εξηγούν και το γιατί οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι πολύ εντονότερες στη Δύση, όπου τα τρώμε κατά κανόνα ψημένα, ενώ στην Ανατολή, όπου καταναλώνονται ωμά, βραστά ή τηγανητά, είναι λιγότερες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όσον αφορά στο ψήσιμο φταίει ότι δημιουργούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες, ώστε αλλάζει η σύσταση του φιστικιού με τέτοιον τρόπο που μπερδεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούνται αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: vita.gr

Ποιο μέρος του σώματός μας «αυτοεπισκευάζεται»

Ποιο μέρος του σώματός μας «αυτοεπισκευάζεται»
Μπορεί οι υπερήρωες να ζουν μόνο… στη φαντασία μας, ωστόσο και οι άνθρωποι διαθέτουν… μερικές «υπερφυσικές» δυνάμεις!

Γνωρίζατε για παράδειγμα, ότι κάποια μέρη του σώματός μας μπορούν να… αναγεννηθούν;

Και δε μιλάμε απλά για τις πληγές στο δέρμα, που «κλείνουν» μετά από λίγο καιρό, αλλά για πλήρη «αναγέννηση»!

Ερευνητές βρήκαν, ότι οι άνθρωποι έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες προσαρμογής σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία «νέων» πλευρών.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Bone and Mineral Research, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τη Francesca Mariani από το USC Stem Cell, βρήκε ότι τα ποντίκια και οι άνθρωποι είναι σε θέση να «αναγεννούν» μέσα σε μερικούς μήνες τα πλευρά που είχαν αφαιρεθεί από το σώμα τους.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία απεικόνισης CT (αξονική τομογραφία), οι ερευνητές παρακολούθησαν τη διαδικασία επούλωσης ενός πλευρού, που είχε αφαιρεθεί μερικώς με χειρουργικό τρόπο από έναν ασθενή.

Διαπίστωσαν ότι τα οκτώ εκατοστά του οστού και το ένα εκατοστό του χόνδρου που έλειπαν, «επισκευάστηκαν» μερικώς μετά από έξι μήνες.

Για να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία «επιδιόρθωσης», οι ερευνητές αφαίρεσαν τμήματα διαφορετικών μεγεθών (από 3 έως 5 χιλιοστά) σε ένα κοντινό στον άνθρωπο θηλαστικό: το ποντίκι. 

Όταν αφαίρεσαν το περιχόνδριο, είδαν ότι τα τμήματα που έλειπαν δεν κατάφεραν να «επισκευαστούν» μετά από εννιά μήνες. Όταν όμως αφαίρεσαν το χόνδρο, αλλά άφησαν το περιχόνδριο, τα τμήματα που έλειπαν κατάφεραν να «αναγεννηθούν» μέσα σε 1-2 μήνες.

Οι ερευνητές βρήκαν ακόμη, ότι το περιχόνδριο διατηρεί την ικανότητα παραγωγής χόνδρου ακόμη κι όταν αποσυνδεθεί από το πλευρό και επανατοποθετηθεί σε έναν κοντικό μυϊκό ιστό, υποδηλώνοντας ότι περιέχει προγονικά ή βλαστικά κύτταρα, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

«Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη αυτού του μοντέλου είναι σημαντική για την πρόοδο στον τομέα των σκελετικών επιδιορθώσεων, όπου υπάρχει ανάγκη για βελτίωση των σκελετικών επιδιορθώσεων από τραυματισμούς, τη χρόνια οστεοαρθρίτιδα και σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την επανορθωτική χειρουργική» εξήγησε η Mariani.

«Κατά τα πρώτα στάδια της κατανόησής μας, τα ποντίκια μας παρέχουν μια εξαιρετική δυνατότητα να σημειώσουμε πρόοδο στον τομέα αυτό, και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές για τη χρήση κυττάρων που προέρχονται από το περιχόνδριο των πλευρών ή από τα κύτταρα αυτού σε αναγεννητικές θεραπείες» κατέληξε η ερευνήτρια.
http://www.newsbeast.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory