Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Απροσδόκητος επισκέπτης σε γάμο .

bull_wedding

Το ψωμί δεν… χαλάει τη σιλουέτα

Το ψωμί δεν… χαλάει τη σιλουέτα
Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, το ψωμί όταν καταναλώνεται σωστά είναι πολύ υγιεινό και δεν παχαίνει.

Πρόκειται για το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα όλων, και κυρίως των γυναικών. Το ψωμί παχαίνει; Έτσι, τουλάχιστον τείνουν να πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι και δη οι γυναίκες. Σύμφωνα με μεγάλη αυστραλέζικη έρευνα το 20% των γυναικών νοιώθουν ενοχές όταν τρώνε ψωμί, το 28% το λατρεύουν, αλλά το αποφεύγουν για να μην παχύνουν, το 58% πιστεύουν ότι τις παχαίνει, το 15% το περιορίζουν και στα παιδιά τους και το 43% το αποφεύγουν όταν κάνουν δίαιτα.

Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές γυναίκες νοιώθουν μπερδεμένες σχετικά με το αν πρόκειται τελικά για μία υγιεινή τροφή ή όχι. Αυτά είναι κάποια από τα αποτελέσματα μίας πολύ μεγάλης αυστραλέζικης μελέτης που συμπεριέλαβε περισσότερες από 1000 γυναίκες μεταξύ 25 και 65 ετών με στόχο να καταρρίψει τους μύθους σχετικά με το ψωμί.

Από τη μελέτη φάνηκε ακόμη ότι το 83% των γυναικών το καταναλώνουν ούτως ή άλλως γιατί το βρίσκουν πολύ νόστιμο αλλά ότι παρ’ όλα αυτά, περισσότερες από το 1/3 αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές για να αντικαταστήσουν το ψωμί.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το πρόβλημα -όλη αυτή η πολεμική απέναντι στο ψωμί και μαζί διάφορες παρανοήσεις- ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν βγήκε η δίαιτα Άτκινς, καθώς και όλες οι δίαιτες που ενοχοποιούσαν τους υδατάνθρακες

Τονίζουν λοιπόν ότι το ψωμί, όταν το έχουμε επιλέξει σωστά, και συστήνουν το ολικής άλεσης, είναι μία πολύ υγιεινή επιλογή, που μας δίνει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, ενέργεια, μαγνήσιο και σίδηρο. Εξηγούν ότι βοηθά στην υγεία του εντέρου και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι το ψωμί παχαίνει.

Πηγή: Vita.gr

Πώς η άσκηση χαλάει τα δόντια

Όσο πιο πολύ ασκείται κάποιος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να χρειαστεί σφραγίσματα σύμφωνα με νέα έρευνα.

Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης βρήκαν ότι όσο πιο πολύ γυμναστική κάνει κάποιος τόσο πιο πολύ χρειάζεται τον οδοντίατρο.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι αθλούνταν πολύ παρήγαγαν πιο λίγο και πιο αλκαλικό σάλιο και ότι κατ’ επέκταση, είχαν χειρότερη στοματική υγεία.

Οι οδοντίατροι εξηγούν τα αποτελέσματα της έρευνας λέγοντας ότι με την άσκηση το σάλιο γίνεται πιο αλκαλικό, συνθήκη κατά την οποία ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων που δημιουργούν πλάκα στα δόντια. Επιπλέον οι ειδικοί εικάζουν ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει την προστατευτική για τα δόντια πρωτεΐνη που κανονικά περιέχεται στο σάλιο.

Στη διάρκεια της γερμανικής έρευνας οι οδοντίατροι εξέτασαν τα δόντια 35 αθλητών και 35 ανθρώπων που δεν αθλούνταν. Αν και άλλες έρευνες έλεγαν ότι οι αθλητές έχουν χειρότερης ποιότητας δόντια επειδή πίνουν πιο πολλά ποτά που περιέχουν ζάχαρη η συγκεκριμένη απορρίπτει αυτήν τη θεωρία.

Αυτή η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλη μία που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και βρίσκει ένα ακόμη «μειονέκτημα» στη σωματική άσκηση, καθώς παρατηρήθηκε ότι οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ τις ημέρες που ασκούνται.

Πηγή: vita.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory