Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Οι τιμές στη Βενεζουέλα

prices_in_venezuela

Πώς θυμώνει κάθε ζώδιο;

Πώς όμως, χειρίζεται τελικά το κάθε ζώδιο τα νεύρα του;
Κριός
Όταν θυμώνει ο Κριός, χάνει την ικανότητα του να δει τα πράγματα από την απαιτούμενη απόσταση, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε λεκτικές εκρήξεις και υπερβολικά ξεσπάσματα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι έχει πάντα τους λόγους του να είναι θυμωμένος, αλλά όλη αυτή η έξαψη, οφείλεται πρώτα στην ανάγκη του για λίγο παραπάνω ενθουσιασμό και ένταση και μετά στην πραγματική αιτία.
Ταύρος
Ο Ταύρος εφαρμόζει την εξής μέθοδο: βράζει σιγά σιγά μέσα του και, λίγο πριν εκραγεί, μένει ήσυχος και αποστασιοποιημένος. Μην επαναπαύεστε όμως και εκείνη ακριβώς τη στιγμή να φοβάστε περισσότερο από όλα, γιατί θα είναι η στιγμή που θα «σκάσει η βόμβα» και δεδομένου μάλιστα, ότι ο μέσος Ταύρος θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο, θα ηρεμήσει μόνο όταν καταφέρει τον άλλο να παραδεχτεί το μοιραίο λάθος του.
Δίδυμοι
Δεν είναι λίγες οι φορές που το πάθος των Διδύμων παρερμηνεύεται με οργή, αλλά ουσιαστικά πρόκειται  για την αγάπη που έχουν για τη χρήση μεγαλοστομιών και υπερβολικών εκφράσεων, όταν επιχειρηματολογούν. Στην περίπτωση δε που αδυνατούν να εκφράσουν λεκτικά τα νεύρα τους, θα αρχίσουν να ρίχνουν…αντικείμενα, ενώ αν προσπαθήσετε να τους απαντήσετε με κάποιο ανούσιο ή ανόητο επιχείρημα, απλά θα σας αγνοήσουν, καθώς δεν τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν ούτε στο ελάχιστο με τη ανθρώπινη βλακεία.
Καρκίνος
Η οργή του Καρκίνου έχει τρια στάδια: Αρχικά θα σας κρατήσουν μούτρα, θεωρώντας μια τέτοια συμπεριφορά σαν προειδοποίηση. Στην περίπτωση που το πρώτο στάδιο δεν έχει αποτέλεσμα, θα περάσουν στο δεύτετο και θα δείξουν την οργή τους παριστάνοντας το θύμα της κατάστασης, ενώ στο τρίτο και τελικό στάδιο, πολύ απλά, θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή που τους εκνευρίσατε.
Λέων
Όταν ένας Λέοντας θυμώνει, δεν θυμώνει απλά, αλλά λυσσάει! Θα φροντίσει να ακουστεί και όταν ακουστεί θα φροντίσει να ακουστεί ακόμα περισσότερο. Θα χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά όπλα για να σας λυγίσει και θα πει λόγια που μπορεί να μην πιστεύει εκείνη τη στιγμή, αλλά αργότερα θα γίνουν το ευαγγέλιό του, όσον αφορά στο άτομό σας. Οι Λέοντες όπως αναμενόταν δεν απολογούνται ποτέ και το μόνο που μπορείτε να αποσπάσετε από αυτούς είναι η συγχώρεσή τους.
Παρθένος
Ο θυμός του Παρθένου εκφράζεται με –δικά του- στομαχικά προβλήματα. Εν ολίγοις, δεν εκφράζουν το θυμό τους, τα κρατάνε όλα μέσα τους, μέχρι το σημείο που το σώμα τους -και όχι οι ίδιοι- θα αντιδράσει και θα τους εμφανιστούν προβλήματα υγείας. Μια άλλη περίπτωση είναι να αντιδράσουν σε κάτι τελείως ασήμαντο ή άσχετο με αυτό που τους έχει προκαλέσει εξ αρχής τα νεύρα,  γι’ αυτο και συχνά δεν χειρίζονται καλά τις αντιδράσεις τους, με το αποτέλεσμα να μοιάζουν φαινομενικά παράλογες και ασύνδετες με την πραγματικότητα.
Ζυγός
Ο Ζυγός θα ξεκινήσει διαλλακτικά και θα εξετάσει, αρχικά, πόσο βάσιμη είναι η αιτία του θυμού του. Εάν καταλήξουν πως ο θυμός τους έχει όντως βάση, τότε θα αντιδράσουν με τον πιο παράλογο τρόπο. Κάθε φορά, ωστόσο, που χάνουν την ψυχραιμία τους, έχουν σοβαρό λόγο που τη χάνουν, χάνουν, όμως, το δίκιο τους, δεδομένου ότι εξαιτίας του γενικά ήρεμου χαρακτήρα τους, δεν μοιάζουν οι άλλοι να λαμβάνουν και πολύ υπόψη την επιχειρηματολογία και τη διαλλακτικότητά τους, που προηγείται του επεισοδίου οργής.
Σκορπιός
Οι Σκορπιοί συχνά αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους υπεράνω των συναισθημάτων οργής και, ομολογουμένως, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ισχύει. Σε περίπτωση όμως που έχουν εκνευριστεί, θα κρατήσουν απόσταση από την κατάσταση και από εκείνον που τους έχει εκνευρίσει, όχι επειδή φοβούνται το άτομο, αλλά επειδή φοβούνται τις δικές τους αντιδράσεις, που πιθανώς ξεφύγουν του ελέγχου τους. Η οργή τους συχνά φαίνεται μέσα από το σπινθηροβόλο βλέμμα τους και τα σαρκαστικά τους λόγια και είναι πολύ πιθανό να μην σας συγχωρήσουν ποτέ, αν πραγματικά τους εξοργίσετε.
Τοξότης
Η ωμότητα και ο κυνισμός που χαρακτηρίζει τους Τοξότες, συχνά παρεξηγείται για θυμός, ενώ απλά πρόκειται για το πολύ ιδιαίτερο χιούμορ τους. Όταν όμως νευριάζουν με κάτι, σοβαρεύουν και ό,τι περνάει εκείνες τις στιγμές από το μυαλό τους, είναι απόλυτο και απολύτως μη διαπραγματεύσιμο. Σε αυτό το σημείο, όποιο επιχείρημα και να χρησιμοποιήστε δεν θα προσφέρει τίποτα, ενώ αν τους φτάσετε στα όριά τους, θα ακούσετε λόγια από το στόμα τους που θα σας κάνουν να κλαίτε σα μικρό παιδί. Παρά, ωστόσο, τις ακραίες αντιδράσεις τους, εύκολα μπορείτε να τους αποπροσανατολίσετε και να ξεχάσουν τον αρχικό λόγο του θυμού τους.
Αιγόκερως
Όταν ένας Αιγόκερως θυμώνει, γίνεται εξουσιαστικός και αντί να σας πει, όπως θα έκαναν όλοι, ότι τον έχετε εκνευρίσει, θα δηλώσει με στόμφο πως τον έχετε απογοητεύσει και πως έχουν χάσει κάθε ιδέα που είχαν για το άτομό σας. Όταν, δε, φτάσουν στα όριά τους, θα επιδιώξουν να πάρουν απόσταση από το χώρο και το συμβάν, για να μην εκραγούν σε ανησυχητικά, και για τους ίδιους, επίπεδα. Τέλος, μην ξαφνιαστείτε αν ξαφνικά αποφασίσουν πως δεν θέλουν πια τη φιλία σας.
Υδροχόος
Από τα πρώτα στάδια του θυμού τους, οι Υδροχόοι διατηρούν την απόσταση του υπερόπτη, ενώ η ενόχληση, που βιώνουν, αυξάνεται σταδιακά μέχρι να φτάσουν στο αμήν. Αν μπορούν θα σας αγνοήσουν επιδεικτικά και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε, αφού είναι πολύ καλοί σε αυτή τη μέθοδο της απαξίωσης. Όταν, ωστόσο, φτάνουν στα όριά τους, φτάνουν και στα άκρα, εκτοξεύοντας απειλές και κακεντρεχή σχόλια, τα οποία ακόμα και δεν καταφέρουν να σας τα πουν κατάμουτρα, θα τα πουν στον αέρα, φαντασιώνοντας εσάς απέναντί τους. Σε κάθε περίπτωση θα τα βγάλουν από μέσα τους.
Ιχθύες
Οι Ιχθύες είναι ένα από τα πιο διαλλακτικά ζώδια, αρχικά έστω, καθώς θα προσπαθήσουν να αποφύγουν κάθε είδους αντιπαράθεση, με το να συζητήσουν το πρόβλημα με το άτομο που το προκάλεσε. Δεν νευριάζουν εύκολα και όταν νευριάζουν, τρομάζουν πρώτα οι ίδιοι τον εαυτό τους, δεδομένης της έντασης των συναισθημάτων τους.
Εάν όμως καταλήξουν να νευριάσουν, θα γίνουν βίαιοι, αυτοκαταστροφικοί και θα κλάψουν πολύ. Η αλήθεια είναι ότι θέλετε κι εσείς να κλάψετε μαζί τους, αλλά την ίδια στιγμή τρέμει το φυλλοκάρδι σας τις αντιδράσεις τους.

Τα 11 ιατρικά ραντεβού που σώζουν ζωές

. Δερματολογική εξέταση
Εάν έχετε ιστορικό στην οικογένεια, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και πολλές ελιές καλό είναι κάθε 6 μήνες να κάνετε μια επίσκεψη στο δερματολόγο για να τσεκάρει ότι όλα βαίνουν καλώς στο σώμα σας και δεν παρατηρούνται ύποπτες ελιές, όγκοι ή πληγές.
Εάν δεν έχετε ιστορικό ή ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή πολλές ελιές, τότε κάντε το ραντεβού μια φορά το χρόνο, αλλά μη θεωρείτε σε καμία περίπτωση πως είστε στο απυρόβλητο του καρκίνου του δέρματος.
2. Τεστ ΠΑΠ
Όσον αφορά το τεστ Παπανικολάου, που ευθύνεται για την πτώση των θανάτων από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κατά 70% το διάστημα μεταξύ του 1955 και 1992, οι απόψεις ποικίλουν για το κάθε πότε πρέπει γίνεται. Για κάποιους η επανάληψη κάθε τρία χρόνια είναι αρκετός χρόνος για να προλάβετε την οποιαδήποτε εξέλιξη, ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν να γίνεται η εξέταση σε ετήσια βάση.
Όποιας θεωρίας είστε εσείς ή ο γιατρός σας, αρκεί να είναι μέσα στις προτεραιότητές σας η τακτική επίσκεψη στο γυναικολόγο που σας παρακολουθεί και παίρνει το δείγμα για το ΠΑΠ, καθώς με αυτή την επίσκεψη συνδυάζεται και με την εξέταση για τον ιό του HPV, του οποίου η πρόληψη είναι επίσης σημαντική για την αντιμετώπιση.
3. Έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Κάθε φορά που αλλάζετε σύντροφο ή ακόμα περισσότερο, αν έχετε πολλούς, καλό είναι να παίρνετε πάντα τις προφυλάξεις σας και να κάνετε εξετάσεις αίματος, ούρων και κολπικών υγρών για τον εντοπισμό τυχόν σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Όσο πιο άμεσα εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν, τόσο το καλύτερο,  καθώς αν μείνουν χωρίς την πρέπουσα αγωγή, είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας στο μέλλον. Καλό, επίσης, είναι οι νέοι στη δεκαετία των 20, να εξετάζονται κάποια στιγμή για τον ιό HIV, ακόμα και δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
4. Μαστογραφία
Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν η εξέταση της μαστογραφίας να ξεκινάει στην ηλικία των 40 ή νωρίτερα αν υπάρχει ανάλογο ιστορικό στην οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό η κάθε γυναίκα να έχει από νωρίς συνείδηση και επίγνωση της υγείας της, ενώ άκρως βοηθητική είναι και η ψηλάφηση που κάνει ο γιατρός σε κάθε επίσκεψη, η οποία μπορεί να γίνει και από την ίδια τη γυναίκα, έχοντας έτσι πάντα πλήρη εικόνα της κατάστασης του στήθους.
5. Εξέταση χοληστερίνης
Η εξέταση χοληστερίνης εντοπίζει τα επίπεδα της κακής (LDL), της καλής (HDL) και τα τριγλυκερίδια που βρίσκονται στο αίμα. Αρχικά συστήνεται η επανάληψή της ανά 4 χρόνια, αλλά αν είστε παχύσαρκοι, καπνίζετε, έχετε υπέρταση ή υπάρχει κάποιο ιστορικό καρδιοπάθειας στην οικογένεια, καλό είναι μετά τα 50 να γίνεται ετησίως η εξέταση. Η διατήρηση της χοληστερίνης σε καλά επίπεδα προστατεύει από το ρίσκο εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου και αυτό είναι που κάνει την εξέταση από τις πιο σημαντικές.
6. Έλεγχος πίεσης
Το πιεσόμετρο είναι στο φαρμακείο των περισσότερων σπιτιών, αλλά αν δεν έχετε ιστορικό, δε χρειάζεται να μετράτε την πίεσή σας περισσότερο από μια φορά το χρόνο και στα πλαίσια του ετήσιου τσεκ-απ. Η υψηλή αρτηριακή πίεση ευθύνεται για πολλές ασθένειες όπως είναι το εγκεφαλικό, η νεφρική ανεπάρκεια και άλλα σοβαρά νοσήματα, γι’ αυτό καλό είναι να μην ξεχνάτε να τη μετράτε, έστω και αραιά. 
7. Οφθαλμολογική εξέταση
Ακόμα και αν δεν είχατε ποτέ προβλήματα όρασης, μετά την ηλικία των 40 καλό θα ήταν να εντάξετε στους ετήσιους ελέγχους σας και την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο. Όσο μεγαλώνουμε αυξάνονται οι πιθανότητες ασθενειών, όπως είναι το γλαύκωμα, το οποίο είναι ασυμπτωματικό, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη των προληπτικών εξετάσεων.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μέσω των εξετάσεων των ματιών, μπορούν να εντοπιστούν και άλλες ασθένειες, όπως είναι ο διαβήτης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι αναλυτικές εξετάσεις των ματιών μπορούν να γίνονται ανά 5ετία, αλλά συχνότερα αν φοράτε συχνά φακούς επαφής.
8. Εξέταση διαβήτη (A1C)
Η εν λόγω αιματολογική εξέταση μετράει τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, τους τελευταίους τρεις μήνες, δίνοντας στο γιατρό σας τα στοιχεία που χρειάζεται για να κρίνει αν πάσχετε από διαβήτη. Η εξέταση μπορεί να γίνει πρώτη φορά στην ηλικία των 45, εκτός και αν το άτομο πάσχει από παχυσαρκία, έχει στην οικογένεια κάποιο διαβητικό ή έχει υψηλή αρτηριακή πίεση, οπότε καλό είναι να ξεκινήσει η καθιέρωση της εξέτασης νωρίτερα.
9. Κολονοσκόπηση
Όσο δυσάρεστη και να είναι μια τέτοια εξέταση είναι απαραίτητη όταν φτάσετε τα 50, καθώς έτσι θα διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη πολύποδων, όγκων, αιμορραγιών ή άλλων πληγών στο έντερο. Η κολονοσκόπηση, άλλωστε, είναι ο πιο εγγυημένος τρόπος για την πρόληψη απέναντι στον καρκίνο του παχέος εντέρου, που είναι ο τρίτος συχνότερος τύπος καρκίνου.
10. Dexa σάρωση
Η Dexa σάρωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξει ο γιατρός σας την οστική σας πυκνότητα και συστήνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν ξεπεράσει τα 65, αλλά και όταν μπαίνουν αρχικά στην εμμηνόπαυση και αυξάνεται το ρίσκο της οστεοπόρωσης και ιδιαίτερα, μάλιστα, αν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου όσον αφορά την οστεοπόρωση είναι οι γυναίκες που καπνίζουν, δεν καταναλώνουν πολύ ασβέστιο, έχουν ιστορικό οστεοπόρωσης στην οικογένεια και είναι πολύ αδύνατες.
11. Εξέταση θυρεοειδούς (TSH)
Οι απόψεις διίστανται για την αναγκαιότητα της εξέτασης του θυρεοειδούς αδένα, αλλά αν έχετε συμπτώματα κούρασης, αδικαιολόγητη αύξηση βάρους ή αλλαγές στην περίοδό σας, καλό θα ήταν να ελέγξετε τα επίπεδα της TSH. Οι περισσότερες περιπτώσεις ανεπάρκειας του θυρεοειδούς εντοπίζονται στις δεκαετίες των 20 και των 30 και μια εξέταση είναι αρκετή για την επιβεβαίωση τυχόν υποψιών.
 
http://www.clickatlife.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory