Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

funny-pictures-825

10 πράγματα που θα μετανιώσεις

Αν τότε..." Με αυτές τις δυο μικρές λέξεις ξεκινούν μερικές από τις πιο λυπημένες και νοσταλγικές φράσεις που ακούμε αρκετές φορές. Δες δέκα επιλογές που θα σε οδηγήσουν σ' αυτήν την φράση μελλοντικά και πώς μπορείς να την αποφύγεις.
. Φοράς μια μάσκα για να εντυπωσιάσεις τους άλλους.
Αν το πρόσωπό σου δείχνει πάντα στον κόσμο μια μάσκα, κάποια μέρα δεν θα χει μείνει τίποτα κάτω από αυτή. Όταν ξοδεύεις όλο τον χρόνο σου επικεντρώνοντας στην γνώμη των άλλων, στο τέλος θα ξεχάσεις και ποιος πραγματικά είσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να εμπνεύσεις ή να εντυπωσιάσεις τους άλλους.
2. Αφήνεις κάποιον άλλο να δημιουργήσει τα όνειρά σου για λογαριασμό σου.
Η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή είναι ν ανακαλύψεις ποιος είσαι και η αμέσως επόμενη, να είσαι ευχαριστημένος μ αυτό που είσαι. Μείνε πιστός στους στόχους και τα όνειρα σου. Έχεις ανθρώπους που διαφωνούν μαζί σου; Μια χαρά! Αυτό σημαίνει ότι έχεις τη δική σου "περπατησιά". Μερικές φορές μπορεί να θεωρηθείς τρελός από τους άλλους αλλά όταν χάνεις την αίσθηση του χρόνου τις στιγμές που ασχολείσαι με τo πάθος σου, τότε αυτό που κάνεις, να ξέρεις ότι είναι το σωστό πράγμα για σένα.
3. Περιστοιχίζεσαι από αρνητικούς ανθρώπους.
Μην αφήνεις κάποιον με κακή διάθεση να σου τη μεταδώσει. Δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη αν δεν του δώσεις το όπλο στο χέρι του. Όταν αντιληφθείς ότι μια παρέα μ αρνητικούς ανθρώπους είναι μια επιλογή και όχι μια υποχρέωση τότε θα νοιώσεις ελεύθερος κι έτοιμος ν αποκτήσεις μια παρέα που θα βρίσκεις συμπόνια αντί θυμού, γενναιοδωρία αντί για απληστία, υπομονή αντί του άγχους.
4. Είσαι αλαζόνας κι εγωιστής.
Μια ζωή γεμάτη από πράξεις αγάπης και καλού χαρακτήρα είναι η καλύτερη επιτύμβια στήλη. Αυτοί που ενέπνευσες κι αγαπηθήκατε θα σε θυμούνται για πάντα. Γι αυτό φρόντισε να χαράξεις το όνομά σου στις καρδιές των ανθρώπων κι όχι στο μάρμαρο . Αυτό που έχεις κάνει για σένα αποκλειστικά, πεθαίνει μαζί σου, ενώ αυτό που έκανες για τους άλλους θα παραμείνει για πάντα.
5. Αποφεύγεις τις αλλαγές και την ανάπτυξη. Αν θέλεις να γνωρίσεις το παρελθόν κοίταξε το παρόν σου. Αν θέλεις να μάθεις το μέλλον σου δες και πάλι μέσα από τις παρούσες πράξεις σου. Θα πρέπει ν αφήσεις να φύγει το παλιό για ν ανοίξει ο δρόμος για το νέο. Το παρελθόν έχει φύγει, δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ, απελευθέρωσέ το για να μπορέσεις να δημιουργήσεις.
6. Παραιτείσαι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.
Δεν υπάρχουν αποτυχίες, μόνο αποτελέσματα. Ακόμη κι αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελες, μην αποθαρρύνεσαι, μην τα παρατάς. Μάθε τι μπορείς να κάνεις και προχώρα προχώρα σταθερά. Μ ένα βήμα τη φορά θα φτάσεις τελικά στην επιτυχία. Είναι μια διαδικασία που συμβαίνει με μικρά βήματα, οι αποφάσεις και οι ενέργειες που σταδιακά θα οικοδομήσουν το μεγάλο αποτέλεσμα και τελικά θα σε οδηγήσουν σ αυτή την ένδοξη στιγμή του θριάμβου.
7. Προσπαθείς να καταφέρεις όλα τα "μικρά ".
Κάποιες φορές πρέπει να χαλαρώνεις και ν αφήνεις την ζωή να κυλά χωρίς να ανησυχείς ή να προσπαθείς να κουμαντάρεις όλες τις λεπτομέρειες. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Όταν καθίσει η σκόνη και μπορείς να δεις και πάλι καθαρά το δάσος με τα δέντρα μπροστά σου, ξεκίνα και κάνε το επόμενο βήμα. Τα πάντα στη ζωή είναι τέλεια έτσι όπως είναι, δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις τα πάντα. Χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο για να συνδέσεις όλες τις τελείες και να αποκαλυφθεί η εικόνα.
8. Συμβιβάζεσαι με λιγότερα απ' αυτά που σου αξίζουν.
Να είσαι αρκετά δυνατός για να απελευθερώνεις αυτό που χρειάζεται και αρκετά σοφός για να περιμένεις αυτό που σου αξίζει. Μερικές φορές τα μάτια σου θα πρέπει να ξεπλένονται από τα δάκρυά σου, ώστε να μπορείς να δεις και πάλι τις δυνατότητες μπροστά σου μ ένα σαφέστερο όραμα. Μην συμβιβάζεσαι.
9. Περιμένεις μέχρι αύριο.
Το πρόβλημα είναι, ότι πάντα νομίζεις ότι έχεις περισσότερο χρόνο από οτι χρειάζεσαι. Αλλά μια μέρα θα ξυπνήσεις και δεν θα έχεις αρκετό χρόνο για να κάνεις αυτά που πάντα ήθελες να κάνεις. Και σ αυτό ακριβώς το σημείο, ή θα έχεις πετύχεις τους στόχους σου ή θα έχεις μια λίστα με δικαιολογίες για το τι δεν έχεις καταφέρει.
10. Παραμένεις τεμπέλης κι αδιάφορος.
Ο κόσμος δεν σου χρωστά τίποτα ενώ εσύ όλο και κάτι οφείλεις στον κόσμο. Ξεκίνα τη δράση. Ανέλαβε την ευθύνη της ζωής σου και πάρε τον έλεγχό της στα χέρια σου. Είσαι σπουδαίος και ο κόσμος σε χρειάζεται. Είναι πολύ αργά για να περιμένεις "κάποιον" να κάνει "κάτι" μια "κάποια μέρα". Η "κάποια μέρα" είναι ΤΩΡΑ κι αυτός ο κάποιος που χρειάζεται ο κόσμος είσαι "ΕΣΥ"

9 σημαντικά μαθήματα από τα σκυλιά

1. Τα σκυλιά ενδιαφέρονται μόνο για τη σχέση που έχουν μαζί μας κι αυτό έχει να κάνει με τα συναισθήματά τους, όχι με τον εαυτό τους. 
Η κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία, γι’ αυτό μην τη σπαταλάτε με ασήμαντα προβλήματα. Δώστε αξία στην ημέρα σας με κάτι που σας ενδιαφέρει. Αφήστε τις προθέσεις και τις ενέργειές σας να καθοδηγούνται από την καρδιά σας, όχι από το εγώ σας.
2. Τα σκυλιά νοιάζονται μόνο για το αν θα πάνε βόλτα σήμερα - η υπόσχεση ότι αυτό θα συμβεί αύριο δεν έχει καμία σημασία.
Ζούμε μόνο στο παρόν. Το αύριο είναι μια καινούρια ιστορία και το χθες μια ανάμνηση. Εμείς οι άνθρωποι αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο να διορθώνουμε τα λάθη μας (πράγμα που μας κάνει να προσκολλούμαστε στο παρελθόν) και να έχουμε τον έλεγχο του τι θα συμβεί αύριο (όταν στην πραγματικότητα ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει). Το να παραμένουμε σε επιφυλακή για ενδεχομένους κινδύνους αποτελεί μέρος του ενστίκτου επιβίωσης, αλλά δεν πρέπει να το υιοθετήσετε ως τρόπο ζωής. Αφήστε τη στιγμή να καθοδηγεί τις επιλογές σας.
3. Τα σκυλιά δεν ενδιαφέρονται αν το σπιτάκι τους είναι πιο ακριβό ή το αυτοκίνητό τους (σας) είναι μεγαλύτερο από των άλλων.
Το μόνο που τα νοιάζει είναι ο χρόνος που ξοδεύετε μαζί τους. Η αγάπη είναι το μόνο που μετράει τελικά. Ο χρόνος που αξίζει να θυμόμαστε είναι οι στιγμές που περάσαμε δίνοντας και παίρνοντας αγάπη.
4. Τα σκυλιά δεν κάνουν σχέδια για το πώς θα περάσουν τον χρόνο τους.
Ποτέ δεν πρόκειται να ασχοληθούν με μια τεράστια λίστα από καθήκοντα που θα είναι εις βάρος της απόλαυσης της ζωής τους. Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν η ζωή όλο και λιγοστεύει, γι’ αυτό να ζείτε εδώ και τώρα όσο καλύτερα μπορείτε. Η στιγμή ποτέ δεν γυρίζει πίσω. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον χρόνο, μπορούμε μόνο να ελέγχουμε τον τρόπο που θα τον διαχειριστούμε.
5. Τα σκυλιά δεν περιμένουν να βεβαιωθούν ότι τα αγαπάτε για να σας δείξουν την αγάπη τους.
Δώστε όσο περισσότερη αγάπη μπορείτε. Η απώλεια και η θλίψη συνδέονται με την αγάπη. Όσο μεγαλύτερη η αγάπη, τόσο μεγαλύτερη η απώλεια - γνωρίζοντας όμως αυτό, κατά κάποιο τρόπο, ο πόνος μαλακώνει. Η απώλεια που μπορεί να βιώσετε θα είναι ουσιαστική, αλλά μόνο και μόνο επειδή η αγάπη ήταν ουσιαστική επίσης.
6. Τα σκυλιά μπορεί να νιώσουν πληγωμένα ή παραμελημένα αλλά εξακολουθούν να ζητούν αγάπη, όταν σας δείχνουν ότι θέλουν να τα χαϊδέψετε.
Το να είναι κάποιος ευάλωτος είναι ένα δώρο που φέρνει περισσότερη αγάπη. Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη κι αυτή η «ευαισθησία» μας δίνει τη δυνατότητα να την αναζητήσουμε και να τη βρούμε.
7. Τα σκυλιά είναι ο καλύτερός σας φίλος όταν είστε θλιμμένοι.
Όταν κλαίτε, χώνονται στην αγκαλιά σας και σας γλείφουν το πρόσωπο. Δεν πειράζει να είστε λυπημένοι. Η θλίψη σας βοηθά να ανοίξετε την καρδιά σας και να αισθανθείτε την αγάπη που σας περιβάλλει και σας στηρίζει.
8. Τα σκυλιά στενοχωριούνται, αλλά ξέρουν και να αποδέχονται.
Θρηνούν για μια απώλεια, αλλά όχι για ένα χαμένο μέλλον. Δεν πρέπει κάποιος να παραμένει κολλημένος στη θλίψη. Η αποδοχή του τι είχαμε και η εκτίμηση του τι σήμαινε για μας θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μέσα από την αγάπη και τις αναμνήσεις, που είναι ό,τι μένει τελικά.
9. Τα σκυλιά φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό τους.
Τα σκυλιά απομονώνονται και κουλουριάζονται όταν έχουν ανάγκη να ηρεμήσουν, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής. Είναι απαραίτητο να δείχνουμε κατανόηση στον εαυτό μας.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory