Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Η ευτυχία «κορυφώνεται» στα 58

Η ευτυχία «κορυφώνεται» στα 58
Οι άνθρωποι γίνονται πιο ευτυχείς καθώς ο χρόνος περνά από επάνω τους, φτάνοντας στο «απόγειο» της ευτυχίας τους στην ηλικία των 58 ετών.

Αυτό τουλάχιστον, ισχύει για τους Βρετανούς, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η οποία έδειξε ότι η ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής… ισορροπεί όταν φτάνουν στη μέση ηλικία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, που επικαλείται την έρευνα, η ηλικία που συνοδεύεται από τα μεγαλύτερα επίπεδα στρες στη ζωή είναι στα 35 χρόνια, καθώς οι νέοι άνθρωποι παλεύουν να ξεκινήσουν τη δημιουργία μιας οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εξελιχθούν και στον επαγγελματικό τομέα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Cary Cooper από το πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ «δεν προκαλεί έκπληξη που η δεκαετία των 30 είναι τόσο αγχωτική, καθώς οι νέοι άνθρωποι προσπαθούν να συνδυάσουν την πίεση από τον εργασιακό χώρο, αλλά και τις οικογενειακές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να διατηρήσουν μια ευτυχισμένη σχέση».

«Ποτέ δεν ήταν πιο δύσκολο, να καταφέρει κανείς να βρει ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή στους γρήγορους ρυθμούς της πολυάσχολης καθημερινότητας. Η αξιοποίηση στο έπακρο του χρόνου που έχει κανείς στη διάθεσή του και η σωστή οργάνωσή του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα επίπεδα ευτυχίας που βιώνει κανείς» σημείωσε ο καθηγητής.

Τα λάθη στη χορήγηση των φαρμάκων στα παιδιά

Τα λάθη στη χορήγηση των φαρμάκων στα παιδιά
Κάθε 8 λεπτά ένα παιδί στις ΗΠΑ λαμβάνει λάθος φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του, σύμφωνα με έρευνα.Σχεδόν 700.000 παιδιά κάτω των 6 ετών έλαβαν λάθος φάρμακο ή λάθος δόση το διάστημα μεταξύ 2002 και 2012 από τους γονείς ή τους φροντιστές τους, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα. Μάλιστα, το ένα στα τέσσερα παιδιά ήταν κάτω του ενός έτους, ενώ όσο μειωνόταν η ηλικία των παιδιών τόσο αυξανόταν η πιθανότητα λάθους. Επίσης, αν και το 94% των επεισοδίων δεν απαιτούσε ιατρική περίθαλψη, παρ’ όλα αυτά σημειώθηκαν 25 θάνατοι και περίπου 1.900 επείγουσες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ένα ακόμα στοιχείο, που προέκυψε, ήταν ότι 8 στα 10 λάθη αφορούσαν φάρμακα σε υγρή μορφή, πιθανότατα γιατί στα μικρά παιδιά προτιμάται η συγκεκριμένη μορφή από ότι οι άλλες (π.χ. ταμπλέτες). Επίσης, τα υγρά είναι πιο δύσκολο να μετρηθούν σωστά, αφού άλλοτε μετρώνται σε ml, άλλοτε σε κουταλάκια του γλυκού, ενώ ορισμένοι τα μετρούν με σύριγγες.

Τέλος, βρέθηκε ότι τα παυσίπονα και τα φάρμακα για το βήχα και το κρυολόγημα ευθύνονται το καθένα χωριστά για το ¼ περίπου του συνόλου των λαθών που εντοπίστηκαν, τα αντιισταμινικά ευθύνονταν για το 15% και τα αντιβιοτικά για το 12%. Όσο για τα φάρμακα που οδήγησαν στο υψηλότερο ποσοστό νοσηλείας ή θανάτου, αυτά περιλάμβαναν τα μυοχαλαρωτικά, φάρμακα του καρδιαγγειακού συστήματος, ηρεμιστικά και αντιψυχωσικά.

«Ακόμη και οι πιο ευσυνείδητοι γονείς κάνουν λάθη, καθώς αυτή η ευσυνειδησία μπορεί να οδηγήσει σε ένα από τα πιο κοινά σφάλματα: στη χορήγηση διπλής δόσης», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της παραπάνω έρευνας δρ. Huiyun Xiang, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για την Αντιμετώπιση του Παιδικού Τραύματος στο Νοσοκομείο Παίδων Nationwide του Οχάιο.

Ο Xiang και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από το Εθνικό Σύστημα Δηλητηριάσεων για παιδιά κάτω των 6 ετών και τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Pediatrics».

Πηγή: Vita.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory