Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

παραμελημένο αγρόκτημα μετατραπηκε σε ένα έργο τέχνης

Ένα Σώμα Makeover που είναι ένα-του-ένα είδος

5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει: 

1) Γενική καθαριότητα του μπάνιου 
Ένα γερό σκούπισμα για να μαζέψετε τα χοντρά κι ένα σφουγγάρισμα είναι ότι πρέπει. Καλό είναι το σκούπισμα να γίνει με μια κλασική σκούπα και όχι ηλεκτρική, η οποία μπορεί να τραβήξει τυχόν νερά που βρίσκονται στο πάτωμα και να καταστραφεί ή να δημιουργήσει βραχυκύκλωμα. 

2) Καθαρισμό των αλάτων από τον νιπτήρα, τις βρύσες και άλλες επιφάνειες 
Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα είτε με προϊόντα που θα βρείτε στο εμπόριο και είναι πολύ αποτελεσματικά είτε με κάποιο φυσικό καθαριστικό όπως το λεμόνι ή το ξύδι, τα οποία κάνουν επίσης φοβερή δουλειά. 

καθαρισμός νιπτήρα


3) Καθαρισμό της μπανιέρας 
Μια πολύ καλή λύση είναι να γεμίσετε (όχι μέχρι επάνω) την μπανιέρα με νερό και να ρίξετε μέσα σκόνη πλυντηρίου. Αφήστε μερικές ώρες ή και ένα ολόκληρο βράδυ και θα δείτε την μπανιέρα σας να αστράφτει! 

4) Καθαρισμό της λεκάνης 
Όσο κι αν ακουστεί περίεργο, ένα κουτάκι coca cola μπορεί να κάνει την δουλειά καλύτερα κι από τα πιο εξειδικευμένα καθαριστικά. Αδειάστε το περιεχόμενο στη λεκάνη της τουαλέτας, αφήστε το λίγη ώρα και τρίψτε με το πιγκάλ. Για να αφαιρέσετε το πουρί χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα με λεμόνι. 

καθάρισμα λεκάνης με coca cola

5) Καθάρισμα των αρμών στα πλακάκια 
Αν και ακούγεται ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη διαδικασία, υπάρχουν κι εδώ κάποιοι τρόποι που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα νερού με ξύδι και θα εντυπωσιαστείτε! Ένας ατμοκαθαριστής θα μπορούσε επίσης να κάνει πολύ καλή δουλειά. 

καθαρισμός πλακιδίων

6) Πλύσιμο της κουρτίνας του μπάνιου 
Πολλές φορές η κουρτίνα του μπάνιου μαυρίζει και μαζεύει μούχλα, ακόμη κι αν φροντίζετε να στεγνώνει μετά τη χρήση. Δεν χρειάζεται να την τρίβετε με τις ώρες. Απλά βάλτε την στο πλυντήριο εκτός κι αν υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες πλυσίματος. 

Όπως βλέπετε υπάρχουν λύσεις και εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε το μπάνιο σας και μάλιστα με πρώτες ύλες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός... 

Γιατί τα emoticons δεν έχουν πια μύτη;

Παλιότερα, στις ένδοξες εποχές που περνούσαμε ώρες ατέλειωτες μπροστά στο mIRC ή το MSN messenger, πολύ πριν μπει το facebook με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του στη ζωή μας, συνηθίζαμε μαζί με το κέιμενο να στέλνουμε χαμογελάκια, τα γνωστά smileys ήemoticons

Η συνήθεια αυτή συνεχίζεται αμείωτη ακόμη και σήμερα και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλους τους γραπτούς τρόπους επικοινωνίας (chat, facebook, SMS, email κλπ). 

emoticon σκέφτεταιΤα χαριτωμένα αυτά σύμβολα αρχικά είχαν μάτια, μύτη και στόμα. 

Κάποια στιγμή η μύτη για τους περισσότερους από μας καταργήθηκε. Σαν να εξαφανίστηκε με κάποιον μαγικό τρόπο. Ωστόσο, κάποιοι την χρησιμοποιούν ακόμη. 

Αναρωτηθήκατε ποτέ για πιο λόγο έγινε αυτό και τι δείχνει; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Η ιστορία των emoticons

Τα γνωστά μας χαμογελάκια ή smileys ή emoticons αν προτιμάτε, δεν είναι καινούργια. Πρωτοεμφανίστηκαν το μακρινό 1948(!) για να εκφράσουν αυτό που λέει και το όνομα τους, συναισθήματα. 

emoticon emotion (συναίσθημα) + icon (εικόνα)


Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε κάποιο emoticon ήταν στην ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Port of Call. 

emoticon σε αφισα ταινίας του 1951Σε μια σκηνή της ταινίας, η πρωταγωνίστρια σχεδιάσε μια λυπημένη φατσούλα, κάτι σαν το γνωστό :-( με κραγιόν πάνω σε έναν καθρέφτη. 

Παρόμοιες εικόνες, συμπεριλαμβανομένου του πασίγνωστού χαμόγελου, χρησιμοποιήθηκαν τα επόμενα χρόνια και σε διάφορες άλλες ταινίες, ακόμη και στην αφίσα από μια διαφημιστική καμπάνια! 

Η πρώτη φορά, όμως, που χρησιμοποιήθηκαν οι φατσούλες αυτές σε περιβάλλον συζήτησης (chat) ήταν το 1981 στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Pittsburgh. 

Σε αυτήν την πρώιμη μορφή ενός forum, οι χρήστες, που δεν ήταν άλλοι από τους φοιτητές του πανεπιστημίου, είχαν μια μορφή ασύγχρονης επικοινωνίας, όπου συζητούσαν θέματα που τους απασχολούσαν. 

Το πρόβλημα ήταν ότι αν κάποιος αστειευόταν, υπήρχε ο κίνδυνος παρεξήγησης, με αποτέλεσμα να γίνεται άσκοπα μια τόσο μεγάλη συζήτηση όπου χανόταν τελικά το νόημα του όλου εγχειρήματος. 

βασικές φατσούλεςΈτσι το 1981 ο Scott E. Fahlman, καθηγητής του εν λόγω πανεπιστημίου, πρότεινε στους φοιτητές να χρησιμοποιούν τον συνδυασμό χαρακτήρων :-) (smiley) για να δείξουν ότι αστειεύονται. Αντίστοιχα πρότεινε τη χρήση της λυπημένης φατσούλας :-( ως ένδειξη λύπης ή θυμού. 

Έκτοτε τα λεγόμενα emoticon εξελίχθηκαν για να εκφράσουν πλήθος συναισθημάτων ή μορφασμών όπως χαρά, λύπη, θυμό, αγανάκτηση, γέλιο, κλάμα, φιλιά και πολλά άλλα. 

Τι απέγινε η μύτη

Τι συνέβη όμως στη μύτη των emoticon με την πάροδο του χρόνου; Γιατί πολύς κόσμος έπαψε να την χρησιμοποιεί; 

smiley με μύτη ή χωρίς

Σύμφωνα με κάποιες ερευνητικές εργασίες (ναι! κάποιος το έχει ερευνήσει και αυτό!) η μύτη στις φατσούλες χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τη διαδικασία της εξέλιξης! 

Συγκεκριμένα ο ερευνητής αναφέρει ότι τα emoticons με μύτη είναι πιο παλιά ιστορικά, χαρακτηρίζοντας τα παλιομοδίτικα. 

Επίσης αναφέρει ότι οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν έχουν διαφορετικό λεξιλόγιο από τους νεότερους, οι οποίοι προτιμούν ακρωνύμια όπως το omg και κάνουν συχνές αναφορές στον Justin Bieber. 

Σύμφωνα με έναν άλλο ερευνητή οι φατσούλες χωρίς μύτη τείνουν να χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους νεότερους χρήστες του Twitterκαι είναι συνδεδεμένες με πιο ανεπίσημες συζητήσεις. 

Η δική μας άποψη είναι ότι με μύτη ή χωρίς τα emoticon είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος έκφρασης, ο οποίος μπορεί πολλές φορές να περιγράψει συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λέξεις. 
http://coolweb.gr/emoticons-smileys-den-exoun-myti/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory