Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Η τέχνη στον καφέ .

5 μαθήματα ζωής που μαθαίνουμε πολύ αργά

Το περιοδικό Reader's Digest, που πολύ πιθανό να έχει υψηλό μέσο όρο ηλικίας στη συνακτική του ομάδα, μας ανοίγει τα μάτια με τα 5 μαθήματα ζωής που μαθαίνουμε πολύ αργά.
Η αποδοχή ξεκινάει από μέσα μας
Η αντίληψη ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον άλλο, είτε σύντροφος είναι, είτε φίλος, είναι η αιτία για τα περισσότερα προβλήματα στις σύγχρονες σχέσεις. Αυτή η αντίληψη μάλιστα, πηγάζει από την αλαζονεία ότι «εμείς» γνωρίζουμε καλύτερα, προκαλώντας –άθελά μας πολλές φορές- στον άλλο συναισθήματα ανασφάλειας και επιθετικότητας.
Εάν σας ενοχλεί κάτι στον άλλο, δείτε πρώτα σε εσάς τους ίδιους τι μπορεί να φταίει για την αδυναμία σας να τον αποδεχτείτε και μάθετε να ζείτε με πράγματα που δεν σας ευχαριστούν πάντα, όπως κάνει και ο άλλος που βρίσκεται απέναντί σας. Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε ακόμα εσείς.
Η πολλή αγάπη βλάπτει
Η οικογένεια, που αυτή τη στιγμή στηρίζει τους νέους από τις επιπτώσεις της κρίσης, ευθύνεται εν μέρει για την ανικανότητα των νέων να αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, με τις δικές τους δυνάμεις τα προβλήματα της καθημερινότητας. Είναι συχνό και παγκόσμιο το φαινόμενο οι γονείς να αμφισβητούν την ικανότητα των παιδιών τους να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής, γι’ αυτό και παρουσιάζουν υπερπροστατευτικές συμπεριφορές, που οδηγούν σε ανώριμους και φοβικούς ενήλικες.
Οι γονείς, δεν πρέπει να αφαιρούν το δικαίωμα από τα παιδιά τους να «σπάσουν τα μούτρα» τους, να ξεπεράσουν μόνα τους προβλήματά τους και να νιώσουν την ικανοποίηση ότι τα κατάφεραν! Επιπλέον, τα ανεκπλήρωτα όνειρα των γονιών αναθρέφουν καταπιεσμένους και καταθλιπτικούς ενήλικες και έναν αέναο φαύλο κύκλο προβληματικής ανατροφής.
Τα ετερώνυμα δεν έλκονται για πάντα
Μπορεί να σας γοητεύει κάποιος που μοιάζει τελείως διαφορετικός από εσάς αλλά δεν θα σας γοητεύει για πολύ. Οι έρευνες και η πείρα ζωής έχουν δείξει πως σύντροφοι που έχουν κοινά στοιχεία, χαρακτηριστικά και συνήθειες, διάγουν μια κοινή ζωή πιο ικανοποιητική και ευτυχισμένη.
Αν και όταν δυο σύντροφοι μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, η σχέση μοιάζει περισσότερο φιλική παρά ερωτική, ιδανική είναι μια μέση λύση. Η ιδανική συνταγή προτείνει ένα σύντροφο με διαφορετικά ενδιαφέροντα σε βαθμό που να σας ανοίγει τους ορίζοντες, αλλά όχι να μοιάζει ξένος σε σχέση με εσάς.
Οι φίλοι «μετράνε»
Όσο σημαντικό είναι να μην καπνίζετε και να μην τρώτε burgers όλη μέρα, τόσο σημαντικό είναι, για την υγεία σας, να έχετε φίλους. Για την ακρίβεια, όσο περισσότερους και όσο καλύτερους φίλους έχετε, στους οποίους νιώθετε ότι μπορείτε να στηριχτείτε τόσο περισσότερο θα ζήσετε.
Έρευνα αμερικανικού Πανεπιστημίου, που συνέδεσε ευθέως τη σχέση συνολικής υγείας και ανθρωπίνων σχέσεων έδειξε πως όσοι είχαν ενεργή κοινωνική ζωή είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, από οιαδήποτε ασθένεια, συγκριτικά με όσους διήγαν μια πιο μοναχική ζωή. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως μικρή κοινωνική αλληλεπίδραση έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που έχει το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.
Μόνο η αγάπη μένει
Οι περισσότεροι είμαστε ανώριμοι στον έρωτα και θεωρούμε πως ο πραγματικός έρωτας δεν αναλώνεται ποτέ σε τσακωμούς και διαφωνίες. Η πραγματικότητα όμως, από την οποία δεν ξεφεύγει κανείς, δείχνει άλλα και εμείς αντί να την αντιμετωπίσουμε, απλά γυρίζουμε πλευρό και... χωρίζουμε.
Αν οι νέοι είχαν την πείρα ζωής των μεγαλύτερων, θα γνώριζαν  πως οι μικρές εντάσεις μέσα στη σχέση, αν παραμένουν φυσικά ελεγχόμενες, κάνουν πολύ περισσότερο καλό, από το κακό που θεωρούνται ότι προκαλούν. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν πως το ερωτικό πάθος ξεθυμαίνει με τον καιρό, αλλά λίγοι αναγνωρίζουν πως αυτό που έπεται είναι πολύ καλύτερο. Η αληθινή αγάπη, μένει όταν έχουμε μάθει τις ατέλειες και τα μειονεκτήματα του άλλου και επιλέγουμε συνειδητά πια να περάσουμε τη ζωή μας μαζί του.
http://www.clickatlife.gr/

Πως λειτουργεί το ραδιόφωνο;

Πως δουλεύει αλήθεια το αγαπημένο μας ραδιόφωνο που μας κρατάει συντροφιά με τα τραγούδια του, τις ενημερωτικές εκπομπές του, ακόμη και με ολόκληρα θεατρικά έργα; 

Πως ταξιδεύει ο ήχος για να φτάσει μέχρι τα ηχεία μας; Ας δούμε όσο πιο απλά γίνεται... 

εσωτερικό παλιού ραδιοφώνουΟι παλιές συσκευές ραδιοφώνου αποτελούνταν κατά κύριο λόγο, από πηνία, μεταβλητούς πυκνωτές, λυχνίες και μετασχηματιστές. Όλα αυτά τα μέρη, συνέθεταν ένα ενιαίο σύνολο, το οποίο λάμβανε σήματα πολύ υψηλής συχνότητας. 

Τα σήματα αυτά, μάλιστα, ταξίδευαν από πολλά χιλιόμετρα μακρυά και μόλις έφταναν στη συσκευή μετατρέπονταν σε ήχο που έφτανε στα αυτιά μας από το μεγάφωνο. 

Πως όμως γίνεται όλη αυτή η διαδικασία; 

Αρχικά να πούμε ότι το σήμα που ταξιδεύει στο αέρα ονομάζεται φέρον, επειδή φέρει ήχο και λοιπές πληροφορίες. Η διαδικασία με την οποία φορτώνεται και μεταφέρεται ο ήχος ονομάζεται διαμόρφωση. 

Γενικά, στον τηλεπικοινωνιακό τομέα με τον όρο φέρον σήμα ή φέρον χαρακτηρίζεται μια κυματομορφή που έχει υποστεί οποιουδήποτε είδους διαμόρφωση, αναφορικά με ένα σήμα εισόδου. 

Το τελικό σήμα, μετά την διαμόρφωση, είναι αυτό που μεταδίδει τις πληροφορίες, στην περίπτωση του ραδιοφώνου τον ήχο.


Το φέρον σήμα είναι, γενικά, σήμα υψηλής συχνότητας, συχνά μεγαλύτερης από το σήμα εισόδου. Τα σήματα αυτά χρησιμοποιούνται για να μεταδίδονται πληροφορίες με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μέσω ενός φυσικού μέσου μετάδοσης, όπως ο αέρας. 

Μάλιστα, ανάλογα με τη διαμόρφωση, το σήμα μπορεί να ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα μακριά. 

Γενικά, υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για την διαμόρφωση των σημάτων. Οι δύο πιο δημοφιλείς, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στο ραδιόφωνο είναι τα γνωστά μας FM και AM. 

Τύποι διαμόρφωσης σήματος

Στα FM, από τα αρχικά των λέξεων Frequency Modulation, η διαμόρφωση του σήματος γίνεται κατά συχνότητα, ενώ στα ΑΜ από το Amplitude Modulation, η διαμόρφωση γίνεται κατά πλάτος. 

Για να αποκωδικοποιήσουν το φέρον σήμα, οι ραδιοφωνικοί δέκτες διαθέτουν κυκλώματα διαχωρισμού τα οποία είναι διαφορετικά για τα δύο είδη διαμόρφωσης. 

Για τα μεν FM το κύκλωμα αυτό ονομάζεται διευκρινιστής, ενώ για το 
διαμορφωμένο κατά πλάτος σήμα των Μεσαίων ή ΑΜ, το αντίστοιχο κύκλωμα ονομάζεται φωρατής. 

Έτσι, το σήμα εκπέμπεται από τους σταθμούς, λαμβάνεται από τις κεραίες που είναι τοποθετημένες σε λόφους και βουνά και αναμεταδίδεται για να φτάσει μέχρι τους δέκτες μας. 

Ραδιοφωνικές κεραίες

Μόλις συμβεί αυτό, το διαμορφωμένο σήμα αποκωδικοποιείται από το αντίστοιχο κύκλωμα και αναμεταδίδεται από το μεγάφωνο για να φτάσει μέχρι τα αυτιά μας. 
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory