Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Αστείες Εικόνες

Αστεία-εικόνες-872

13 από τα πιο εκπληκτικά δώρα στην ιστορία

Το Άγαλμα της Ελευθερίας
Η τελετή της παράδοσης έγινε το 1886, αλλά η ιδέα υπήρχε από το 1865 όταν ο Γάλλος πολιτικός Edouard Rene Lefebvre de Laboulaye αποφάσισε ότι η Γαλλία έπρεπε να τιμήσει τις ΗΠΑ μετά τον Εμφύλιο. Το άγαλμα φτιάχτηκε στη Γαλλία και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ σε κομμάτια.
Ένας λευκός ελέφαντας
Το 1514, ο βασιλιάς Manuel της Πορτογαλίας παρουσίασε στον πάπα Λέων Ι' ένα μοναδικό δώρο: έναν αλμπίνο ελέφαντα. Ο Λέων λάτρεψε τόσο τον Χάνο (έτσι τον ονόμασε) που ανέθεσε στον Ραφαήλ να ζωγραφίσει το πορτρέτο του. Πιστεύοντας ότι ο χρυσός ήταν η απάντηση σε όλα, ο Λέων έδωσε εντολή στους υπηρέτες του Χάνο να τον ταΐζουν με επιχρυσωμένα φάρμακα, τα οποία αποδείχθηκαν μοιραία.
Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας
Ο θρύλος θέλει οι Κρεμαστοί Κήποι να ήρθαν στην Βαβυλώνα από τον Ναβουχοδονόσωρα Β' ως δώρο στη σύζυγό του Αμυίτις, η οποία νοσταλγούσε την πατρίδα της, τη Μηδία. Για να την κάνει να συνέλθει, ο βασιλιάς δημιούργησε έναν μικρό παράδεισο που περιείχε όλα τα φυτά της πατρίδας της.
Ο Δούρειος Ίππος
Αν και ο Δούρειος Ίππος σχεδιάστηκες ως δώρο από τους Έλληνες προς τους Τρώες, γνωρίζουμε ότι δεν ήταν καλό δώρο. Βλέποντας το τεράστιο άγαλμα ως ένα τρόπαιο νίκης, οι Τρώες το τράβηξαν μέσα στην πόλη για να γιορτάσουν. Αργότερα, κάμποσοι Έλληνες πήδηξαν από μέσα του και άνοιξαν τις πύλες της πόλης, επιτρέποντας στον υπόλοιπο στρατό των Ελλήνων να εισβάλει.
Η φωτιά
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας είχε την φωτιά αποκλειστικά για χρήση των θεών. Ο Προμηθέας ενοχλήθηκε απ' αυτό, έκλεψε την φωτιά, την έδωσε στους ανθρώπους και τιμωρήθηκε γι' αυτήν του την πράξη. Ο Δίας τον αλυσόδεσε σε ένα βράχο, όπου ένας αετός έτρωγε το συκώτι του.
Ο Las Meninas
Το 1656, για να ευχαριστήσει τον βασιλιά προστάτη του, ο ζωγράφος Ντιέγκο Βελάσκεθ δημιούργησε τον πίνακα Las Meninas, που απεικονίζει την Ινφάντα Μαργαρίτα με τις κυρίες επί των τιμών, ένα σκυλί, τον ίδιο τον Βελάσκεθ, τον βασιλιά Φίλιππο Δ' και τη βασίλισσα Μαριάνα της Αυστρίας.
Ένα χαλί με την Κλεοπάτρα κρυμμένη μέσα
Η Κλεοπάτρα ήθελε μια συνάντηση με τον Ιούλιο Καίσαρα, αλλά ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να το κάνει ήταν αν έμπαινε κρυφά. Έβαλε τον υπηρέτη της να την τυλίξει μέσα σε ένα χαλί, αν και μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι ήταν κλινοσκεπάσματα, και του είπε να την παραδώσει προσωπικά στον Καίσαρα.
Το Διαμάντι των Ορλόφ
Ο πρώην εραστής της Αικατερίνης, ο κόμης Γκριγκόρι Ορλόφ, αγόρασε ένα τεράστιο κόσμημα, με ένα διαμάντι 196 καρατίων, με την ελπίδα να αναζωπυρώσει το ειδύλλιο τους. Αν και η Αικατερίνη κράτησε το διαμάντι, η απόπειρα του Ορλόφ τελικά απέτυχε. Το κόσμημα αργότερα τοποθετήθηκε στο Αυτοκρατορικό Σκήπτρο, το οποίο εξακολουθεί να εκτίθεται στο Κρεμλίνο.
Το Πολυτιμότερο Αυγό του κόσμου
Το 1885, ο τσάρος Αλέξανδρος Γ' της Ρωσίας ήθελε να δώσει στη σύζυγο του, αυτοκράτειρα Μαρία Φεντόροβνα, ένα πασχαλινό αυγό για να εορτάσει την 20η επέτειο τους. Ο τσάρος προσέλαβε τον Peter Carl Fabergé για να δημιουργήσει κάτι ειδικό. Ο Αλέξανδρος Γ' κράτησε την παράδοση να δίνει στη σύζυγό του ένα νέο αυγό Φαμπερζέ κάθε χρόνο, και το 1895 ο γιος του Νικόλαος Β' συνέχισε την παράδοση δίνοντας στη μητέρα και τη σύζυγό του.
Πιάτα και ρούχα
Μετά την ήττα του Δαρείου Γ' στα Γαυγάμηλα, ο Μέγας Αλέξανδρος μάζεψε όλα τα πιάτα και τα μοβ ρούχα των ηττημένων Περσών και τα έστειλε στη μητέρα του.
Ένα κέρατο μονόκερου
Αφού το να δώσει κανείς έναν ολόκληρο μονόκερο ως δώρο είναι πολύ δύσκολο (κυρίως γιατί δεν υπάρχουν), το κέρατο ενός μονόκερου μοιάζει με ένα πιο εύκολο δώρο. Αυτό θα πρέπει να σκέφτηκε ο Πάπας Κλήμης Ζ' όταν παρουσίασε στον βασιλιά Φραγκίσκο Α' ένα κέρατο μονόκερου. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα κέρατα μονόκερων μπορούσαν να ανιχνεύσουν ή να αποβάλουν το δηλητήριο. Έτσι ο Φραγκίσκος είχε πάντα κοντά του το κέρατο κατά τη διάρκεια δείπνων. Το "μαγικό" τεχνούργημα ήταν στην πραγματικότητα ένας χαυλιόδοντα.
Το Petit Trianon
Όταν ο Λουδοβίκος ΙΣτ' πήρε το θρόνο το 1775, χάρισε στη σύζυγό του Μαρία Αντουανέτα μια "μικρή" απόδραση, όπου θα μπορούσε να ξεφύγει από τις μάζες. Αρχικά το παλάτι είχε χτιστεί για την ερωμένη του πρώην βασιλιά.
Μια γούνα μήκους ενός μιλίου
Όταν ο Λουδοβίκος ΙΔ' παντρεύτηκε την εξαδέλφη του Μαρία Τερέζα, λέγεται ότι της έκανε δώρο ένα γούνινο παλτό μήκους ενός μιλίου, έτσι ώστε όταν εκείνη έκανε τους περιπάτους της στους κήπους των Βερσαλλιών, οι υπηρέτες της μπορούσαν να απλώνουν τη γούνα μπροστά της, ώστε εκείνη να περπατάει ξυπόλητη πάνω της.

Εσύ επιλέγεις τη ζωή σου

Εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο θα περάσεις κάθε στιγμή της υπόλοιπης ζωής σου, ζώντας τη ζωή που έχτισες με την κάθε σου επιλογή. Για το παρελθόν δε θα σου πω, καθώς ήταν μία σειρά από διαδοχικές στιγμές που πάει, χάθηκε. Θα σου πω όμως για το παρόν και για εσένα.
Πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μία πραγματικότητα που νομίζουν πως ποτέ δεν επέλεξαν. Αρνούνται κάθε είδους συμμετοχή στα όσα αρνητικά τους συμβαίνουν, επιρρίπτοντας ευθύνες μόνο σε τρίτους.Έχουμε μάθει να αφηνόμαστε μοιρολατρικά στη ζωή και όταν αυτή αρχίσει να μας πνίγει νομίζουμε πως φταίει η κακή τύχη μας, η αδικία ή η κακία των ανθρώπων. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Οι εξωγενείς καταστάσεις, οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αδιαμφισβήτητα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη διαμόρφωση της ζωής μας. Κανένας όμως από αυτούς δεν είναι αρκετά ισχυρός, ώστε να προκαθορίσει ένα μοτίβο ζωής στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι απλά να υπάρχουμε. Κάθε αποτυχία ή επιτυχία, κάθε χαρά και κάθε πόνος, καμία αξία δεν έχουν ανεξάρτητα από εμάς. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές αλλά και οι σεναριογράφοι της ζωής μας, και μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να επιλέξουμε ποια θα είναι η αντίδρασή μας στους ανεξάρτητους, εξωτερικούς παράγοντες.
Για παράδειγμα εάν σε απολύσουν από μία δουλειά, χωρίσεις ή κοπείς σε ένα μάθημα, εσύ και μόνο εσύ είσαι αυτός που θα επιλέξει πως θα το διαχειριστείς. Μπορείς να κάθεσαι να στεναχωριέσαι και να υπεραναλύεις τους λόγους που είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την κατάσταση, αλλά την ίδια στιγμή μπορείς απλά να το πάρεις απόφαση και να σκεφτείς ποιο θα είναι το επόμενό σου βήμα. Πρέπει να θυμάσαι πως χωρίς την αποτυχία, μια επιτυχία δε θα είχε την ίδια σημασία, και πως η χαρά προϋποθέτει να μπορείς να αισθανθείς τον πόνο. Εσύ και μόνο εσύ θα επιλέξεις σε ποιο στάδιο θα περάσεις το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου.
79826-toxic
Δε χρειάζεσαι κανέναν άλλο να επιβεβαιώνει διαρκώς πως όλα θα πάνε καλά, αφού κανείς δεν έχει τις δικές σου “μαγικές ικανότητες” για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ούτως ώστε να πάνε πραγματικά όλα καλά. Να πιστεύεις στον εαυτό σου και να δέχεσαι κάθε αρνητικό που συναντάς στο δρόμο σου, γεμάτος ενθουσιασμό και όρεξη να το μετατρέψεις σε κάτι θετικό. Αυτό όμως για να μπορέσεις να το πετύχεις, χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση.
Η διαμόρφωση του εαυτού σου είναι μία αυστηρά προσωπική διαδικασία. Αν όλη μέρα αναλώνεσαι σε ανούσιες συζητήσεις και σέρνεις την ύπαρξή σου από καφετέρια σε club, δε θα καταφέρεις να χτίσεις τον εαυτό που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις σε αυτό τον κόσμο. Ο χρόνος που ζεις είναι πολύτιμος, ίσως και το μόνο αληθινά πολύτιμο, αφού είναι το μόνο που δε μπορεί να επαναληφθεί. Το να καταφέρεις να τον διαχειριστείς και να τον γεμίσεις γνώση, αγάπη και κάθε λογής όμορφες εμπειρίες, είναι αυτό που θα του δώσει και αξία. Ο χαμένος χρόνος είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ, αφού τίποτα δεν αφήνει πίσω του να μαρτυρά πως κάποτε, κάποιος έζησε μέσα του.
Εσύ και μόνο εσύ μπορείς να ορίσεις τι είναι η ευτυχία και τι η θλίψη. Χωρίς εσένα δε θα ήταν παρά μόνο δύο απλές λέξεις, χωρίς θετικό ή αρνητικό συναισθηματικό πρόσημο. Δεν είσαι δέσμιος καμίας εξωτερικής πραγματικότητας, γιατί δική σου προσωπική πραγματικότητα έχει τη δύναμη να σε καθιστά ελεύθερο, ακόμα και αν σε φυλακίζουν τέσσερις τοίχοι. Να σκέφτεσαι λοιπόν. Και όταν όλα μοιάζουν δύσκολα, ακατόρθωτα ή αξεπέραστα, να σκέφτεσαι περισσότερο. Κανένα γεγονός δε μπορεί να φθείρει τον ψυχικό σου κόσμο, εάν εσύ αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο για να τον συντηρείς.
Να χαμογελάς ακόμα και όταν δεν υπάρχει τίποτα γύρω σου στο οποίο αξίζει να χαμογελάσεις, γιατί Εσύ ξέρεις πως μέσα σου υπάρχουν πολλά. Να είσαι ευτυχισμένος, επειδή έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ότι εσύ θέλεις. Γιατί εάν φτάσεις να επιθυμείς κάτι, σημαίνει πως μπορείς και να το επιδιώξεις. Και αν πάλι πιστεύεις πως δε μπορείς, τότε απλά δε θα μπορέσεις.
Πηγή: savoirville.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory