Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Δρόμοι που κόβουν την ανάσα από όλο τον κόσμο

θεαματική δρόμοι που είναι καταπληκτικό μηχανική facts01 κόβουν την ανάσα Δρόμοι από όλο τον κόσμο

10 μύθοι του χειμώνα

Τι από αυτά που πιστεύαμε μέχρι σήμερα λοιπόν είναι λάθος και τι είναι -εν μέρει- σωστό;
Μύθος: Ο κρύος αέρας μας αρρωσταίνει
Παρά την ετυμολογία της λέξης του «κρυολογήματος», θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες από μόνες τους δεν αρκούν για να σας ρίξουν στο κρεβάτι. Για την ακρίβεια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς τα κύτταρα του ανοσοποιητικού αυξάνονται κάθε φορά που εκτίθεστε σε κρύες θερμοκρασίες, αφού έτσι το σώμα οχυρώνεται απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, τα μικρόβια και ιοί αναπτύσσονται καλύτερα σε υψηλές θερμοκρασίες και όχι στις ψυχρές συνθήκες του χειμώνα.
Μύθος: Δεν πρέπει να ασκείστε στο κρύο
Η αλήθεια είναι ότι η γυμναστική στο χειμωνιάτικο κρύο, αν και δύσκολη για πολλούς από εμάς, κάνει πολύ καλό και είναι συχνά αποτελεσματικότερη από τη γυμναστική το καλοκαίρι. Το κρύο αναγκάζει σε μεγαλύτερη ένταση όσον αφορά στην προσπάθεια, το οποίο σημαίνει δυο πράγματα: περισσότερες καμένες θερμίδες και αυξημένα επίπεδα ενδορφινών, τα οποία ήδη αυξάνονται με το που θα βγούμε, εκτός σπιτιού, για να γυμναστούμε.
Μύθος: Οι αλλεργίες μειώνονται το χειμώνα
Υπάρχει πιθανότητα η καταρροή που σας ταλαιπωρεί όλο το χειμώνα, να μην είναι αποτέλεσμα μιας ίωσης διαρκείας, αλλά αλλεργικό σύμπτωμα. Αλλεργιογόνο άλλωστε δεν είναι μόνο η γύρη, αλλά και πολλές ουσίες εντός σπιτιού.
Το χειμώνα, για παράδειγμα, τα κατοικίδια περνούν περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, τα, συχνά, κλειστά παράθυρα δεν επιτρέπουν την ανανέωση του αέρα μέσα στο σπίτι και η οικιακή μούχλα του χειμώνα, μπορεί να προκαλέσει πολλές αλλεργίες. Αν λοιπόν, δοκιμάσετε ένα αντισταμινικό και διαπιστώσετε βελτίωση στην καταρροή, τότε δεν είστε άρρωστος αλλά αλλεργικός στο... χειμώνα και καλό θα ήταν να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν αλλεργιολόγο.
Μύθος: Δε χρειάζεστε αντηλιακό το χειμώνα
Την περίοδο του χειμώνα η γη βρίσκεται πλησιέστερα του ήλιου, γι’ αυτό και εκτιθέμεθα, σε μεγαλύτερο βαθμό, στην ηλιακή ακτινοβολία, απ’ ότι το καλοκαίρι. Το χειμώνα ωστόσο, τα βαριά ρούχα, παρέχουν προστασία από αυτή την ακτινοβολία, αλλά το πρόσωπό μας παραμένει εκτεθειμένο. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, ανακύπτει η ανάγκη του αντηλιακού, δεδομένου μάλιστα ότι το χιόνι και ο πάγος, ενισχύουν, μέσω της αντανάκλασης, κατά 80%, τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.
Μύθος: Μέσω του κεφαλιού, υπάρχει διαρροή θερμότητας
Η έρευνα που αποδείκνυε ότι μέσω του κεφαλιού χάνεται η περισσότερη θερμότητα του σώματος, πραγματοποιήθηκε το 1950 και έκτοτε, ως αναμενόταν, έχει καταρριφθεί αυτή η αντίληψη. Αν ντυθείτε καλά και αφήσετε μονάχα εκτεθειμένο το κεφάλι σας, τότε θα χάσετε θερμότητα από εκεί. Αν ντυθείτε καλά, βάλετε σκουφί και δεν φοράτε γάντια, τότε θα χάσετε θερμότητα από τα χέρια σας.
Μύθος: Η έλλειψη του ήλιου προκαλεί μελαγχολία
Η έλλειψη του ήλιου βοηθάει καταστάσεις, που ήδη προκαλούν άγχος και μελαγχολία σε πολλούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το επαγγελματικό άγχος του χειμώνα, ο λίγος ελεύθερος χρόνος και το άγχος των γιορτών είναι πιθανότερες αιτίες μελαγχολίας, ενώ η έλλειψη του ήλιου έρχεται απλά να τις κάνει πιο έντονη τη δράση τους. 
Μύθος: Οι  γυναίκες παίρνουν πολύ βάρος κατά τη διάρκεια του χειμώνα
Αυτός ο μύθος είναι εν μέρει αληθινός, αφού οι κρύες μέρες του χειμώνα, οι δύσκολες μέρες του μήνα και ανάγκη για ζεστασιά συχνά σπρώχνουν στο φαγητό, με αναμενόμενο αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος μιας γυναίκας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το αναληθές αυτού του μύθου, ωστόσο, είναι ότι το βάρος δεν αυξάνεται πολύ, παρά –κατά μέσο όρο- 1-2  κιλά την περίοδο του χειμώνα.
Μύθος: Οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν τριχόπτωση
Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα μεγαλύτερα ποσοστά τριχόπτωσης εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των θερινών, παρά των χειμερινών μηνών. Αν μάλιστα παρατηρήσετε πόσο δυναμώνει η τρίχα του κατοικίδιού σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα αντιληφθείτε καλύτερα την αναλογία. Το κρύο, ωστόσο, προκαλεί συχνά ξηροδερμία και αδύναμη τρίχα που εύκολα σπάει. Γι΄αυτό και μόνο το λόγο, πρέπει να φροντίσετε λίγο παραπάνω την υγεία των μαλλιών σας με ένα προσεγμένο σαμπουάν ή μάσκα μαλλιών.
Μύθος: Το αλκοόλ ζεσταίνει
Το αλκοόλ, σας ζεσταίνει μεν όταν το νιώθετε να εισέρχεται στον οργανισμό σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι απλά προκαλεί το αίμα να κινηθεί πιο γρήγορα προς το δέρμα, απομακρυνόμενο από τα ζωτικά σας όργανα, που είναι και μεγαλύτερης σημασίας η θερμότητά τους.
Με λίγα λόγια, μετά την πρώτη γουλιά πέφτει η θερμοκρασία του σώματος, ενώ το αλκοόλ, αποδυναμώνει την ικανότητα του σώματος να τρέμει, που είναι ένας βασικός τρόπος για να αυξήσει τη θερμοκρασία του, όταν κρυώνει.
Μύθος: Μην πίνετε κρύα (ή καυτά) όταν είστε άρρωστοι
Κάποιοι προτείνουν να απέχετε από τα κρύα ροφήματα όταν είστε άρρωστοι και κάποιοι προτείνουν αποχή από τα ζεστά. Η αλήθεια είναι ότι η θερμοκρασία του ροφήματος δεν έχει ιδιαίτερη επίδραση στην πορεία της φλεγμονής που σας ταλαιπωρεί. Μόλις το (κρύο ή ζεστό) υγρό μπει στον οργανισμό σας, θα αποκτήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας. Η μόνη διάκριση για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να πίνετε, είναι τι σας είναι πιο εύκολο στην κατάποση.

9 λόγοι για να κάνετε σεξ κάθε μέρα!

Ενισχύει την καρδιοαγγειακή υγεία
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι άντρες που έχουν ερωτική δραστηριότητα περισσότερο από δυο φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακό επεισόδιο από εκείνους, που έρχονται σε επαφή με τη σύντροφό τους λιγότερο από μια φορά το μήνα.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η τακτική και συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, αυξάνει τα επίπεδα του αντισώματος της ανοσοσφαιρίνης, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού, με αποτέλεσμα το σώμα να οχυρώνεται καλύτερα απέναντι σε ιούς και μικρόβια.
Μειώνει το στρες
Όσο το στρες επηρεάζει τη ζωή σας, μην το αφήσετε να ρίξει και την ερωτική σας διάθεση, αλλά αντιθέτως, «χρησιμοποιήστε» το σεξ, σαν έναν άκρως αποτελεσματικό τρόπο για να διαχειριστείτε το στρες καλύτερα και να αποσυμφορηθείτε από την πίεση και το άγχος της ημέρας.
Ανακουφίζει από τον πόνο
Αν μέχρι τώρα θεωρούσατε τον πονοκέφαλο δικαιολογία για να μην κάνετε σεξ, τότε θα πρέπει να ενημερωθείτε πως τα στοιχεία έχουν αλλάξει και το σεξ είναι έχει αναλγητική δράση απέναντι στον πονοκέφαλο. Η αυξημένη παραγωγή (μέχρι και πέντε φορές περισσότερο) ενδορφίνης τη στιγμή του οργασμού, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τους πόνους και να ανακουφίσει αποτελεσματικά από τις ενοχλήσεις.
Προσφέρει μακροζωία
Ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού ενισχύει την ανοσοποιητική δράση του οργανισμού, βοηθά στην ανασύνταξη των ιστών και διατηρεί το δέρμα σε καλή και υγιή κατάσταση. Μιλώντας με αριθμούς, οι άντρες που έχουν δυο οργασμούς την εβδομάδα, ζουν περισσότερο από εκείνους που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα μια φορά ανά μερικές –μόνο- εβδομάδες.
Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος
Δεδομένου ότι αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, κατά συνέπεια επιταχύνεται και η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και τα ζωτικά όργανα. Καθώς λοιπόν, νέο αίμα φτάνει στα όργανα και αποσύρεται το παλιό, την ίδια στιγμή αποβάλλονται και τοξίνες και άλλα στοιχεία που βρίσκονται στο αίμα και ενισχύουν το αίσθημα της κόπωσης.
Κοιμάστε καλύτερα
Αν παρατηρήσετε οι ίδιοι τον ύπνο που βιώνετε μετά από την ερωτική συνεύρεση με το σύντροφό σας, τότε θα έχετε διαπιστώσει πόσο καλός και ποιοτικός είναι. Η σημασία δε, του καλού ύπνου στη ζωή του ατόμου είναι γνωστή, αφού παίζει καίριο ρόλο στη συνολική υγεία, αλλά και τη διάθεση του ατόμου.
Είναι φυσική άσκηση
Αν βρίσκετε το γυμναστήριο βαρετό ή αντιμετωπίζετε δυσκολία να βρείτε χρόνο να κάνετε γυμναστική στο σπίτι, τότε ένας καλός τρόπος να γυμναστείτε, που σίγουρα δεν θα βαρεθείτε, είναι η ερωτική συνεύρεση με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας. Είναι γνωστό άλλωστε πως το τακτικό σεξ, προσφέρει στη φυσική σας κατάσταση, ενώ μισή ώρα ερωτοτροπιών μπορεί να κάψει περισσότερο από 80 θερμίδες!
Ανεβάζει τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης
Η τεστοστερόνη, εκτός από το ρόλο που παίζει όσον αφορά την ερωτική διάθεση στους άντρες, βελτιώνει και την κατάσταση των μυών και των οστών, διατηρεί την καρδιά υγιή και ελέγχει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα. Στις δε γυναίκες, τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων τις προστατεύουν από ασθένειες και αδυναμία της καρδιάς, ενώ παίζουν ρόλο και στη μυρωδιά του γυναικείου σώματος.
http://www.clickatlife.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory