Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Μπορείτε να περπατήσετε σαν κι αυτόν;

Γιατί μουλιάζουν τα δάχτυλα στο νερό

Σίγουρα έχετε προσέξει ότι τα δάχτυλα τόσο των χεριών όσο και των ποδιών μας μουλιάζουν αν παραμείνουν πολλή ώρα στο νερό με αποτέλεσμα να γεμίζουν ρυτίδες και αυλακώσεις. 

Αυτό τα κάνει να δείχνουν σαν γέρικα και ρυτιδιασμένα. Γιατί συμβαίνειόμως; Υπάρχει κάποιος λόγος; Από ότι φαίνεται ναι και μάλιστα εξηγείται και επιστημονικά! 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους επιστήμονες το μούλιασμα των δαχτύλων μας που οδηγεί στην παραμόρφωση τους οφείλεται στην ανάγκη βελτίωσης της υποβρύχιας πρόσφυσης των άκρων μας. 

τα πόδια έχουν καλύτερο κράτημα όταν μουλιάζουν

Άλλωστε, σύμφωνα με μια άποψη τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν οιγραμμές που έχουμε στις παλάμες των χεριών μας. 

Με αυτόν τον τρόπο τα δάχτυλα μας αποκτούν καλύτερο πέλμα. Έτσι δεν γλιστράμε όταν περπατάμε μέσα στο νερό και μπορούμε να πιάσουμε ένα αντικείμενο με τα χέρια μας χωρίς να μας γλιστρήσει. 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ελαστικά του αυτοκινήτου, τα οποία έχουν αυτές τις αυλακώσεις για να διώχνουν το νερό και να βελτιώνουν την πρόσφυση του αυτοκινήτου στο δρόμο. 

Έτσι λοιπόν και οι "ρυτίδες" που εμφανίζονται στα άκρα μας αυξάνουν την τριβή και μας βοηθούν τόσο στο υποβρύχιο περπάτημα όσο και στο κράτημα αντικειμένων. 

το μούλιασμα των δαχτύλων βοηθάει στο κράτημα αντικειμένων

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και πειραματικά, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, τα μουλιασμένα χέρια γράπωναν καλύτερα αντικείμενα σε υγρό περιβάλλον από ότι τα στεγνά. 

Μάλιστα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή παλιά οι άνθρωποι χρειαζόταν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέσα στο νερό πατώντας πάνω σε βράχους, ενώ έπρεπε να μπορούν να πιάνουν διάφορα εργαλεία που τους βοηθούσαν στην αναζήτηση τροφής. 

Κι επειδή ίσως κάποιοι αναρωτηθούν γιατί δεν μένουν έτσι μόνιμα τα χέρια μας, μιας και αυτό μας βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις, η απάντηση είναι ότι η τραχεία επιφάνεια και οι έντονες αυτές αυλακώσεις θα μας δυσκόλευαν πολύ σε στεγνές συνθήκες. 

Έτσι ο οργανισμός μας επινόησε αυτό το κόλπο ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες! 

20 πράγματα που αξίζει να θυμάστε για τις σχέσεις αγάπης

. Η αγάπη είναι ένα ζήτημα περίπλοκο και μπερδεμένο.
Επίσης, είναι μυστηριώδης και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ορισμένοι άνθρωποι περνούν από ένα στάδιο ελεύθερης σχέσης στην αρχή, άλλοι όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάποτε θα συνειδητοποιήσετε ότι η αγάπη απαιτεί ισχυρή δέσμευση για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες μαζί και χωριστά και ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά.
2. Η αγάπη είναι μια ικανότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί.
Η αγάπη δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα που λάμπει σαν νεραϊδόσκονη. Αν μπορείτε να διδαχτείτε τα μαθηματικά, μπορείτε να διδαχτείτε και την αγάπη.
3. Η έλξη έχει εξάρσεις και υφέσεις.
Η έλξη συνήθως είναι μια ευρύτερη σύνδεση: με τον εαυτό σας, μέσω του συντρόφου σας και ο ένας με τον άλλο. Με άλλα λόγια, όταν η σύνδεση διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις, μπορείτε να δείτε τον σύντροφό σας με καθαρά μάτια και τότε η έλξη αποτελεί φυσικό επακόλουθο.
4. Το σεξ απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι το σεξ δεν έχει καμία σχέση με τα όσα διαβάζετε στα περιοδικά. Όλα τα ζευγάρια με τα οποία έχω συνεργαστεί σε συνεδρίες θεραπείας έχουν δώσει τον αγώνα τους στον σεξουαλικό τομέα κάποια στιγμή. Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο σεξ: άλλοι έχουν χαμηλότερη σεξουαλικότητα κι άλλοι υψηλότερη και αυτό από μόνο του δημιουργεί συγκρούσεις.
5. Η αγάπη δεν είναι κάτι που παίρνετε από τον σύντροφό σας.
Στην πραγματικότητα η αγάπη είναι αυτή που εσείς δίνετε. Με άλλα λόγια, δεν είναι δουλειά του συντρόφου σας να σας κάνει να νιώσετε ζωντανοί, πλήρεις κι ερωτικοί. Αυτή είναι δουλειά δική σας και όταν μάθετε να δημιουργείτε πληρότητα μέσω του εαυτού σας, η αγάπη ρέει με φυσικό τρόπο προς τον σύντροφό σας με την προσφορά.
6. Ο ρομαντισμός δεν εκδηλώνεται μόνο με δείπνα με κεριά και τριαντάφυλλα.
Ρομαντισμός είναι κι όταν ο σύντροφός σας καθαρίζει το χιόνι από το αυτοκίνητό σας όταν έξω κάνει κρύο, όταν αφήνει σημειώματα αγάπης στην τσάντα σας, όταν έρχεται μαζί σας στις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις παραμένοντας χαμογελαστός ή όταν σας ζητά συγγνώμη.
7. Στην πραγματική αγάπη πάντα υπάρχει φόβος.
Να θυμάστε ότι η παρουσία του φόβου σε όλες τις εκφάνσεις του συμπεριλαμβανομένων της αμφιβολίας και του άγχους, δεν σημαίνει ότι βρίσκεστε σε λάθος σχέση. Με άλλα λόγια, η αμφιβολία δεν είναι πάντα αρνητική.
8. Θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε να φύγετε.
Τέτοιες στιγμές συνήθως εμφανίζονται προτού υπάρξει βαθύτερη γνώση της διαδικασίας της αγάπης.
9. Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να μάθετε την έννοια της «προβολής».
Αυτή η έννοια στην ψυχολογία σημαίνει την τάση που έχουμε να εκτοπίζουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες πάνω σε κάποιον άλλο. Έτσι, όταν ανακαλύψετε τον εαυτό σας να εκνευρίζεται με τον σύντροφό σας ή να μην έλκεται ξαφνικά από αυτόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε μέσα σας και να αναρωτηθείτε μήπως κάνετε λάθος.
10. Οι σκέψεις δεν σημαίνει ότι ισχύουν στην πραγματικότητα.
Είτε πρόκειται για ανασφάλεια ή άποψη (ή κάποιο άλλο έντονο συναίσθημα), τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να μας κατακλύσουν εύκολα. Ακριβώς όμως επειδή μια σκέψη γεμίζει το μυαλό μας ή ακόμη και το σώμα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινή. Όταν μια σκέψη σας βασανίζει δώστε της την απαραίτητη σημασία, αλλά δεν είναι απαραίτητο να θεωρήσετε ότι πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
11. Οι φαντασιώσεις με πρώην συντρόφους δεν σημαίνει ότι κατά βάθος θέλετε να είστε με κάποιον άλλο.
Τα όνειρα είναι αλληγορικά, είναι η γλώσσα του ασυνειδήτου, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά υποδηλώνουν την επιθυμία της ψυχής σας να ενωθεί με μη ενσωματωμένες πτυχές του εαυτού σας.
12. Δεν χρειάζεται να έχετε αντιδράσεις σε όλα τα συναισθήματά σας.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα αρνητικά συναισθήματα. Άλλα συναισθήματα, όπως αυτά που προκύπτουν μέσα στα όνειρα, δεν πρέπει πάντα να λαμβάνονται ουσιαστικά υπόψη.
13. Η γκρίνια δεν βοηθά ποτέ.
Στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου θα διαβρώσει τη σχέση σας. Μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας είναι να μάθετε να κρατάτε το στόμα σας κλειστό. Αυτό μπορεί να μοιάζει πολύ δύσκολο, ειδικά αν στην οικογένειά σας υπήρχαν πολλά άτομα με αυτή τη συνήθεια.
14. Είναι απαραίτητο να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας.
Η ευγνωμοσύνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και τη σχέση σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης στο οποίο θα καταγράφετε απλόχερα την ευγνωμοσύνη σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να θυμάστε πάντοτε αυτές τις στιγμές, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτά την καρδιά και το μυαλό σας.
15. Μερικές φορές θα πέσετε για ύπνο θυμωμένοι.
Αντίθετα με τις δημοφιλείς συμβουλές που δίνονται συνήθως στους γάμους, σίγουρα θα αφήσετε κάποια προβλήματα άλυτα πριν πάτε για ύπνο. Αυτό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, οι συγκρούσεις αποτελούν μια φυσιολογική και υγιή έκφραση κάθε στενής σχέσης. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα τα ξαναβρείτε με τον σύντροφό σας και τι μπορείτε να μάθετε από τις συγκρούσεις εξετάζοντάς τις υπό το πρίσμα της λογικής.
16. Η επίλυση των συγκρούσεων απαιτεί τον δικό της τρόπο αντιμετώπισης.
Η πιο σημαντική ικανότητα που μπορείτε να αποκτήσετε είναι να απομακρύνεστε ακριβώς τη στιγμή που κάποιος από εσάς έχει αρχίσει να εκνευρίζεται. Οι συγκρούσεις δεν είναι ποτέ αυτό που νομίζετε κι όταν αντιδράτε στα συναισθήματά σας αντί να αποκρίνεστε σε αυτά είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιαστούν και τελικά να καταλήξετε σε καβγά.
17. Δεν πειράζει αν μερικές φορές νιώθετε ότι βαριέστε ή ότι είστε αδιάφοροι και αναποφάσιστοι.
Δεν μπορείτε πάντα να υπερνικήσετε τα αισθήματα του πάθους και της ευχαρίστησης, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.
18. Δεν πειράζει αν δεν σας λείπει ο σύντροφός σας όταν βρίσκεται μακριά.
Στην πραγματικότητα, η απόλαυση της μοναξιάς αποτελεί σημάδι υγείας, αφού δεν είστε δύο μισά που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα σύνολο, αλλά δύο σύνολα που δημιουργούν ένα τρίτο σύνολο, αυτό της σχέσης σας.
19. Δεν πειράζει να φαντάζεστε πώς θα ήταν η ζωή σας με κάποιον άλλο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε επιλέξει τον λάθος σύντροφο.
20. Δεν υπάρχει «σωστό» ή «λάθος».
Υπάρχει μόνο μάθηση. Αν μπορέσετε να υιοθετήσετε μια νοοτροπία μάθησης αντί για κάποια που κατηγοριοποιεί τη ζωή και τις επιλογές σας σε σωστό / λάθος ή καλό / κακό, τα πάντα θα αλλάξουν μέσα σας.
Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Sheryl Paul
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory