Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

η αλλη Ινδια
















http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Τα δύο είδη πόνου

Αχάραγα σήμερα έξι το πρωί βρήκα μήνυμα από μια φίλη μου: ”Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Σαν σήμερα έφυγε η μάνα μου, πάνε τώρα πέντε χρόνια."
"Είχα να της μιλήσω δύο χρόνια. Της αγόρασα τα κόκκινα ακριβά παπούτσια που της άρεσαν και πάντα σκεφτόταν τα χρήματα, για να τα πάρει…μακάρι να της τα είχα φέρει και να έβλεπα τα μάτια της, όσο ζούσε. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω. Μακάρι να είχα προσπαθήσει περισσότερο. Εγώ φταίω. Δεν έχω τώρα καμιά ευκαιρία”.
Κοκάλωσα. Μα, είστε καλά; Ποιος σας είπε ότι εγώ μπορώ να αντέξω αυτή την ανεπιτήδευτη έκκληση για συγκίνηση; Είναι πολύ, για να το κουβαλάω στις αδύναμες πλάτες μου. Πονάω, μαζί σου, να σε πάρει η ευχή. Δάγκωμα στα σωθικά, ένα κενό και κάτι που ουρλιάζει μέσα μου να βγει. Και τώρα τι κάνουμε; Έχουμε το κουράγιο να προχωρήσουμε παρακάτω και κυρίως έχουμε ευκαιρίες;
Γεγονός είναι ότι ο καθένας μας χρωστά μια συγνώμη στη μάνα, μια αγκαλιά, για να κρυφτεί ή να κλάψει στον φίλο, μια επιβράβευση στον κουρασμένο υπάλληλο του παντοπωλείου της γειτονιάς. Χρωστά ένα βρεγμένο πανί και ένα χάδι στα μαλλιά σ’ εκείνον που ψήνεται στον πυρετό, αλλά και περισσότερα ηλιοβασιλέματα στον άνθρωπο που έχουμε κοντά μας…Αχάραγα και εκκωφαντικά αθόρυβα όπως ήρθε και το δικό μου μήνυμα, πριν να είναι αργά.
Αυτή είναι η ευκαιρία για όλους να πάμε παρακάτω και να λυτρωθούμε και τελικά να συνειδητοποιήσουμε πως δε χρειάζονται ιδιαίτεροι λόγοι να χαμογελάμε. Και δεν υπάρχουν χαμένοι, παρά μονάχα ψυχές ανθρώπων, που οι ιστορίες και τα όνειρά τους μπλέκονται, ενώ η ψυχοτρόπος αγάπη θα μένει σαν αντιβίωση για μέρες στο σώμα. Μετά το σημερινό ταρακούνημα ξέρω καλά ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου, ο πόνος που μας πληγώνει και ο πόνος που μας αλλάζει!
Γράφει η Ζωή Χατζηθωμά

Η Χιλή αποθεώνει την Ελλάδα: Το μετρό του Σαντιάγο γέμισε με έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού


Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Η Χιλή αποθεώνει την Ελλάδα: Το μετρό του Σαντιάγο γέμισε με έργα του αρχαίου ελ
Εναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσκετικά επεξεργασμένα αντίγραφ από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.δειτε φωτο΄..

Γιατί το γάλα είναι άσπρο

Γιατί το αγελαδινό γάλα που πίνουμε καθημερινά είναι άσπρο; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; Είναι έτσι από τη φύση του ή γίνεται με κάποιο τεχνητό τρόπο; Ας δούμε απλά και κατανοητά. 

μητρικό γάλαΚαταρχήν να πούμε ότι το γάλα πολλών θηλαστικών και το μητρικό, δεν είναι τελείως λευκό, αλλά κιτρινίζει ελαφρώς. 

Αυτό το κίτρινο χρώμα οφείλεται στην αυξημένη παρουσία μιας ουσίας ονόματι καροτίνης. 

Αντίθετα, το γάλα της αγελάδας είναι συνήθως κατάλευκο. Το γεγονός αυτό είναι απολύτως φυσικό και οφείλεται σε κάποια άλλα συστατικά που περιέχει σε συνδυασμό με τη... φυσική. 

Για αυτό, αν για κάποιο λόγο αλλάξει η σύσταση του, τότε αλλάζει και το χρώμα του. 

Ποια είναι όμως η σύσταση του αγελαδινού γάλακτος; 

Το γάλα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 90%). Το υπόλοιπο είναι πρωτεΐνες, υδατάνθρακες (σάκχαρα), βιταμίνες και λίπη, ανάλογα με την επεξεργασία. 

γιατί είναι άσπρο το γάλαΓια παράδειγμα το πλήρες έχει 3,5% λιπαρά, το ημιαποβουτυρωμένο έχει 1,5%, ενώ φυσικά υπάρχει και τελείως άπαχο γάλα με 0% λιπαρά. 

Οι πρωτεΐνες του γάλακτος χωρίζονται στις πρωτεΐνες του ορού γάλακτος που ονομάζονται καζεΐνες και στις δευτερεύουσες πρωτεΐνες, γνωστές και ως ένζυμα. 

Τα μόρια της καζεΐνης έχουν αρνητικό φορτίο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ένα να απωθεί το άλλο. Για αυτό το λόγο τα μόρια της πρωτεΐνης αυτής κατανέμονται ομοιόμορφα μέσα στο γάλα. 

Όπως λοιπόν οι ακτίνες του φωτός πέφτουν πάνω στις ομοιόμορφα διασκορπισμένες καζεΐνες, αντανακλούν (λόγω ομοιομορφίας) λευκό φως, κάνοντας το γάλα να φαίνεται άσπρο στα μάτια μας. 

Τόσο απλά! 

Επομένως το λευκό χρώμα οφείλεται στο φαινόμενο της διάθλασης του φωτός πάνω στα συστατικά του ίδιου του γάλακτος.


Δηλαδή, πρακτικά το γάλα δεν είναι άσπρο, αλλά φαίνεται άσπρο! 

Μάλιστα αν η σύσταση του γάλακτος αλλάξει, αν δηλαδή αφαιρέσουμε τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά τότε το γάλα θα αλλάξει χρώμα και θα αποκτήσει ένα ελαφρύ μπλε. 

Αν για παράδειγμα βάλετε ένα ποτήρι γάλα στη κατάψυξη και το αφήσετε για αρκετή ώρα, αυτό θα χάσει την ομογενοποίηση του, δηλαδή τα συστατικά του θα πάψουν να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται μπλε το γάλα! Αυτός είναι και ο λόγος που το γάλα δεν φυλάσσεται στην κατάψυξη. 

Σε αυτή τη περίπτωση καλό είναι να μην το καταναλώσουμε.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory